Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Bitcoin og cryptoval. Fis i en hornlygte eller?

Af Elitebruger Isaac R. | 12-11-2019 00:59 | 915 visninger | 5 svar, hop til seneste
Det jeg gerne vil vide er angående cryptovalutaer er der en række ting jeg ikke helt forstår/undrer mig over. 1. Da ALLE cryptovalutaer er uregulerede og alle kan udstede dem åbenbart, hvorfor er Bitcoin så foran i køen foran alle de andre? Hvad gør den speciel ift de hundredevis af andre? At den var først, eller mest kendt? 2. Når en cryptovaluta koster 100-10.000$ hvad er det jeg som eventuel køber får for pengene pt? Jeg får jo ikke værdi for samme beløb ude i verden som udgangspunkt vel? Min købekraft er vel ret begrænset, og feks 1 bitcoin kan vel næppe bruges ret mange steder at købe for 10,000$. Så er det ikke en EKSTREM spekulativ enhed jeg køber, som en eller anden gang i fremtiden MÅSKE får værdi måske ikke? Hvem ville købe rede fysiske penge eller eje dem hvis de ikke kunne bruges i mere end feks 1 promille af de danske butikker? Ikke mange. 3. Tror i at cryptoer bliver forbudt eller stærkt dereguleret i fremtiden i vesten/Danmark? Udgør de så stor en truseel imod de centraliserede officielle valutaer, at de skal forbydes eller stærkt reguleres? 4. Jeg der selv har investeret hvorfor har i gjort det? Med henblik på at tjene en hurtig skilling, fordi i ser en fremtid i cryptovalutaer og derfor tror ligesom aktier at de vil stige over tid? Eller fordi i rent faktisk har købt nogle produkter med dem på nettet, altså lidt småkøb som feks tshirt eller doneret penge til et eller andet, eller købt andet for dem?
--
#1
zek
Monsterbruger
12-11-2019 01:51

Rapporter til Admin
Du kan spørge dig om det samme med det stykke papir der ligger i din pung, det er kun fordi du tror på systemet og den værdi den tillægger penge. Princippet er det samme med Bitcoin. Værdien er fuldstændig underordnet, du kan se at den almindelig valuta er i inflation i forhold til crypto valuter. Der bl.a. også derfor en Bitcoin kan opdeles med 8 nuller, så den kan bruges i den virkelig verden. Den værdi bitcoin har, er den værdi der står folk klar til at købe for på diverse salgsteder. Så den nuværende pris, er præcis den værdi den har i den "virkelig" verden. Det er et godt spørgsmål, det vil fremtiden vise. Jeg tror dog kun det vil styrke cryptoer hvis de bliver forbudte. Jeg har investeret fordi jeg er sikker på det er fremtiden.
--
Så skal der groomes.. https://bedrehund.dk[...]
#2
Isaac R.
Elitebruger
12-11-2019 02:06

Rapporter til Admin
@Zek Men værdien er jo anderledes end de almindelige FIAT valutaer. Eller brugsværdien om du vil. LANGT de fleste har jo FIAT valutaer eller hvad de hedder på dansk(centralbanksvalutaer måske). De er statsgaranterede, de er sikret som brugbar valuta alle steder, de er stabile, og så videre. Cryptoer har jo ingen af de fordele. Fordelen er klart at den er decentraliseret og delvist anonym(så vidt jeg kan forstå kan man spore dem i systemet, men mere hvornår de er udstedt men ikke altid præcis hvem der har modtaget dem, men hvilken wallet der modtog dem). Jeg tror 100% at al valuta bliver digital i fremtiden, det er jo vejen det går at alt blive elektronisk mere eller mindre. Det er almindelig valuta og aktier og så videre også, der findes så vidt jeg ved kun 10% af verdens valutaer i fysisk form. Men hvordan pokker kan en decentraliseret og anonym møntenhed nogensinde blive brugbar, stabil, og statsgaranteret? Hvad nytter det feks at man har en cryptovaluta i dag i Danmark feks jeg har al min opsparing i Bitcoin som bliver forbudt den 1.1(hypotetisk)? Det kan jo ske så vidt jeg ved har alle regeringer ret til at forbyde dem med gældende lovgivninger i mere eller mindre alle lande i verden. Intet til hinder for det. Anyways så handler det nok også om i hvilken form fremtidens digitale valuter bliver. Fordi det bliver de jo indenfor en relativ kort årrække, men forestiller mig at verdens regeringer går sammen og beskytter deres monopol, og i sidste ende deres statsmagt som hænger sammen med feks skatteopkrævning og så videre.
--
#3
Perfektus
Mega Supporter
12-11-2019 10:15

Rapporter til Admin
#2 Det er jo forhåbenligt et spørgsmål om tid. Personlig tror jeg ikke BTC kommer til erstatte hverdags valuta, den er simpelthen for langsom om omkostlig til at det giver mening. Inden for bank verdenen er det dog en helt anden sag, her laves der store transaktioner som både er ekstremt langsomme og omkostlige. Med det siger jeg ikke, at det ikke bliver noget vi måske kommer til at bruge til hver dag, bankerne skal blot ligge et lag over som kan håndtere det. Eller man kunne bruge en crypto der kan. Men ja almindelige valutaer er statsgaranteret ligesom alle de valutaer vi har set gå i hyper inflation. Faktum er vel blot, at hvis vi kigger tilbage, så har vi reelt rigtigt dårlige erfaringer med FIAT valutaer, fristelsen for at trykke penge er simpelthen for stor. Noget i kan med Bitcoin, fordi ingen ejer Bitcoin. zek skriver det rigtigt nok, noget er penge fordi vi tilser det som værdifuldt, med andre ord, bestemmer folket selv hvad vi vil bruge som penge. Bitcoin kunne blive folkets penge. :-) Hvis du syntes det er interessant, så tag og læst The Bitcoin standard, den svare på alle dine spørgsmål.
--
#4
Casper2600
Semibruger
12-11-2019 10:18

Rapporter til Admin
Jeg tror personligt at hvis de gør det nemmere at handle og sælge. Så tror jeg det vil få et boost i de kommende år. Syntes selv ærligt talt det er for besværligt p.t
--
-Casper
#5
Isaac R.
Elitebruger
13-11-2019 18:24

Rapporter til Admin
Men hvad er problemet også i øjeblikket ift at få udbredt crypto-valutaer i offentlig handel? Jeg kender ingen steder hvor man kan bruge det pt, udover nogle få caféer og lignende i København. Jeg tænker også hvornår bliver det gangbar valuta i Danmark, hvor mit fokus er lidt mere end andre lande da jeg bor her? Forretningsdrivende vil vel gerne have en stabil og sikker valuta at handle i går jeg ud fra, hele kæden igennem. Kunna man forestille sig at de nationale stater støttede én (eller nogle få) global kryptovaluta som så ville være reguleret mere end de nuværende? Nytter jo ikke noget når en valuta blot er et gambling-produkt som reelt set ikke kan bruges til at handle med og købe med, og som pt kun egner sig til at gamble/investere i. Så hvad tror i næste skridt er ift at kunne bruge dem globalt til mere end online køb og salg på cryptobørser, altså udover at de også bruges til illegale køb af stoffer og ditten og datten på feks TOR netværket? Jeg synes det er superspændende med nye digitale valutaer MEN ønsker også at de skal være ligesom de almindelige valutaer, før de bliver rigtigt interessante og spændende.
--

Opret svar til indlægget: Bitcoin og cryptoval. Fis i en hornlygte eller?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning