Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Gennemgang af økonomi privat og erhverv

Af Gæst Niels | 09-01-2020 09:03 | 531 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej, Måske der kunne være nogen herinde, som kunne hjælpe lidt med nedenstående, kan til tider læse herinde der er en del der driver små virksomheder eller generelt har et okay indblik i økonomi. Jeg søger en virksomhed eller service, som kan gennemgå økonomi privat og erhverv og give en masse råd til, hvordan det kan optimeres eller samles, for at spare omkostninger - lidt ala. hvad man ser eksperterne gøre i luksusfælden. Jeg har en far, som driver en entreprenør virksomhed i en mindre størrelse. Virksomheden har ca. 6 ansatte og der er massere af arbejde, jeg vil tro min far i gennemsnit arbejder 80+ timer om ugen og har gjort det altid. Han elsker det og er rigtig god til det, at køre med maskiner og lave denne slags arbejde har været hans fascination og hobby siden barnsben. Desværre er det også sådan, at jeg ved han tager nogen rigtig dårlige økonomiske valg, da denne del af at være selvstændig slet ikke er hans stærke side, tværtimod. Et par eksempler på hvad jeg mener: Jeg ved, at han på et tidspunkt har hæftet privat med pant i huset, da det gik dårligt i firmaet i 2008 - derfor er der stadig store pantebreve i deres hus, som er med høje procent renter, som han ikke har prioriteret at få betalt af. Jeg ved, at han ikke har fået lagt lån om på huset i rigtig mange år, fordi der er disse pantebreve. Han leaser rigtig mange maskiner og firma biler, på aftaler jeg har en formodning om ikke er specielt optimale. Samtidig har min far rigtig mange hobbyer i form af store biler, jagt, motorcykler, båd osv. - han tjener en del penge, men bruger også rigtig mange. Jeg kunne derfor godt tænke mig, at finde en mulighed for at få skabt et overblik af nogen, som kan sætte det hele op i perspektiv og gennemgå alting.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
stallemanden
HOL Moderator
09-01-2020 09:11

Rapporter til Admin
Jeg formoder, at bekymringen går på, at det hele skal vælte, og/eller der ikke er noget at give en potentiel arv af. 1. Tal med din far om det. 2. Bed ham få revisoren til at tage et kig på både firma og den private økonomi. Gisninger omkring leasingaftaler etc. er/kan være ret farlig at gå med. Der er bestemt ikke noget unormalt i, at man leaser. Det gør det noget lettere at komme af med udgifter, ligesom man ikke binder midler i døde ting, der bare bliver mindre og mindre værd.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#2
Hepheyy
Gigabruger
09-01-2020 09:15

Rapporter til Admin
Hej Niels Hvor I landet befinder du og din far sig? Min egen far er efterhånden en garvet mand indenfor netop det felt du beskriver, og har brugt de sidste mange år, som økonomisk konsulent for en række små- og mellemstore virksomheder. Smid mig en PM, hvis du/I evt. vil høre lidt mere.
--
#3
fransfrakker
Junior Supporter
09-01-2020 09:15

Rapporter til Admin
Få hjælp hos en Revisor og det kan kun gå for langsomt! Det er som almindeligt person i danmark, som ikke har specielt interesse i skat, stort set umuligt at lave regnskaber og optimale skatteordninger. Systemet er simpelthen for kompliceret.
--
#4
BaZTard
Giga Nørd
09-01-2020 09:15

Rapporter til Admin
Har han ikke en revisor? Ellers er det nok en god idé at starte der, men det er jo ham selv der skal ville det, ikke dig.
--
#5
Mango
Junior Nørd
09-01-2020 09:42

Rapporter til Admin
Det du skal regne ud er, omkostninger, indtjeninger, gæld og likvide midler. Få jer en revisor, hvis I ikke har en. Kom af med gælden hurtigst muligt. Man er ikke rig, når man skylder penge. Selvom man bruger mange penge er det ikke ensbetydende med, at man har en god økonomi. Pistolen er gælden, renterne er ammunitionen.
--
#6
Niels
Gæst
09-01-2020 09:43

Rapporter til Admin
Min far har en revisor ansat, jeg tror sågar han har nævnt han betaler omkring 100.000 kr. årligt, for at have ham til at lave regnskaber osv. Men trods det, så har han fornyligt skulle betale 720.000 kr. i SKAT nærmest over natten, fordi der var noget gammelt SKAT der var indbetalt forkert eller tallene ikke var gjort rigtigt op - det forstår jeg slet ikke hvordan kan lade sig gøre?! Hans revisor er en ~70 årig ældre herre, som arbejder få timer om ugen ved siden af hans pension.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
Coolcat
Juniorbruger
09-01-2020 10:18

Rapporter til Admin
Min svoger er Aut. revisor og det firma han arbejder for tager ca 1800 kr i timen. Så din far betaler hvad der svarer til ca 50 timers revisor til en der er på pension og som tydeligvis ikke kan sit job???? Få ham fyret og betal det prisen for et firma til at styre den del. Kombineret med en freelance bogholder/regnskabs assistent til at klare de ugentlige poster.
--
#8
Enoxe
Monsterbruger
09-01-2020 11:32

Rapporter til Admin
#6 En ting er at have en revisor, en anden ting er at have en revisor med nok indsigt i faget til at kunne finde det som stikker ud. En revisor er jo i bund og grund kun ansat til at formidle det arbejde din far udfører, såvel som at sørge for at de gængse servitutter og love nu også er overholdt, han er der ikke for at drift optimere, samt gokke din far i hoved over hans private køb, så der er helt sikkert andre muligheder du kan undersøge, men som når man ser luksusfælden, så graver de og finder alle skeletter i dit skab, så du skal også være sikker på din far rent faktisk er indstillet på det du prøver at få ham ind i. Min egen far har gennem de sidste 50 år drevet en taxi/bus virksomhed, som fremtil 2007 kørte mere eller mindre som den skulle, men mange små og mellemstore virksomheder fik ikke omstillet deres drift da lortet ramlede i 2007, og det kan også ses hvis man kigger regnskaber på de virksomheder der har overlevet krisen dengang. For min far betød det at han ikke ville se virkligheden i øjnene da det kom til stykket, hvilket endte med at han blev tvunget til det da min mor valgte at gå fra ham, og han hæftede solidarisk for en gæld på 3 mio. som han havde skubbet foran sig siden 2007, men ikke ville se i øjnene da vi i 2013 hentede økonomiske "vismænd" som dem du selv omtaler. Så bare for at du er klar over at det jo ikke er sikkert din far har interesse i din hjælp når alt kommer til alt, og så er det bare super dumt at have smidt 40.000 kr. efter rådgivning og økonomisk ransagning som vi gjorde tilbage i 13 for så at stå med en lang næse og en del fattigere.
--
#9
YaZzinO
Elitebruger
09-01-2020 13:47

Rapporter til Admin
Hej Niels, Prøv evt. https://uvildige.dk[...] Jeg kender dem ikke selv, men deres service virker til at være noget for dig og din far. Du kan også bruge https://www.ageras.dk[...] som er en gratis formidlingsservice, hvor de hjælper med at skaffe uforpligtende tilbud fra 3 revisorer i dit nærområde. Disclaimer: Jeg har arbejdet for Ageras. Pøjpøj med det
--
mess with the best, die like the rest!

Opret svar til indlægget: Gennemgang af økonomi privat og erhverv

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning