Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Huslejestigning ved indflytning

Af Gæst Huslejestigningsgut | 03-04-2020 19:26 | 472 visninger | 2 svar, hop til seneste
Hej, alle I kyndige på HOL. Jeg kigger på lejligheden, og har fundet en fin en af slagsen. Lejligheden blev fremvist af nuværende lejer, som oplyste at hans husleje ligger godt 500 kr lavere end den husleje jeg skal betale. Jeg spørger selvfølgelig udlejer om dette, og han svarer at det skyldes at lejemålet "får ny opvaskemaskine og tørretumbler". Mit spørgsmål er så: Er den helt efter bogen? Jeg tænker umiddelbart, at det er en rimelig høj pris (ca 5900 om året) for et par nye hvidevarer. Har kontaktet nuværende lejer, da der allerede var vaskemaskine og tumbler i lejligheden. Det er lejers egne, men han ville lade dem stå for billige penge. Dette er udlejer ikke med på. Selvfølgelig. Hvad siger I? Vh ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
stallemanden
HOL Moderator
03-04-2020 19:41

Rapporter til Admin
Det er 100% udlejers ret at sætte lejen "som han lyster*", når der kommer en ny lejer til. Årsagen kan sådan set være dig uvedkommen. *Afhængig af kommune etc. kan der være begræsninger i, hvad udlejer må sætte lejen til.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#2
Dragonheart
Guru
03-04-2020 20:49

Rapporter til Admin
Som #1 Er inde på så kan der være fri huseleje. Der er forskellige forhold der er gælder der ofte begrænser dette. Alderen på boligen og kommunen. Typisk er langt de fleste lejeboliger i KBH underlagt disse restriktioner grundet kommunen og alderen på boligerne Hører lejemålet under disse begrænsningerne må udlejer tage 7% oveni merværdigen af boligen ved forbedringer (som fx nye hvidevarer.) (Udgifter til boligen* plus 7% i afkast = max leje, dog aldrig over det lejedes værdi - dvs hvad tilsvarende udlejes til under samme forudsætninger). *Ikke udlejer udgifter til lån og deslige. Men udlejes inventaret separat fx (sofa, hvidevarer osv). Kan udlejer tage lige præcis det for det han lyster da det så er separeret fra huslejen.
--

Opret svar til indlægget: Huslejestigning ved indflytning

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning