Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Håndsprit tilgængelig i MATAS

Af Junior Supporter scummy | 20-03-2020 14:53 | 2628 visninger | 31 svar, hop til seneste
#1
ToFFo
Guru
20-03-2020 14:58

Rapporter til Admin
Hvad?! Fatter Matas direktøren ikke en skid!? Der måtte jeg lige facepalme så hårdt det kunne høres i Kina. Vi skal UNDGÅ at folk samler sig! Og så åbner han kraftedeme 50 fucking butikker, og lover håndsprit, som folk sidestiller med guld for tiden! Som om det er en eller anden mirakel kur, fremfor almindelig håndsæbe. Alle slags sæbe duer! Coronavirus partikler er pakket ind i en lille fedt-pakke og hvad gør sæbe ved fedt? That's right, it fucking kills it. Sæbe er for Coronavirus som en Doomslayer er for dæmoner. Tidsrigtig sammenligning. Jeg håber fandme han gør det for at få en røvfuld omtale, god som dårlig. Hørte du ikke hvad hende den ældre dame på DR sagde, Gregers, din kæmpe idiot! Myndighederne kunne torsdag morgen bekræfte, at Matas kunne åbne centerbutikkerne op igen, da de hører under samfundsnødvendige butikker. Ja, måske for influencers og instagram-whores.... Ved at genåbne butikkerne vil det aflaste noget af det tryk, som danske supermarkeder oplever i disse dage, mener Gregers. Jeg har hørt væske kvæler flammer, så jeg hælder benzin på mit bål for at slukke det... VASK JERES FUCKING HÆNDER!
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 20-03-2020 15:02
#2
thechillum
Supporter
20-03-2020 14:59

Rapporter til Admin
Forstår simpelthen ikke hypen om håndsprit, det er endnu mindre relevant nu når 90% af befolkningen er derhjemme i karantæne. Alm. håndvask er jo bedre og mere effektiv, så derfor er håndsprit totalt ligegyldigt i hjemmet og bør da kun bruges på arbejdsplader, indkøbssteder og andre offentlige tilgængelige steder.
--
#3
Sven Bent
Mega Nørd
20-03-2020 15:30

Rapporter til Admin
@2 At folk er dumme og fyldt at opdigtede informationer er vel ikke nyt. korrekt at haand sprit er end plaster loesning paa ikke at kunne vaske.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#4
Dragonheart
Guru
20-03-2020 16:38

Rapporter til Admin
#1,2 & 3 Korrekt udført håndvask er ikke mere effektiv overfor at inaktivere coronavira end korrekt udført hånddesinfektion ved brug af håndsprit. Håndvask har dog nogle statistisk signifikante bivirkninger når det gøres ofte og korrekt. (tørre hænder, toksiske og allergiske reaktioner, mikrofissurer i huden med øget bakterievækst, blødgøring af huden). Desuden kræver håndvask jo vand, som ikke ligefrem er tilgængeligt over det hele. Myndighederne snakker primært om at vaske hænder og derefter sekundært at bruge håndsprit fordi det praktisk er bedre indlært, forholdsmæssigt væsentlig billigere, og lettere tilgængeligt i samfundet og forskellen i effektiviteten når andre faktorer indregnes(adfærd, korrekt udførsel mm.) ikke er betydningfuld. Og ikke fordi det er mere effektivt ud fra et teknisk perspektiv - hvilket det ikke er (ifølge WHO, SSI, SST mv). Så det er nu meget forståeligt at folk, specielt de der arbejder inden for sundhed, foretrækker håndspritten. Det er dog lidt et problem, når det ikke er til at få fat i. Eller at man ender med at sprede, smitte fordi man skal ud og købe det. Selv når der ikke er korona vasker man jo typisk hænder 8-9 gange om dagen (efter toilet og inden spisning osv). Det er hårdt for hænderne :-) De steder hvor smittefaren er størst - på hospitalet er vask med vand og sæbe sekundært og brug af håndsprit primært - også ved operationer. Verden er ikke sort/hvid folkens :-)
--
#5
anders1226
Ultrabruger
20-03-2020 16:56

Rapporter til Admin
matas har ikke håndsprit. udsolgt over hele landet endnu.
--
Meow
#6
kikophil
Monster Supporter
20-03-2020 18:17

Rapporter til Admin
Well - befinder man sig steder, der ikke umiddelbart har vand i nærheden, vil en gang håndsprit nok stadigvæk være et must owerall betydning, da smitningen jo ikke venter på hverken bedre eller dårligere vilkår :) Her havde de forøvrigt håndsprit i går! Har ikke selv købt noget - selvom jeg selv og sønnen har koronaen kørende som en dårlig mc udstødning i lungerne!.. https://outlook.live.com[...]
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 20-03-2020 18:18
#7
kikophil
Monster Supporter
20-03-2020 19:02

Rapporter til Admin
/#6 -ville bare smide et link til håndsprit, men det blev så et link til andet. Jeg har ændret min adg. kode, og skrevet til mod. anyway - øv da det ikke kan rettes af mig! Hvorfor mon ? Jeg sidder jo med det øv korona, så ikke så sjovt med noget lagt oven i :) rustfribolte.dk Hvis de har flere selvf. :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 20-03-2020 19:07
#8
ToFFo
Guru
20-03-2020 19:31

Rapporter til Admin
#4 - Kan du smide en kilde henvisning til at håndvask med sæbe ikke er ligeså godt eller dårligere end håndsprit? Synes ikke lige jeg har set noget brugbart om det den vej rundt.
--
- Indsæt signatur -
#9
Kratzen
Supporter Aspirant
20-03-2020 19:46

Rapporter til Admin
#7 jeg kan trøste med at hvis jeg følger dit link, så kommer jeg på min egen Outlook, og ikke din. Så jeg tror ikke du skal være bange for at nogen har fået adgang.
--
#10
Corona
Bruger Aspirant
20-03-2020 20:16

Rapporter til Admin
Jeg så de havde 500 ml. for 45 kr. I Harald Nyborg i dag.
--
#11
fireaim
Semi Nørd
20-03-2020 20:43

Rapporter til Admin
#4 Så vidt jeg kan se på CDC's hjemmeside, så er det kun læger osv, der har nogen fordel ved at bruge håndsprit vs vask. Privat personer burde ikke komme til at lide af tørre, sprukne hænder ved håndvask, da de ikke skal vaske hænder konstant ligesom lægerne. Og nærmest alle udtalelser jeg kan finde fra CDC på google siger også, at håndsprit kun er at foretrække, hvis ikke man har mulighed for at vaske dem i de 20 sek. det kræver.
--
Gigabyte AX370-Gaming K7 - Ryzen 7 1700 - EVGA GTX 1070 SC - Corsair Vengeance 16GB - CM V850 - Phanteks Evolve TG - Custom vandkølet.
#12
TankBrutalis
Junior Supporter
20-03-2020 22:47

Rapporter til Admin
Pt og sige vi åbner igen og vi har håndsprit i samme sætning resultere i folk vælter derhen og står kl på det klokkeslæt de åbner, pisse fedt. Ender sikker i samme gang lort som da folk stormede i Bilka osv for at hamstre, så vi tager lige endnu en gang smittespredning. Den lokale købmand slog op på Facebook : jeg har fået et parti håndsprit hjem, 75 ml til fucking 40 kr, en hel indkøbsvogn, 40 minutter efter måtte han melde udsolgt Wtf hvem fanden stormer ned og hamstre håndsprit til 40 kr PR 75 ml!
--
#13
Chucara
Mega Nørd
20-03-2020 22:55

Rapporter til Admin
#12: De samme røvhuller som hamster toiletpapir, gær og alt muligt andet underligt fordi de tror verden går under. Jeg tror der er en anden virus i omløb som også inficerer hjernen.
--
ASUS Z270 TUF Mk1 | 7700K | GTX 1080TI | 32GB 3000MHz | Fractal Define R5 | Samsung 960 EVO 1TB | PG279Q | 2xU2715H
#14
TankBrutalis
Junior Supporter
20-03-2020 23:04

Rapporter til Admin
#13 haha jeg er helt enig, utroligt man ikke lige kan slå koldt vand i blodet
--
#15
Sven Bent
Mega Nørd
20-03-2020 23:24

Rapporter til Admin
@4 Ser ogsaa gerne documentation for at haandsprit er bedre end haandvask her Jeg ved ikke hvorfor du kommer ind med begrundelsen omkring mangel paa adgang til vand. Det blev jo netop paapeget I tidligere indlaeg, saa der er ikke en uenighed I at dette er handspritten fordel.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#16
Optaget Brugernavn
Ny på siden
20-03-2020 23:25

Rapporter til Admin
Jeg har selv fundet en ny værdsættelse for håndsæbe efter at have læst den her: https://www.weforum.org[...] Det ser ud som om, der under nogle omstændigheder kan være noget om #4's påstand om, at håndvask betragtes som sekundært til hånddesinfektion med sprit: https://hygiejne.ssi.dk[...] Det relevante udsnit fra side 20: Hånddesinfektion er førstevalg, da der er flere fordele ved hånddesinfektion frem for håndvask, idet hånddesinfektion: giver betydelig større reduktion afbakterieantallet på hænderne er mere skånsom for hænderne er tidsbesparende ikke kræver en håndvask og kan udføres tæt på patienten/borgeren.
--
#17
Sven Bent
Mega Nørd
20-03-2020 23:33

Rapporter til Admin
https://www.dallasnews.com[...] "Health officials have emphasized hand-washing as the best way to stop the spread and have suggested hand sanitizer only as a backup when soap and water isn’t available." https://www.cdc.gov[...] CDC recommends washing hands with soap and water whenever possible because handwashing reduces the amounts of all types of germs and chemicals on hands. Der er her ogsaaet par gode punkter hvorfor saebe er generalt bedre. og handspri kun opnaar samme effekti som saebe ved allerede "Rene" haender Her er lidt omkring antibakterie saeber og dens manglende effektivitet over almindelige saebe( hvis handsprit virkeligt VAR bedre ville vi se forbedringer her https://www.ncbi.nlm.nih.gov[...] https://www.ncbi.nlm.nih.gov[...] Sa kort fortalt. - Saebe klare sig genrelt bedst - under optimale forhold (ikke snavsede haender) har haandsprit tilsvaerende evner som saebe saa ja set ud fra effektivitet saa vask haenderne naar du kan og bruge kun handsprit naar du ikke har adgang til at kunne vaske
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#18
Humolus
Super Nørd
20-03-2020 23:41

Rapporter til Admin
Vask hænder når muligt, og nej håndsæbe er ikke allergifremkaldende, det er parfumen, og nej det er ikke toksisk og tørrer heller ikke hænder ud i det omfang som almindelige mennesker skal anvende det. Vi starter dagen med at vaske hænder og bruger sprit mellem patienter, ved operationer bruges både kirurgisk håndvask og sprit, så hvis du har en ubåd og nogle beviser som skal skaffes af vejen kan du muligvis få brug for en klat håndsprit. Sindsygt at se folk nu render rundt med masker og gummihandsker i byen, det smitter IKKE gennem hud, og tvivler på de står og spritter deres agurk af når de kommer hjem.
--
Man skal ikke kaste med sten, når man selv er i en hashrus
#20
scummy
Junior Supporter
21-03-2020 10:52

Rapporter til Admin
Håndsprit /Håndvask Selv den der taber på hygiejnebarometeret, er vel bedre end intet. Jeg syntes nu, at det er meget rart, at spritte mine hænder, før og efter butiksbesøg. De fleste butikker har desværre ikke selv håndsprit, til kunderne. Og da jeg ikke har en håndvask med såååååå Indkøb er desværre stadig nødvendigt ??
--
Scummy
--
Sidst redigeret 21-03-2020 10:53
#21
TankBrutalis
Junior Supporter
21-03-2020 11:37

Rapporter til Admin
#20 helt enig, det der menes er når du går i dit eget hjem som basicly alle gør lige nu ud over når de arbejder, så ville man i klart de fleste tilfælde vælge at gå til håndvasken, men at have en håndsprit i bilen til før og efter butik besøg osv hvor man ikke har en håndvask Håndsprit er rigtig godt, håndsæbe er også rigtig godt, problemet er folk køber 400 L håndsprit og dropper håndvasken frem for håndspritten og nærmest tror at det ikke er nødvendigt at vaske hænder. Håndsprit er super på farten og på jobbet hvor det ikke er sikkert du lige står ved en håndvask, men når du går derhjemme og synlige har hostet i hånden eller pustet næse, så vil man gå hen og vaske hænder i stedet for håndsprit for der har du lige en håndvask ved hånden
--
#22
JS
Gæst
21-03-2020 15:54

Rapporter til Admin
#8 Den virus der giver "Roskildesyge", kan ikke fjernes ved grundig vask af hænder. Der skal også bruges håndsprit til afslutning og da SARS-CoV-2 er relativ ny, er det en god ide at rengøre hænder i den rækkefælge !
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#23
ToFFo
Guru
21-03-2020 17:11

Rapporter til Admin
#22 - Jojo, bevares, men.... Kilde?
--
- Indsæt signatur -
#24
JS
Gæst
21-03-2020 23:25

Rapporter til Admin
#23 Du taler jo ikke ligefrem pænt til eller om folk, måske typen "Jeg ved bedre". Så skal lige tænke over, om du behov for at få en "Kilde" ...... Ok. Du får en "Kilde": https://www.ssi.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#25
Klog??
Gæst
22-03-2020 08:35

Rapporter til Admin
#23 Er der noget i vejen med dig? Der står det modsatte af hvad du siger i dit eget kilde-link....? Hvorfor lyver du? Jeg forstår ikke typer som dig. Du elsker bare at fylde folk med løgn?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
ilmep
Juniorbruger
22-03-2020 12:30

Rapporter til Admin
Må være en idiot til chef der sidder bag roret. I en given center havde de åbent igår, de havde intet håndsprit og de to 20 årige kan på ingen måde rådgive om medicin. Fortæl mig lige igen, hvorfor Matas skal have åbent? DER HAR ALTID heddet sig, at man altid vasker med sæbe, da det er mest effektivt. Folk har gået helt amok med håndsprit.
--
Sidst redigeret 22-03-2020 12:31
#27
fireaim
Semi Nørd
22-03-2020 12:56

Rapporter til Admin
#24 Der står ellers i dit link, at Roskildesyge har ringe følsomhed over for håndsprit. Og nede i bunden står der, at den bedste forebyggelse er håndvask og rent tøj :D
--
Gigabyte AX370-Gaming K7 - Ryzen 7 1700 - EVGA GTX 1070 SC - Corsair Vengeance 16GB - CM V850 - Phanteks Evolve TG - Custom vandkølet.
--
Sidst redigeret 22-03-2020 12:56
#29
ToFFo
Guru
22-03-2020 14:40

Rapporter til Admin
#24 - Jeg beklager hvis du føler jeg er en bedre vidende type der taler grimt til folk. Kan du fremhæve hvor du føler dig talt grimt til, og hvor jeg er en bedre vidende type? Jeg vil jo helst undgå at være sådan en type, og ønsker bestemt ikke at tale grimt til folk. Nu er det ikke for at være bedre vidende, eller for at tale grimt, så jeg håber du vil give mig lidt line når jeg skriver dette: I din kilde skriver Statens Serum Institut at den virus du nævner er resistent overfor håndsprit, og de anbefaler i stedet folk at vaske hænder. Kan det ske at du har overset det? Hvis du har flere kilder ser jeg dem gerne, men Statens Serum Institut plejer at være temmelig pålidelig. Hvis man ikke kan lytte til dem, så ved jeg snart ikke hvem man kan stole på :)
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 22-03-2020 14:45
#30
Optaget Brugernavn
Ny på siden
22-03-2020 18:52

Rapporter til Admin
#17: Først og fremmest: hvor er det nice at se noget primærlitteratur refereret :) Så er svensken sgu på disken! Jeg ser dog umiddelbart ingen belæg for at sige noget som helst om håndsprits effektivitet. I hvert fald ikke på baggrund af interventionsstudiet egne resultater. De sammenligner effekten af anvendelse af sæbe henholdsvis med og uden antibakterielle midler. Sprit er ikke en del af eksperimentet. Derudover vil jeg bemærke, at det for mig (ved medgivet Meget skimmende læsning (der er jo hardware at læse om andetsteds (har I hørt om den der FSB-mod med tape(!!), der giver 25% til clockspeed'en på en Q6600?!))) heller ikke ser ud som om, man kunne konkludere noget om de antibakterielle sæbers manglende effektivitet. I hvert fald ikke mere, end det siger om de almindelige sæbers manglende. Den anden artikel har jeg ikke kigget på. Det er jo "bare" en "ekspert opinion". Og hvem har brug for en ekstra af dem, med alle dem man i øvrigt får(/har) herinde... ;) Nå - men altså... Igen - hvor er det dejligt at se nogle kilder! Håber I har det godt, allesammen!
--
#31
NitroBlast
Guru
22-03-2020 19:39

Rapporter til Admin
Hvor mange af jer har husholdningssprit eller isopropylalkohol stående i skabet? En klud fugtet (ikke gennemvædet) med en af delene i en frysepose og så i lommen, så har i sprittede hænder på farten. Bare husk at begge dele er giftigt at indtage, så det er en metode, der skal bruges med omtanke.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO

Opret svar til indlægget: Håndsprit tilgængelig i MATAS

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login