Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Udlejer skal sælge - kompensation

Af Supporter Aspirant daugaard | 04-05-2020 10:06 | 2955 visninger | 55 svar, hop til seneste
Hejsa! Min udlejer har skrevet for et par måneder siden han ønsker at sælge sin lejlighed, som jeg bor til leje i. Der er ingen steder i kontrakten angivet at en opsigelse af mig vil ske på baggrund af dette, derfor har han tilbudt økonomisk kompensation for jeg flytter.Jeg bor ret godt, og betaler 5500 om måneden alt inklusiv. Udlejer har tilbudt 2500 som en halv husleje i kompensation ved flytning + fuld depositum tilbage, ligeledes 100 kr pr interesserede lejer jeg skal åbne døren for i lejligheden indtil. I princippet kan jeg jo godt være på tværs og bare blive boende, men det har jeg ikke intension om, jeg er bare nysgerrig på hvor meget jeg kan modbyde ham, da han selv har lagt op til at jeg kan komme med et bud den anden vej, på hvad jeg synes der er rimeligt. Nogen her der har været ude for det samme, og kan fortælle hvad erfaringer de havde med det? ??
--
Sidst redigeret 04-05-2020 10:06
#1
Maruchin
Supporter Aspirant
04-05-2020 10:16

Rapporter til Admin
https://ejura.dk[...] Har ingen erfaring, men som der står i artiklen, så kunne han tilbyde dig at bo der gratis, indtil den er solgt.
--
Sidst redigeret 04-05-2020 10:18
#2
Silkeborgenser93
Elitebruger
04-05-2020 10:30

Rapporter til Admin
#0 Som du selv nævner, så kan din udlejer ikke få dig til at flytte hvis du ikke er interesseret. Hvis du alligevel tager imod kompensationen kunne du overveje hvad en tilsvarende lejlighed ville koste dig i husleje, og hvor stor differencen er. En halv måneds husleje + depositum virker som billigt sluppet, særligt hvis du har udsigt til at få noget af depositum retur. Gætter på depositum nok er 3 måneders husleje? Salgsprisen udlejer kan opnå hvis der allerede bor en lejer, er højst sandsynligt en del lavere end hvad han kunne sælge den for uden en lejer. Særligt hvis din husleje er lavere end ved sammenlignelige lejligheder i området. Det er værd at have med i dine overvejelser, hvis du vil komme med et nyt bud. Du kender nok bedre selv lejepriserne i dit område end vi gør :)
--
#3
ToFFo
Guru
04-05-2020 10:40

Rapporter til Admin
Udlejeren kan ikke opsige dig ved salg. Den der køber ejendommen, som bliver den nye udlejer, kan heller ikke opsige lejeren. Hvis du accepterer kompensation, accepterer du også de forhold der følger med. Han ville sikkert også gå med til at give dig 10.000kr, for han tjener sandsynligvis godt på salget. Især hvis salget er betinget af der ikke er nogen lejere tilbage i lejemålet, eller at den nye udlejer ønsker at opkræve en højere husleje. Reglerne for boligleje, er som oftest altid i lejerens favør og det kan nemt gå hen og blive et økonomisk helvede for en udlejer, som bare prøver at være flink og hjælpe en boligsøgende. For lejerne kan være umulige at slippe af med. Man kan dog tvinge en lejer ud hvis man selv ønsker at bo i lejemålet. Men så skal man også kunne bevise man faktisk har intention om at bo der.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 04-05-2020 10:41
#4
stallemanden
HOL Moderator
04-05-2020 10:48

Rapporter til Admin
Må jeg starte med, at advare om at du bliver "grådig". Jeg ville foreslå. • Du betaler selv forbrug resten af tiden (Ingen reel husleje) • Du får fuld depositum tilbage. Det du risikerer ellers er, at ejer vælger at sælge lejligheden til en der ønsker at have den til udlejning. Gør man det, kan du risikere, at det er knapt så "behagelige" udlejere du får.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#5
stallemanden
HOL Moderator
04-05-2020 10:52

Rapporter til Admin
#3 Man "tvinger" ikke folk ud hvis man selv ønsker at bo der. Man opsiger lejer med et års varsel. Det kan jo være ret svært, at bevise for en ejer, at han vil/har intentioner om at bebo lejligheden, men det kan få konsekvenser hvis man ikke gør det, når lejer er flyttet. Det er så op til lejer at beskæftige sig med, at holde øje med, at ejer rent faktisk flytter ind. At lejeloven er til for én eneste ting; at beskytte lejer, og gøre det besværligt for udlejer. Så langt kan vi godt være enig.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#6
tolagarf
Mega Supporter
04-05-2020 10:55

Rapporter til Admin
#0: Grunden til at den nuværende ejer vil have dig ud, er nok fordi køberen af lejligheden vil bruge den selv. Det må han jo selvfølgelig godt, men problemet for ham er bare at du har 1 års opsigelsesfrist. Kan køberen nu få dig ud inden et evt. salg, ved feks. et forlig, ja så er det jo fedt for ham, men måske knap så meget for dig. Ærligt talt er en halv måneds husleje + depositum retur lidt fesen, så jeg ville nu prøve at forhandle med den nuværende ejer. Men som andre siger, lad være med at blive for grådig.
--
#7
daugaard
Supporter Aspirant
04-05-2020 11:06

Rapporter til Admin
Tak for svar. Jeg havde forslået et nyt forslag som hedder 15.000 i økonomisk kompensation ved udflyttelse fri husleje til den er solgt (eller jeg flytter) kun aconto og det. + fuld depositum. Lyder det voldsomt?
--
#8
ToFFo
Guru
04-05-2020 11:10

Rapporter til Admin
#17 - Well, det kommer vel an på hvem du spørger. Jeg synes det er vanvittigt. Du synes nok det er fair. Det er jo penge der kommer i din lomme. Men ja, hvis man er kold i røven, kan man ligeså godt presse citronen for hver en dråbe. Og så presse den lidt mere. Måske tjener han styrtende på salget. Måske taber han på salget. Måske sælges det fordi der ikke længere er tid, kræfter, ressourcer til at drive det. Ikke at årsagen til salget ændrer på den kompensation du kræver. Det er udelukkende et spørgsmål om de moralske kvaler. Hvis han i forvejen ligger ned, og du presser ham for penge, så er det jo værre end hvis han stopper millioner i lommen :D
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 04-05-2020 11:12
#9
Die_Happy
Elitebruger
04-05-2020 11:19

Rapporter til Admin
#6 Nej det må han ikke. Han kan ikke smide lejer ud, blot fordi han vil sælge. Han må gerne sælge lejligheden, men så bliver det med udlejer boende i den - og lejemålet bliver i praksis uopsigeligt, da nye ejer ikke kan kræve at benytte den selv, da han ikke først har boet i den selv. Det korte af det lange: Udlejer kan ikke opsige dit lejemål, blot fordi han vil sælge. Står direkte i lejeloven.
--
#10
Silkeborgenser93
Elitebruger
04-05-2020 11:24

Rapporter til Admin
#7 Det er svært at sige uden at kende priserne i dit område. I sidste ende afhænger det vel af, om det er mindre end hvad udlejer kan forvente at få i merpris hvis der ikke bor en lejer i forvejen. Hvad du selv synes er rimeligt må du gøre op med dig selv. Sådan som jeg ser det har udlejer nu engang indgået en kontrakt med dig uden tidsbegrænsning, og hvis han ønsker at ophæve kontrakten før tid for at indkassere en højere salgspris, så virker det for mig rimeligt, at du bliver kompenseret for det.
--
#11
fransfrakker
Junior Supporter
04-05-2020 11:27

Rapporter til Admin
Havde jeg været udlejer, så havde jeg bare sat et ny IKEA køkken i og så hamret huslejen op, til OP skrider af sig selv. Det må man nemlig gerne
--
#12
Apexx512
Guru
04-05-2020 11:28

Rapporter til Admin
Hvorfor giver ejeren ikke bare 3 mdr opsigelse til lejeren nu, og så...?
--
|vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, rtx 2070 super, 512 gb plextor ssd, x34, razer chroma/sphex|
#13
daugaard
Supporter Aspirant
04-05-2020 11:33

Rapporter til Admin
Han må ikke opsige mig uden grund, jeg skal have misvedholdt lejekontrakten så, og det har jeg på ingen måde :-)
--
#14
stallemanden
HOL Moderator
04-05-2020 11:33

Rapporter til Admin
#7 Jeg synes det lyder voldsomt, at du vil have 15.000 ekstra. Var det mig der havde lejligheden, havde jeg nok valgt selv at flytte ind. Så var der ét års opsigelse. Ingen nedslag i huslejen, og alt ville blive ført til punkt og prikke i forhold til flyttesyn, med deraffølgende udlæg i depositum. Havde du derimod holdt dig til, at bo "gratis" udover forbrug, så kan jeg ikke udelukke at der var faldet noget af alligevel. Men umiddelbart så lyder det til at du er meget langt fra ejer, og jeg kan have min tvivl om, hvorvidt du kommer i mål med det. #9 Der er vist ikke nogen i tråden, der er i tvivl om, at man ikke kan opsiges med salg som begrundelse. Men der er aftalefrihed, så man kan vælge at lave aftale om forhold der kommer til at gøre sig gældende, ved et evt. salg.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#15
stallemanden
HOL Moderator
04-05-2020 11:34

Rapporter til Admin
#12 Det er en af de "fantastiske" ting ved at være udlejer. Det er ikke en rettighed man har. Det er yderst vanskeligt at komme af med en lejer.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#16
Flyver88
Gigabruger
04-05-2020 11:41

Rapporter til Admin
#12 hvad ville din begrundelse være for at opsige ham? Det lyder til at han betaler sin husleje og sit forbrug. Der er ikke noget at opsige ham på.
--
#17
Stroyer
Elite Nørd
04-05-2020 11:42

Rapporter til Admin
7# Wow det var aggressivt! Jeg tror desværre du ender med et selvmål - Udlejer kan uden de store problemer blot opsige dig med 12 måneders varsel. Der følger naturligvis nogle "krav" med så som at han efterfølgende selv skal benytte lejemålet - dette er dog en "formsag". Efterfølgende skal du nok også forvente at du kommer af med en del af dit depositum og at udlejer efterfølgende nok vil være mindre god ved dig.
--
IDGAF!
#18
Silkeborgenser93
Elitebruger
04-05-2020 11:53

Rapporter til Admin
#17 Ahh, uden de store problemer holder vidst ikke. Hvis udlejer gav #0 12 måneders opsigelse fordi udlejer selv ville bo i lejemålet, så kunne #0 gå til huslejenævnet. Han har trods alt modtaget en mail hvor udlejer eksplicit giver udtryk for, at han ønsker at sælge lejligheden. Derudover kan udlejer ikke gøre det hvis han ellers har andre lejemål.
--
#19
Stroyer
Elite Nørd
04-05-2020 11:54

Rapporter til Admin
18# Ja - det kan han da naturligvis :-) Men man kan da sagtens ændre mening. Det er ikke ulovligt. Men igen - man _kan_ da sagtens blive uvenner med folk hvis man virkelig gerne vil.
--
IDGAF!
#20
JonJakobsen
Ultrabruger
04-05-2020 11:56

Rapporter til Admin
Vi havde samme situation med en i min opgang. Det endte med at ejeren af lejligheden meddelte at han selv flyttede tilbage i lejligheden. Dertil fik lejeren 3mdr til at flytte ud og mistede størstedelen af sit depositum. Pas på at du ikke presser den for meget.
--
Sidst redigeret 04-05-2020 11:56
#21
Silkeborgenser93
Elitebruger
04-05-2020 12:14

Rapporter til Admin
#18 Rettelse: det er ikke huslejenævnet der tager sig af sådanne tvister, men boligretten. #19 Selvfølgelig kan man da ændre mening, men jeg gad nu godt se hvad boligretten ville sige til sådan en sag, særligt når udlejer for nyligt havde givet skriftligt udtryk for et ønske om at sælge :) #20 3 månders opsigelse? Det lyder suspekt, blev lejeren opsagt med henvisning til at de ikke havde fulgt god skik og orden?
--
#22
halløjsa
Gæst
04-05-2020 12:16

Rapporter til Admin
Jeg har en ven der blev "tvunget" ud af sin lejede lejlighed, fordi den skulle sættes i stand og sælges. Han fik 70.000.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#23
stallemanden
HOL Moderator
04-05-2020 12:29

Rapporter til Admin
#21 Der kan have været tale om en tidsbegrænset kontrakt, med henvisning til et evt. salg. I den forbindelse er der faktisk forskel på, hvad man kan og må aftale, afhængig af om der er tale om hus, lejlighed eller værelse.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#24
JonJakobsen
Ultrabruger
04-05-2020 12:42

Rapporter til Admin
#21 kan godt være at de fik lidt mere tid, men det var ikke meget. Men der havde de også brugt langt tid på at forsøge at forhandle først også blev udlejer træt af situationen. Han kan vidst ikke sælge lejligheden foreløbigt pga. han smed dem ud for selv at flytte ind, men nu bor han der bare selv.
--
#25
Silkeborgenser93
Elitebruger
04-05-2020 12:46

Rapporter til Admin
#23 Det er selvfølgelig rigtigt, vi kan ikke vide hvad der stod i vedkommendes kontrakt. Det lød bare på #20 som om, at det var samme omstændigheder :) Edit: #24 Det var nu også mere opsigelsesvarslen jeg undrede mig over. Under normale omstændigheder med en kontrakt der ikke er tidsbegrænset, ville varslen være på et år hvis udlejeren selv ville flytte ind. Det kan selvfølgelig være der har været specificeret noget andet i kontrakten.
--
Sidst redigeret 04-05-2020 12:50
#26
thechillum
Super Supporter
04-05-2020 13:00

Rapporter til Admin
Jeg ville nok tjekke.. Kan du finde et lejemål i samme størrelse/pris? Hvis ja - Så ville jeg gå med til aftalen med en ekstra betingelse. Han skal betale for flyttefirma som kommer og henter alt sammen og sætter det hele ind i din nye lejlighed - Jeg HADER at flytte, som i hader hader og hvis jeg skulle frivilligt flytte, så ville det ikke blive uden nogen som kunne ordne det for mig.
--
#27
tolagarf
Mega Supporter
04-05-2020 13:05

Rapporter til Admin
#9: Læs lige hvad jeg skriver igen. Køberen kan opsige lejers kontrakt med et års varsel på det grundlag at han selv skal bruge den, sælger kan ikke. Kan vist ikke skrive det mere tydeligt end det.
--
#28
Silkeborgenser93
Elitebruger
04-05-2020 13:18

Rapporter til Admin
#27 Køber kan ikke opsige lejer med et års varsel. Det er en forudsætning, at man ejede lejligheden ved lejemålets indgåelse.
--
#29
Eneme
Gæst
04-05-2020 13:32

Rapporter til Admin
15.000kr er absolut ingenting. Har set tilbud hos gamle lejere der ikke ville ud, på flere hundredetusinder, fordi udlejer stod til en stor økonomisk gevinst ved at sælge eller renovere. Lejeloven beskytter lejere mod præcis sådan noget her, og når din udlejer pludselig vil opsige dig, fordi vedkommende har en fiks ide, så skal du kompenseres. Vil sige du begynder at presse den hvis du snakker om 1 års husleje i kompensation, men om det er 10 eller 15 tusind er peanuts ift. den hovedpine du kan give udlejer, når han skal sælge bolig med en lejer i. Har set eksempler på 25-30k + fuldt depositum i slidte lejligheder, og det var udlejer meget meget glad for. Det eneste kan være hvis udlejer kan overveje at flytte ind selv, men det er også noget af et bøvl og meget tid der går.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#30
stallemanden
HOL Moderator
04-05-2020 13:47

Rapporter til Admin
#29 "15.000 er absolut ingenting..." Og det set i forhold til..hvad? Med en husleje på 5500 inkl. alt, så er det min umiddelbare vurdering, at der ikke er tale om en 3-4 værelset i midten af København, til en forventet salgs vurdering på 5-10-15 mio. Jeg forestiller mig nærmere noget der ikke ligger meget over 1 mio. Så begynder det, teoretisk, at blive en pæn sjat af, hvad man må regne med, er fortjeneste på salget.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#31
Eneme
Gæst
04-05-2020 13:59

Rapporter til Admin
#30 i forhold til det er 3 måneders husleje og forhandlinger af denne karakter jeg har set.. Det eksempel jeg lige har på 25+al indskud var for en lejlighed på under 1 mio, og hvor lejer havde brokket sig over en del ting (med rette, lejligheden skulle ordnes) og det var udlejer meget meget glad for den aftale. Hvis udlejer ikke er interesseret så kan vores lejer her bare blive boende under den aftale der er indgået.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#32
7430
Maxi Nørd
04-05-2020 14:09

Rapporter til Admin
har selv lige været igennem det der,. en ting er han kan ik smide dig ud som du nævner var det mig ville jeg kræve hele mit indskud tilbage hvis jeg skulle flytte. så jeg havde til et andet sted. så¨måtte han overtage lejemålet som det var
--
jep jep
#33
Die_Happy
Elitebruger
04-05-2020 14:12

Rapporter til Admin
Det er som ofte heller ikke nok bare at sige at man nu selv vil bo i lejligheden. Der skal have været en god grund til det, f.eks. udstationering eller lign. Ellers kan man bare sige det, "flytte ind" og leje ud til en ny til højere pris. Det er der selvfølgelig tænkt på.. #30 Tre måneders husleje er billigt for at slippe af med en uopsigelig lejer. Og derfor lejer vi to lejligheder ud til et firma. Vi kan frit fastsætte lejen og betingelserne.
--
#34
umuligt79
Ny på siden
04-05-2020 14:16

Rapporter til Admin
Familiemedlem i Aalborg fik 35000 kr + fuldt depositum. Fuldstændig samme situation og lignende månedlig husleje. Forholder mig ikke til det moralske aspekt, men der kan altså være en betydelig slat penge at hente for lejer.
--
#35
Apexx512
Guru
04-05-2020 17:54

Rapporter til Admin
#14 #15 Jeg synes det lyder underligt at udlejer ikke har sikret sig ret til opsigelse i kontrakten
--
|vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, rtx 2070 super, 512 gb plextor ssd, x34, razer chroma/sphex|
#36
stallemanden
HOL Moderator
04-05-2020 19:12

Rapporter til Admin
#35 Hvorfor? Det er vist mere reglen en undtagelsen, at der ikke ligger klausuler om, at man udlejer tidsbegrænset,da man har i tankerne at sælge. Og afhængig af omstændighederne kan det også afvises som en gyldig lejekontrakt
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#37
Tha PAC
Ultra Supporter
04-05-2020 19:21

Rapporter til Admin
Du kunne også tilbyde ejer at købe den af ham, så er du ude af dine problemer, og han for den nemt solgt, måske du kunne få et ordentligt afslag i prisen af den grund, at han sparer mægler salær osv.
--
#38
mike_o
Monsterbruger
04-05-2020 19:58

Rapporter til Admin
Lad være med at presse citronen, bare fordi du "har krammet på ham". Han har udlejet til dig på favorable vilkår, og lægger endda op til en forhandling, nu han vil sælge. Det giver dårligt karma at udnytte andre mennesker, og det har han tilsyneladende ikke gjort mod dig, så lad være med at gøre det mod ham. Lav en aftale med ham, som I begge kan leve med, glæd dig over den tid du har boet godt og kom videre i livet. Gør ikke dette til en hævnaktion. Jeg udlejer også en lejlighed, og netop på grund af disse forhold tidsbegrænser jeg mine lejemål til 2 år. Så har lejer ikke de samme rettigheder (loven er vist ændret for nyligt, men jeg er ikke sikker på de nye principper). Men det betyder også, at nogle af mine udmærkede lejere, som har været glade for at leje hos mig er røget ud efter de to år. Ret ærgerligt for begge parter, men jeg tør ikke andet. Der vil altid stå en eller anden socialdemokratisk onkel og presse den stakkels lejer til stå på sin ret og lidt til.
--
Sidst redigeret 04-05-2020 20:02
#39
CasperVN
Superbruger
05-05-2020 11:31

Rapporter til Admin
#38 - Hvis du bruger tidsbegrænsning som en måde at komme udenom de normale lejevilkår får du fingrene i klemme første gang en lejer stiller sig på tværs. Din begrundelse opfylder ikke kravene til tidsbegrænset leje :) https://www.lejeloven.dk[...]
--
#40
Silkeborgenser93
Elitebruger
05-05-2020 12:17

Rapporter til Admin
#38 Der er vi så nogen der priser os lykkelige for de 'socialdemokratiske onkler' der 'presser de stakkels lejere' til at stå på deres ret ;-) Hvis man ikke er så heldig at have en socialdemokratisk onkel, så tilbyder LLO rådgivning til deres medlemmer, hvis man fx skulle blive i tvivl om ens husleje er for høj, eller om tidsbegrænsningen på ens lejemål er gyldig. Bare lige en påmindelse om, at man som lejer har ret til at få taget sin sag op ved et huslejenævn eller boligretten, hvis der skulle opstå en tvist med udlejeren.
--
#41
Silkeborgenser93
Elitebruger
05-05-2020 12:39

Rapporter til Admin
Beklager dobbeltpost, men jeg glemte at nævne Lejerens Frie Retshjælp. Det er en gruppe frivillige jurastuderende der tilbyder gratis retshjælp til lejere. Det kunne være der er nogen herinde der mangler rådgivning, men som ikke er medlem af LLO :) https://www.lejerens-fr.dk[...]
--
#42
stallemanden
HOL Moderator
05-05-2020 12:48

Rapporter til Admin
#41 Ved du om der er en pendant til udlejere?
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#43
fransfrakker
Junior Supporter
05-05-2020 12:51

Rapporter til Admin
#40 Netop derfor jeg aldrig kunne finde på at købe en lejelighed som investering for at leje den ud. Det vil jeg lade store fonde som Blackstone om. De er har advokaterne og pengene til rigtig at kneppe lejerne i røven, men det så hvad man har fået ud af, at gøre det så umuligt at være udlejer med alle de regler
--
#44
Stroyer
Elite Nørd
05-05-2020 13:03

Rapporter til Admin
42# Du kan vel også bruge dem som udlejer: ".....Vi er en gratis retshjælp, som hjælper enhver inden for lejeret...." "Lejeret" gælder vel både for lejer og udlejer? Alternativet er der https://sapu.dk[...] her kan man også få adgang til "SAPU Listen" så man kan sortere sådan nogle som bl.a. 0# og 41# fra når der skal udlejes :D Der findes også andre registre for udlejere hvor de mindre gode lejere er registeret så man kan styre udenom "problem børnene" Har noget familie som udlejer en helvedes masse lejligheder mv. og der er bare kort proces hvis lejerne ikke "opføre sig ordentligt" - Der er RIGTIG mange måder at gøre det surt for en lejer så de selv vælger at flytte.
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 05-05-2020 13:08
#45
Silkeborgenser93
Elitebruger
05-05-2020 13:37

Rapporter til Admin
#42 Pas, men hvis der findes en pendant er den nok ikke gratis ;-) #43 Årsagen til Blackstone (Undskyld, 'Kereby') tjener styrtende på at opkøbe lejlighedskomplekser i København, er jo ikke udelukkende fordi de har gode advokater. De opkøber lejligheder, presser lejerne ud (der hjælper det at have gode advokater), udfører moderate renovationer når de flytter, og så hæver de ellers huslejen betragteligt. Dette kan lade sig gøre pga. §5 stk. 2 i Boligreguleringsloven, der tillader at huslejen kan fastsættes efter 'det lejedes værdi' når der er foretaget gennemgribende renovationer. I fraværet af sådanne renovationer fastsættes huslejen i henhold til §5 stk. 1 på baggrund af en omkostningsberegning der indeholder et afkast til udlejer. I Københavnsområdet medfører §5 stk. 2 renovationer ofte en fordobling af huslejen, og et markant højere afkast til udlejer. Jeg håber i hvert fald man får vedtaget karens-perioden på 5 år for 5.2 renoveringer. Forhåbentlig kan det være med til at bremse udviklingen med betalelige boliger der forsvinder fra byerne.
--
#46
Silkeborgenser93
Elitebruger
05-05-2020 13:44

Rapporter til Admin
#44 Nu er det heldigvis ikke lovligt at sortere lejere fra på baggrund af de er 'socialdemokratiske onkler' eller problembørn, hvis det ellers bare betyder man værner om de rettigheder loven tildeler en ;-) Desuden, så indeholder SAPU-listen vel kun informationer om lejere der ikke har betalt deres husleje til tiden, eller har misvedligeholdt deres kontrakt. Desuden sjovt du skriver opføre sig ordentligt i gåseøjne, skal det forstås som at din familier presser folk ud som ellers ikke misvedligeholder deres kontrakt?
--
#47
Stroyer
Elite Nørd
05-05-2020 14:19

Rapporter til Admin
46# Man bestemmer heldigvis selv hvem man vil leje ud til :-) Så man kan sortere som man vil når det ikke er almennyttigt. De fleste lejere er til at have med at gøre, men der er satme også nogle som er for viderekommende. Disse skal ikke ud i "privat-regi". SAPU listen indeholder mange ting. Hvis en lejer er "for besværlig" ryger de ud - det giver sig selv. Der er mange metoder, også lovlige. Naturligvis hvis også hvis der misligholdes eller ikke betales husleje. Der er regler for hvordan og hvorledes. Men ja - hvis huslejen er forsinket kommer der rykker på, det er klart. Men jah - der kan være mange årsager til ophævelse at et lejemål og er man god nok kan man sagtens finde en masse ting.
--
IDGAF!
#48
fransfrakker
Junior Supporter
05-05-2020 14:43

Rapporter til Admin
#45 Netop min pointe. De overdrevne regler som altid er på lejerens side, har fået almindelige mennesker ud boliginvesteringer. Dem der bare gerne vil lave en investering, men stadig opføre sig ordenligt forsvinder. Så er der kun sådan nogle som blackstone tilbage efter et stykke tid, og det giver så bagslag. De vil nemlig skide på lejerne i alle henseender, og har musklerne til at omgå reglerne.
--
#49
stallemanden
HOL Moderator
05-05-2020 14:55

Rapporter til Admin
#48 Jeg er desværre enig. De store, og nogle gange bare mellemstore, firmaer der giver den gas med udlejning og pisse på lejere, har desværre medført, at det er en pestilens at have et bette hus eller en lejlighed man ønsker at udleje. Jeg kunne nævne mange ting, men et eksempel som vandregnskab. Udlejer man fx. hus, og kan man ikke få lejer tilmeldt vandværk/spildevand, så skal man opkræve aconto for det. En gang om året, så skal man så lave en opgørelse over hvor meget der er forbrugt og hvor meget der er betalt for. Selvfølgelig med det resultat, at lejer skal betale noget, eller have noget tilbage. Som ny udlejer kan det være lettere uoverskueligt, at have styr på alle de formkrav der skal være på plads, og i denne sammenhæng kan det være, at man har glemt at lejer har ret til at klage over opgørelsen. (Og tidsrammen herfor) Hvis ikke det fremgår af opgørelsen, så kan lejer gå til huslejenævnet, som vil afgøre i lejers favør. Bum, udover at man ikke får den rest der måtte være, man kan også ende med at skulle betale alt der er opkrævet aconto, tilbage til lejer. Jeg har ikke selv stået i situationen, og der er nok nuancer i hvorledes en afgørelse falder...men, hvor er rimeligheden i det?
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#50
Silkeborgenser93
Elitebruger
05-05-2020 15:15

Rapporter til Admin
#47 I praksis, ja, så har udlejer mulighed for at sortere. Men der eksisterer regler om forskelsbehandling på området, i hvert fald ift. race og køn. Private udlejere er også underlagt de regler. Men nu er jeg da nysgerrig, hvad indeholder SAPU-listen da ellers af informationer om lejere? Der må da være grænser for hvilke informationer man har lov til at udlevere om privatpersoner. Reglerne for udsættelse er nu engang rimelig klart defineret, så jeg vil ikke mener det giver sig selv, at man ryger ud hvis man er for "besværlig". Jeg har stadig ikke helt forstået hvad du mener med det, hvis det er af andre årsager en misligholdelse af kontrakten eller husordenen. #48 Blackstone sidder nu engang kun på omkring 2% af lejemarkedet i København. §5.2 er blevet taget i brug længe inden Blackstone kom til. Lige så lidt som jeg bryder mig om Blackstone, så er de ikke de eneste der driver lejepriserne op. Hvis du vælger at opkøbe en ejendom med henblik på leje kan du selv lave samme finte.
--
#51
LethLeth
Ny på siden
05-05-2020 15:20

Rapporter til Admin
Nu står jeg måske overfor den modsatte situation, kigger på et hus, hvor der er en lejlighed der er udlejet. jeg vil give det den helt store tur med døre/vinduer, nye gulve inkl isolering og gulvvarme, nyt tag osv. hvad gør man der, hvis lejer ikke ønsker at flytte eller få renoveret. jeg kan jo ikke kun skifte nogle vinduer eller kun lave gulv halvt. ønsker at bo der med familien
--
#52
Stroyer
Elite Nørd
05-05-2020 15:37

Rapporter til Admin
51# En lejer kan ikke nægte dig at renovere - hans skal blot varsles i god tid og du skal sørge for at han bliver kompenseret hvis det er til stor gene. http://lejeret.com[...]
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 05-05-2020 15:38
#53
Jintao
Super Nørd
05-05-2020 17:57

Rapporter til Admin
#47 Det er en sandhed med modifikationer. Der må f.eks. gerne diskrimineres på køn såfremt det udlejede er en del af din private bolig. RKI status er også noget der flittigt (og helt forventeligt) "diskrimineres" på.
--
Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|.
#54
CHPH
Mega Supporter
05-05-2020 18:08

Rapporter til Admin
Jeg var i lignende situation engang. Jeg valgte at flytte gratis :)
--
i9-9900k | H150i PRO | ASUS 1080 STRIX | Asus Z390-F Gaming | 16GB Corsair Dominator | 2x500GB SSD & 2x2TB HDD | Seasonic X-850 | Lian Li P011DX
--
Sidst redigeret 05-05-2020 18:09
#55
Stroyer
Elite Nørd
05-05-2020 18:24

Rapporter til Admin
53# Du har helt ret. Men der er dæleme forskel på teori og praksis. Hvis man har 10 ansøgere til et lejemål så bestemmer man selv hvem der skal have lejligheden. Her kan man jo så vælge at sortere på nogle kriterier som man selv opstiller og hvis man så bliver spurgt hvorfor lige præcis dén person man valgte fik lov til at leje lejligheden kan man jo blot sige at der blev kastet med en terning, og ikke at flere af ansøgerne var "ikke-kvalificeret" :-) Det er der jo ikke nogen som kan bestride. Hvis det er almennyttigt er der en liste og den bliver man tidbudt ud fra - her bliver der ikke sorteret med mindre man er i et ghetto-område er min bedste overbevisning.
--
IDGAF!

Opret svar til indlægget: Udlejer skal sælge - kompensation

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning