Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Istandsættelse fraflytning gammel lejlighed regler...

Af Gæst Fraflytter | 16-11-2019 14:15 | 643 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej Alle sammen, Min svigerfar er gået bort og i den forbindelse skal vi have opsagt deres lejlighed da svigermor flytter. Spørgsmålet ligger i de har boet der i 30 år så det er generelt slidt ned det meste. Hvor meget skal den sættes i stand? Gulv, male, spartle osv.? Håber der en i HOl der er en haj hvad angår dette. PS. Der er tale om en SAB bolig forening.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Chaqqo
Monsterbruger
16-11-2019 14:33

Rapporter til Admin
Hvad står der i hans boligkontrakt? Normal skal den jo sættes i stand ala samme stand som ved indflytning. I kontrakten bliver der at fremgår standen ved indflytning.
--
#2
anox
Gæst
16-11-2019 14:50

Rapporter til Admin
#0, ved min boligforening, tager boligforening 1% af udgiften hvor hver måned jeg har boet i boligen. Dvs efter 100 måneder, påhviler udgiften for istandsættelse helt og holden boligforeningen. Dog hvis jeg har misligholdt boligen, hæfter jeg naturligvis for den del. Så tjek deres kontrakt, det er sikkert det samme :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
BaZTard
Giga Nørd
16-11-2019 15:25

Rapporter til Admin
Efter 30 år i den. Så skal der ihvertfald slibes/lakeres gulv. Alt skal males. Evt. Noget tapet der skal skiftes. Den skal jo stå som nyistandsat til næste lejer.
--
#4
Coolcat
Juniorbruger
16-11-2019 21:59

Rapporter til Admin
Jeg mener det er noget med at efter 8-12 år skal udlejer regne med at hele lejligheden skal sættes i stand og da han har haft indtægt på den i en årrække kan han ikke sende regningen videre til lejer. Men der er nogle mennesker der ved meget mere om det en jeg gør. Jeg mener jeg læste det i en brevkasse hvor det var en jurist der svarede.
--
#5
utyske
Gæst
16-11-2019 22:12

Rapporter til Admin
Hvorfor ikke kigge på deres hjemmeside, før du spørger på et tilfældigt forum? http://www.sab-bolig.dk[...] - Der er links til de enkelte bebyggelser og de lokale regler for vedligeholdelse og istandsættelse ved fraflytning.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
stallemanden
HOL Moderator
17-11-2019 09:53

Rapporter til Admin
Med 30 år i boligen, må det forventes, fra udlejers side, at der vil være noget istandsættelse. Det er istandsættelse, som ikke kan pålægges lejer at betale for. Det er forventeligt, at et gulv fx er så godt som nedslidt efter så mange år, og istandsættelse kan ikke pålægges lejer at betale. Hvis boligforeningen er en almennyttig boligforening, så er der faktisk en regel der hedder at over de første 10 år, overtager boligforeningen gradvist mere og mere af det indvendige vedligehold. Jeg tror ikke det kommer til at betyde en helt masse økonomisk, og der vil ikke være forventet andet, end at lejligheden er rengjort når den er tømt. Hvad sagde boligforeningen da i ringede til dem?
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#7
gæsten
Gæst
17-11-2019 10:14

Rapporter til Admin
Ville sige i kun skulle betale for hvis der mangler rengøring, samt maling, så er spørgsmålet om der spares rabat procenter op.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Die_Happy
Monsterbruger
17-11-2019 14:31

Rapporter til Admin
Lejeloven (medmindre andet er aftalt i lejekontrakten): § 98. Det lejede skal være fraflyttet senest kl. 12,00 på fraflytningsdagen. Lejeren skal aflevere det lejede i samme stand som ved overleveringen med undtagelse af den forringelse, som skyldes slid og ælde, og som ikke er omfattet af lejerens vedligeholdelsespligt, samt mangler, som det påhviler udlejeren at udbedre. Det kan ikke pålægges lejeren at bringe det lejede i bedre stand end den, hvori han overtog det lejede.
--

Opret svar til indlægget: Istandsættelse fraflytning gammel lejlighed regler...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning