Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Rengøring af Zippo (Lighter)

Af Ultrabruger method | 14-01-2020 21:43 | 993 visninger | 19 svar, hop til seneste
Jeg skal have rengjort en gammel Zippo, og til det, der anbefaler alle (af hvad jeg kan læse) at man bruger Ronsonol https://www.amazon.co.uk[...] Men jeg kan ikke finde det nogle steder på en dansk shop, så måske det ikke eksisterer i Danmark? Hvad kunne et alternativ være? Det er vel en slags lightervæske (ligher fluid)? Nogle der har en idé/erfaringer med dette? Edit: Måske jeg tror det bare er fordi det originale Zippo Lighter væske koster mere, så derfor bruger de Ronsonol. Men det er præcis det samme.
--
Sidst redigeret 14-01-2020 21:47
#1
Die_Happy
Monsterbruger
14-01-2020 22:00

Rapporter til Admin
Det er bare lighterbenzin. Du kan også bruge rensebenzin. Og køb bare det "rigtige", det er så få penge at spare.
--
#2
Kaasje
Guru
14-01-2020 22:07

Rapporter til Admin
Ronsonol sælges i min lokale SuperBrugsen, så tjek evt. der. Jeg mener også det kan findes på flere tankstationer. Så det er bestemt stadig tilkommeligt, og en flaske koster omkring 20kr. Det er præcis det samme som du fylder på til almindeligt brug. Når det er sagt, hvor slemt står standen til? Medmindre den er rusten og fyldt med snavs, så vil det være mere fornuftigt at købe en ny væge og putte noget nyt vat i. Det kommer du til uanset hvad, hvis den trænger til rens.
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#3
method
Ultrabruger
14-01-2020 22:25

Rapporter til Admin
#1 OK tak. Ja jeg kan se, at man jo ikke skal bade den i lighter bezin, så jeg køber bare den "rigtige" Zippo benzin. #2 Det står rimelig slemt til. Kan se på serienummeret, at den er fra 1991, og den har bare lagt i en skuffe i mange år. Vægen er næsten helt brændt væk, og så er der rust nede i selve "skorstenen", så tror en ny væge skal til også. Flintestenen ser dog fin ud, men kan se man kan købe 6 af dem i Bauhaus for 14 kr. så det dør jeg ikke af. Jeg har købt to ny væger fra Grejfreak.dk da jeg også skulle have en kniv, så det håber jeg er nok :)
--
#4
Kaasje
Guru
14-01-2020 23:08

Rapporter til Admin
#3 Husk vat. Ellers er det primært knofedt, og så burde du kunne klare det meste. Det er også typisk at metallet for enden af fjederen til flinten er slidt, så god idé med en ny flint. Jeg har selv restaureret en del lightere, som hobby, da jeg alligevel arbejder med restauration til hverdag, så det kunne være sjovt at se nogle før og efter billeder af dit projekt. :-) -Og går det helt, helt galt. Så husk at Zippo har livstidsgaranti på deres lightere, så hvis den ser ud til at være helt død, så skal du kun stå for fragt til USA, og så kan du få den sat tilbage i stand som ny. Edit: Der er åbenbart et officielt Zippo værksted i Tyskland også, der også tager imod garantireparationer.
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
--
Sidst redigeret 14-01-2020 23:12
#5
method
Ultrabruger
14-01-2020 23:20

Rapporter til Admin
#4 Husk vat. Ellers er det primært knofedt, og så burde du kunne klare det meste. Når du skriver "husk vat" så går jeg ud fra, at du mener det puffede noget inde i lighteren, som selve vægen er viklet omkring? Det har jeg ledt efter, men jeg kan ikke finde noget :/ Har du en idé til, hvor jeg kan købe det evt.? Det er også typisk at metallet for enden af fjederen til flinten er slidt, så god idé med en ny flint. Fint, jeg henter de nye flinte i Bauhaus også. Det er dem her jeg har udset mig. De ser originale ud :) https://www.bauhaus.dk[...] Jeg har selv restaureret en del lightere, som hobby, da jeg alligevel arbejder med restauration til hverdag, så det kunne være sjovt at se nogle før og efter billeder af dit projekt. :-) Jeg vil gerne prøve at tage nogle før og efter billeder, men nu har jeg jo aldrig prøvet at istandsætte en Zippo Lighter før, så ved ikke om jeg tør vise dig dem :D men vi må se, hvordan det går. Fedt med livtidsgaranti og værksted i Tyskland. Men jeg har jo hverken kvittering eller bevis for, at det er min. Mon så de gider hjælpe mig? :)
--
#6
Kaasje
Guru
14-01-2020 23:30

Rapporter til Admin
#5 Det er så vidt jeg husker helt almindeligt vat/bomuld, så du kan i teorien bare hoppe i matas og finde noget tilsvarende "puff" og proppe i. Det behøver ikke være mærkevare. Og ja, det er det puffede, der er viklet om vægen. ;-) Flint stenene er som sådan allesammen ens, så om det er af mærke eller ej, betyder ikke det store. Jeg købte som regel fra mit lokale supermarked. Men man går aldrig galt med zippo's eget mærke. :-P Og det er jo netop det sjove at kaste sig ud i noget man ikke har prøvet før! Og langt mere tilfredsstillende. Der er ingen der dømmer her. ;-) De er heldigvis ikke så besværligt sat sammen, så, så længe du sætter tingene tilbage i samme rækkefølge som du tog det ud, og sørger for det hele er rent først, så kan det næsten ikke gå galt. Ang. garantien, så tjekker de ved modtagelse at lighteren er ægte (udfra mærkninger på kasse og insert) og hvis det stemmer overens, så fikser de kassen og udskifter insertet. Hvis det er en kopi, så ryger den ud og du får et venligt brev tilbage omkring lovgivningen der giver dem lov til det. Du behøver ikke at sende nogen former for dokumentation. Lighteren er dokumentation nok i sig selv. Men hvis den er dateret fra ´91, så skulle det virkelig komme bag på mig hvis den ikke var ægte. Knæk og bræk med restaurationen. :-D!
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#7
method
Ultrabruger
14-01-2020 23:51

Rapporter til Admin
#6 Fint jeg ser hvad jeg kan finde af vat. Vi har sådan en lille lokal spiritus-, pibe- og tobakforhandler, måske han har noget jeg kan bruge også. Han sælger i hvert fald også Zippo ved jeg :D Jeg vil i hvert fald gerne redde den. Jeg havde helt glemt, at jeg havde fået den af min far tilbage til den tid, så det var fedt at falde over den igen :D eneste negative ved fundet, var at oprydningen gik fuldstændig i stå, og jeg begyndte i stedet at undersøge, hvordan jeg kunne gøre den flot igen :P Men nej, den ser nemlig ikke så besværligt ud at skille og samle igen, så jeg er rimelig fortrøstningsfuld ;) Kan du måske smide et link eller navn til det tyske Zippoværksted? Just in case :) Og ja, jeg er 100 % sikker på at den er ægte. Den var mega dyr kan jeg huske, at den gamle har fortalt mig, og jeg tror ikke rigtig man overhovedet kunne finde de der kopier på markeder osv. dengang. I bunden står der "J Zippo VII" Bradford.PA. Made in U.S.A. og så er den iflg. skemaet her fra 1991: https://www.zippo.com[...] Ved du forresten om man kan købe selve kassen til lighteren nogle steder? :)
--
#8
Kaasje
Guru
15-01-2020 00:17

Rapporter til Admin
#7 Det ville også undre mig hvis der var tvivl om ægtheden, når den er fra 91. Det er generelt kun nye eller sjældne modeller der blev kopiret. Kan prøve om jeg kan genfinde det tyske værksted i morgen, ellers så burde det være til at støve op på google. :-) Og jeg kender det kun for godt. Lige så snart der er en smule nostalgi involveret, så kan jeg godt glemme at lave noget andet resten af dagen. :-D Skulle det ikke lykkedes selv, og tyskland også fejler, så smid mig en PM hvis du er fra Københavns området. Jeg hjælper gerne med at sætte et arvestykke i stand, så længe fjederen og hængslet stadig fungerer. :-)
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#9
the688
Guru
15-01-2020 07:38

Rapporter til Admin
#7 - støt dine lokale butikker - det kan godt være du giver lidt ekstra, men du holder folk i job, holder specialbutikker åbne, og liv i byen. Og hvis du bare vil have en helt selvisk grund, så jo flere der er i job, jo flere butikker der er åbne, jo færre arbejdsløse, og dermed mindre chance for dårlig offentlig service eller *gys* flere på overførselsindkomster :) Everyone wins i det lange løb. Fedt ini'tiv. Jeg fik faktisk selv fundet min gamle Zippo frem (fik den da jeg blev 18, tror jeg, og jeg røg ikke :) og ... nu skal jeg ud og finde noget benzin til den. Har sågar fundet et (næææsten) matchende cigaretetui til. Trés pimp !
--
"ORK SATME!"
#10
Kaasje
Guru
15-01-2020 08:31

Rapporter til Admin
#9 De lokale pibe butikker plejer sjælendt at fikse lightere, men de sælger med sikkerhed udstyr til dem. :-) Så jeg kan kun være enig, hvis du alligevel skal forbi der, så tjek for vat og udstyr og få oplevelsen fra en specialbutik med.
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#11
the688
Guru
15-01-2020 08:41

Rapporter til Admin
#10 - min lokale cigar-og-rom-pusher (Skjold Bourne) i Ålleren kan godt servicere Zippo'er - men det er naturligvis ikke sikkert at alle andre også kan. De fylder også gratis væske på, hvis man lige står og mangler, og stikker hovedet ind.
--
"ORK SATME!"
#12
Kaasje
Guru
15-01-2020 08:47

Rapporter til Admin
#11 Ser man det. Sejt at der stadig er nogen der gider. :-) Min solgte kun udstyr til dem og sendte defekte til værksted, men nu er det selvfølgelig ved at være nogle år siden at jeg spurgte.
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#13
method
Ultrabruger
15-01-2020 11:21

Rapporter til Admin
Tak for svar the688 :) Det var faktisk også Skjold som jeg tænkte på, udover den lille forhandler vi har, så det kunne da være spændende lige at tjekke deres udvalg ud med Zippo tilbehør. Jeg skal nok vende tilbage ;) #8 Tak for dit tilbud om hjælp, men jeg bor sgu helt oppe nord på i Aalborg, så der er for langt. Men dejligt med hjælp :D
--
#14
method
Ultrabruger
15-01-2020 14:37

Rapporter til Admin
Så var hos den lokale pibe- og tobaksforhandler. Her fik jeg Zippo vat 20 kr. Zippo flints 15 kr. og Zippo benzin 30 kr. og vægen kommer med posten i morgen :) Og jeg betalte ikke engang mere, end hvad det ville have kostet i Bauhaus eller på nettet, og derudover fik jeg en god snak om Zippo OG en grundig gennemgang af, hvordan jeg kan rengøre min lighter, og se DET var en fed oplevelse :) Nu skal der renses!
--
Sidst redigeret 15-01-2020 14:39
#15
Kaasje
Guru
15-01-2020 17:21

Rapporter til Admin
#14 Feeeedt! Så er det bare billederne, når du en gang er færdig! ;-D Have fun!
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#16
method
Ultrabruger
16-01-2020 21:15

Rapporter til Admin
Så blev jeg færdig. Jeg har renset og renset, og blev sgu helt fuld af at indånde alle de dampe fra benzinen :D men det gik og tog resten i dag udenfor. Har ligeledes skrabet lidt med en flad skruetrækker, for at skrabe så meget sod af jeg kunne. Det er dog klart at 28 år (jeg har haft den i ca. 18 år) har givet lidt fastbrændt sod, så det var ikke til at få det hele af. Men jeg synes nu, at det blev ret godt. Specielt omkring flintestenen og selve skorstenen blev pæn. Hvis der er tips til at få det sorte fastbrændte af, så modtager jeg dem gerne. Ellers er jeg ganske fint tilfreds, og Zippo’en føles næsten som ny igen. Specielt med ny flintesten og væge :D Billeder kommer lige om lidt.
--
Sidst redigeret 16-01-2020 21:19
#18
Kaasje
Guru
16-01-2020 22:16

Rapporter til Admin
#17 Det er sgu' i orden! :-D Fede billeder, godt resultat! Ang. soden i huset, tror jeg at jeg ville lade det være. Du har fået det meste, og det er noget der kommer igen. Ellers ville jeg nok prøve at væde den i noget sprit, og så prøve med en vatpind eller lign. at gnubbe det ud, hvis det virkelig gik dig på. :-)
--
*(Foreveralone face)* Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#19
method
Ultrabruger
16-01-2020 22:48

Rapporter til Admin
#18 Tak for det :D Jeg er også ret godt tilfreds. Jeg tror bare jeg lader det sorte fastbrændte være så. Jeg har virkelig siddet med vatpinde - brugte næsten en hel pose :D og en masse rensebenzin/sprit/Zippo benzin og prøvet at gnide og gnubbe det sorte væk, så meget at jeg havde tømmermænd lignende følelse dagen efter jeg stod op haha. Så jeg tror ikke man kan få det af. Men jeg fik da det meste af :D Det var et lille sjovt og hyggeligt projekt jeg fik en dags tid til at gå med. Fedt! Får helt lyst til mere :P Tak for info og hjælpen!
--

Opret svar til indlægget: Rengøring af Zippo (Lighter)

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning