Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

At bo i Esbjerg Vs. Kolding

Af Semi Supporter Vandkanden | 27-05-2020 11:37 | 1116 visninger | 18 svar, hop til seneste
Af ren nysgerrighed.. hvad er pros & cons ved begge byer? Jeg er blevet tilbudt job i Esbjerg, lige ved afkørslen fra motorvejen så allerede nu er jeg begyndt at overveje mine muligheder.. Hvad jeg lige selv kan finde frem til, så er Esbjerg billigere at bo i, men Kolding har mere liv og charme over sig og ja, så ligger det 40 min fra Esbjerg i bil af. Hvad kan I liste op med? Er det helt igennem fantastisk at bo i Esbjerg kontra Kolding? På forhånd tak.
--
#1
Wut
Monster Supporter
27-05-2020 11:40

Rapporter til Admin
Der er nok ikke den store forskel (bor i Kolding). Jeg har boet i Kbh mange steder, Aarhus, Horsens og nu Kolding. Egentlig er Kolding en røvsyg by - sorry to say. Jeg ville aldrig nogensinde pendle 40 minutter med mindre, der var en rigtig god grund til det, som f.eks. at konen har arbejde eller man har hele familien samlet i den anden by. Så hellere bo tæt ved arbejdet, og have 80 minutters mere fritid. Så kan du jo altid køre til Kolding, hvis du har et ærinde der.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 27-05-2020 11:41
#2
ToFFo
Guru
27-05-2020 11:50

Rapporter til Admin
Jeg ville vælge Kolding any day. Men det er også fordi jeg er født og opvokset i vestjylland, hvor Esbjerg altid har været samlingspunkt for fiskehørm, slagsmål og gaderæs. Men Kolding er også bare et bedre valg i forhold til infrastruktur. Esbjerg er langt væk fra alting, med mindre du skal sejle til England. Hvis du bor i Kolding kan du hurtigere komme til: København Århus Odense Tyskland Billund lufthavn osv... Jeg er som sagt biased, fordi jeg er fra den egn. Og Esbjerg kan selvfølgelig have forbedret sig i forhold til tæsk, fiskelugt og gaderæs... Men jeg tror det ikke :D
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 27-05-2020 11:51
#3
Eall
Juniorbruger
27-05-2020 11:51

Rapporter til Admin
Bor selv i Esbjerg og pendler til Kolding. Ønsker ikke selv at flytte til Kolding, grundet familie og venner. Og som #1 skriver virker byen godt nok lidt kedeligt. Så det kommer vel meget an på hvad du føler for i forhold til venner, familie og tiden det tager frem og tilbage. Derudover er Esbjerg en fin by at bo i imo. Gå gaden er der okay med liv i og der er okay med sociale arrangementer rundt i byen, hvis det har nogen betydning.
--
https://www.mifare.net[...]
#4
the688
Guru
27-05-2020 11:57

Rapporter til Admin
Kolding er ganske udemærket. Boede der i 4-5 år. Masser af natur, Skamlingsbanken er tæt på, så rige muligheder for skønne løbe og cykelture. Der er badestrand 5 minutters cykeltur fra byen, der er et fint teater (Mungo Park) og et okay udvalg af restauranter. Intet af det er fantastisk, men der er mange "okay" og nogle "bedre". Kolding er hyggelig og har et ret godt byliv med cafeer og masser af unge mennesker nede ved åen om sommeren. Okay at gå i byen, om man så er til værtshushygge eller trampe-fest (Knuds Garage er bomben om sommeren :) Jeg var glad for at bo i Kolding. Ikke langt til grænsen (og Hamburg!), ikke langt til Aalborg, ikke langt til KBH. Føles (for mig) langt mere som en lillebitte storby, måske på grund af universitetet er der mange unge og mange nationaliteter, hvor imod Esbjerg føles (fra mine besøg der) lidt mere som en industriby. 40 minutters pendling er nok røv - men . jeg havde 30-ish minutter da jeg boede der, og det var nordpå. Når der var kø over fyn (læs : Hver fredag) fordi en eller anden hat ikke kunne trække til højre ved Nørre Aaby, så tog det nogle gange 2½ time at komme hjem. Nu bor jeg i Aalborg igen. Har 8 km på arbejde - og når enten tunnel eller bro er spærret eller ramt af et uheld, tager det også 1 time eller mere at komme hjem i bil. Kolding-Esbjerg-Kolding er ikke slemt, sammenlignet med omkring Aalborg, Århus, Odense eller KBH. Slet ikke.
--
"ORK SATME!"
#5
Freak13
Gigabruger
27-05-2020 12:02

Rapporter til Admin
Bor selv i Kolding. Det er nok en by som så mange andre. Tror ikke den er mere sjov eller mere kedelig end gennemsnittet af de de mellemstore byer :) Jeg kan personligt godt lide, at den er placeret godt - Tæt på grænsen, Aarhus, Odense etc. Der er gode jobmuligheder, og den har mange fritidsaktiviteter og hvad man ellers lige skal bruge. Det hele bunder jo en ens mavefornemmelse.
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H115i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms |
#6
Wut
Monster Supporter
27-05-2020 12:17

Rapporter til Admin
Tilføjelse til mit indlæg ovenfor: Jeg er opvokset i Kolding og flyttede til Kbh for at læse. Dengang var byen sådan ok. Men efter Storcentret blev bygget, så flyttede en stor del af handlen derud, så bymidten virker øde og kedelig. Jeg gik en tur for nogle år siden, og i gågaden var der 8 (!) butikker, der stod tomme, og mange var blevet transformeret om til pizzariaer eller skumle vandpibe-cafeer. Vi flyttede til Kolding igen, fordi vi har hele vores familier her, og jeg fik arbejde i byen, så det var jo fint at slå det hele sammen. Det er selvfølgelig fint, at man kan køre til mange byer fra Kolding indenfor 1 time, så hvis man mister arbejdet, så er der mulighed for at pendle. Men jeg ville stadig aldrig starte med at bo i Kolding for at køre til Odense/Aarhus/Esbjerg. Så hellere slå sig ned dér til at starte med. Vi blev kun i byen fordi vi har familierne her. Ellers var v flyttet til Odense, da jeg arbejdede dér, eller flytte til Aarhus eller whatever. Kolding virker utroligt øde og kedelig. Vi kom fra Aarhus, hvor vi brugte byen rigtigt meget, og flyttede tli Horsens for at kunne købe et hus i cykle-afstand tli bymidten. Horsens er fuld af liv, og den store gågade er altid proppet med folk og aktiviteter. Jeg kunne rigtigt godt lide Horsens. De har lige anlagt en lækker badestrand ved fjorden, f.eks. Så flytter vi til Kolding, fordi jeg fik arbejde her, og vi kunne bo tæt ved familierne, og Kolding er endnu mere død end jeg husker byen. Vi har været i bymidten omkring 10 gange måske de sidste 5 år, vi har boet her. Vi lagde hårdt ud med at gå en tur en fredag eftermiddag kl 16 og shoppe lidt i byen og få en is i det gode vejr. På Axeltorv sad vi så og åd en is... og der kom måske 5 gående forbi i de 25 minutter vi sad der.... på fucking rådhuspladsen i Kolding i "prime time" kl 16 en fredag i solskin. OMG! Vi er blevet til kedelige Koldingensere, der bor i vores villakvarter, og kører ud i Storcentret, når vi skal handle ( /facepalm ). Hvis vi skal lave noget sjov, så kører vi til Odense og shopper eller tager en dag til Aarhus. Jeg kan simpelthen ikke komme på en eneste grund til at køre ned i byen. Så ja - den største fordel ved Kolding er, at den ligger "centralt og tæt ved motorvejen"... så man kan komme VÆK i en fart :-D
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 27-05-2020 12:18
#7
Vandkanden
Semi Supporter
27-05-2020 12:22

Rapporter til Admin
Tak for alle jeres svar! :P Er selv fra Odense af og holder virkelig meget at byen (har boet her det meste af mit liv), men det lyder godt nok lidt trist med Kolding og Esbjerg, som virker som rent industriby.. shiiiit. Men igen.. bruger stort set alt min tid indenfor når jeg har fri og ikke har været i gym, men kan nu godt lide det liv og helhed der er i Odense.. Hmmm... #2: LMAO! " Esbjerg er langt væk fra alting, med mindre du skal sejle til England." hahahah :D #6: Damn det lyder godt nok vildt med så lidt mennesker på rådhuspladsen :O
--
#8
the688
Guru
27-05-2020 12:32

Rapporter til Admin
Jeg var glad for Kolding som "base" netop fordi jeg kunne dyrke Tai Chi i Kolding, cykle og løbe i naturen, tage i BDSM-klub i Odense, tage over æ' græns og købe ind og være hjemme igen på under 2 timer - og hurtigt besøge familie og venner i Aalborg og København. Det kommer nok meget an på hvor man er i sit liv. Jeg boede der både med min søn som dengang gik på HTX, og efterfølgende også alene. Midtbyen var ganske rigtigt ikke ligefrem blomstrende, men det er ingen større provinsbyer der er blevet forsynet med et røvsygt storcenter for at trække oplandet ind på "shopping i den store by". Hvis man har to små børn, eller gerne vil sidde på trendy café er både Århus, Aalborg og Odense da federe end Kolding. Helt åbenlyst. Men.. spørgsmålet var ikke så meget om Kolding var federe end Hamburg. Bare om den var federe end Esbjerg. Og det er den helt klart i min optik.
--
"ORK SATME!"
#9
Lng
Megabruger
27-05-2020 12:36

Rapporter til Admin
#7 Rolig nu. Det er kun dig der kan finde ud af, hvad der passer til dig. :) Det er svært med at sammenligne byer, da de jo også har det med at ændre sig. Både i sig selv og i ens erindring. ;) Jeg er fra Aarhus og bor i Kolding nu. Min kæreste arbejde i Esbjerg i mange år og vi er der også jævnligt nu. Jeg hadede Kolding da jeg flyttede hertil for 10 år siden. Men det er lang tid siden. Nu betyder det ikke så meget i hvilken by jeg bor. Det er vigtigere at mine unger trives. Bedsteforældre i Ringe, Vejle og Aarhus. Så på den måde passer Kolding fint. Både kæresten og jeg pendler 45 min hver dag. Det er ikke så slemt synes jeg. Men det er jo også en smagssag. Jeg håber du finder den rigtige beslutning for dig. :)
--
Computers are like old testament gods: Lots of rules and no mercy.
#10
Wut
Monster Supporter
27-05-2020 12:49

Rapporter til Admin
#8 I Horsens har de været snu og lagt "storcentret" på gågaden, så man har bevaret handlen i byen. Det var også den samme tanke, man havde tilbage i 90erne med Kolding, hvor man anlagde det, der dengang hed City Arkaden (den der 2-3 etages kæmpebygning ved Sct Nicolai kirke). Man flyttede så busstationen ned, hvor den ligger nu... "midlertidigt" under opførelsen.... og så skulle busstationen flyttes tilbage, så strømmen af folk til/fra midtbyen gik igennem City Arkaden, hvor der var en indbygget gågade under tag og butikker. Men... så glemte politikerne lige at flytte busstationen, og resultatet var, at City Arkaden har kørt rigtigt skidt. Samtidig kan man så ikke køre fra Jernbanegade fordi Føtex hen over buen og ud i sydbyen, så den "nye" busstation blev en prop i trafikken i byen. Dernæst tillod man opførelsen af Kolding Storcenter, som blev et pandeskud for Koldings bymidte. :-/ Kolding har fortjent nogle bedre politikere end ham fandens Per Bødker, der har kørt økonomien i sænk og soldet kommunens aktiver op. Det er sådan set ikke fordi vi vil være fance schmancy og sidde med strittende lillefingre på cafe, men bare dét, at der ingen mennesker er i bymidten, og ikke nogen arrangementer, der interesserer os eller børnene, som gør, at man bare aldrig kommer i bymidten, desværre. #0 Det handler nok om at finde ud af, hvad du gerne vil bruge din tid på, og så se, hvordan det passer bedst med geografien. Det kan sikkert være fint at bo i lejlighed i midten af Kolding, hvis du gerne vil gå i byen og sidde og dase på café, når vejret er til det. Men hvis du har en masse aktiviteter rundt omkring i landet, så ville jeg nu prioritere den korte transport til/fra arbejde, så der er mere fritid at gøre med.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 27-05-2020 12:53
#11
the688
Guru
27-05-2020 13:06

Rapporter til Admin
#10 - der er da både lørdagsjazz og diverse udendørs koncerter og sårn - igen, ikke at det er blæse-mig-ned-ad-stolen men jeg har sat'me haft mange gode byture der er startet til Stella Polaris på slottet, eller en eller anden koncert på Godset, eller.. Nu er det 2-3 år siden jeg stak af fra Kolding (boede meget tæt på havnen/Uni) men jeg synes nærmest ikke man kunne gå i fred en lørdag i gågaderne. Der var folk overalt - igen, forudsat at vejret var godt. Men ingen tvivl om at jeg er glad for at være tilbage i Ålleren, som for 15 år siden var totalt død-røv, og nu er blevet SUPER fed at hænge ud i med ny havnefront, friluftsbadet, streetfood og masser af andet "casual hænge-ud-stuff".
--
"ORK SATME!"
#12
VojenZ
Nørd Aspirant
27-05-2020 13:13

Rapporter til Admin
Er kommet i begge byer en del. Kolding fordi jeg har boet i Vamdrup, og i Esbjerg fordi min søster har boet i Esbjerg og nu bor på Fanø. Ud af de byer ville jeg vælge Kolding som værende den bedste by. Men om den by er 20-30 min. ekstra transport x 2 værd pr. arbejdsdag er svært at vurdere. Byerne har mange af de samme ting at komme efter, Kolding har dog mere charme og en mere (ud)dannet befolkning (Ja nu kom snopperiet). Kan godt være at du har længere til resten af DK fra Esbjerg, men omvendt sparer du meget i transporttid hver eneste dag hvis du bosat dig i Esbjerg. Jeg ville vælge Esbjerg når du skal arbejde i den by, hvis du ingen anden tilknytning har til nogle af byerne alligevel. Men har du nogle goder venner i Trekantområdet som du jævnligt ses med så kunne fordelen godt falde ud til Kolding.
--
R5 3600X | Asus B450-F STRIX | G.skill 16 gb 3600 mhz cl. 15 | Asus Geforce 2070 Super | Corsair 750W | 1 TB Samsung SSD | Asus 27" 1440p 144 mhz |
--
Sidst redigeret 27-05-2020 13:14
#13
Freak13
Gigabruger
27-05-2020 13:30

Rapporter til Admin
#10 - Inden der går for meget politik i den :) Der sker også ting og sager i Kolding midtby / centrum, ja og generelt rundt omkring :) Nej - Det er klart ikke det samme som større byer som er en anden kaliber end Kolding. Om det lige passer til dig og unger, skal jeg ikke kloge mig på. Vi er jo forskellige, heldigvis. Til #0 så får du lidt fakta her i stedet for holdninger ved os andre https://www.citykolding.dk[...] Derudover giver alt det nye ved Uni parken meget liv til det område. Drengene fra AL Passagen gør et stort slag for, at der sker aktiviteter omkring dem, og laver hele sommeren aktiviteter i Passagen. Godset har utrolig meget musik på programmet, og laver blandt andet "Sommer ved søen" hver torsdag hele sommeren. Men som jeg sagde i starten - Tror at byerne minder meget om hinanden i bund og grund. Det er en mavefornemmelse man skal følge. Personligt ville jeg flytte til byen hvor jeg arbejder, hvis jeg alligevel ikke har noget tilhørsforhold til nogle af de byer du taler om :)
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H115i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms |
--
Sidst redigeret 27-05-2020 13:31
#14
Jepperdepper
Ultra Supporter
27-05-2020 14:37

Rapporter til Admin
I bund og grund er der ikke så stor forskel, men Kolding har efter min mening mere charme. Esbjerg bærer meget præg af, at det er en planlagt by med lange lige gader. Der er generelt også flere kulturelle tilbud og lignende i Kolding og trekantsområdet end Esbjerg. Men de seneste 5 år er der virkelig sket meget i Esbjerg sådan bymæssigt. Et væld af forskellige caféer og restauranter er åbnet (som ikke bare tilbyder de samme burgere og club sandwiches), nyt storcenter med ny biograf i forlængelse af gågaden, banegård og gågade er renoveret, masser af nye lejlighedskomplekser og virksomheder skyder op mens gammelt og grimt bliver revet ned og det nye Esbjerg strand med caféer, lystbådehavn osv. er godt på vej. Noget som Esbjerg altid har manglet, da havnen jo bare er ren industri. Men det kommer helt an på dit behov, og hvad du gør det til. Jeg er meget et hjemmemenneske, for mig er det sådan set lige meget, hvor jeg bor. Der ville jeg nok prioriterer mindre transporttid.
--
#15
Slæden
Semi Supporter
27-05-2020 15:10

Rapporter til Admin
Enig med de fleste, men jeg ville også rykke med arbejdet (efter prøveperioden) med mindre jeg havde en rigtig fed uopnåelig lejlighed - venner/familie lokalt Men har heller aldrig følt mig bundet til et sted :-/
--
6800K/Z370F/2080/U3818DW
#16
ToFFo
Guru
31-05-2020 09:33

Rapporter til Admin
Typisk Esbjerg det her: https://ekstrabladet.dk[...] :D En gut har slæbt sin seng med ud i et vejkryds, for at sove, fordi naboen larmede.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 31-05-2020 09:33
#17
TobiasK
Bruger Aspirant
31-05-2020 13:10

Rapporter til Admin
Er født og opvokset i Kolding og bor nu i Esbjerg for at studere. En liste over forskelle eller ting som er ens, som jeg har lagt mærke til: - Synes begge byer er lige gode sådan ifht. muligheder for indkøb, sport osv. - Esbjerg har umiddelbart mere liv i gågaden end Kolding og generelt flere butikker. - Begge byer udnytter deres havn lige dårligt, primært bare industri, medmindre man tager ud fra byen. - Føler mig lige tryg når jeg gå i Esbjerg, som når jeg går i Kolding. - Nu har jeg ikke bil, så kan godt være det føles anderledes hvis man har, men Esbjerg ligger langt fra alt. Medmindre du skal noget på vestkysten skal du lægge 40-50 min ekstra rejsetid til. Hvis jeg skulle vælge blev det Kolding. Ikke fordi det er en bedre by, men pga den ligger som den gør. Hvis Esbjerg lå på samme måde som Kolding, havde jeg nok valgt Esbjerg. Og ifht. de 40 min kørsel kommer det for mig at se an på: - Vil du have længere til arbejde eller længere til alt andet?
--
#18
Lars
Giga Nørd
31-05-2020 14:41

Rapporter til Admin
Bor selv i Esbjerg. Her er ikke mere gaderæs og fritgående tæskehold. Der er heller ingen fiskekuttere her længere, så her lugter ikke af fisk som i gamle dage. Dog er der en fiskemelsfabrik som vi gerne så lukket ned, som det sidste der har med fisk at gøre. Vi er rent ud sagt trætte at fisk her. Og den nye borgmester prøver ihærdigt at lave Esbjerg om til en mere social by. Før i tiden med vores gamle borgmester blev byen branded som industriby. Nu bliver den branded på familie og det sociale. Den mest negative ved byen er nok at siden at det ligger lige ud til Vesterhavet, at vi har ofte mere kølig blæst end resten af landet, hvilket godt kan være iriterende. Her er godt gang i gågaden med dens rige cafe liv. Byen har forandret sig, og er stadig igang med at forandre sig. Fiskekutterne er skiftet ud til vindmøller.
--
Sidst redigeret 31-05-2020 14:43

Opret svar til indlægget: At bo i Esbjerg Vs. Kolding

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login