Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Museskade i fingre, forebyggelse/behandling?

Af Gæst Thor | 02-06-2020 13:16 | 594 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej alle Jeg er begyndt at døje med periodiske smerter i min højre tommelfinger. Det skyldes formentlig, at jeg altid har siddet meget foran computeren, og også gør det i mit arbejde i dag. Derfor vil jeg høre, om der er nogle af jer der kender nogle gode øvelser og redskaber til forebyggelse/behandling af museskader. Jeg har selv tænkt på en lille bold, som jeg kan sidde og klemme på når jeg snakker i telefon. Kom meget gerne med jeres inputs samt links til de redskaber i kan anbefale! :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Wut
Monster Supporter
02-06-2020 13:23

Rapporter til Admin
Det lyder til, at din mus er for smal til din hånd. Sidder du ofte og spænder i tommelfinger/lillefinger omkring musen? Hvis du spænder, så får du smerter med tiden. Jeg har selv spændinger i venstre tommelfinger på "ydersiden" fordi jeg har siddet ved keyboard uden håndledsstøtte, og så har jeg spændt tommelfingeren nedad mod bordet for at bære håndens vægt. Det hjalp meget med en håndledsstøtte (og i en periode tapede jeg tommelfingeren fast til pegefingeren for at holde den 100% i ro, når jeg var foran skærmen ;) )
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 02-06-2020 13:24
#2
Thor
Gæst
02-06-2020 15:43

Rapporter til Admin
#1 Tak, gode input! Jeg bruger en Logitech Darkfield mus med en Kensington musemåtte. Musen har nærmest sådan et indhak til tommelfingeren. Så det kan da godt være, at den er for smal, lige der hvor tommelfingeren ligger. :) Jeg bruger en sjælden gang imellem min scroll-mus (mouse trapper), men synes simpelthen, at det går for langsomt til at bruge den hele tiden. Nu er jeg så bare interesseret i, at finde nogle øvelser/redskaber jeg kan træne med, for at bearbejde at skaden bliver permanent.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Wut
Monster Supporter
02-06-2020 15:46

Rapporter til Admin
#2 Du skal i hvert fald først have undersøgt, hvorfor skaden opstod. Jeg har droppet den slags mus, hvor der er en "plade" under tommelfingeren. Jeg sad nemlig og trykkede nedad mod pladen med tommelfingeren ubevidst. Slapper du 100% af i hånden, når du bruger musen? Sidder du med noget arbejde, hvor du skal ramme meget præcist, f.eks. sådan noget "drag n drop"-action med musen, hvor du måske har sat musehastigheden for højt? Så kan man også nemt kommer tli at sidde og kramme musen for hårdt med hånden. Udstrækning (forsigtigt) og evt let massage kan hjælpe.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
#4
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
02-06-2020 18:12

Rapporter til Admin
Du kan også starte med at bruge en anden mus, som ikke har tommelfingerhvilepplade. Da det som #3 er inde på måske kan være synderen. I hvert fald besynderligt at din pegefinger ikke også er ramt. Det kan jo være du er heldig at du har overbelastet den. Hvis du bruger musen meget og du er nervøs for museskade, så køb en Rollermouse, det er en dyr mus, men det er en rigtig god mus (og du kan ikke sammenligne den med en mousetrapper). Jeg er i hvert fald glad for min.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#5
Danny Andersen
Monsterbruger
02-06-2020 22:54

Rapporter til Admin
Har selv skiftet til rollermouse pga. problemer med musearm, både i skulder, albue og fingre på både min arbejdsplads og i privaten. Det eneste tidspunkt jeg bruger min almindelige mus er når jeg spiller. Det er nok den bedste beslutning jeg har taget, da jeg bruger de fleste af mine arbejdstimer på 3D modellering, altså derfor en masse bevægelser frem og tilbage mellem mus og tastatur. Helt specifikt sidder jeg med en rollermouse red plus samt dertilhørende keyboard.
--
#6
HrLarsen2
Nørd
03-06-2020 07:28

Rapporter til Admin
Kender mange med det problem desværre. Som du selv er inde på så er øvelser med div redskaber en god ting. Jeg bruger selv stressbolden. Der findes mange andre muligheder, det er bare at finde hvad der passer til dig. Det en god ide at få det undersøgt, så der kan sættes ind. Den bedste løsning jeg har fundet er faktisk bare at bruge venstre hånd. Når jeg ikke lige skal prøve at rammer i et computerspil bruger jeg den. Tager ikke lang tid at vænne sig til, samt det god øvelse for den grå muskel. Det aflaster utroligt meget. Ser og hører mange der siger de ikke har et problem med hånder idag, men når jeg ser ældre mennesker som har brugt hænderne meget, og har så store problemer idag, ja så kom motivationen ret hurtig til at lære leftie style.
--
9600K, 2070RTX, 16GB, PG279Q, AE-5, HD800 2600K, 970gtx, 8gb, BenQ XL2730
--
Sidst redigeret 03-06-2020 07:29
#7
Slæden
Semi Supporter
03-06-2020 13:30

Rapporter til Admin
Dagens opskrift i JP! Du spiser for lidt collagen, derfor får vi bl.a. ledsmerter https://jyllands-posten.dk[...]
--
6800K/Z370F/2080/U3818DW
#8
Devilduck
Ultrabruger
03-06-2020 16:43

Rapporter til Admin
Jeg havde mange smerter fra lænd til skulder til håndled, for nogle år siden. Jeg købte en Wacom tegneplade og en ergo stol, den slags hvor man hviler på knæene uden ryglæn. Det fiksede det på 10 dage. Nu er jeg tilbage på alm kontorstol og mus, og smerterne er så småt vendt tilbage. Wacom plader er faktisk gode at bruge istedet for mus, gaming er det eneste de ikke kan
--
#9
Mr. WoLF
Guru
03-06-2020 16:51

Rapporter til Admin
Som venstrehåndede så vil jeg anbefale at prøve at bruge den. Skifter du mellem dine hænder så oplever du nok ikke overbelastning. Det kræver lidt øvelse
--

Opret svar til indlægget: Museskade i fingre, forebyggelse/behandling?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning