Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Hvordan har du det med matematik?

Af Gæst Skarpt | 03-07-2020 09:34 | 882 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej HolFordi jeg er dårlig til matematik på trods af en disposition til at behandle tal. Så vil jeg gerne stille nogen generelle spørgsmål om jeres evne til at arbejde med tal. Det her skulle gerne dreje sig om processen, og ikke udenadslære, eller en tilpasning af vanskelighederne. Fx. Kan Tabellen huskes, og terpes til perfektion, eller ved at gentage, få en erfaring om hvad det er, altså selve hukommelsen, hvor udregningen dog udebliver. Den mener jeg altså ikke.. Kun udregning. 1. Hvor hurtig lærte du tabellen?2. Hvor store tal og udregninger kan du klare i hovedet? Og hvor kniver det at følge med?3. Hvad synes du er det sværeste i matematik?4. Hvordan havde du det med matematik i folkeskolen modsat på gymnasiet?Du skal være velkommen til at tilføje mere. :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
sebastian192
Supporter
03-07-2020 10:21

Rapporter til Admin
Jeg har altid haft ret let ved matematik, men var dog ret langsom til at kunne tabellen. Jeg husker at have besvær med 7-tabellen, hvilket kan virke sjovt i dag. Jeg læser selv en civilingeniør i anvendt matematik. Mht. udregning af regnestykker i hovedet er jeg nok hurtigere end gennemsnittet. Hvis jeg skal til at have 3-4 tal i hovedet på samme tid, begynder det at blive svært. Sådan noget lader jeg computeren om (eller regner det ud på papir). Jeg vil dog ikke mene, at jeg er på niveau med folk der laver regnskab eller lignende. Det kan sgu gå stærkt :P Hvad jeg synes er sværrest? Mener du emne eller noget andet? Hvis det er emne, er det klart abstrakt algebra. Det kan jeg simpelthen ikke få til at fungere i mit hoved. Det er nok fordi interessen er mangelfuld. Jeg er langt mere til matematisk analyse, hvilket kan ses som "traditionel" matematik - funktioner, differentiation, integration mv. Hvis du blot mener det sværeste i at arbejde med tal, er det nok at have flere tal i hovedet på én gang. Det volder mig ret meget besvær. Det er dog ikke kun tal, men er også tilfældet, hvis jeg blot skal huske flere ting på en gang. Her benytter jeg mig meget af sedler, hvor jeg skriver ting ned. I folkeskolen kunne jeg godt lide matematik, men det blev først rigtig fedt i gymnasiet, da mere abstrakte koncepter blev introduceret. Her mener jeg integration, differentiation, vektorfunktioner mv. På universitetet blev det bare endnu federe :) Hele processen i at lære matematik er jo netop en proces. Jo mere matematik man eksponeres for, jo mere komfortabel bliver du med de fleste koncepter. Man lærer sproget matematik. Altså tankegangen, fremgangsmåder mv. Man lærer at finde strukturer i tal og data, der ellers ville virke usynlige for andre. Her bliver ens regnetekniske færdigheder også finpudset, da man bruger dem konstant i andre sammenhænge. Jeg håber det var hvad du ledte efter. Ellers må du endelig spørge igen :)
--
AMD FX-8350 4GHz - GTX 970 - 240GB + 120GB SSD - 2x1000GB HDD - GA-990FXA-UD3 - Corsair Vengeance 16GB RAM
#2
Skarpt
Gæst
03-07-2020 10:36

Rapporter til Admin
#1 - 7 Tabellen er også mere bøvlet, hvor 8 springer med 2. Bogstaveregning, som reduktion kan også virke behageligt, med at cut the crap. Men siges også at det er noget af det som de fleste har svært ved. Og historisk set blev sent udviklet. Tror også det er meget fælles, hvor meget man kan bevare i mente, med en hovedregning, og ellers tekniker. Men rart at høre hvordan andre bære sig ad med det. Tror interessen er helt essentiel. Men matematik udfordre også kognitionen på en måde intet andet virkelig formår, dermed også god hjerne-gymnastik.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
ToFFo
Guru
03-07-2020 10:49

Rapporter til Admin
Jeg har det svært med matematik. Altså det komplicerede matematik. Jeg har intet problem med hovedregning, altså plus/minus/gange/dividere, procentregning og så videre. Men når det kommer til komplicerede ligninger er jeg helt lost. Når der skal rodes bogstaver, parenteser og så videre ind i det. Jeg kan sagtens klare dem, hvis de bare fylder en linje, og ikke er overkomplicerede. Men når vi kommer op i noget matematik på A niveau, står jeg totalt af. Jeg har virkelig prøvet, men det er som om det bare ikke vil sidde fast. Jeg kan lære det, løse et par opgaver, men efter en god nats søvn er det som om det hele er glemt igen. Jeg har til gengæld meget let ved at lære sprog.
--
- Indsæt signatur -
#4
Razier
Nørd Aspirant
03-07-2020 11:01

Rapporter til Admin
Har meget svært ved matematik. Især hovedregning står jeg helt af, men har da alligevel fået en udannelse om teknisk designer hvor der er en del matematik, men heldigvis handler det mere om at tænke logisk, så kan computeren klare udregningerne. at smide tal ind i en formel kan jeg også godt lige klare. Men tilbage i folkeskolen havde jeg også nogle meget dårlige lærere der tvang én op til tavlen fordi "det hjælper!". med mig gav det mig bare anxiety, så meget at jeg, da jeg for nyligt lige skulle løfte det i en alder af 28 som en del af it-supportere, begyndte at ryste da læreren kaldte mig op til tavlen. Han var heldigvis flink nok da jeg tog ham til side og forklarede, og så lod han mig side. Tror jeg lærte mere af ham i det halve år, end jeg gjorde i hele folkeskolen.
--
i7 6900k ,CM Silent Pro 850W 32GB HyperX Fury 2400MHz, thermaltake core p3 2xAsus Strix 1080 SLI, Crucial MX300 1tb ssd ASUS Strix X99, Windows 10
#5
korvol
Mega Supporter
03-07-2020 11:27

Rapporter til Admin
Du har koordinatsystemet x og y. https://www.youtube.com[...] Regning er i en 8 kant. https://www.youtube.com[...]
--
#6
Hashwell
Bruger Aspirant
03-07-2020 19:09

Rapporter til Admin
På min skole (i de små klasser) skulle vi kunne de forskellige tabeller, men med et tvist. Vi skulle nemlig kunne dem både forlæns og baglæns. I starten var det blot ren memorering, men senere da udvalget blev større (fx skulle vi på et tidspunkt kunne alt fra 2-tabellen til 30-tabellen), blev det automatisk nemmere at udregne tabellen løbende imens man sagde den, fremfor at skulle huske 30+ forskellige tabeller. Fordelen ved at lære tabellerne både forlæns og baglæns, er at det giver en bedre generel forståelse tallenes størrelse, og en forbedret evne til, ikke kun at lægge tal sammen, men også trække dem fra hinanden. Dette er selvfølgelig blot min egen oplevelse.
--
#7
Sven Bent
Giga Nørd
03-07-2020 21:10

Rapporter til Admin
Er det ikke et meget et subjektiv spoergsmaal to personee der klare sig ens til matematik vil grunde forskellige krav til sig selve mene forskellige ting Anyway finde jeg altid matematik spaenden og mener det er en fundamental furstaelse for mange andre tekniske eller viden skabeligt omraader. Jeg faa dog spat af nar jeg ser folk der argumentere og i deres argumentering ikke kender forskellpaa procent og procent point. eller ligger en iterative procenter aendringer sammen. Havde en person der mente at naar en vis energy maengende gik igennem 5 stadier og mister 10% per stadier saa har den misted 50% Havde en anden person som ment at 0 hverken var lige eller ulige. Hvordan debatte man med en person som man skal til at foklare folkeskole matematik for? Jeg har i min fritid rodet lidt med super og hypertask's som er at finde resultater naar man har gjort noget et uendelig antal gange. elle rodet med tal stoere end uendeligt (findes kun indenfor ordinal tal. ved ikke helt om det er oversat korrekt) men mest af alt er det statistik jeg roder med for data analyse
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
--
Sidst redigeret 03-07-2020 21:12
#8
math566b
Juniorbruger
04-07-2020 11:44

Rapporter til Admin
Jeg har altid haft let ved matematik. I folkeskolen så fik jeg 12 i prøven uden hjælpemidler og 10 i den store med hjælpemidler. Så vejen frem for mig var jo EUX elektriker. Men desværre fik jeg PTSD og så synes jeg et regnestykke som f. Eks 30+30 er for svært. Men for at svare på dine spørgsmål : 1: den lærte jeg da jeg var 7.min mor terpede dem hver dag med mig, så de kom hurtigt ind på hjernen 2: før i tiden store gange stykker på 3 cifre. 3: alle de regler der er. 4: i folkeskolen elskede jeg det, men på EUX så hadede jeg det
--

Opret svar til indlægget: Hvordan har du det med matematik?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning