Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Ventilator til sommer. Anbefalinger?

Af Gæst Holly | 23-05-2020 19:32 | 1285 visninger | 21 svar, hop til seneste
Sommeren står for døren. Og nu vil jeg i GOD tid sørge for noget dejligt køligt til soveværelset da jeg bruger meget tid om dagen, på kontoret/soveværelset. Budgettet er 1000-3000kr cirka. Dyson har feks https://www.elgiganten.dk[...] til 2590. Husker min lokale spillekiosk har haft noget der ligner som bestemt pumpede en del kold luft rundt. Hvordan er det nu med slange ud af vinduet? Jeg kan godt have en slange ud af vinduet hvis det står på klem, men sådan en rigtig udsugningslem har jeg ikke. Hvad er der nu af gode produkter som virkelig køler ned men som ikke larmer som ind i helvede, og som er relativ nem at tilslutte og få til at fungere?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Mr. WoLF
Guru
23-05-2020 19:39

Rapporter til Admin
Aircondition kan intet slå. Min bror har lavet en gør det selv løsning som en plade for vinduet hvor slangen går ud. Ellers sådan en her med vand men kan ikke komme i nærheden af aircondition: https://www.vidaxl.dk[...]
--
#2
Ronson
HOL Moderator
23-05-2020 20:39

Rapporter til Admin
Loftsventilator, siger ingenting og blæser ned på et stort område Jeg har fået monteret rigtig aircon i soveværelset, men bruger loftsventilator når det ikke er varmt nok til den.
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...] Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
#3
Holly
Gæst
23-05-2020 22:30

Rapporter til Admin
Hvad med en dyson agtig blæser eller hvad det konkret er? Loftsventilator er der ikke plads til. Vil have noget nemt og praktisk og noget der rent faktisk giver kold luft modsat den blæser jeg har pt der bare flytter varm luft rundt så at sige.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
jensjens
Gæst
24-05-2020 07:43

Rapporter til Admin
#1 Har du erfaring med den der? Bor i lejet lejlighed og har flere gange overvejet den men ved ikke om det rent faktisk kan køle rummet ned, kan jo ikke installere aircon.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
bobson
Ultra Supporter
24-05-2020 12:14

Rapporter til Admin
Jeg har sådan en her, den er virkelig god på varme dage og nætter. https://www.bauhaus.dk[...]
--
#6
Gaio
Junior Supporter
24-05-2020 12:29

Rapporter til Admin
Har hørt godt om denne https://www.tek.no[...]
--
Data is not information, information is not knowledge, knowledge is not understanding, understanding is not wisdom. -Cliff Stoll
#7
Andersbk1
Juniorbruger
24-05-2020 15:25

Rapporter til Admin
#0 Hvad med Mobil aircondition? Jeg mindes ikke at have læst mange gode anmeldelser af dyson i forhold til at køle ned.
--
#8
Chr4030
Mega Supporter
24-05-2020 16:44

Rapporter til Admin
Hvis det ikke er en aktiv aircon, som kan flytte den varme luft udenfor, så har det imo ingen effekt. Det bliver bare den samme varme luft som flyttes rundt, hvis den ikke aktivt køler
--
#9
frank53
Nørd
24-05-2020 16:53

Rapporter til Admin
#0, optimist
--
#10
InFerNo
Guru
24-05-2020 19:53

Rapporter til Admin
#0 den dyson er bare en blæser som også kan opvarme. Den har ikke køle funktion, kun almindelig blæser, som er det de kalder “cool”
--
Overclocked Broadwell-E/Pascal Inside!
#11
Isaac R.
Elitebruger
27-05-2020 10:19

Rapporter til Admin
@ Så gutter hvad vil i sige er virkelig godt ift nem nedkøling her til sommer? Synes ikke rigtigt jeg kan se bedre alternativer end Dyson ventilator. Hvad kan køle godt ned uden at man skal ud i den helt store installation?
--
#12
Wut
Monster Supporter
27-05-2020 10:44

Rapporter til Admin
Enten installer en rigtig væskebaseret aircon med veksler udenfor og så luk døre/vinduer, eller også lev med en blæser i rummet. En stille blæser, som "fejer" frem og tilbage igennem rummet virker faktisk ret godt, og bruger ikke ret meget strøm. Væskekøling er dyrt i installation og i drift (relativt til alm blæsere). Alle de der fordampere er lort, for de fylder rummet med fugt som er skidt for indeklimaet, og gør det endnu mere lummert/ulideligt. Kølere med udblæsningsrør fungerer også ret dårligt, fordi de støjer som ind i helvede og køler ret begrænset, samt der skal laves en fikumdik-installation med en plade, så der ikke bare blæser varm luft ind igen - men et eller andet sted kommer luften udefra jo ind igen, så man trækker bare varmen rundt i ring. Jeg har installeret en aircon i stuen på loftet, som holder stue/køkken køligt i de allervarmeste uger. Ellers bruger vi bare almindelige stander-blæsere i soverummene. Jeg bryder mig ikke om at have aircon i soveværelset, fordi den udtørrer luften og giver et alt for koldt træk. Angående Dyson så har vi såden en king size fætter på kontoret. Jeg synes faktisk den larmer så meget, at jeg hellere ville have 2-3 alm standerblæsere til at køre på minimum-setting. Jeg var faktisk lidt skuffet over den.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 27-05-2020 10:46
#13
Isaac R.
Elitebruger
27-05-2020 11:02

Rapporter til Admin
@Wut okay jeg læser hvad du skriver. Men standerblæser som du skriver er for mig noget der slet ikke giver noget som helst. Alternativerne er lidt bedre, og ja jeg gentager dyson igen igen men det er det eneste jeg har set pt i aktion og det larmede bestemt ikke. MEN kan være fordi det stod op af nogle spillemaskiner som i sig selv larmer, så det overdøvede lidt Dysons larm. Jeg tror jeg kører ud i elgiganten og ser hvad de har og evt prøver noget for at høre og se hvad de kan.
--
#14
Wut
Monster Supporter
27-05-2020 11:05

Rapporter til Admin
#13 Husk at når lyset bliver slukket, så lyder alting utroligt højt ift at stå i en larmende Elgiganten. Støjniveauet er virkeligt, virkeligt vigtigt ;) Problemet er (imo) er når det bliver aften, så lægger vinden sig ofte, og så er det umuligt at få luftet ud. Og luften står stille, så man ligger bare i sengen og steger i sin egen sved... bare en lille smule luftcirkulation med sådan en blæser køler ret meget, fordi man slipper af med den fugtige luftlomme, man ligger i. ;)
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
#15
Isaac R.
Elitebruger
27-05-2020 11:34

Rapporter til Admin
@Wut https://www.youtube.com[...] Her er en anmeldelse af Dyson AM07 og han siger dybest set at den bare skubber luften rundt(dog i en slags oval form og blæserløs) som en almindelig blæser med blade. Den er bladløs men fungerer dybest set som en blæser men er MEGET dyrere.
--
#16
Gill Bates
Monster Nørd
27-05-2020 11:48

Rapporter til Admin
Jeg er også på udkig efter en god stille afkøler ;) Ok lad os sige at en Dyson er alt for dyr og larmer, og er ikke bedre end en alm. ventilator. Og aircondition er ikke noget man lige får installeret i en lejlighed. Men hvis nu vi skal finde en god alm. blæser der ikke larmer for meget.. hvad kan folk så anbefale? Er det ikke noget med at jo større propellen er, jo mere luft skubber den effektivt og er samtidig lavere og dybere i støjen? (som blæsere i et computerkabinet)
--
Sidst redigeret 27-05-2020 11:53
#17
Isaac R.
Elitebruger
28-05-2020 10:19

Rapporter til Admin
Nogle der har forslag
--
#18
Shase
Monsterbruger
28-05-2020 11:38

Rapporter til Admin
Vi har sådan en her: https://www.idealo.de[...] Fandt den på bud til 70€ sidste sommer på eBay. Den er dejlig stille på de lave omdrejninger. Vi bruger den på soveværelset om sommeren og det fungerer meget godt. Vi forsøgte med en billig ventilator før den. Men det virkede ikke for mig, da den larmede for meget. Er virkelig lydsart. Om eftermiddagen har den plads i stuen, hvor den skaber lidt vind. Igen uden nogen synderlig larm kontra andre ventilatorer. Klarstein skulle generelt være et godt brand. Så der er sikkert andre gode og måske billigere modeller. Kig evt. på top-ti listen på idealo.de for Standventilatoren.
--
Husk at det ikke altid bør komme an på "specs"
--
Sidst redigeret 28-05-2020 11:44
#19
Juusuhako
Elite Nørd
28-05-2020 13:37

Rapporter til Admin
Jeg undrer mig også over Dysons blæsere. Kan de mere end hvad en alm. blæser med blade kan? De skubber vel begge luften, Dysons er blot flottere og meget dyrere. Okay, måske den skubber luften på en "hvis måde", men medmindre dette afkøler rummet yderligere ift. en alm. blæser, ser jeg ikke pointen. Er der virkelig ingen blæserproducenter der har fundet på at smide et slags køleelement i deres blæser, som køler luften den skubber ned, uden det kræver alt muligt med vand/is/slanger?
--
Gigabyte Z77X-D3H i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i 8GB Corsair Vengeance Asus RX580 4GB
#20
Shase
Monsterbruger
28-05-2020 13:51

Rapporter til Admin
#19 Tænker det ikke kan lade sig gøre rent fysisk. Skal du skabe køling, så vil der normaltvis også blive skabt varme. Og kan den varme ikke ledes væk, så er det ret formålsløst at have en maskine som spytter kold luft ud på forsiden mens den laver varm luft på bagsiden.
--
Husk at det ikke altid bør komme an på "specs"
#21
Jesna
Superbruger
28-05-2020 14:05

Rapporter til Admin
Jeg lavede et par stykker ligende de her i sommeren 2018, den sommer som bare var varm...... https://www.youtube.com[...] Købte et par billige kølebokse i Jem og Fix, samt lidt pvc rør. Jeg havde nogle gamle kabinet blæsere og et par 12volt transformers fra nogle gamle led strips. Så er det bare at fryse noget vand ned og putte i dem :-) Jeg have også et par gamle 12 volts batterier, som jeg brugte, når vi lige skulle køles af på terrassen eller ligende. Ellers skal du have fat i noget mobilt air condition, som de andre snakker om. /Jakob
--
Smart Home Forum https://smarthomeforum.dk[...]

Opret svar til indlægget: Ventilator til sommer. Anbefalinger?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning