Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

(ejer)-Andel i virksomhed, som medarbejder

Af Gæst Medarbejder21 | 07-07-2020 20:59 | 1106 visninger | 17 svar, hop til seneste
Hey HOL Sagen er den, at jeg arbejder som designer i en mindre virksomhed midt københavn, og chefen har idag tilbudt mig, at få en mindre andel af virksomheden - som kompensation for loyalitet og godt arbejde gennem de sidste par år. Jeg har prøvet at søge lidt på google, men må indrømme jeg ikke er helt sikker på hvad jeg skal søge efter - jeg er lidt intersseret i at finde ud af hvad præcis dette kan komme til at indebære for mig - og her tænker jeg specielt de negative ting (hvis der kan være noget negativt i det). Tænkte der måske var nogen på HOL, som kunne hjælpe med at få et overblik over, hvad dette kunne få af betydninger for mig :) - eller smide mig et par links hvor jeg kan læse lidt mere omkring det!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
v00d00
Semibruger
07-07-2020 21:28

Rapporter til Admin
Du skal undersøge hvordan økonomien er i firmaet inden du "investere" dine penge. Jeg har kun kendskab til at det bliver brugt når pengene er små og man forsøger at redde firmaet fra konkurs, at de prøver at narre penge ud af medarbejderne. Så det negative kan være tabet du ville kunne få hvis firmaet gik konkurs. Men er det en sund og god økonomi og I har stor vækst så kan du også se frem til et god afkast af dine penge..
--
#2
Elmer
Gæst
07-07-2020 21:29

Rapporter til Admin
Bed om at blive indsat som direktør i firmaet. Dermed er du også fuldt ud ansvarlig for det der sker, og kan stilles til ansvar for virksomhedens handlinger. Til gengæld får du en flot titel
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Pendor
Super Supporter
07-07-2020 22:15

Rapporter til Admin
Er du blevet tilbudt at købe andele eller optjene warrants? Der er nogle attraktive skatteregler for warrants til nøglemedarbejdere, men også en del begrænsninger på mængde. Søg på aktie optioner og 7P.
--
#4
SteeLx
Gigabruger
07-07-2020 22:31

Rapporter til Admin
Lyder som en god mulighed, det burde flere virksomheder tilbyde deres loyale medarbejdere. Går ud fra at det er et ApS eller a/s, så du kommer ikke til at hæfte personligt for virksomhedens tab og udgifter.
--
#5
Zhaq
Elitebruger
07-07-2020 22:37

Rapporter til Admin
Er det ApS selskab? Skal du betale nogen penge? Altid vigtigt at lave et holding selskab, således det holding selskab du ejer, ejer andelene. På den måde er du bedre sikret, hvis noget skulle gå galt :-)
--
#6
Medarbejder21
Gæst
08-07-2020 00:33

Rapporter til Admin
#1 #3 jeg skulle selvfølgelig ha gjort det meget klart i #0, jeg skal ikke ligge nogen penge overhovedet - det bliver givet til mig uden bekostninger. #3 Jeg er ikke helt sikker på hvad warrents, men jeg vil læse lidt op på det tak! #4 #5 jeg er 99% sikker på det er et APS, gør det nogen forskel?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
ramos
Ultra Supporter
08-07-2020 09:15

Rapporter til Admin
#6 Det gør en stor forskel i forhold til din hæftelse for virksomhedens aktiviteter. Er det et kapitalselskab (oftest IVS, ApS eller A/S), hæfter du som hovedregel ikke for virksomhedens økonomiske forpligtelser. Visse undtagelser er der for bestyrelsen, direktionen, og for medarbejdere ved strafbare handlinger mv. De regler parkerer vi lige et øjeblik. Indtræder du derimod som medejer i et I/S (det man kender fra privatretten som almindelig sameje) hæfter du principalt og solidarisk for I/S'ets gæld. Sagt på almindelig dansk: Én kreditor (som virksomheden skylder penge), kan i tilfælde af manglende betaling, rette hele kravet mod dig personligt.
--
#8
Pendor
Super Supporter
08-07-2020 10:30

Rapporter til Admin
#6 Er ikke helt sikker på reglerne, men er ret sikker på at de hvis de skal forære dig ejerandele uden du skal svare skat ved modtagelsen, kan det max være op til XX procent af din årlige indtægt. Under alle omstændigheder ville jeg snakke med en revisor hvis du modtager et større beløb.
--
#9
fisk7aal
Junior Supporter
08-07-2020 11:47

Rapporter til Admin
Jeg er selv partielt aflønnet med aktier i den virksomhed hvor jeg arbejder. Du skal svare skat af værdien af det du modtager som om det er ordinær løn. For mit eget vedkommende har det betydet at jeg har skullet have en hel del af "mine egne penge" op af lommen for at betale skaten (for modtagelse af aktier). Jeg kunne selvfølgelig også sælge aktierne og betale skat med det. Men det har været klogt indtil nu at betale med mine lønpenge. Bare husk på dette, så du ikke står og mangler til en termin.
--
#10
ChristianL
Monster Supporter
08-07-2020 11:50

Rapporter til Admin
#9 Vigtigt perspektiv, du kommer med. #0 Med #9 in mente er det nok værd at undersøge lidt nærmere med fx en revisor, hvad det kommer til at koste dig. Selvfølgelig starter du med at google lidt selv, herefter kan du hoppe over på ageras.dk. Hvis der er tale om et ApS, vil dine ejerandele være pænt illikvide, og de skal derfor prisfastsættes på den ene eller anden måde. Det kan være, at din chef har 100 % styr på det, men det kan også meget vel være, at han ikke har. Ud fra værdiansættelsen kan du godt regne med at skulle svare noget skat, som #9 påpeger. Hiv fat i chefen, google, ageras i den rækkefølge for at undersøge :)
--
#11
Medarbejder21
Gæst
08-07-2020 12:03

Rapporter til Admin
Først og fremmest, er jeg meget taknemlig for de gode og hurtige svar!. Jeg er ked af hvis jeg spørger dumt, og ikke har givet alle de "nødvendige" informationer - som sagt ved jeg intet om det her, og prøver bare at forberede mig lidt :). #7 #8 #9 Gør det nogen forskel hvis virksomheden ikke eksistere endnu? i forhold til at modtage andel'en? Så vidt jeg forstår, kommer den nye virksomheden (ApS) til at "eje" det project vi har arbejdet på i længere tid, og nu er klar til at gå "live med" - og det er altså denne virksomhed jeg får en andel af. Det der er vigtigt for mig er bare at vide, om at jeg kan komme i den situation, at jeg står og bliver tvunget til at skulle indskyde penge i virksomheden - fordi jeg fx ejer 10%. Eller jeg på en anden må personligt kan komme til at hæfte, for ledelsens beslutninger i form af økonomi osv
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Martin.v.r
Monster Nørd
08-07-2020 12:09

Rapporter til Admin
Som med ejer hæfter du også for gæld,der bliver lavet,fra den dag du går ind i det
--
Vandkølet I7 [email protected]+GHZ asus p67 maximus iv extreme 4x4GB ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
#13
Ninja777
Junior Supporter
08-07-2020 12:40

Rapporter til Admin
Du vil, hvis du bliver medejer af et selskab (A/S, ApS) (f.eks. 10 %, ikke blive tvunget til, at indskyde penge. Medmindre du laver andre aftaler udenom, hvor du skal det. Du hæfter kun for de penge du har skudt ind, og ikke andet. (hvis vi ser bort fra groft uagtsomt osv.) Bliver projektet lavet i et nyt ApS, under det nuværende. Med en kapital på f.eks. 40.000 kr., og du så får de 4.000 kr. (svarende til 10%) skal du betale skat, når de sælges igen. (om du så her falder ind under medarbejder aktier ved jeg ikke helt) Jeg kender ikke nedenstående firma, men de har skrevet lidt om det: https://www.dahllaw.dk[...]
--
#14
ChristianL
Monster Supporter
08-07-2020 13:25

Rapporter til Admin
#11 Få noget på papir fra din chef, og få en fagperson til at gå det igennem. Det er nærmest umuligt for os at give dig et godt råd udover dette, når vi ikke kender situationen mere dybdegående. Dog kan jeg give dig ét godt råd mere: Læs udenom kommentaren i #12, det er pænt langt ved siden af skiven. Det er ikke umuligt, men der er ikke en ubetinget solidarisk eller personlig hæftelse ved overtagelse af ejerandele i et selskab. Som aktie-ejer hæfter du heller ikke for selskabets gæld jf. loven. Du finder begrænsningen for hæftelse i kapitalselskaber (A/S og ApS) i Selskabsloven §5, nr. 30: 30) Selskabskapital: Det indskud, som kapitalejernes hæftelse er begrænset til i medfør af denne lov, jf. § 4. Altså hæfter kapitalejerne (virksomhedens ejere) kun med selskabskapitalen, altså den kapital, virksomheder ejer. Link: https://www.retsinformation.dk[...] Der er dog andre hæftelser, du skal være opmærksom på ifm. stiftelse og tegning af selskabet inden registrering. Det står også i linket. Men opvej om det er din tid værd at sidde og grave i lovtekster, du givetvis ikke forstår helt rigtigt.
--
#15
fisk7aal
Junior Supporter
08-07-2020 14:50

Rapporter til Admin
Jeg ville læne mig op ad det #14 skriver. Det koster 400.000 at stifte et A/S. Så hvis du får 10% forærende skal du svare skat af 40.000. Hvis der laves et større indskud, så skal du betale mere. #13 Der skal kun betales skat hvis værdien er steget. Skulle den være faldet giver det anledning til investeringsfradrag i 5 år. Der skal betales skal ved overdragelsen. Skattesatsen er den for løn. Ellers ville jeg forlange al min løn udbetalt i aktier ;) Bid iøvrigt mærke i #14s kommentar om ilikviditet. Det kan godt gå hen og blive svært at sælge en andel i et nystiftet selskab.
--
#16
jfj
Junior Supporter
08-07-2020 23:52

Rapporter til Admin
#0 Dig og chefen skal vel også have lavet en forventningsafstemning. Kommer han til at kræve mere af dig, fordi du nu bliver medejer? Kommer du selv til at bruge mere tid på dit job, fordi du føler dig forpligtet? Kan/må du sælge din andel når og til hvem du vil?
--
Hep Hey
#17
Ninja777
Junior Supporter
09-07-2020 09:26

Rapporter til Admin
#15 Der skal betales skat hvis der er en avance, når aktierne/anparterne bliver solgt korrekt. 27% af de første ca. 52.000 kr. (dobbelt hvis man er gift), hvis avancen er over betales der 42%. Skulle man derimod opnå et tab, får man fradrag for 27% af tabet igen op til tabet. 42% hvis tabet er større end 52.000 kr. Dette er ikke et "investeringsfradrag" (jeg tror du blander det med, børsnoterede aktier, hvor et tab kan modregnes i fremtidig gevinst. Der er desuden ikke noget med 5-år.) ;) Nå tilbage til Medarbejderaktier (ligningslovens § 7 P) Medarbejderaktieordningen omfatter aktier, købe- og tegningsretter til aktier, som en medarbejder modtager som vederlag i et ansættelsesforhold. Bestyrelsesmedlemmer kan dermed ikke bruge ordningen. Beskatningen udskydes til det tidspunkt, hvor aktierne sælges. Beskatningen sker som aktieindkomst (27 %/42 % afhængig af aktieindkomstens størrelse), hvilket er en lempeligere beskatning end beskatning som lønindkomst (op til 56,5 %). Der gælder en række øvrige betingelser og formkrav for at beskatning kan ske efter reglerne om medarbejderaktieordninger i ligningslovens § 7 P. https://www.pwc.dk[...] Som der skriver, er der en række krav der skal være opfyldt, før at en medarbejder kan falde ind under disse regler om medarbejderaktier. Og så vil jeg lige påpege, at hvis et selskab vælger at anvende disse regler, er der ikke fradrag for denne aktie-uddeling. Der er modsætningsvis fradrag for lønnen, derfor ville din arbejdsgiver nok sige pænt nej tak, hvis du forlanger det udbetalt som aktier ;) ;) ;)
--

Opret svar til indlægget: (ejer)-Andel i virksomhed, som medarbejder

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning