Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Salgselev - Hvad efter?

Af Gæst Rinnow | 09-01-2020 20:00 | 722 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hej Allesammen, Jeg har en bruger herinde, men er valgt at gå anonym da jeg frygter det værste :) Historien kort - Jeg har for 2 år siden taget et HGS kursus som har gjort at det var muligt for mig at blive elev. Det er jeg så blevet for snart et år siden, slagselev endda i skibsbranchen for et stort firma. På trods af jeg har 1,5 år tilbage i min nuværende position, tænker jeg tit over hvad jeg skal bagefter, kort sagt - Hvad åbner den erfaring her som elev og næst salgsassistent op for mig? Hvilke områder kan jeg begive mig ud i? Mine tidligere erfaringer rent studiemæssigt er STX og et HGS kursus. Det er den uddannelsesmæssige erfaring jeg har, hvorpå jeg så også vil have uddannet salgsassistent efterfølgende. Hvor jeg vil hen er nok, kan jeg videreuddanne mig, (som jeg nok vil foretrække) hvis ja, hvordan eller er det bare at finde et arbejde som mangler en salgsassisent og så arbejde sig op i hierakiet derfra? Endnu en grund til at dette er oppe at vende er at jeg ved at meget få elever bliver der hvor jeg er nu fordi som regel er alle stillinger besatte. Så det er blot for ikke at stå på helt lost hvis det sker. Beklager det blev lidt langt - Men tak for svar på forhånd :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
mr.hein
Elite Supporter
09-01-2020 20:04

Rapporter til Admin
startede selv i radio&tv i engross branchen (metro) og nu er jeg i skousen
--
Signed by me
#2
John-Cena
Megabruger
09-01-2020 20:06

Rapporter til Admin
Når du skriver salgselev er det så handelselev (B2B) eller detail elev? Umiddelbart lyder det som handelselev hvis du er i skibsbranchen, men salgsassistent er detail? Jeg underviser på EUD og har tidligere undervist på HGS :)
--
If you don't want to be, be the one who want to be a wannabe..
#3
Rinnow
Gæst
09-01-2020 20:13

Rapporter til Admin
#1 Har du haft anden uddannelse? Jamen, selv kan jeg ikke finde ud af det selv, da jeg gik på HGS Kurset blev jeg egnet til salg. Jeg går ud fra at det er salg, da vi fik at vide at vi ikke kunne søge andre stillinger (Som f.eks. indkøb) nu når vi havde valgt vores fag, som for mig var salg. Så jeg går ud fra at jeg er salgselev, har dog også selv en mistanke om at jeg er mere handel. Mit arbejde består primært af at finde de forskellige produkter i vores system, som kunderne skal bruge, dernæst sende et tilbud til dem for pågældende produkter. :) Ved ikke hvor meget det hjalp dig med den her information #2 :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
John-Cena
Megabruger
09-01-2020 20:21

Rapporter til Admin
Er dine kunder private eller andre virksomheder? B2C = Business to consumer (Private kunder) = Detail B2B = Business to Business (Virksomheder) = Handel Jeg forstår ikke at du ikke selv ved det? (Sorry to say). Du burde have haft udddannelsesspecifikt fag. Var du ikke til eksamen i det? Ellers kører den skole du har gået på, det helt anderledes end os :)
--
If you don't want to be, be the one who want to be a wannabe..
#5
mr.hein
Elite Supporter
09-01-2020 20:23

Rapporter til Admin
#3 kun en masse gå-på-mod og 6 år i Elgiganten med deres kurser/udd.
--
Signed by me
#6
Rinnow
Gæst
09-01-2020 20:44

Rapporter til Admin
#4 Sorry - Så ikke du spurgte om b2b eller b2c - dem jeg sælger til er b2b, er i gang med at kigge min uddannesles aftale igennem hvor der står følgende: Handelsuddannelse med specialer, Handelsass., salg Men derudover - er det muligt at dette kan bruges til at søge ind på evt uni eller ucn indenfor faget? Derudover er der kurser som er relevante at tage efter uddannelsen slutning - eller er det bare ind i en virksomhed? :) #5 Ikke tosset - Det du har af uddannelse fra Elgiganten, er det så noget du kan tage med hvis du nu pludselig valgte at skifte branche?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
John-Cena
Megabruger
09-01-2020 20:55

Rapporter til Admin
Jeg mener ikke du kan læse ret meget videre med den, når ikke du har EUX overbygningen (vi har ikke EUX som HGS - måske har skolen hvor du tog det). Du har primært c-niveau fag og ikke nogen på højere vel? Men dem af vores elever der har handel søger typisk hos grossister, bilforhandlere (som sælger til virksomheder også) osv. Hvis man er dygtig kan man dog komme langt indenfor skibsbranchen hvor du allerede er :) De fleste vi har på HGS tager den typisk for at gå detail eller kontor vejen.
--
If you don't want to be, be the one who want to be a wannabe..
#8
Rinnow
Gæst
09-01-2020 21:14

Rapporter til Admin
#7 Tænkte det nok, nej jeg havde kun C-niveau fag. - Fik du konkluderet om jeg er ved at uddanne mig til handelselev egentlig? for jeg er faktisk lidt lost på det punkt som du nok kan fornemme, mener at stillingen jeg søgte var salg og det jeg gik efter netop fordi jeg fik at vide jeg ikke kunne søge andet :) Men tak for svar!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
mr.hein
Elite Supporter
09-01-2020 21:51

Rapporter til Admin
#6 ja og nej .... Vil ikke kunne bruge det udenfor salgs branchen. Men ville sagtens kunne bruge teroien og psykologien i andre områder. Studere evt. advanceret salg, du vil blive overrasket over hvor hurtigt du kan male dig selv op i et hjørne i en salgs situation.
--
Signed by me
#10
Jimstar
Elitebruger
10-01-2020 08:30

Rapporter til Admin
#0 - du skal gøre det du føler for, men også forsøge at regne ud hvad du vil på længere sigt. Som jeg ser det, har du 3 muligheder: 1. Tag tilbage på skolebænken, læs videre indenfor det fag/branche du allerede befinder dig i, altså noget med handel/kontor. 2. Tag en helt anden uddannelse? Du er blevet lidt ældre nu, måske har du fundet ud af, at kontor ikke er dig og du hellere vil være tømrer eller dyrlæge? Du skriver ikke så vidt jeg kan se hvor gammel du er, men mit bud er 22-25? Det er ikke for sent at skifte til noget andet, hvis du synes. 3. Du kan fortsætte på arbejdsmarkedet, enten i den virksomhed du er i, eller en anden der minder om, og arbejde dig op derfra. Du kan jo altid supplere med uddannelse på aftenskole eller kurser, hvis du føler for det. Jeg kan give dig min egen historie, hvis den kan give inspiration til noget: Jeg startede på HTX efter 10 klasse, men fandt efter det første år ud af, at det gad jeg ikke - så jeg tog HGS som dig, da jeg nok i den unge alder var blevet lidt skole træt og ikke orkede de 3 år på gymnasiet - jeg skulle nok bare have skiftet fra HTX til HH, da det var kemi/fysik fagene der endte med at dræbe mig. Efter jeg færdiggjorde min HGS gik jeg i lære som elev/trainee i et stort handels firma, hvor jeg i min tid både arbejdede med indkøb, logistik og salg. Da jeg blev færdig som elev blev jeg tilbudt arbejde i virksomheden og her har jeg været lige siden. Jeg har nu været her i 11 år, i en alder af 32 år - jeg har arbejdet med rigtig mange ting efterhånden, de senere år som produkt chef, key account manager og forretningsudviklings konsulent. Jeg tjener i dag 56k i grundløn og har derudover bonus og kørsels tillæg samt medarbejder aktier i firmaet - så det kan bestemt godt lade sig gøre i dagens Danmark at arbejde sig op, uden man har læst en lang videregående uddannelse. Det bliver ikke nemmere at skulle tilbage på skolebænken jo ældre man bliver, så hvis du ved med sikkerhed du gerne vil læse videre eller noget mere, så vil jeg råde dig til at gøre det mens du er ung. Hvis du derimod er lidt træt af at læse og gå i skole, men føler du har flair for tingene og en lyst til "learning by doing" - så kan man bestemt også gå den anden vej. Det kræver nok man er lidt frembrusende eller hvordan jeg lige skal sige det, det nytter i hvert fald ikke at man ikke har den store uddannelse og samtidig ikke kan gøre opmærksom på sig selv eller bare sidder i hjørnet og forputter sig, for så vil du formentlig altid blive siddende der. Engagere man sig derimod, arbejder med tingene aktivt og viser resultater - så tror jeg også de fleste vil se potentiale i én, uanset om du har læst meget eller lidt.
--
Fractal R6 / I9 9900K / Aorus Ultra Z390 / Aorus 1080TI / G. Skill 3600MHz / 1TB 970 EVO / Corsair H150i / EVGA Supernova 850w / ASUS PG279Q 27" 1440p
#11
Rinnow
Gæst
15-01-2020 22:05

Rapporter til Admin
#10 Tak for at tage dig tid til at svare på det! Det var en god afklaring at få, da det er noget jeg har tænkt over, da man jo som regel altid referere til at uddannelsen er vigtig og uden den bliver man intet. Jeg ville lyve hvis jeg skrev jeg ikke ved hvor jeg ser min fremtid, men det er netop de beslutninger jeg prøver at få styr på netop i disse tider. Jeg har dog et spørgsmål, ifh til din historie, jeg er 23, hvad gjorde du i min alder for at arbejde dig op? Udover de råd du giver, tog du så aftenkurser, eller anden form for uddannelse ved siden af arbejdet? Tak for svar
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
jensjens
Gæst
15-01-2020 22:10

Rapporter til Admin
Du har også mulighed for en erhvervsakademiuddannelse. De bliver godt nok hakket ned ind af en kant men det er altså gode uddannelser såfremt du har hjerne til at omsætte det til noget i en virksomhed, jeg startede selv med en erhversuddannelse og i dag er jeg marketingansvarlig i en mellemstor international virksomhed og det tog kun 3,5 år på bænken hvor jeg så arbejde ved siden af
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Salgselev - Hvad efter?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning