Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

PTC varmeblæsere start strøm.

Af Elitebruger Finity | 26-02-2020 12:29 | 185 visninger | 2 svar, hop til seneste
Hej, jeg har sidde og kigget på PTC varmeblæsere og jeg kan se de i dag fås på godt 2Kw. jeg syntes jeg har læst at startstrømmen for 150W industrielle PTC varmere til teknikskabe OSV har en startstrøm på godt 50A så selv en på 1,5Kw ville nemt kunne slå en automatsikring. Kan i fortelle lidt om hvordan det hænger sammen for jeg går ud fra de fleste som køber en PTC varmeblæser ikke har 65A siddende i el-tavlen. Jeg har selv kig på en 1500W model til 100 kr men jeg har kun 10A pr gruppe, og der er jo også andet som bruger strøm så jeg sku i tvivl om den kan slå sikringerne når den starter op, hvis den gør det kan jeg ikke bruge det. Jeg tænkte der måske er en herinde som ved mere om det som lige kunne løfte min viden lidt om PTC varmekilder.
--
#1
stallemanden
HOL Moderator
26-02-2020 12:55

Rapporter til Admin
Man sikrer ikke "direkte" efter startstrømmen. Startstrømmen er så kortvarrigt, at din automatsikring ikke når at slå fra. Hvis man skulle sikrer efter startstrømmen, ville alle kabler i ens hus, være væsentligt tykkere, ligesom tilslutningskabler på udstyr, ville skulle have en væsentlig større dimension. Din 1,5kw blæser vil ikke slå sikringen. Du vil højst kunne opleve, at lyset "blinker"
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#2
Finity
Elitebruger
26-02-2020 13:38

Rapporter til Admin
Hmm min skille transformator på 1kw for automatsikringen til slå fra ind i mellem når jeg sætter den til, min far har målt den til at have en start strøm på over 100A det kan en automatsikring trosakt ikke lide. Det er sket alle stæder jeg har brugt, transformatoren hvor der har været installeret automat sikringer. så der er en klar grænse for hvor stor en startstrøm man kan trække. Jeg var nu enlig også lidt mere ude efter hvad der er gjort hved PTC'er i varmeapparater for ikke bare virker som en kortslutning, hvis man almenlige vis tager en ptc i et startrelæ til en køleskabs kompressor og satte den direkte i kontakten ville den temmelig sikkert slå automatsikringen. kunne man forestille sig at man har gjort noget ved dem så de har en grundlæggende højre modstand. Det virker helt vildt man kan sætte en 2 Kw ptc i stikkontakten og lyset kun lige blinker en gang, som det er med mange af de store apparater.
--

Opret svar til indlægget: PTC varmeblæsere start strøm.

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning