Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Ny/brugt eller reparer gammel cykel

Af Gigabruger jensfrens | 08-04-2020 18:53 | 357 visninger | 4 svar, hop til seneste
Hej alle Jeg er komplet uvidende om cykler, så jeg håber at en herinde kan give et indspark til om det kan svare sig at reparere min gamle cykel hos en god cykelmekaniker. Det drejer sig om en MBK Citybike med indvendige gear, jeg købte den brugt for 1.000 kr. for et par år siden. Jeg kan ikke huske model navn, men jeg undersøgte dengang at nypris for cyklen var omkring 5.500 kr. Min cykel er så småt ved at trænge til en ordentlig omgang. Jeg har for nyligt skiftet kæde, men der er behov for nye bremser, nye dæk, ny stander og nu er gearene hvis også røget (når jeg gearer ned, så sker ingenting. Jeg gætter at kablen er faldet af fatningen). Taget i betragtning, at cyklen "kun" kostede 1.000 kr. brugt, så har jeg lidt svært ved at smide flere penge efter cyklen, men så vidt jeg kan se på diverse cykelfora, så er MBK helt fin kvalitet. Jeg cykler meget lidt (har 500 m på arbejde), men især nu om sommeren kan jeg godt lide at cykle lidt længere ture. Cyklen har 5 gear som jeg har været glad for på de længere ture. Min lille knægt er snart stor nok til at få en stol på cyklen, så derfor er det meget vigtigt for mig at jeg kører på en sikker cykel. Jeg kan strække et budget til ny cykel til 5.000 kr. men det vil jeg meget nødigt gøre. Hvis der er tale om ny/brugt så vil jeg helst ligge i 3.500 kr. prisleje. Så vidt jeg forstår, så får man bare ikke en fornuftig cykel til 3.500 kr. ny. Men jo mere jeg tænker over det, så tror jeg en god cykelmekaniker kan gøre det for en del mindre. Spørgsmålet er derfor om det er spild af penge at bruge 1.500 kr. (eller hvad det nu koster) at få cyklen grundigt gennemgået.
--
#1
Duckman
Giga Nørd
08-04-2020 19:12

Rapporter til Admin
Du har ikke overvejet at fikse din cykel selv? Der er ikke nogen af de ting du siger der skal fikses på den, som umiddelbart lyder svært at lave. Og cykeldele er jo meget nemme at købe online, og i øvrigt ikke ret dyre, Det kan virke voldsomt at smide 1500 kr efter en cykel du gav 1000 kr for - Men spøgsmålet er så, om den så ikke også vil være i bedre stand bagefter sådan en renovering, end da du købte den? Så vil der jo f.eks være helt nye dæk på, det var der jo nok ikke da du købte den. Jeg er generelt modstand af "Brug og smid væk" kulturen. Og en MBK er ikke nogen dårlig cykel. Jeg havde fået den repareret, enten selv, eller på værksted. 1500 kr (hvis er er prisen), er jo stadig væsentligt billigere end at købe en ny cykel.
--
Whatever
#2
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
08-04-2020 20:26

Rapporter til Admin
Jeg vil mene det godt kan svare sig, at fikse din gamle cykel. Nu skriver du ikke hvor gammel den er, men jeg forestiller mig ikke den er særlig gammel. Jeg havde en MBK en gang og det er en ganske glimrende cykel - faktisk så eftertragtet at den blev stjålet fra min indkørsel og den havde lige rundet 9 år. Nu skriver du ikke hvilken type bremser der skal skiftes - hvis det er kloser er det nemt. Rullebremser burde ikke være nødvendigt at skifte - kablet skal måske spændes. Hvis det er pedalbremse, så er jeg på bar bund - det har jeg aldrig været udsat for. Gear er trælse, du kan finde en youtubevideo med justering af de fleste geartyper, så kan du give den et skud, så kan du altid lade en prof ordne det, hvis du fejler. Stander = støtteben/fod??? - det kan du nemt fikse. Dæk og slange kan du selv sætte på - Schwalbe er nuts, både dæk og slange. Der materialer for 500-700 kr og så en timeløn ved mekanikeren. Det kan svare sig, uanset om du gør det selv eller får andre til det.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#3
jensfrens
Gigabruger
08-04-2020 23:51

Rapporter til Admin
Hej begge Super, så finder jeg en god cykelmekaniker så jeg får den fikset :) Tak for indspark!
--
#4
nuxx
Guru
09-04-2020 02:09

Rapporter til Admin
Enig i at den da skal repareres. Der er pt (eller var for nylig i hvert fald) tilbud på guldservice hos Velohouse til 1000,- (normalt 1500,-), det er totalfiks og rens af din ged: https://velohouse.dk[...] ...skriv til Klaus på: [email protected] og spørg efter det. Leo dér er nok en af DK’s bedste cykelmekanikere - ligger tæt på Østerport Station.
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, RTX2080 Super, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017

Opret svar til indlægget: Ny/brugt eller reparer gammel cykel

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning