Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Teoriprøve nedsat vejgreb

Af Mega Supporter Reptyl | 11-12-2019 17:31 | 2464 visninger | 38 svar, hop til seneste
Skal til teoriprøve i morgen så jeg sidder her og tæsker igennem det materiale vi har kunne låne fra køreskolen. Ret ofte oplever jeg at billederne ikke harmonerer så godt med det der bliver sagt og ønsket, som jeg havde af forventninger at noget af denne karakter skulle være, at de næsten er misvisende til tider. Særligt når jeg så også anvender alle de tommelfingerregler, tips osv. vi har lært løbende ved undervisning. Et lille eksempel, langt fra det værste, men som lige nu irriterer mig meget er dette billede: https://imgur.com[...] Hvad ville i svare? Jeg har svaret nej. Vi har adskillige gange fået at vide ved lign. billeder at vejen jo er knastør, der er intet på den og det gælder hele stykket man kan se på billedet. Desuden så spørges der om hvad man er opmærksom på her og ikke "opmærksom på senere/længere fremme". Kan så afsløre at svaret skulle have været ja, og prøvens begrundelse er at du er på vej ind i en skov, så altså ikke noget med at der måske/måske ikke er frost, men pga. våde blade på vejen. Det er så her jeg bliver frustreret, for jeg vil mene det er et problem længere fremme og at der absolut intet er på billedet der indikerer at vejen skulle give mig dårligere vejgreb de næste 200 meter ca. som vejen kan ses. Jeg er klar over at mange af jer nok også villee svare ja til det med vejgrebet kunne være dårligt og derfor kræver særlig opmærksomhed fra indskydelse og når man ser billedet i helhed... Er jeg virkelig bare helt helt forkert på den med det jeg hæfter mig ved?
--
#1
Mr. WoLF
Guru
11-12-2019 17:38

Rapporter til Admin
Modkørende, udskridning og råvildt i skoven?
--
#2
SteffE
Junior Nørd
11-12-2019 17:39

Rapporter til Admin
ville sige vejens forløb; sving + skov. men svarede altid forkert på disse da jeg er enig med dig. ikke desto mindre kan du se frost græsset, så du skal også være opmærksom på vejgrebet (sort is)
--
#3
Pengesvend
Semibruger
11-12-2019 17:39

Rapporter til Admin
.
--

--
Sidst redigeret 11-12-2019 17:39
#4
Erik P.
Bruger
11-12-2019 17:40

Rapporter til Admin
#0 - Lad være med at diskuter svarene, accepter at prøven er dårligt lavet. Spørgsmålene er simpelthen så kringlede enkelte gange, stødte på et mht nødtelefoner som selvfølgelig giver sig selv, men de stiller dem tvetydigt og man kan ikke regne med dem. De tester ikke for hvad man ved om kørsel, men for om man kan gennemskue deres spørgsmål...
--
#5
Reptyl
Mega Supporter
11-12-2019 17:40

Rapporter til Admin
#1 det er spørgsmål et jeg kun er interesseret i at høre eller starte en diskussion om. Men altså spørgsmål 2 og 3 gik på modkørende og svinget. Nej til særligt opmærksom på modkørende. Ja til særligt opmærksom på svinget.
--
#6
Reptyl
Mega Supporter
11-12-2019 17:44

Rapporter til Admin
#2 Enig i at is kan være et problem og derfor kræve opmærksomhed. Men vi har fået at vide at det ikke må være vildledende, derfor skal der være sne/is på vejen hvis det er det de vil have svar angående eller at der skal direkte spørges til det. Når man har svaret på billedet er prøvens begrundelse til at man skal være opmærksom på vejgreb følgende: "Ja, da du kører ind i en skov, er der risiko for meget glat vej." Men hver gang vi har haft billeder om farlige sving med denne afstand, tavler og ting der foregår ligeså langt væk skal vi altså kun forholde os til det når der spørges om det direkte, altså "Hvad skal du væres særligt opmærksom på længere henne" eller noget i den dur. Synes helt seriøst at det er en videnskab i sig selv at forstå deres tankegang med de her prøvespørgsmål i enkelte billeder!
--
#7
SteffE
Junior Nørd
11-12-2019 17:45

Rapporter til Admin
#5 #4 bare følg 4's råd... Det eneste der holder. Som bilist bør du selvfølgelig altid være opmærksom på vejgreb, modkørende, vejensforløb, sving, dyr. "særligt"..... lær dem og følg 4s råd
--
#8
IntermariumHappened
Bruger Aspirant
11-12-2019 17:45

Rapporter til Admin
Jeg har nu aldrig haft problemer med disse billeder, men lige denne driller. Umiddelbart ja, da der muligvis er frostgrader? Held og lykke med prøven i morgen.
--
#9
Reptyl
Mega Supporter
11-12-2019 17:48

Rapporter til Admin
#8 så er det bare super dumt at det ikke er frost de hentyder til i svaret! Mindes også at vi fik at vide særligt opmærksom jo typisk gælder noget nu og her eller meget snart. og i billedet her går der altså ca. 10 sekunder før man befinder sig inde i skoven og på den del af vejen man endnu ikke kan se! (min vurdering er at man kan se 200 meter frem)
--
#10
syncmarster
Junior Supporter
11-12-2019 18:53

Rapporter til Admin
Tror du er helt klar til prøven i morgen, du har hørt godt efter. Da jeg var til teoriprøve tilbage i 1995 svarrede jeg forkert på et næsten idendisk billed. Jeg fik samme forklaring som dig, man køre ind i en skov, hvor der er mørk, koldt og måske fedet på vejen bla bla… Held og lykke :-)
--
To stk. En stationær og en bærbar.
#11
ToFFo
Guru
11-12-2019 18:59

Rapporter til Admin
Den havde jeg også svaret nej til, da spørgsmålet er virkelig fucking elendigt. Man skulle tro at den eneste måde man kan få 0 fejl i en teoriprøve på, er ved at snyde. Jeg fik 3 fejl i min teoriprøve i sin tid. 2 af dem var sådan nogle "nåja, selvfølgelig" fejl. Men den tredje var noget lignende det du linker til hvor det bare var 50/50 da billede og spørgsmål på ingen måde harmonerede.
--
- Indsæt signatur -
#12
Reptyl
Mega Supporter
11-12-2019 19:23

Rapporter til Admin
#11 Det er virkelig fucking dumt ja. Fandt også følgende forklaring fra autoskolen.dk: "Du skal være særlig opmærksom på ting der har betydning for din kørsel de næste 2-3 sekunder." Så deeeet...
--
#13
Coolcat
Juniorbruger
11-12-2019 19:44

Rapporter til Admin
Hvis du kigger på græsset i rabatten kan du se at der er is/rim på det og derfor skal du være opmærksom på nedsat vejgreb.
--
#14
Reptyl
Mega Supporter
11-12-2019 19:45

Rapporter til Admin
#13 Det er ikke begrundelsen i følge dem der har lavet prøven. Som jeg har skrevet flere gange i tråden nu er det pga. skoven der begynder ca. 200+ meter længere fremme, så altså pga. våde blade på vejbanen.
--
#15
Die_Happy
Monsterbruger
11-12-2019 19:55

Rapporter til Admin
Du skal selvfølgelig være opmærksom på at du er på vej til at køre ind i en skov. Der er alt muligt lort i en skov som gi'r nedsat vejgreb. Og ellers er det frostvejr, så igen skal du være opmærksom på nedsat vejgreb.
--
#16
Den_der_søger_finder
Superbruger
11-12-2019 20:16

Rapporter til Admin
Som #4 skriver. Accepter at prøverne er dårligt udformede og lær begreberne udenad og tæsk dig igennem en masse tests online hvor du sikkert har password (formoder jeg). Så vil du se, at du vil få nogle af svarene foræret fordi de læner sig tæt op af allerede viste fotos. Var selv til teori for nogle år siden (ikke generhvervelse - blot udvidelse til 2-hjulet ;O)) og her kan de samme fotos vises til både bil/mc men med forskelligt svar fordi MC fylder mindre og derfor i nogle tilfælde skal passere en bil mens man skal holde tilbage på samme foto hvis man er i bil frem for på MC. Held og lykke - det skal nok gå det hele ;O) VH Den_der_søger_finder
--
#17
Dragonheart
Guru
11-12-2019 20:33

Rapporter til Admin
Jeg ville klart svare ja. Man bør være opmærksom på nedsat vejgreb når der er sne, is, frost eller regn. Og der er tydelig frost (ses på græsset). Samtidig er der et sving. Og her skal man være endnu mere opmærksom på nedsat vejrgreb. men det med at det er en skov og her/længere fremme. Det synes jeg også virker lidt misvisende. Men man kan vel sige at du skal være opmærksom på at du er ved at køre ind i en skov og når du så også er ind ei skoven.
--
Sidst redigeret 11-12-2019 20:34
#18
Wildmann
Supporter Aspirant
11-12-2019 22:05

Rapporter til Admin
Jeg tog en teoriprøve i går. Altså en rigtig en, grundet et uheld forrige år der gav en betinget frakendelse. Jeg læste alt op selv på linket nederst i kommentaren. 1. Der er ikke noget længere der hedder "vejens forløb". 2. Du skal være særligt opmærksom på ting der har med din nuværende eller begyndende manøvre at gøre. Eksempelvis: du kører på en villavej, og der er børn på vejen. 5 meter længere henne er der en cykel på vejen. Her er du kun særlig opmærksom på børnene, da de er tættest på. 3. Prøverne er stadig de gamle billeder der er brugt siden 80'erne, medmindre du kommer et af de få steder i landet hvor de kører prøverne elektronisk. Billederne er siden 80'erne blevet "redigeret", således at nogle ting kan være sløret ud for at gøre det lettere for dig. 4. ALTID sænk farten ved en jernbaneoverskæring. Altid. 5. Husk på forskel på Højre vigepligt og ubetinget vigepligt. 6. Husk forskel på fletteregel og sammenfletning. Min gamle kørelære sagde "Når linjerne slettes, vejen flettes", det har sat fast lige siden. 7. Du skal ikke tænke "Hvad nu hvis" under billederne. Kun tag stilling til det der rent faktisk er på billedet. Med undtagelse af hvis der bliver spurgt om du drejer med det samme, så svar nej medmindre du har orienteret dig først. Prøverne er ikke umiddelbart svære. Held og lykke! Det skal nok gå. Bonus: Log ind på Teoriundervisning.dk og løb 3 dages adgang og fyr en masse teoriprøver af, inden du skal op. Bare ikke samme dag. De minder nemlig rigtig meget om dem der er til den rigtige teoriprøve, så ved du hvad du skal forvente. Og nej, det du linker til skal du ikke forvente at støde på, det er meget mere sort hvidt end den gråzone der! Mvh
--
Stop med at handl hos Power.
--
Sidst redigeret 11-12-2019 22:06
#19
Reptyl
Mega Supporter
11-12-2019 22:24

Rapporter til Admin
#18 Baseret på logikken om at det handler om at være særligt opmærksom på den kommende eller nuværende manøvre, hvad synes du så om følgende billede? https://imgur.com[...] Er du så "Særligt opmærksom på vejkryds forude" ? Nuværende manøvre går ud på at brermse og IKKE at overhale bilen foran.
--
#20
Wildmann
Supporter Aspirant
11-12-2019 22:32

Rapporter til Admin
Er spørgsmålet "Jeg er særligt opmærksom på krydset"? For det der står på billedet vil jeg mene er korrekt, at du overhaler ikke. 1 fordi det er ved et kryds, 2 fordi det er uvist om det har foregående været et spørgsmål der lød på "Jeg orientere mig bagud til venstre". Og hvis det handler om at bremse, så bremser du blødt.
--
Stop med at handl hos Power.
--
Sidst redigeret 11-12-2019 22:32
#21
Reptyl
Mega Supporter
11-12-2019 22:35

Rapporter til Admin
#20 Billede med spørgsmål og svar https://imgur.com[...] Jeg bliver nok med det samme snydt til at tænke på det kryds med det højre sving foran bilen, da de jo siger "forude". Men der er vel teknist set 2 T-kryds her egentlig, hvor den grå bil svinger til venstre i det første.
--
#22
FisterSovs
Ny på siden
11-12-2019 22:43

Rapporter til Admin
Da jeg var til teoriprøve for cirka 1år siden, fik vi alle at vide af vores kørelærer at vi skulle se på prøvens spørgsmål fuldkommen firkantet. Virkelig ikke overtænk det de spørger dig om, eller tænk hvad nu hvis. Bare tænk helt firkantet til deres spørgsmål. Vi alle bestod prøven, så han må have fat i noget.
--
#23
asser90
Megabruger
11-12-2019 22:46

Rapporter til Admin
Et par enkelte fif fra en kørelærer skal du da lige få. De andre har egentligt været godt omkring men jeg havde lige et par kommentarer. Særligt Opmærksom betyder at den vi er særligt opmærksom på har betydning for min kørsel her og nu. Det betyder at hvis noget får mig til at dreje, trykke på speeder, kobling eller bremse, lade være med at igangsætte eller andet. Så er vi særligt opmærksom på det. Særligt opmærksom er altså noget noget har betydning for min kørsel her og nu. Meget af det Wildmann siger er ganske korrekt og nogle meget gode råd. Dog skal du være opmærksom på at vi godt kan være særligt opmærksom på flere end én ting. Når der som i hans eksempel står nogle børn i højre side af vejen og der efterfølgende er noget andet vi også skal være særligt opmærksom på (cyklen er ikke det bedste eksempel, lad os tage et skarpt vejsving). Så er vi kun særligt opmærksom på børnene da der i færdselsloven står at vi skal vise særligt hensyn over for BØRN, ÆLDRE, HANDICAPPEDE og SKOLEPATRULJE. Det er denne regel der gør at vi nu kun at særligt opmærksom på børnene og ikke andet. Det kunne lige så godt have været en ældre eller handicappet i vejens højre side, udfaldet havde været det samme. Men kort og kontant, Særlig opmærksom på, betyder at noget har betydning for min kørsel her og nu. I øvrigt så vær opmærksom på at de prøver man "øver" sig på generelt er "svære" eller mindre retvisende end dem du vil opleve til din teoriprøve. Når du sider til teoriprøven taler stemmen meget langsomt og tydeligt og billederne er næsten ikke til at tage fejl af. De er MEGET tydelige i deres udtryk. Du skriver bare hvis du skal bruge noget mere hjælp, alternativt er jeg sikker på din kørelærer har en interesse i at hjælpe dig også. Det er trods alt det du betaler ham/hende for ;) MVH Kørelæreren ;)
--
#24
Reptyl
Mega Supporter
11-12-2019 22:51

Rapporter til Admin
#22 Det er også en fin nok tilgang, men ikke et særligt brugbart råd for mig, da der alligevel i min optik ikke er tid til at overtænke til selve prøven. Hvis du hentyder til at jeg overtænker her, så har du ret, men det er der en simpel forklaring på. Jeg er prøver at lære og at forstå, da det her er øvelse... og når tingene i de her eksempler jeg har delt bliver modtaget så blandet af folk og er ganske uklare på enkelte punkter, må der jo være noget jeg mangler at fatte. #23 Tak tak, meget brugbart og gode ting at få bekræftet. Billedet med den venstresvingende bil, kan jeg også godt forstå hvorfor jeg har fejl i nu, synes bare det er et meget drillende billede der let lægger op til at blvie snydt pga. de to kommende T kryds, der næsten ligner at det er et enkelt kryds, hvor jeg her tænker "Hvorfor i alverden skal jeg være særligt opmærksom på et kryds EFTER bilen) hvilket jo er dumt, da bilen jo netop lige nu drejer til venstre i et kryds. :P
--
#25
ToFFo
Guru
12-12-2019 08:58

Rapporter til Admin
Vil du ikke vende tilbage til tråden, når du har bestået teoriprøven så vi kan ønske dig tillykke? Jeg har en sygelig eksamensskræk. Inden jeg skulle op til teoriprøven, sad jeg hele natten dagen forinden og gennemførte prøve-prøverne indtil jeg kunne ALLE svar 100% udenad. Det hjalp intet i forhold til prøven som var helt anderledes. Så jeg fik stadig 3 fejl, men jeg bestod og var lykkelig for det var overstået... Du skal nok bestå både køreprøve og teoriprøve så du kan komme ud og køre. Vores kørelærer sagde til mig at han bliver så trist når folk siger de først skal lære at køre bil når de HAR fået kørekortet og ikke i køreskolen. Først tænkte jeg at det var da en latterlig tankegang køreskole eleverne har... Men da jeg så fik pappet og bil, gik det op for mig, at det ER når man har pappet man lærer at køre. Jeg ville ønske jeg kunne få køreglæden tilbage som jeg havde da jeg lige havde fået kørekort. Det var ikke alene effektiv transport, men det var også pisse sjovt at køre! Nu er det bare... Nødvendigt :P
--
- Indsæt signatur -
#26
SilverTail
Bruger Aspirant
12-12-2019 10:34

Rapporter til Admin
Det eneste rigtige svar på alle sprøgsmål er: Giv tegn med horn og lygter... Især hvis gamle fru Jensen er på vej over vejen, det spare penge i ældreplejen.. ;)
--
I7-4770K @4.3 GhZ 16GB DDR3 GTX-1060 6GB
#27
Reptyl
Mega Supporter
12-12-2019 11:02

Rapporter til Admin
Det gik fint med 2 fejl. Synes næsten 20 af spørgsmålene var næsten umulige at få fejl i bare ved at kende sine vigepligter og den slags. Jeg fik fejl i en vurdering ved en overhaling. Tror jeg vurderede at jeg ikke ville overhale da det var op ad bakke og med mange modkørende, samt fuldt optrukket for begge baner, men vejen var rigeligt bred også. Og et højresving spørgsmål hvor jeg tror at jeg ganske enkelt modsagde mig selv eller valgte at stoppe /bremse ned på to forskellige måder. Ups :P
--
#28
syncmarster
Junior Supporter
12-12-2019 15:26

Rapporter til Admin
Tillykke, godt gået.
--
To stk. En stationær og en bærbar.
--
Sidst redigeret 12-12-2019 15:26
#29
ToFFo
Guru
12-12-2019 15:27

Rapporter til Admin
#27 - Jeg fik lignende fejl. For der var spørgsmål hvor jeg var "for forsigtig". Altså når jeg var i tvivl tænkte jeg "better safe than sorry". Det var netop ved overhaling og vigepligt :P Men i teoriprøven er der spørgsmål hvor svaret er "fucking speederen i bund og riv slæden over vejen!" og det var jeg temmelig overrasket over. Tillykke! Et skridt nærmere at gøre de danske veje usikre!
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 12-12-2019 15:28
#30
julie1
Ny på siden
12-12-2019 22:42

Rapporter til Admin
Hvilken hjemmeside bruger i til forbedrende teoriprøve og hvor meget koster det.
--
#31
Wildmann
Supporter Aspirant
13-12-2019 07:53

Rapporter til Admin
#op Tillykke! #30 Teoriundervisning. 300ca for en måned, der er givet godt ud.
--
Stop med at handl hos Power.
#32
Wut
Ultra Supporter
13-12-2019 08:18

Rapporter til Admin
Da jeg tog kørekort fik vi at vide, at man KUN kunne være særligt opmærksom på EN ting ad gangen, hvilket jo giver god mening. Man kan jo ikke være særligt opmærksom på alt. Jeg tog lige en test på nettet og fik en del fejl, da jeg ikke var "særligt opmærksom" på flere ting samtidig. Er det lavet om mon?
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
#33
Reptyl
Mega Supporter
13-12-2019 13:05

Rapporter til Admin
#32 Du kan da være nødt til at være særligt opmærksom på både modkørende og kørestriber på samme tid i forhold til en overhaling... Eller vejens forløb (sving/bakke) + modkørende der kan gøre du skal ned i hastighed og trække til højre. Så 2-3 ting kan man nemt være nødt til at være særligt opmærksom på :)
--
#34
IntermariumHappened
Bruger Aspirant
13-12-2019 19:57

Rapporter til Admin
Tillykke Tillykke. Held og lykke med køreprøven, når du når dertil.
--
#35
Hans
Guru
13-12-2019 21:19

Rapporter til Admin
Uden at have læst alle svarerne, så kommer mit bud her... 1. Du kan se, at der er rimfrost på græsset. Derfor kan du risikere at møde frost på vejen. 2. Endvidere kører du ind i noget skov, dette kan forsage lavere temperatur, og dermed større risiko for frost på vejen. 3. Sidst men ikke mindst, så ser vejen ud til at falde i niveau, der igen kan medføre lavere temperaturer...
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#36
Holm76
Ny på siden
14-12-2019 12:44

Rapporter til Admin
Der er sne, is, rimfrost i græsset. Det kan derfor være glat. Så ja vejgreb
--
#37
Reptyl
Mega Supporter
14-12-2019 12:47

Rapporter til Admin
#35 #36 Men i så fald skulle der være skiltet om det eller sne eller is på vejen i billedet for at det ville være noget jeg skulle være særligt opmærksom på. Det er ikke meningen vi skal gætte os til ting. En knas tørvej er en knastør vej. Og som jeg har skrevet flere gange i tråden, så er det pga. nedfald fra skoven at man får fejl hvis man siger nej til spørgsmålet, en skov man ikke kører ind i før om 200+ meter, hvilket også går direkte imod begrebet om "særligt opmærksom" med mindre at spørgsmålet var formuleret som "Hvad er du særligt opmærksom på længere fremme/når du kører ind i skoven"
--
#38
Hans
Guru
14-12-2019 16:55

Rapporter til Admin
#37 Det kan du have ret i, men nu har jeg haft kortet i 20 år, og kørt en del, så ovenstående er baseret på, hvad jeg selv ville være opmærksom på... Og så selvfølgeligt også, at hvor der er skov, kan der være dyr...
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil

Opret svar til indlægget: Teoriprøve nedsat vejgreb

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login