Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Nedsættelse af husleje - noget at gå efter??

Af Bruger Aspirant Søren Pung | 24-02-2020 11:12 | 1453 visninger | 23 svar, hop til seneste
Hej alle, Jeg bor til leje i et rækkehus, hvor der er et tilhørende skur. Det har stået under vand i flere uger nu, og vi har fået vandskade på en del ting som vi havde opbevaret derude. Udlejningsfirmaet tror at vandet kommer op grundet højt grundvand, og de har pt ingen løsning på problemet. Mange andre af vores naboer har samme problem. Jeg synes at huslejen er ret høj når man tager kvaliteten af boligen i betragtning, og vi går haft en del problemer siden vi flyttede ind. Kan man argumentere for, år huslejen bør sættes ned, da vi i har et ubrugeligt skur, og i princippet ikke får hvad vi betaler for?
--
#1
Azakiel
Skribent
24-02-2020 11:15

Rapporter til Admin
Mon ikke jeres lejekontrakt har et punkt omkring force majeure og hæftelsen herunder?
--
Veni, Vidi, Vici. dimidium facti qui coepit habet faber est quisque fortunae suae
#2
Søren Pung
Bruger Aspirant
24-02-2020 11:28

Rapporter til Admin
Jeg ville nok kalde det mere byggesjusk end force majeure. Der er kommet helt vildt meget regn, meget mere end normalt. Men uden at være sikker, så er jeg ret sikker på at man ville kunne have undgået vandskaden ved at bygge skuret bedre. Men tak for input
--
#3
MHammer
Giga Supporter
24-02-2020 11:30

Rapporter til Admin
Tag evt. kontakt til Digura. Mener de har noget gratis ting for første gang man er i kontakt med dem. Jeg har dog ikke selv brugt dem. //Hammer
--
Helpful? Rate it. Solved? Post it. Idiot? Shut up.
#4
Stilling
Maxi Supporter
24-02-2020 11:54

Rapporter til Admin
Snak med udlejeren hvis det afviser den, kan du altid kontakte LLO vi har været i LLO med 3 sager og har altid fået medhold.
--
I5 9600k - Evo 212 - 1070 Gaming X - HyperX 16 GB 2400 mhz - UV400 240GB - CX550M - Thermaltake Core V21
#5
vest-aalb-dk
Mega Nørd
24-02-2020 12:09

Rapporter til Admin
#0 hvorfor skulle de dog nedsætte huslejen, er det et nybygget rækkehus? De ting som er gået i stykker i skuret må din indboforsikring vel dække, og hvad er definationen af skuret, redskabsskur cykelskur aupairpigeskur ect.?
--
!AMD HAS RYZEN
#6
Sunbao
Monster Supporter
24-02-2020 12:14

Rapporter til Admin
Nedsættelse glem det men de skal naturligvis udbedre manglen
--
Do You Know The Score ? We Do http://www.FmFreaks.dk[...]
#7
Juletræet
Bruger
24-02-2020 12:20

Rapporter til Admin
Tænker som #5 ikke der er nogen grund til nedsættelse. Ødelagte ting må din forsikring tage sig af.
--
#8
Søren Pung
Bruger Aspirant
24-02-2020 12:27

Rapporter til Admin
Det er nemlig helt nybygget. Det er ikke for at få erstatning for de ødelagte ting, at jeg tænker nedsættelse af huslejen er relevant. Det er mere at vi ifølge vores lejekontrakt lejer et rækkehus, på x antal kvadratmeter, med x antal apparater osv. Nu står vi så i en situation, hvor vi har x antal mindre brugbare kvadratmeter som kan benyttes (altså skuret), og tænker at det vel bør medføre nedsættelse af lejen? Ligesom hvis de fra den ene dag til den anden kom og satte vores hegn eller have afgrænsning ind med 3 meter. Så tænker jeg vel også af dette ville medføre en "værdi forringelse" at lejemålet?
--
#9
vest-aalb-dk
Mega Nørd
24-02-2020 12:33

Rapporter til Admin
#8 altså det er bare et skur, og der er vel ikke specifikke krav til vandudledning eller andet, hvis du er bange for at der skal komme vand ind må du ligge paller i bunden.
--
!AMD HAS RYZEN
#10
Fc Junkies
Maxi Nørd
24-02-2020 12:39

Rapporter til Admin
#8 Hvis skuret brændte tror jeg heller ikke at du ville få en huslejenedsættelse...
--
Mvh Fc Junkies
#11
Søren Pung
Bruger Aspirant
24-02-2020 13:13

Rapporter til Admin
Tak for alt jeres feedback. Tænkte at der måske var en universal accepteret produkt beskrivelse af et skur, som det som minimum burde leve op til for at kunne indgå som skur på en lejekontrakt. Såsom 4 vægge, overdække og "relativt tørt". Skuret er ikke bare fugtigt, det er plask vådt og man skal nærmest have gummistøvler på. I mit hoved er leje det samme som en service man køber. Og hvis niveauet af den service som man har indgået aftale om, ikke længere svarer til virkeligheden, så bør man ligge på din kontrakt. Ved godt jeg lyder lidt smålig, men vi har haft så mange fejl og mangler i det nybygget rækkehus som vi betaler for. Og det eneste vi får fra udlejeren er varsel om forøgelse af lejen..
--
#12
BoreBissen
Semi Supporter
24-02-2020 13:19

Rapporter til Admin
#11 Meld dig ind i LLO, de kan bedre rådgive dig, i stedet for tilfældige folk herinde.
--
Acer Aspire 3 - Ryzen 3500u (4c/8t Vega 8) | 2x4 gb 2400 MHz DDR4 | 256 GB M.2 Nvme SSD
#13
stallemanden
HOL Moderator
24-02-2020 19:06

Rapporter til Admin
#11 Nu er der ikke nogen af os der har set denne lejekontrakt, men det forekommer mig besynderligt, hvis kontrakten nævner skurets areal som en del af de lejede kvm beboelse. Hvis det er rigtigt, så skal skuret være godkendt som beboelse. Havde det været det, var der ikke kommet opstigende grundvand ind. Jeg kan ikke svare entydigt på, hvorvidt at en midlertidig situation, hvor en bygningsdel har været utilgængelig, kan give anledning til en permanent husleje nedsættelse. Det KAN være, at der kan blive tale om kompensation for den periode hvor skuret har været utilgængeligt. Det være sagt, så er det noget af et regnestykke, for det skal sandsynliggøres, at skuret udgør en given værdi/del af den husleje i har.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#14
thechillum
Supporter
24-02-2020 19:30

Rapporter til Admin
#13 - Men hvis han har misvedligeholdt skuret og ødelagt det, så skal han betale for det når han fraflytter. Derved er det da bestemt en del af lejekontrakten at han har dette skur til rådighed. Et skur har i og ved en stor værdi forhold til opbevaring og er meget praktisk med cykler osv. Jeg ville bestemt mene at de skal få styr på situationen eller kompensation, ellers var jeg den første til at fraflytte ejendommen.
--
#15
jensjens
Gæst
24-02-2020 19:31

Rapporter til Admin
Du forventer seriøst huslejenedsættelse fordi du har et par cm vand i dit skur? Jeg er spændt på hvordan vores samfund ser ud om 20 år.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
stallemanden
HOL Moderator
24-02-2020 19:50

Rapporter til Admin
#14 Jeg betvivler ikke, at skuret fremgår af lejekontrakten. Jeg betvivler, at det kan forventes, at de antal kvm skuret udgør, kan udløse nogen særlig, om nogen, nedsættelse. Kompensation, måske. Men igen, tvivlsomt. Ingen af os kender noget til skuret. Ingen har nogen anelse om, hvorledes det er opbygget, men kommer der så nemt til at stå vand, så formoder jeg, at det har en karakter af, at man ikke med rette kan forvente, at det benyttes til at stille flyttekasser/ting der kan gå til af vand, på gulvet.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#17
JTP
Megabruger
24-02-2020 20:02

Rapporter til Admin
Skure plejer ikke at tælles som kvm. som lejligheden gør. Det er noget ekstra de har sat ind til opbevaring osv. Self. er det surt at miste sine ting og få vandskader, men som andre har nævnt, der har været meget med vand. De nedsætter ikke huslejen pga. skuret står under vand. Det skal meldes til forsikringen, blive erstattet for de ting der nu er ødelagte og så skal boligselskabet få fat i nogle , der kan udbedre skaden så I igen kan bruge skurene der hører til. #14 Der er forskel på naturlige skader og så at selv ødelægge skuret og så skal betale for det. Førstenævnte er tilfældet her og man kan ikke bare søge om nedsættelse af huslejen. Skal den så stige igen når de kan bruge skuret? Desuden er huslejen sat efter hvor det er henne, hvor mange kvm der er tale om osv. Ikke om man har et tilhørende skur.
--
#18
thechillum
Supporter
24-02-2020 20:11

Rapporter til Admin
#17 - Du har da helt ret - det laver ikke om på at mine forventninger til udlejer er at få styr på situationen og lave de rette drain/vand-aflednings ting som der påkræves for at hodle det iorden. Ellers var jeg skredet - for jeg finder mig ikke i udlejere som ikke tager ansvar.
--
#19
JTP
Megabruger
24-02-2020 20:45

Rapporter til Admin
#18 Har selv samme mening, dog kan det tage lidt tid, hvis de både skal have fat i deres eget forsikringsselskab og så skaffe sig et firma der kan varetage det hele. Men ja, det burde blive set på inden få dage.
--
#20
Duckman
Giga Nørd
24-02-2020 21:17

Rapporter til Admin
Det er desværre ret almindeligt for nyere udlejnings-byggeri. Det bliver bygget i helt ekstremt dårlig kvalitet. Levetiden er ikke dimensioneret til at være mere end 20-30 år. Det er lavet som kortsigtet investering for investorerne, hvor formålet er at udleje dyrt, og trække så mange penge ud af boligstøtte-systemet som overhovedet muligt. Tæt ved mit hjem er der opført rækkehuse, klods op og ned af Svendborgbanen. Et sted hvor der slet ikke bør ligge boliger. De koster 11.000 kr om måneden, og kan kun udlejes til enlige mødre, som får et kæmpe tilskudi boligstøtte. Kvaliteten af byggeriet er horribel. Absolut billigste materialer, opført at absolut billigste håndværkere. Mit bud er at de er revet ned igen inden for 30 år.
--
Whatever
#21
Ros3nlund
Ultra Supporter
25-02-2020 10:39

Rapporter til Admin
Selvfølgelig skal det bringes i orden. Selvom arealet ikke er beboeligt, betaler du vel stadig for det? Jeg betaler da ihvertfald for min altan og mit kælderrum også, det er vidst ret normalt i Københavnsområdet. Da vi for kort tid siden, fik et brev om at en af de andre altaner sad skævt og man derfor ville tjekke dem i December måned, fik vi da også nedsat lejen kortvarrigt imens de fik det ordnet, da vi jo ikke kunne bruge altanen(Vi blev bedt om ikke at bruge den, og altandøren blev låst udefra). Forholdene skal være i orden, om så det er nybyg eller ej. Typisk ses det dog at investeringsfonde købe byggeriet og bare skummer fløden på det, hvilket er trist. Vi ender med en Huslejestigning på omkring 2000 her i Herlev, hvilket betyder at mange fraflytter, men lur mig om ikke der bare flytter nogle nye ind det næste år, indtil næste gang. Man burde helt seriøst lave en øvre grænse for lejepriser. Det mest skumle er, at der lige om hjørnet ligger et andet forholdvist nyt byggeri(fra 2017, vores er fra 2019), forskellen er at dette er en blanding mellem rækkehuse og lejligheder, men indvendigt er de totalt ens, samme HTH køkken, samme hvidevarer, samme gulve, bare en anden udlejer. Her ligger lejen for en 4-værelses på omkring 9000, kontra vores 15000 - det er helt forrykt.
--
i9 9900K | MSI RTX 2080Ti | 32GB Corsair Vengeance Pro @ 3200Mhz |FD Meshify C| MBPr Mid 2017
--
Sidst redigeret 25-02-2020 10:41
#22
Fc Junkies
Maxi Nørd
25-02-2020 11:57

Rapporter til Admin
#21 Det kan ikke helt retfærdiggøre det, men husk at grunde og byggeri er blevet dyrere siden 2017. Det er svært at finde arbejdskræft...
--
Mvh Fc Junkies
#23
jensjens
Gæst
25-02-2020 17:16

Rapporter til Admin
#22 Mon ikke der stadig er en del steder hvor man kan rive et asbestloft ned og droppe lungeværnet? Så får man hurtigt arbejdskræft.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Nedsættelse af husleje - noget at gå efter??

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning