Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

CIBOR historisk rente

Af Ny på siden Heksen | 25-01-2020 09:09 | 384 visninger | 3 svar, hop til seneste
God dag! I mange år i gennem mit arbejde har vi lavet en årlig regulering af prisen på leje af et inde- og udedørs lokale. Dette er lavet i januar måned og en af parametrene, som indgår i regnestykket er 1 måneds CIBOR renten ved udgangen af hver enkelt månede det sidste år. Vi har brugt nasdaqomxnordic hjemmesiden til at finde de historiske CIBOR rente satser. I denne uge skulle vi til at udregne reguleringen, men min medarbejder siger, at han ikke finder CIBOR renten mere. Jeg har undersøgt og fundet frem til, at der er nogle ændringer gældende fra enten 1. oktober 2019 eller 23. oktober 2019, hvor CIBOR renten nu bliver "samlet" af en ny hjemmeside som hedder "Danish Financial Benchmark Facility" eller på kort DFBF. Jeg lægger et link til deres hjemmeside og til Finans Danmark nedenunder. Jeg kan i dag finde de historiske CIBOR 1 måneds rente satser fra 23. oktober 2019 og frem, men tidligere rente satser fra januar og frem til september har vist sig at være meget, meget svære at finde. Nasdaqomxnordik har nedlagt den del af hjemmesiden, hvor de tidligere har vist disse rente satser. De samme er gældende hos alle andre hjemmesider jeg kender. Derfor ville jeg rigtig gerne høre om nogen af jer ved noget om hvor man kan finde disse rente satser i dag? eller om det overhovedet er muligt længere? Det ville hjælpe mig rigtigt meget hvis nogen af jer har mere information om emnet og er villig til at dele. Hjemmesiderne hos Finans Danmark og DFBF er disse: https://finansdanmark.dk[...] https://dfbf.dk[...] Tak :)
--
#1
Texas
Supporter Aspirant
25-01-2020 11:09

Rapporter til Admin
Jeg har desværre ikke lige en kilde til en måneds CIBOR renten. Kontakt din arbejdsgivers bankforbindelse? MEN du/I skal nok også overveje, om CIBOR fremadrettet er hensigtsmæssig som referencerente. Jeg mener, at den ændres eller ophører om ikke så længe. Det er en konsekvens af den snyd med LIBOR renten, der fandt sted for nogle år siden. Måske er det ECB, der fremadrettet vil publicere en referencerente?
--
#2
Agurke
Monsterbruger
25-01-2020 11:43

Rapporter til Admin
Jeg har et realkreditlån med variabel cibor-rente. Har godt nok undret mig over, at jeg ikke længere kunne følge renteudviklingen der hvor jeg plejer hos nasdaq. Troede det var en teknisk fejl på siden. Hvis cibor skal udfases er det da interessant hvordan de fremover vil fastsætte renten på mit lån der løber 22 år endnu ..
--
Ryzen 3700X, Rog Strix 2070 Super, Rog Strix B450-f gaming, 16gb TridentZ 3200C16, Corsair RM750X Gold.
#3
Texas
Supporter Aspirant
25-01-2020 15:18

Rapporter til Admin
#2 Det kan godt være, at jeg var lidt for hurtigt. Det ser ud som om, at det blot er blevet sådan, at Finanstilsynet overvåger CIBOR renten (og bankernes input til denne). Men som OP skriver, er CIBOR ikke på samme måde gratis og frit tilgængelig, som tidligere. Der er helt sikkert et vilkår i dit lån og/eller de generelle vilkår, der gør det muligt at overgå til en anden referencerente - hvis CIBOR dør.
--

Opret svar til indlægget: CIBOR historisk rente

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning