Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Overtage et domæne

Af Semibruger JakobBay | 29-04-2020 13:46 | 566 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej Jeg er lidt i tvivl om hvor denne skal ligge, så nu prøver jeg hyggekrogen. Jeg stiller et spørgsmål, fordi jeg ikke er sikker på hvilken tilgang jeg skal bruge. Jeg har arbejdet på et online koncept igennem et par år, og har efterhånden tingene på plads. Har hjemmeside/services/Software klar. Har et team af udviklere, samarbejdspartnere osv. Firma (CVR) er oprettet. Navnet er også på plads, men der er et domæne jeg meget gerne vil bruge til projektet. Jeg kan se at det pågældende domæne har været registeret i 4 år, og der er også kontaktinfo på ham der har brugsretten. Jeg kan se at der aldrig har været indhold på domænet. Jeg ville faktisk gerne kontakte ham, og tilbyde at købe det for et mindre beløb, men jeg risikerer jo at blive afvist, på trods af, at han ikke bruger domænet. Reglerne er jo, at man ikke ejer det. Man har bare brugsretten til det pågældende domæne. Så mit spørgsmål er så, hvordan skal jeg gribe det an? 1. Kontakte brugeren, og tilbyde at overtage det for et mindre beløb. Pros: - Mest ærlige approach - Muligvis siger han ja, da det ikke bruges - God mavefornemmelse Cons: - Det risikerer at blive dyrt, hvis han vil have mange penge - Det giver ham info om at der er interesse for domænet, og han kan derfor smide indhold på siden og forhindre mit 2. approach 2. Oprette en domæneklage, og bede om at få overdraget nummeret Pros: - Billigste mulighed - Gode chancer for at få domænet tildelt, da jeg kan fremvise reelt brug af domænet Cons: - Dårlig stil Hvad ville I gøre, og hvordan? Nogen der har erfaringer på området?
--
Mobilnørd :)
#1
Azakiel
Skribent
29-04-2020 13:51

Rapporter til Admin
At der ikke er indhold på domænet du kan se, betyder ikke at domænet ikke kan være i brug nødvendigvis. Så anden mulighed kan have meget tvivlsomt resultat. Ville gå med det første, og se hvad responsen er først og fremmest.
--
Veni, Vidi, Vici. dimidium facti qui coepit habet faber est quisque fortunae suae
#2
efilNET
Super Nørd
29-04-2020 13:53

Rapporter til Admin
Umiddelbart så synes jeg 1. lyder som den bedste måde at gribe det an på. Det kan jo tænkes at han anvender det til mail eller andre ting, det er ikke altid synligt hvad man benytter et domæne til. At du evt. har lavet en masse arbejde uden at have brugsret til det domæne du drømmer om, har jeg svært ved at se nogen skal ligges til last for udover dig selv. Jeg har selv for +10 år siden prøvet at blive kontaktet omkring køb af et domæne, det var før der fandtes klagenævn osv. men vi blev enig om en pris som vi begge var tilfreds med.
--
#3
Sejr93
Maxibruger
29-04-2020 14:00

Rapporter til Admin
#0 Du ved ikke om domænet bliver brugt. Mange registrer et domæne med henblik på at bruge domænet til mail, så ser du aldrig noget på selve hjemmesiden, men den kan blive brugt dagligt/ugentligt/månedligt :) Det er korrekt at du kun køber brugsretten, men brug er løst defineret. mm. du spekulerer at det er en domæne haj, så er det nok kun din første fremgangsmåde der er brugbar :) Konsekvensen af nr. 2 kan også være at prisen bliver urimelig høj, da han føler sig angrebet ved at du går til klagenævnet uden at rette henvendelse. ;)
--
#4
JakobBay
Semibruger
29-04-2020 14:10

Rapporter til Admin
Ny info: Jeg har lige googlet ejeren, og kan se at han tidligere har været indberettet for et domæne (I en helt anden branche end min), om krav at få udleveret domænet. Så det tyder på at han er en domænehaj der bare har hamstret domæner :/
--
Mobilnørd :)
#5
NitroBlast
Guru
29-04-2020 14:20

Rapporter til Admin
#0 Hvad får dig til at tro, at mulighed 2 overhovedet er en mulighed? Som jeg forstår det, så har registranten haft domænet i længere tid, end du har udviklet dit koncept.. Hvad med mulighed 3, som er lettest, billigst og hurtigst: Registrer et ledigt domæne (navn), som du kan udvikle dit koncept omkring..
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#6
Die_Happy
Elitebruger
29-04-2020 14:23

Rapporter til Admin
Jeg har erfaring med at overtage et domæne via domæneklagenævnet. Send mig en PM med hvilket domæne det drejer sig om, så tager jeg gerne en kigger og ser om der er et håb om at få det ad den vej. Hvis du klager og vinder, så får du klagebeløbet retur. #5 Pga. "use it or lose it" :) Står i reglerne for danske domæner. Du skal kunne godtgøre at du bruger det, ellers mister du retten til det.
--
Sidst redigeret 29-04-2020 14:24
#7
JakobBay
Semibruger
29-04-2020 14:25

Rapporter til Admin
#5 Som sagt, så ved jeg det ikke. Derfor jeg spørger. Men jeg tænker der er en årsag at det domæneklagenævn er oprettet. Jeg kan læse mig til at han har over 4500 domæner registreret. Mht mulighed 3: Det forsøger jeg skam også. Men kender du ikke det med "det perfekte" domænenavn? :D
--
Mobilnørd :)
#8
JakobBay
Semibruger
29-04-2020 14:28

Rapporter til Admin
#6 PM sendt! :)
--
Mobilnørd :)
#9
Asgerkhan
Maxi Supporter
29-04-2020 15:14

Rapporter til Admin
#7 det skulle være aldrig være et evergreen internet domæne?
--
I never pirated it, it was donated. By the file fairy. At night i put a empty harddisk under my pillow.
#10
JakobBay
Semibruger
29-04-2020 15:16

Rapporter til Admin
#9: Aner ikke hvad et Evergreen domæne er? :)
--
Mobilnørd :)
#11
Asgerkhan
Maxi Supporter
29-04-2020 15:34

Rapporter til Admin
#10 evergreen internet er en virksomhed/snyltedyr som har købt åndvagt mange domæner som en hver idiot kan se udelukkende er købt med henblik på videresalg. Men desværre har de en skarp advokat, så de får desværre medhold i mange af deres klagesager. Mit bedste råd vil være en blanding af metode 1 og 2. Start med at forhandle og efterfølgende når du har samlet nok beviser for at de kun har købt domæne for at sælge det videre laver du en klagesag hos DK hostmaster. Hvad angår domænehajer skal du ikke spilde så meget som et øjeblik på at tænkte på "god" og "dårlig" stil, de ville skide dig i munden hvis de fik chancen!
--
I never pirated it, it was donated. By the file fairy. At night i put a empty harddisk under my pillow.

Opret svar til indlægget: Overtage et domæne

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login