Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Jobsamtale - negativ feedback til virksomhed? Dumt...

Af Gæst jobsøger | 06-07-2020 23:55 | 1034 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej, Jeg har været til en jobsamtale i en stor virksomhed jeg virkelige godt kunne tænke mig, at arbejde for. Jeg har lige nu et ganske fint job med fine kollegaer men kunne godt tænke mig, at arbejde lidt tættere på hjemmet. Til samtalen var der 3 mennesker - to chefer og en potentiel team kollega. Lige fra starten af virker den potentielle team kollega meget ligeglad med situationen. Han kigger stort set kun i skærmen på hans laptop imens han sidder og taster på livet løs og laver noget helt andet. Han foretrækker ikke en mime og kigger slet ikke på mig. Han kigger udtryksløs imod mig imens han spørger om et par ting. Hvis det var mig der var chef havde jeg ikke syntes det var acceptabelt, at være så uengageret. Det viser sig desværre, at ham her vil komme til, at være min eneste kollega i Danmark da resten sidder i udlandet. :( Mine mavefornemmelse har det ikke godt med ham der. Tænk hvordan han mon er, at arbejde sammen med til dagligt? Men på den anden side er det også en fed virksomhed, som jeg godt gad arbejde for. Jeg ved godt, at det muligvis vil forringe mine chancer men er det en dårlig idé, at skrive tak for samtalen men nævne de negative ting og de tanker jeg har omkring, at skulle være i team med ham når han er sådan der? Eller skyder jeg mig bare fuldstændigt i foden? Jeg er bare i tvivl om, hvis de nu tilbyder mig det, om jeg syntes det er fedt, at skifte sjove og spædende kollegaer ud med det direkte modsatte selvom virksomheden og arbejdet lyder rigtig fedt :(
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Lars
Giga Nørd
07-07-2020 00:01

Rapporter til Admin
Hvis du får tilbudt jobbet, og gerne vil prøve det af, så kunne du jo prøve at komme ind under huden på ham. For det kunne ske at han var en ganske fin person, men bare tester dig, eller er svær at komme ind på? Og går det ikke på det nye job, er dit liv eller kariere ikke forbi, for du kan bare søge noget andet igen. Måske kunne du enda få lov at komme tilbage til dit gamle job. Det er faktisk lykkedes mig to gange.
--
#2
MalloDK
Junior Supporter
07-07-2020 00:02

Rapporter til Admin
Der er en grund til det eksistere en 3 måneders prøveperiode: forventning-afstemning fra begge parter. Du kan danne dig et førstehåndsindtryk af vedkommende til samtalen, men jeg vil fraråde at lade det styre dit engagement. Når jeg har folk til samtale, kan jeg osse tage mig selv i at sidde og ønske jeg var andetsteds, da det intet siger mig.. I din situation ville jeg nok have spillet Uno Reverse kortet og spurgt dem hver især efter en ting de studsede over gennem samtalen. Der er altid et eller andet det kan jeg skrive under på, og så ser du samtidigt hvor godt de følger med.
--
Carpe Diem.
#3
Mikchr
Monsterbruger
07-07-2020 09:27

Rapporter til Admin
#0 Du skal selvfølgelig være opmærksom på den situation, at du kun for en kollega under alle omstændigheder. Den kollega kan så måske vise sig, at være en super tiltalende og sjov person. Det modsatte gør sig også gældende. I alle tilfælde bør du gå efter jobbet og de muligheder det rummer. Det kan være, at fyren til samtale selv er på vej væk, har fået et møgfald af kvinden dernede eller lignende. Hvis du kommer videre så prøv at spørge ind til hvordan deres on-boarding virker, og hvordan de ser de første 30-60-90 dages plan for dig. Hvad skal du nå, hvad forventes af dig osv? /Mikkel
--
Mikkel Elgaard. KBH. Send mig en privat besked for nærmere kontaktdata.
--
Sidst redigeret 07-07-2020 09:28
#4
Thomas G
Monsterbruger
07-07-2020 12:03

Rapporter til Admin
Jeg har set lidt af hvert. Og underligt nok ender de dårligste samtaler oftest med de bedste jobs. Samtaler jeg selv syntes er gået fantastisk har jeg tabt. Personligt ville jeg aldrig skrive noget negativt i den situation. Min kone derimod er omvendt, hun ville skrive til dem og sige at oplevelsen bekymrede hende lidt, og spørge om det afspejler stemningen i afdelingen. Det er naturligvis lidt mere spidst når der kun er en. Normalt kan man spørge mere overordnet uden at "såre" nogen. Mikchr har fat i mange gode pointer, og en samtale er for nogen en meget formel ting, og andre nærmest et familie møde. Det afspejler ikke nødvendigvis deres personlighed, bare deres opfattelse af job samtaler. Der vil typisk komme en samtale mere under alle omstændigheder. Der har du åbningerne til at spørge til de ting Mikchr nævner. Hvordan er hverdagen, når vi er så små hvad med kantine etc. Ligeledes vil du ved anden samtale kunne spørge indtil arbejdsformer, opgave fordeling etc. Så længe der ikke er skrevet under, er de fleste virksomheder meget åbne og modtagelige. Når der er skrevet under, syntes jeg at mange virksomheder synker lidt i bagefter. Gælder både uddannelse, karriere, opgaver etc. Så få afklaret så meget som muligt og få dine kerne værdier på kontrakten hvis det er muligt uden at virke ekstrem. Hvis din mavefornemmelse er dårlig efter anden samtale.... ville jeg personligt lytte til den og blive. Du har din mavefornemmelse af en årsag, og du har kun samtalerne til at afklare det. Alternativt kan du spørge til om du kan komme forbi en formiddag og fornemme arbejdsdagen. Held og lykke og giv gerne besked om du gik efter det/fik det eller ej.
--
#5
gfunknown
Mega Nørd
07-07-2020 13:25

Rapporter til Admin
Kan jo også bare være at han har været til 15 jobsamtaler og er ved at være træt, eller at han skriver ned hvad i snakker om som en form for sekretær nu når han ikke var en leder. Skriv ikke noget negativt tilbage men tag det hele med åbent sind. Jeg virker også ret hård ud af til, men er blød som jydsk smør når først man kommer lidt ind på mig. Så tag det med ro og gør dit bedste hvis du ønsker jobbet.
--

Opret svar til indlægget: Jobsamtale - negativ feedback til virksomhed? Dumt...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning