Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Erfaring med Thansen elcykel

Af BOFH Thomas | 06-06-2020 10:30 | 6749 visninger | 30 svar, hop til seneste
Jeg går og overvejer at købe en elcykel til konen så hun nemmere kan komme rundt omkring i byen uden at være afhængig af mig. En typisk tur vil formentligt være en tur ned i byen og tilbage en tur på ca 3,5 km hver vej. Det absolut længste jeg kan forestille mig hun vil køre er ud i centreret og det er 7,5 km hver vej. Så jeg synes ærligt at 15.000 som en god elcykel starter ved er alt for meget at give og har derfor kigget mod de billigere alternativer. Thansen har lige nu en elcykel til 5999 kr og det lyder for at være ærligt mere interessant men jeg ved jo godt at for at komme ned i det prisleje, så er der gået på kompromis med en del ting. Men kunne godt tænke mig at høre om der er nogen af jer der har nyere erfaringer med dem da jeg kun kan finde relativt gamle anmeldelser af deres elcykler på nettet. Forslag til alternativer i samme prisklasse er jeg også åben for og jeg har heller ikke noget imod at hente en hjem fra udlandet hvis det er det der skal til.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#1
jensjens
Gæst
06-06-2020 10:39

Rapporter til Admin
Spørgsmålet er om ikke en elcykel er lidt overkill for at skulle køre ture på maks 30 min? En god, solid citybike i et godt mærke vil være billigere på sigt både på service og slid. Min erfaring er at dyrere cykler er meget lettere at cykle på end de billige.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
ChristianL
Monster Supporter
06-06-2020 10:52

Rapporter til Admin
Hej Thomas Du har helt ret i, at 15000 kr er for meget for en “starter”, særligt når turen er relativt kort. Thansens tilbud lige nu er en fin pris, men allervigtigst er, at den føles god at cykle på. Jeg arbejder selv med indkøb af elcykler, derfor er jeg selvfølgelig lidt farvet, men kan pinpointe disse detaljer, hvor der TYPISK spares for at kunne skære i udsalgsprisen: - aluminiumsdele skiftes ud med stål => mere rust på småting som skruer, bagagebærer, bolte mv. - no-name motor (kender ikke Thansens leverandør, men det er nok et ukendt brand fra østen) - 3 indvendige shimano nexus gear med revoskifter (det billigste på markedet) - forhjulsmotor (den helt billige variant er uden friløb, dvs. der er “motorbremsning”, når man triller/kører uden el - batteripakke af ældre teknologi (det er ikke mit speciale, men typisk mere bulky og med ringere kvalitet af cellerne, påvirker holdbarheden på længere sigt) - ingen peripherals; lås, lygter osv. - bremsesystem - bremseklodser/v-bremser Personligt ville jeg gå efter denne: https://www.bilka.dk[...] Og så kan du nok regne ud, hvor jeg arbejder ;) Tag så mange prøveture som muligt, for udover alt det tekniske kommer og “look and feel”, og en elcykel med ringere specifikationer, der bruges hver dag, har vel større nytteværdi, end en der bruges fra tid til anden..
--
#3
LARMY85
Maxi Supporter
06-06-2020 10:59

Rapporter til Admin
Nogle kommuner tilbyder at man kan låne en el-cykel i en kort periode så man kan prøve det af (sådan var det ihvertfald i Søborg da jeg boede der). Det kunne være en fin måde at teste en el-cykel af på over nogle dage :-)
--
Karl, schieß dem fenster!
#4
Thomas
BOFH
06-06-2020 11:19

Rapporter til Admin
#1>>Jo normalt ville jeg være enig med dig, men det er jo netop for at få hende til at cykle turen, at det er elcykel jeg går efter. Jun ville udenn tvivl have mere glæde af en god ny cykel end den gamle hun har nu, men jeg tvivler på at hun ville bruge den meget mere da hun simpelthen kører så langsomt. Så det er et forsøg på at øge hendes mobilitet uden at jeg skal ud og investere i kørekort og bil til hende. #2>>Ja jeg har mine reservationer med de billige cykler af de samme årsager du nævner og du har helt ret i at den er skrabet og det kun er det mest basale der følger med incl kun 3 gear, intet lys osv. Derudover synes jeg man tidligere har hørt skrækhistorier om batterierne på de billige cykler. Jeg synes den du linker til lyder fornuftig, men ville nok gå uden om en uden kædeskærm når den skal bruges året rundt. Men tænker at det er en super skarp pris for en med center motor. #3>>Desværre ikke her i byen.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#5
MacFag
Elitebruger
06-06-2020 11:35

Rapporter til Admin
Jeg har købt en strøm el cykel via indiegogo, ca 7500kr inkl fragt og told, meget tilfreds.
--
#6
Fruergaard
Maxi Nørd
06-06-2020 11:36

Rapporter til Admin
#4, kvalitet koster penge. Ikke altid det kan betale sig i det lange løb at købe det billigste. I skal overveje hvilken motor hun ønsker: Motor i hjul hjælper ofte op til de 25 km/t næsten uden input fra brugeren. Man skal bare holde pedalerne kørende, så trækker den selv. Så lidt som en el scooter. Center motor giver power alt efter hvor hårdt man træder og hjælpe settings. Der skal lidt flere kræfter til. Et familie medlem købte den dyreste SCO trekking cykel for 2 år tilbage da der var 50% og er fint tilfreds (bosch center motor og AEG batteri). Dog var der lidt på nogle ledninger og små finish som skulle rettes op på. Dertil, jo længere ned og centreret batteriet sidder, jo bedre (lav vægt punkt er nemmere at kontrollere). Overvej også hvor stort et batteri er nødvendigt til hendes forbrug. Batteri pakken er ofte den dyreste post i sådan cykler, så hvis man kan nøjes med 300 Wh, så bliver cyklerne også noget billigere. COOP køre også med medlem tilbud på deres Mustang cykler, der kvalitets set nok minder om SCO/Bilka (jeg arbejder ingen af stederne og har ikke prøvet en Mustang selv). Ellers så søg på nettet efter nogle 2019 modeller som butikkerne skal have solgt ud af.
--
Projekt RAW v2.0; Custom ITX kabinet i 3mm aluminium http://hwt.dk[...]
--
Sidst redigeret 06-06-2020 11:38
#7
Cpp
Gigabruger
06-06-2020 11:51

Rapporter til Admin
Konen har lige købt thansen el cykel til 6000. Køre godt og stort batteri. Jeg købte deres mtb til 6000,- Den køre også super godt.
--
#8
Deleuran
Gæst
06-06-2020 13:17

Rapporter til Admin
Måske kan du nå det: https://www.aldi.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Thomas
BOFH
06-06-2020 14:23

Rapporter til Admin
#6>>Jeg er helt enig men nogle gange skal man overveje brugen kontra prisen. Med noget der ligner 30-50 km om ugen så bliver den ikke brugt særligt meget og så er det altså begrænset hvor slidt den bliver. Jeg tænker netop at et lille batteri ikke er noget problem da hun netop ikke kører så meget, og så kan vi også nemt passe på batteriet og 300 selv hvis det kun holder 300 opladninger så er der til et sted mellem 5 og 10 år. #7>>Er fruen glad for den? #8>>Den bliver sgu aldrig godkendt, den er godtnok grim.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#10
ChristianL
Monster Supporter
06-06-2020 14:38

Rapporter til Admin
#4 Fair med kædeskærm! Jeg er ikke sikker på, at man laver kædeskærme til udvendige gear (i rimelig prisklasser). Jeg ville ikke selv have et indvendigt gear, simpelthen fordi det ikke er til at skrue i - og du kan heller ikke rense det, når det hele er lukket inde i navet. #6 Enig med dig på kvaliteten af cyklerne, dog med den finte, at Mustangs cykler generelt har dyrere stel, men virksomhederne har samme danske leverandør af elsystemer og tjener ca. det samme på cyklerne (deres indkøbspriser er givetvis også sammenlignelige). Så sammenligner #0 på tværs af de to, så vær - ligesom ved de billige ellerter - opmærksom på “detaljerne”, der kan være skruet på.. #9 Batterierne har som udgangspunkt 5 års levetid, men det er selvfølgelig op til den enkelte. De mister hele tiden lidt kapacitet, og et batteri er jo først “defekt”, når det ikke længere kan levere den strøm, du ønsker at cykle med på den distance, du cykler.. Så det er ret fluffy - men værd at være opmærksom på. :)
--
#11
Gaio
Junior Supporter
06-06-2020 15:23

Rapporter til Admin
Faldt lige over denne Norske guide til køb af elcykel, måske den kunne være til noget hjælp https://www.tek.no[...]
--
Data is not information, information is not knowledge, knowledge is not understanding, understanding is not wisdom. -Cliff Stoll
#12
Thomas
BOFH
06-06-2020 15:38

Rapporter til Admin
#10>>Jeg foretrækker også selv udvendigt gear da man ikke taber så maget kræft som med de indvendige. Men i forhold til hvor simple de indvendige gear er kan jeg godt forstå hvorfor mange foretrækker dem. Især hvis man ikke er super god til at vedligeholde dem. Derudover sætter jeg stor pris på dine kommentarer da det er rart at høre fra en der ved noget om tingene og hvordan de er bygget. Det er fedt at høre fra en der faktisk kender kvaliteten, på de forskellige ting. Jeg er for øvrigt udmærket klar over at batterierne er meget følsomme. Forkert behandling kan virkeligt ødelægge batteriet på kort tid mens ordentlig pleje kan forlænge deres holdbarhed drastisk. Jeg har nemlig for 100.000 kr batterier holdende ude i indkørslen så har læst meget på det område. #11>> tak for linket.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#13
tolagarf
Mega Supporter
06-06-2020 16:11

Rapporter til Admin
Aldi har i nogle af deres butikker i denne uge 28" elcykel, dame, 7 nexus gear med nav motor til 8999 kr. Edit: Er godtnok med indvendig gear, men kræver også langt mindre vedligeholdelse. https://imgur.com[...]
--
Sidst redigeret 06-06-2020 16:12
#14
Jacobsoee
Ultrabruger
06-06-2020 18:38

Rapporter til Admin
Jeg arbejdede i thansen for over et år siden, og dengang havde alle elcyklerne Samsung batterier. Hvis du er god til at tage batteriet med indenfor (især om vinteren), så vil du kunne forvente op mod 5-600 fulde opladninger, på den cykel du har nævnt. Derudover får du også en del for pengene, hvis du sammenligner med andre forhandlere, da thansen har egen fabrik, og derfor hopper et helt led over i distributionen. :-)
--
#15
ChristianL
Monster Supporter
06-06-2020 19:12

Rapporter til Admin
#12 Selv tak, godt at min viden kan bruges til mere end arbejde ;) #13 (og lidt #12) Indvendige gear “kræver” mindre vedligeholdelse, da manglen herpå ikke er synlig. Der er stadig et gear, det ligger bare inde i et lukket nav. Hvis I en gang får muligheden for at åbne sådan et, så gør det. Så vil I se, at de kaldes vedligeholdelsesfri, fordi det er svært - ikke fordi det er unødvendigt.
--
#16
SkylineGTR
Guru
06-06-2020 20:18

Rapporter til Admin
Jeg er ikke expert på el-cykler. Men før i tiden hade thansens elcykler problemer med ind til flere døde batterier bare gennem garanti perioden. Det ligger lidt år tilbage jeg læste om det. Så det er forhåbentlig bedre i dag. Men ville lige sige det, da det måske var værd at tjekke op på inden en cykel købes.
--
I7 980X @ 4.42 GHz|ASUS P6X58D Premium|12 GB ram 1600 MHz|GTX 1080 TI|2 x Samsung 950 PRO 256 GB M.2 SSD|CRUCIAL MX300 2 TB SSD|WD RED 4 TB HDD
#17
Cocio21
Semi Supporter
07-06-2020 07:43

Rapporter til Admin
Priserne herhjemme på el køretøj er stadig sat sindsygt højt af forhandlerne mhb på max profit. Det er kun løbehjul som ikke er totalt rip-off mere, det er stilnet af. Et Bafang kit til ombygning kostere generelt 2500-3000.-, det lyder sikkert meget fair da det er et okay og kendt kinamærke, lige indtil man indser de lige skal have 3000.- for batteriet også, så der bliver man også rippet. https://boxbike.se[...]
--
#18
Thomas
BOFH
08-06-2020 07:48

Rapporter til Admin
#16>>Ja det er også det jeg kunne se på Google. Men de omtaler er ret gamle, så det er derfor jeg spørger. #17>>Har du nogle links til gode udenlandske sites.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#19
Cocio21
Semi Supporter
08-06-2020 18:16

Rapporter til Admin
#18 Har ikke kigget så meget rundt, men kommer self an på hvad man kigger på mht priser. Den her, som er lovlig herhjemme (250W model, krank motor), koster for eks 599USD, hvilket er ca 3950.- Dkk. https://www.alibaba.com[...] Jeg kan se jeg fik sammenlignet med et baghjuls kit i #17, et krank kit koster self små 4300 + 2700 for batteriet. https://boxbike.dk[...] Prisforskellen er mildt sagt slående, med tanke på de 599Usd for at købe i kina, er inkl en cykel xD
--
#20
ChristianL
Monster Supporter
09-06-2020 07:18

Rapporter til Admin
#19 Det er billigt at hente dem ind fra Kina. Men så mangler du også at regne moms, told, anti-dumpingtold, fragt - og selvfølgelig garantien/reklamationsretten foruden alle de almindelige EU-direktiver, der opfyldes fx CE, WEEE, RoHS og DS/EN/ISO-standarder..
--
#21
the688
Guru
09-06-2020 07:59

Rapporter til Admin
Vi har købt en Nihola (Ladcykel) - som ikke lige er den billigste. Men vi har til gengæld så også kun fået fantastisk god service hos vores lokale Fri Bikeshop. Ikke noget bøvl overhovedet, på trods af 2 udskiftede displays, en lygte, og noget andet "bøvl". Jeg tænker at hvis I regner med at have cyklen længe, så køb noget kvalitet. Hvis den altid står indenfor og du godt gider efterspænde og smøre og sår'n, så kan du fint prøve noget billigere. Cykler fra Thansen er sådan set ikke "dårlige til prisen" - men prisen er jo også lav. Jeg ville gå et par pris-trin op, og mange cykelhandlere tilbyder servicekontrakter så den bliver indkaldt til "check-up" med jævne mellemrum. Meget godt hvis man ikke selv er den store mekaniker (eller ikke helt har tiden til at stå og nusse om den slags :)
--
"ORK SATME!"
#22
Cocio21
Semi Supporter
09-06-2020 15:28

Rapporter til Admin
#20 Antidumping told gør sig næppe gældende, hvor tror du forhandlerne som sælger cykler på det danske marked, køber deres Bafang motorer fra ? :P Og jo Bafang overholder alle EU regler og certificeringer, de sælger i stor stil til europæiske forhandlere, og har sågar en afdeling i tyskland :)
--
#23
Thomas
BOFH
09-06-2020 16:40

Rapporter til Admin
#19>>Du skal huske at den pris er hvis man køber større mængder og samtidig skal du lægge fragt, told på 4,4% og moms før du får den danske pris. #21>>Hvis jeg var sikker på at cyklen blev brugt jævnligt ville jeg gerne give mere. Men det er et forsøg på at give hende lidt mere mobilitet så hun ikke er så afhængig af mig og så synes jeg at ca 15.000 kr er mange penge at bruge på et forsøg. #20>>det var jo ikke så meget det, men du tog blot den lave mængde pris og gangede med valutakursen.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#24
Cocio21
Semi Supporter
09-06-2020 23:48

Rapporter til Admin
#23 Prisen på 599USD er for en cykel med 250W motor, de 899USD er for 500W motor, minimums stk antal pr bestilling = 1 stk, som skrevet i annoncen :) Hvis du tænker udenlanske forhandlere indenfor EU, så vil du ikke se nogen besparelse, der er man allerede igennem 3-5 mellemled der alle skal tjene penge.
--
#25
ChristianL
Monster Supporter
10-06-2020 10:24

Rapporter til Admin
#22 Der er forskel på komponenter som fx en motor og en hel elcykel. Sidstnævnte er der antidumpingtold på, når varen kommer fra Kina. Bafang-cykler i DK overholder sikkert alle gældende krav, men at tro at en tilfældig leverandør fra Alibaba gør det samme er naivt. Det er en chance at tage. Derudover skal du så også lige arrangere transport fra havnen Ningbo til din adresse. Det er heller ikke gratis.. :) #23 Forstår ikke :) #24 På annoncen står også, at den koster 900 USD for ét sample.. Nå, nok om Alibaba.. #0 Synes du skal gå med Thansens billigste. Elcykler kan relativt nemt sælges igen, hvis I senere vil udskifte den til en lidt dyrere model. Så på den måde er risikoen ikke så stor.
--
#26
Thomas
BOFH
10-06-2020 10:44

Rapporter til Admin
#25>>Det i #23 det var naturligvis ikke til dig med til #22 som netop svarede dig. Jeg ville heller ikke stole på en tilfældig lille producent for at spare noget der ligner 1000 kr (hvis man kan få en til de 599) i forhold til at købe en i Thansen som trods alt har et par års garanti og meget hurtigere levering.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#27
ChristianL
Monster Supporter
10-06-2020 10:50

Rapporter til Admin
#26 Der tror jeg, du tager den helt rette beslutning. Efter mange års samarbejde kan der stadig ske "fejl", hvor nogle komponenter ved "en fejl" bliver byttet ud med billigere udgaver, og det rettes først, når man påpeger det. Så tør jeg ikke tænke på, hvilke fejl der kan opstår, når man sælger til en privatperson ;) Det minder mig om en sjov lille anekdote med en gammel leverandør.. I månedsvis havde deres faxmaskine været i udu, og de havde derfor ikke kunne modtage ordren - det er ikke unormalt; de booker "nye" kunder ind på deres produktionskapacitet, de "gamle kunder" finder sjældent en ny fabrik, men accepterer forsinkelsen. Det havde været fuldstændigt umuligt for Ling at fixe den her faxmaskine!! Og den autoriserede reparatør kunne angiveligt heller ikke gøre noget. Øv øv øv! Da Ling så bliver fortalt, at ordren skal lægges i dag - hos hende eller en anden leverandør - så fixer hun gudhjælpemig faxmaskine på 2 minutter, så kører den bare helt perfekt igen!! Det var nærmest et himmelsendt mirakel. Sorry for OT :)
--
#28
Cocio21
Semi Supporter
10-06-2020 11:23

Rapporter til Admin
#25 Det er prisen på en prøve model ja, med ændringer efter kundes ønsker, og ret sikkert med 500W motor. #26 Jeg tog bare udgangspunkt i Bafang motoren vs hvad den koster herhjemme, da den er meget anderkendt verden rundt som en god kvalitets motor, man kan sikkert nok finde Thansen agtige motorer og cykeler også, men så ryger muligheden ofte for ordenlig adgang til reservedele og evt gensalg af motor.
--
#29
barton112
Elitebruger
10-06-2020 19:09

Rapporter til Admin
Min bedre halvdel var heldig med hendes thansen 3 gear el cykel. Den havde hun 2,5 år. Hun brugte den hver dag til og køre til bussen. Indtil den en dag desværre blev stjålet. Det eneste hun var lidt ked af var at El motor larmede en lille smule og vi måtte forbi en cykelsmed og få strammet eger. Kostede vist et par 100, men hun var også kørte også lidt frisk på den efter min mening. Batteri var ved og være slidt til sidst. Men jeg vil ikke tøve hvis det er beskeden forbrug man har. Hun kørte måske 5-10 km daglig. Ikke noget vildt
--
Sidst redigeret 10-06-2020 19:10
#30
Valeriu
Gæst
19-11-2020 11:20

Rapporter til Admin
Hey, are there any people who own or owned an e-bike and would be down to answer a few questions in a short interview online (for study purposes) If so hit me up in dms
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Erfaring med Thansen elcykel

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE