Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

At sælge sine rapporter fra studiet?

Af Ultrabruger AndDK | 25-05-2020 10:42 | 1170 visninger | 13 svar, hop til seneste
Hej Folkens Har nogen erfaringer med, at sælge deres rapporter fra deres studie? Jeg har nogen ret gode rapporter synes jeg selv, og ønsker at sætte dem til salg. Men hvordan er reglerne? Det kan vel ikke være ulovligt, da jeg selv 110% har udført rapporten. Den er jo bare så god, at jeg vælger at udgive den. Men i rapporten nævner jeg jo fx flere ting hvor jeg henviser til undersøgelser osv jeg har fundet på nettet. Er det så stadigvæk lovligt? Jeg vil sælge dem, for at tjene lidt mønt. Men selvfølgelig også fordi jeg har brugt rigtig meget tid på rapporterne og ønsker at videreformidle alt den tid ud til andre - mod betaling. Lad mig hører hvad i tænker :) ps: Det her handler IKKE om at udfører andres opgaver!! Det handler om at sælge et produkt, jeg selv har udført under mit studie.
--
#1
Juusuhako
Elite Nørd
25-05-2020 10:48

Rapporter til Admin
Der er en eller anden hjemmeside hvor man kan købe andres opgaver (SRP osv.) - kan ikke huske hvad den hedder men den var ret "in" da jeg gik på HHX for 10 år siden. Så hvis den stadig findes kan du vel anvende den?
--
Gigabyte Z77X-D3H i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i 8GB Corsair Vengeance Asus RX580 4GB
#2
ToFFo
Guru
25-05-2020 10:51

Rapporter til Admin
Du ejer rettighederne til dit produkt, så det kan du sælge som du vil. Hvorvidt du må sælge flere kopier ved jeg ikke. Det tror jeg ikke der er noget galt i.
--
- Indsæt signatur -
#3
thomsen48
Super Supporter
25-05-2020 10:59

Rapporter til Admin
ps: Det her handler IKKE om at udfører andres opgaver!! Det handler om at sælge et produkt, jeg selv har udført under mit studie. Som så bliver brugt til at udføre en andens opgave ;) Det giver lidt det samme kammerat.. Men ja, der er ikke noget som forhindre dig i at sælge en opgave du har skrevet. Om en anden så må aflevere den, er en anden snak.. :)
--
i7-8700k @ 5Ghz, H115i | ASUS 1080ti Strix | Corsair 32GB 3200MHz | Samsung 960 Pro + 2 x 850 Pro | Asus 27" G-Sync PG278Q
#4
Skovbo
Elitebruger
25-05-2020 11:10

Rapporter til Admin
Sådan som jeg forstår det, er det ikke meningen at rapporten skal på studeportalen eller lignende sider... Du synes din opgave er så god, at andre måske kunne være interesseret i at læse den? Kontakt en tidskrift du mener kan rumme emnet og se om de er enige?? Om der er penge i det, ved jeg ikke.
--
Sidst redigeret 25-05-2020 11:11
#5
Thomal
Ny på siden
25-05-2020 11:36

Rapporter til Admin
Vil ikke mene det er ulovligt, der hvor det bliver ulovligt er jo hvis personen som køber opgaven kopierer opgaven direkte og afleverer den. Men det er jo ikke noget #0 kan gøre ved. Det er ikke unormalt at studerende bruger andre opgaver til inspiration (opsætning af opgave, kildeinspiration mv.) Jeg har endda set opgaver hvor andre studerendes opgaver står som kilde reference. Kender dog ikke nogle steder hvor andet end studieportalen. Men hvad niveau er opgaverne skrevet på? For afhandlinger fra universiteter kan hentes gratis via universiteternes hjemmesider..
--
#6
AndDK
Ultrabruger
25-05-2020 11:53

Rapporter til Admin
Tak for jeres gode svar :) Jeg har et online portefølje som har massiv tilgang fordi andre studerende har fulgt med i mine projekter. Nu er jeg snart færdig med uddannelsen (bachelor) og derfor overvejer jeg at sætte nogen af mine rapporter og lign til salg - ting jeg selv har udført, selvfølgelig. Det er så køberens eget ansvar kun at bruge det til inspiration er min tanke. Der hvor min tvivl er, vil være om skolen på nogen måde kan finde på at straffe mig ved dette salg. Jeg venter dog uanset hvad med at sælge, til jeg er helt færdig med uddannelsen her til sommer. Jeg har bare oplevet at mange søger inspiration på uddannelsen og ikke kan finde denne inspiration, og derfor har de kigget på mit online portefølje. Oven i det, så får jeg mange mails ugentlig omkring mine projekter, så derfor vil jeg nu tjene lidt mønt på at sælge nogen af dem som inspiration :) Jeg er god til PC og hjemmesider og har selv mulighed for at sætte en webshop op, så det er ret nemt for mig at få det salg igang. Jeg kan nemlig heller ikke finde noget nogen steder om at det skulle være ulovligt. Der hvor det bliver ulovligt, er hvis køberen genbruger mit materiale 1:1, eller hvis jeg decideret går ind og udfører en opgave for andre som de bruger til eksamen.
--
Sidst redigeret 25-05-2020 11:55
#7
Netsat_99
Juniorbruger
25-05-2020 14:16

Rapporter til Admin
#6 din moral er ret flosset. du ved jo udemærket godt hvorfor en studerende vil købe din opgave. i dag er der et system, som checker for plagiat på alle opgaver. systemet gør det automatisk og er ret godt. du vil tjene et par håndøre på svage studerende, som ikke selv kan/eller gider lave deres opgave. jeg synes det er sølle.
--
#8
csbc
Semi Nørd
25-05-2020 16:26

Rapporter til Admin
#6 Går ud fra, at du stærkt har overvejet, hvilken målgruppe dine kunder er. Formentlig er dine kunder ingen af følgende: - Studerende som selv formår at formulere og udføre et projekt. - Studerende som kan disponere deres tid og derfor ikke vælger at lave projekter i sidste øjeblik. - Studerende som kan gennemskue de fejl, som måtte være i projekterne, men ikke er blevet fremhævet i en diskussion. - Studerende som formår at levere originalt arbejde. - Studerende som formår at følgende undervisningen, læse lærebøger, finde og anvende viden på lige vilkår som dig selv og de mange andre studerende før dig. - Studerende som er villige til at betale for viden, som de burde kunne finde andetsteds. Overvej, at du måske er med til at forringe kvaliteten af uddannelsen for dine kommende kollegaer. Ja, de er dine kommende kollegaer, som du er nødt til at antage, har samme faglige niveau som dig selv, når de er færdiguddannet. Overvej, at du formentlig har fået betalt uddannelsen og fået SU under hele forløbet. Det skulle gerne være lysten som driver værket, og ikke et beskedent beløb for de opgaver du i forvejen er blevet betalt for. Du kunne vælge at tage penge for at vejlede, blive ekstern underviser eller lignende, i stedet for at automatisere en webshop med click & buy. Dine projekter bliver sikkert alligevel delt flittigt mellem de fattige studerende, når først én person har købt adgang.
--
Sidst redigeret 25-05-2020 16:28
#9
Juusuhako
Elite Nørd
25-05-2020 16:36

Rapporter til Admin
#8 Imo kan en andens veludførte opgave være en god inspirationskilde. Det kan være, at den kommer ind på ting og/eller modeller som man måske evt. ikke selv tænkte over - og så kan man jo så efterfølgende selv gøre det med egen analyse.
--
Gigabyte Z77X-D3H i5 3570k @ 4.3GHz - Corsair H100i 8GB Corsair Vengeance Asus RX580 4GB
#10
AVALON
Bruger Aspirant
25-05-2020 22:00

Rapporter til Admin
#9 +1 - Jeg anvendte i sin tid diverse sider til at anskaffe mig andres opgaver. Jeg brugte aldrig deres arbejde, men ved at gennemlæse deres materiale kunne det give mig bedre perspektiv til mine egne overvejelser. Blandt andet med indholdet og opsætningen. Der er selvfølgelig folk der ønsker at tage den lette udvej, men mange andre kan reelt set føle sig lidt på bar bund eller være så dybt gravet i sin opgave at man får tunnel-vision. Derfor kan det være super rart med en andens indblik på en opgave. Det er jo reelt det, det hele handler om, når man researcher. Det er nogle halvtomme anklager I kommer med,
--
SETUP IN PROFILE
--
Sidst redigeret 25-05-2020 22:00
#11
csbc
Semi Nørd
25-05-2020 22:11

Rapporter til Admin
#10 Ingen anklager, kun overvejelser - det står endda direkte i indlægget. Det er ovejelser, som man bør gøre sig hvis man, som #0 beskriver, har mange besøgende. Det medfører et vist ansvar.
--
#12
trolleleet
Ultrabruger
26-05-2020 01:09

Rapporter til Admin
Har altid hadet at skrive opgaver. Det gøres for at skabe sin egen forståelse og refleksion over andres teorier, men jeg synes arbejdsformen spilder for meget tid. Man får 20-30 elever til at skrive en opgave om en "opgave" som tidligere personer har skrevet, bedømmer dem enkeltvis og får det aldrig samlet sammen efterfølgende i fællesskab og skabt noget "nyt". Det er bare ens egen ligegyldige fortolkning af noget, der egentlig ikke betyder noget for en alligevel og som bare ender i en elektronisk skraldespand. Jeg fandt altid 4-6 opgaver om emnet, plukkede indhold fra dem alle og skrev det hurtigt om i et sus af inspiration. Er aldrig blevet opdaget i noget og havde et snit tæt på 10. Der er uden tvivl en generation af dovne unge mennesker der ikke selv gider og gerne betaler sig fra det hårde arbejde, men som du nok allerede kan opleve i tråden, så ses det ned på og er ikke noget man bliver særlig populær af :D Men nej der kan ikke ske noget ved, at du skriver din helt egen opgave og får folk til at betale penge for den. Så er du nok mere ude i noget modregning af SU eller indberetning til skat, men så skal der nok slinges en del opgaver over disken!
--
although the world may be round, we still trapped in the square
--
Sidst redigeret 26-05-2020 01:11
#13
Spriz
Elitebruger
26-05-2020 08:24

Rapporter til Admin
På AAU checkede man af i en boks der overdragede rettighederne til AAU når vi afleverede en projektopgave som standard - så det skal du nok lige tjekke :-)
--

Opret svar til indlægget: At sælge sine rapporter fra studiet?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning