Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Aktiesparekonto og udbytte

Af Elitebruger Jimstar | 18-02-2020 08:38 | 930 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej, Ved der er en del herinde som er forholdsvis skarpe i alt det her med aktie investering og beskatning osv. I øjeblikket forsøger jeg at læse en del omkring investering, da jeg har en plan for jeg snart skal have investeret lidt, for første gang. Er der nogen der kan svare på, hvorvidt jeg kan indbetale penge til en aktiesparekonto, også købe medarbejder aktier i det firma jeg arbejder i, når firmaet ikke er børsnoteret? Min tanke var, at der måtte jo være større fordel i at købe aktierne via. sparekontoen, for kun at betale 17% i skat af udbyttet, frem for de 27% skat op til 54.000 kr.? Eller gælder den lavere beskatning ikke for udbytte?
--
Fractal R6 / I9 9900K / Aorus Ultra Z390 / Aorus 1080TI / G. Skill 3600MHz / 1TB 970 EVO / Corsair H150i / EVGA Supernova 850w / ASUS PG279Q 27" 1440p
#1
hviske10ske
Junior Nørd
18-02-2020 09:17

Rapporter til Admin
Den lavere beskatning gælder også for udbytter. Jeg ved dog ikke om det er muligt at få aktier ind på den der ikke er børsnoteret.
--
Hellere 10 ryk i banditten, end 10 banditter i ryggen..
#2
stallemanden
HOL Moderator
18-02-2020 09:25

Rapporter til Admin
Det er måske værd at nævne: Beskatningen på kontoen er på 17 %. Det skal dog nævnes, at kontoen er beskattet efter lagerbeskatningsprincippet. Det betyder, at værdien gøres op hvert år, hvor du betaler skat herefter. Hvis du kun har handlet aktier normalt, så vil dette være anderledes for dig, da med normal handel bliver realisationsbeskattet. Altså hver gang du sælger/køber, så betaler du skat af din gevinst. Ligeledes får du løbende fradrag for dit tab, når du sælger. På sigt, kunne det lyde som om, det over tid, betyder en reelt større beskatning. (Afhængig af, hvor længe du forventer at holde din aktier.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#4
hviske10ske
Junior Nørd
18-02-2020 09:50

Rapporter til Admin
#2 Jeg mener der er lavet beregninger på at du skal holde aktier der ikke udbetaler udbytte i omkring 40 år uden at foretage et salg, før den normale beskatning slår den på aktiesparekontoen. Den lavere beskatning på aktiesparekontoen vil for langt de fleste være en fordel. Derudover er det også nemmere at se hvor meget du kan trække ud af aktiesparekontoen da du ved at alle beløb er løbende blevet beskattet. Hvis du udnytter aktiesparekontoen helt optimalt kan den vokse sig gevaldig stor og du kan derfor have en relativ stor del af din portefølje investeret heri til den fordelagtige skatteprocent på 17%.
--
Hellere 10 ryk i banditten, end 10 banditter i ryggen..
#5
Wut
Ultra Supporter
18-02-2020 09:51

Rapporter til Admin
Der gælder særlige regler for medarbejderaktier. Typisk får man dem til en fordelagtig pris - men er så bundet til at skulle holde aktierne i mindst X år. Hvis selskabet ikke er børsnoteret, så bliver det svært at købe aktierne i eget, frit depot. Og fordelen vil også være væk, hvis ikke man får dem til personalepris. Hvis man køber dem, fordi man har noget insider-viden om virksomheden, så kan det være ulovligt at bruge den viden til at købe/sælge aktierne. Betingelsen om, at man skal have aktierne mindst X år kommer netop af, at man ikke skal kunne bruge den viden, man har om virksomheden, til egen fordel. Jeg har et par gange haft medarbejder-aktier, som blev proppet i et depot i en bestemt bank af min arbejdsplads, og så har jeg solgt dem en del år senere. Jeg har aldrig selv købt aktier i den virksomhed, jeg arbejder i, netop af årsagerne omkring interessekonflikt mv. Ofte kan man jo finde papirer, der udvikler sig bedre, end aktierne i den virksomhed man arbejder i anyway... med mindre man arbejder for Google, Microsoft, Apple eller Amazon selvfølgelig. ;-) #0 Hvis du har nogle overskydende midler, så opret et depot med så lave som muligt omkostninger (f.eks. Nordnet) og køb enten aktier eller ETFer (med så lave omkostninger som muligt) alt efter smag og behag. Hvad er horisonten? 5 år?
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 18-02-2020 09:54
#6
Jimstar
Elitebruger
18-02-2020 10:04

Rapporter til Admin
Tak for foreløbige tilbagemeldinger. Lige kort omkring de medarbejder aktier jeg står overfor at købe. Det er aktier, som kun er tilgængelige for ansatte i virksomheden, ophører ansættelses forholdet er man også forpligtet til at sælge dem tilbage til ejeren af virksomheden. Medarbejderaktierne er udbytte aktier, som selvfølgelig over årene er blevet opskrevet, men ikke med ret mange %. Derimod har virksomheden igennem snart 40 år alle år lavet et overskud, de senere år omkring 100-150 mio/årligt. Virksomheden er bund solid og min klare forventning er også, at det vil fortsætte i fremtiden. Derfor var min tanke, at det sikkert ikke var dumt at købe disse via. en aktiesparekonto, hvis man kan slippe med en 17% beskatning af det årlige udbytte, samtidig med de ikke stiger/falder ret meget på kursen, så man bliver ikke beskattet af en gevinst man ikke har haft, ud fra de skatteregler der er for aktiesparekontoen. #5 Horisonten er vel 3-5 år umiddelbart, måske længere. Lige kort, så er jeg i dag 32, og bor i en lejet bolig med min kæreste. Planen er at vi indenfor 2-3 år formentlig vil købe egen bolig. I takt med min løn er steget har jeg efterhånden fået sparet en mindre formue op på ca. 700.000 kr., som det jo efterhånden er pinligt ikke at have investeret i noget. Derfor var min tanke, at jeg nok efterhånden skulle have investeret en stor del af dette, også fortsætte med at spare nogen penge op, som skal bruges til indskud på fast ejendom, når den tid kommer. Jeg har i forbindelse med ny stilling i firmaet hvor jeg arbejder fået mulighed for at købe medarbejder aktier fra 01.06.20, som en del af pengene nok skal investeres i, da de er ret eftertragtede, hvorefter resten vel skal investeres i almindelige aktier/ETFér/osv.
--
Fractal R6 / I9 9900K / Aorus Ultra Z390 / Aorus 1080TI / G. Skill 3600MHz / 1TB 970 EVO / Corsair H150i / EVGA Supernova 850w / ASUS PG279Q 27" 1440p
#7
stallemanden
HOL Moderator
18-02-2020 10:12

Rapporter til Admin
#6 Som #5 er inde på, kan du ikke handle aktier der ikke er børsnoterede: Som navnet antyder, kan du investere i børsnoterede aktier - både danske og udenlandske. Du kan også investere i andre typer værdipapirer, hvis de rent skattemæssigt opgøres på samme måde som aktier. Det drejer sig om investeringsforeninger med en overvægt af aktier. Du kan ikke investere i unoterede aktier eller i de mere specielle investeringsprodukter som ETF'er, ADR's og GDR's. Sakset fr: https://www.jyskebank.dk[...]
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#8
Søren F
Maxi Supporter
18-02-2020 13:04

Rapporter til Admin
Jeg har været i lignende situation, som dig med en sjat penge jeg ikke vidste hvad jeg skulle gøre med, og jeg aner intet om investering og har ingen interesse i det heller. jeg valgte at proppe pengene ind i Nord Investments. Det har jeg ikke fortrudt. jeg tænker det er lidt off-topic så du må PM mig, hvis du vil vide om hvordan det foregår (ps. jeg får ikke nogen betaling, bonus, penge ved at henvise dig dertil eller andet fra Nord Investments)
--
#9
Tim
Gæst
22-02-2020 00:07

Rapporter til Admin
Du kan ikke investere i unoterede aktier på en aktiesparekonto. Den er til gengæld rigtig god til akkumulerende [url=https://onfireinvest.com[...] fordi det er lagerbeskattet. :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
Tim
Gæst
22-02-2020 00:08

Rapporter til Admin
Fcked linket op, ville linke til hvor du kan læse om en etf hvis du ikke vidste hvad det var... url=https://onfireinvest.com[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Aktiesparekonto og udbytte

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning