Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Bøger til el og elektronik (Elektrikker)

Af Ny på siden Andreaswarmer | 11-01-2020 14:33 | 725 visninger | 6 svar, hop til seneste
Hej, Jeg går lige noget tid og overvejer en elektrikker uddannelse eller noget i den boldgade. Det varer noget tid inden jeg kan starte men jeg vil gerne lære mere om elektronik, kredsløb, hvordan man aflæser diagrammer, sinuskurver og det som man skal vide som elektrikker. Er der en god bog, hjemmeside eller eller youtube kanal i kan anbefale som selvstudie indtil da? Uanset hvilken uddannelse jeg tager ved at jeg at jeg vil kunne gøre brug af viden indenfor elektronik og el.
--
#1
Juletræet
Juniorbruger
11-01-2020 14:37

Rapporter til Admin
Elviden.dk og elnoter.dk
--
[I7 [email protected]|RTX 2080|ASUS Z270P|16GB 3200MHz]
#2
SimonOlsen8000
Juniorbruger
11-01-2020 14:43

Rapporter til Admin
Jeg benytter selv elbogen, elviden, og YouTube - er selv lærling. Det sværste matematiske du skal, er at isolere den enkelte komponent i en ligning. Skal du læse EUD eller EUX? Hvis du tænker maskinmester/ingeniør efter, vil jeg anbefale dig EUX. Det tager længere tid, men du får matematik på et højere niveau gennem årene. Det vil virkelig gavne dig på maskinmester og ingeniør. Her er en liste over emner du kan læse op på til en start: Ohms Lov Serie og paralellforbindelser Tændingsystemer Elektromotisk kraft Sikringer og RCD (hpfi) Lovgivning - DS/EN 60364 (Det er håndbogen, men koster penge, hvis du ikke er studerende) Maskinsikkerhed Kapacitiv belastning Jævn- og vekselstrø Digital- og relæteknik Transformere Maskinsikkerhed Fællesregulativet Motorteori Spørg gerne. Jeg er på mit første hovedforløb i øjeblikket. Jeg er EUD, da jeg er en ældre lærling, og har været på HHX. Jeg overvejer selv maskinmester senere, når jeg er færdig og livet tillader det.
--
Sidst redigeret 11-01-2020 14:45
#3
Die_Happy
Monsterbruger
11-01-2020 14:51

Rapporter til Admin
Du kan også overveje stærkstrøm, så slipper du for at lave lys på lokum :) Med stærkstrøm vil du også få brugt hovedet lidt mere, da den tekniske dybde er langt større. Der er stor efterspørgsel på stærkstrømsingeniører og der er mange spændende projekter at kaste sig ud i, lige fra beskyttelsessystemer, lokal- og fjernkontrol, idritsættelser af anlæg og meget mere.
--
#4
Andreaswarmer
Ny på siden
11-01-2020 21:49

Rapporter til Admin
#1 Tak for links! 2# Jeg overvejer selv lidt EUD da jeg selv er ældre og har også tænkt på Maskinmester når tiden er til det. Lige pt prøver jeg at lære så meget jeg kan. Tak for alle punkterne. Det er en stor hjælp! Jeg er ved at se de her Elektricitet kanal https://www.youtube.com[...] Eugene Han laver rigtigt gode animationer til ingenører https://www.youtube.com[...]
--
#5
SimonOlsen8000
Juniorbruger
12-01-2020 11:29

Rapporter til Admin
God ide med at komme lidt foran. Mange af dem jeg er på H1 med nu forstår stadig ikke det basale. Det er op ad bakke. Vil også anbefale, at du vælger skole med omhu. Tage ud og besøge skolen og snakke med dem som er på forløbene. Skolen mistede 3 lærere da jeg startede, de havde kortet 4 uger af vores forløb - fra 16 til 12 - og vi har haft 4 forskellige lærere. Det er bureaukrati det hele, og det er pisse irriterende. Så sørg for at din skole ikke er igang med en omgang omstrukturering, fordi dem som sidder øverst er ikke håndværkere. De har kun planer om at skulle spare så meget som muligt.
--
#6
RMA
Ny på siden
12-01-2020 12:06

Rapporter til Admin
Hvis du vil spænde bredt så kan elektronikfagtekniker være en fordel. mit arbejds område spænder fra nogle pico volt til [email protected] og frekvens mæssigt fra 1Hz til +40GHz. samt du får en del mere på rygraden i forhold til dybte i teori omkring hvorfor tingene er som de er. er du i Jylland så kan Mercantec i Viborg anbefales, de er klart den bedste skole, vi har selv en del HHX'er og Alemene lærlinge der, generelt så har vi altid 1-2 llærlinge der får en fortjeneste medalje hvor gang der er svendeprøve.
--
Sidst redigeret 12-01-2020 12:10

Opret svar til indlægget: Bøger til el og elektronik (Elektrikker)

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login