Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Financial Uafhængighed

Af Gæst Beer | 13-07-2020 17:40 | 3171 visninger | 51 svar, hop til seneste
Er der andre herinde som forsøger at opnå financial uafhængighed via investering? Og hvis der er så vil jeg gerne høre om hvad jeres tank er om hvordan I opnår dette? Personligt investere jeg 20.000 dkk hver anden måned i udbytte aktier. Mit mål er at at have ca 5.000.000 dkk (renset for inflation) når jeg bliver 50 år med et gennemsnitd udbtytte på ca 3% som jeg forventer kan dække mine faste udgifter. Dette betyder dog ikke at jeg vil stoppe med at arbejde, men at jeg ikke skal tænke på hvor min indkomst skal komme fra. Reklame for egen blot slettet
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

--
Sidst redigeret 13-07-2020 17:53 af Ronson
#1
Mr. WoLF
Guru
13-07-2020 17:44

Rapporter til Admin
Kommer du ikke til at gå glip af alt muligt i dit liv fordi du investerer det hele til du er for gammel til at nyde dine penge?
--
#2
Beer
Gæst
13-07-2020 17:46

Rapporter til Admin
#1 Nej. Jeg investere kun de penge jeg ikke når at bruge på ting jeg gerne vil. Hvor skulle jeg ellers placere pengene?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Jesper_A
Juniorbruger
13-07-2020 18:15

Rapporter til Admin
Må være dejligt at have 20k om måneden til invistering.
--
#4
Mr. WoLF
Guru
13-07-2020 18:29

Rapporter til Admin
#2 Ser det som du bruger meget af din økonomi på investeringer og ikke forbrug? For tiden går det i negative renter, lavt afkast til aktionærerne og en verdensøkonomi som satser på økonomisk boost efter boost. Det virker som gamle penge har svært ved at vokse ved afkast over årene, der skal friske penge til der ikke er ramt af deflation som ses med alle de mange hurtig stats lånte penge som bliver pumpet ud i verden?
--
#5
JesHem
Juniorbruger
13-07-2020 18:32

Rapporter til Admin
#0 må jeg spørge hvad dine forudsætninger er for at kunne lægge 10k efter skat til side til investeringer? Familie og karrieremål indtil du bliver 50 år? Det er en fin tankegang at have, men som der også nævnes så skal man ofre noget for at opnå det andet! Jeg tjener væsentligt mere end den gennemsnitslige dansker, og med kone, 2 børn hus og 2 biler kræver det at du mindst tjener 80k om måneden for at kunne lægge 10k til side til investeringer. 80k kan være mindre hvis man skærer ferier og diverse behagelige goder væk men derved også reducere også ens frihed. Jeg kan sagtens se ideen og vil være total lækkert med 5 mio på lommen som 50 årlig da mine børn så vil være 19 og 22.
--
#6
JesHem
Juniorbruger
13-07-2020 19:02

Rapporter til Admin
#0 du skal ikke tage mit indlæg nr. 5 som en sur gammel mand! :D og følg ordsproget 'Den der intet vover, vinder intet' for det er så sandt! Men se det ligesom hvis du skal stifte din egen virksomhed, så har man behov for at have en klar forretningsplan for hvordan man vil opnå sit mål. Planen kan og vil helt 100 % blive revurderet måske en gang om året. Men et fint skridt på vejen er at kunne opbygge et depot der kan erstatte f.eks. halvdelen af dine investering i udbytte fremfor det skal være 'surt' tjente penge du smider ind. På den måde kan du også indfrie mange af de andre økonomiske pligter der følger dig igennem resten af livet. Men det er absolut ikke noget du kommer dig sovende til, du skal undersøge virksomheder til bunds, forstå brancherne, spreder investeringerne ud på mange og acceptere et svingende aktiemarked (specielt lige nu). Det har længe været forventet at Kina ikke just har den sunde økonomi og deres indre markeder ikke er stabile og ryger de først på røven så hiver den resten af verden med ligesom ved sidste krak. Covid-19 er hellere ikke overstået, omvendt gør det også investeringerne interessante for den som vover pelsen og går ind i aktier fremfor obligationer (giver ikke rigtigt nok i dag) eller andre typer handelsvarer f.eks. guld. Investeringer er spændende, hvis man 'leger' for penge man har råd til at miste. Dernæst skal man have tiden til at gå i dybden med hvilke firmaer, der har spændende forecast og road map og selvfølgelig også en smule held :) Euroinvestor har et aktivt community og der er mange folk som ved en masse som kan følges.
--
#7
waskustobaskus
Semi Nørd
13-07-2020 19:05

Rapporter til Admin
Nope. Når jeg bliver gammel vil jeg være en byrde for samfundet.
--
#8
Gill Bates
Monster Nørd
13-07-2020 19:29

Rapporter til Admin
Husk at leve mens du lever
--
#9
Isaac R.
Elitebruger
13-07-2020 19:48

Rapporter til Admin
Træk inflation fra også. Det er 1-1.5% per år. Og skatten napper også sin del det er pt 42%(de 27% er peanuts besparelse på de første 55.000). Så en aktie der giver lad bare sige 7.5% det er højt sat normalt snakker vi 5-7.5 dem med 10% jamen hvem ved om de også giver det i fremtiden. 7,5% minus 42% skat giver 3,15% inflationen napper 1% minimum. Så er du nede i en forrentning på 2% og det er højt sat trods alt i købekraft om året. 5.000.000 giver så sølle 100.000 om året og der er du afhængig af firmaets overskud trods alt. Det er aldrig givet at de giver det, det er ikke en obligation der feks kan være statsgaranteret det er udbytte ikke. Så invester dem da hellere i fast ejendom der må du forventes at kunne få væsentligt mere end 2% i forrentning om året. Dog skal det med at dine aktier jo også har en værdi, ligesom fast ejendom. Så du kan også løbende sælge lidt for at supplere op så du får lidt flere penge i kassen om året, og du taber relativt lidt i udbytte hvis du sælger feks 5% løbende om året.
--
#10
Thomas
BOFH
13-07-2020 20:11

Rapporter til Admin
#5>>Hemmeligheden er ingen familie eller kæreste og et meget lille privatforbrug. Han har gang på gang talt om det herinde.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#11
Beer
Gæst
13-07-2020 20:32

Rapporter til Admin
#4 Jeg bruger en del af min indtægt på aktier og ikke forbrug da jeg ikke ved hvad jeg eller skal bruge dem på. Og de penge som jeg allerede har ivnesteret giver mig allerede gode penge. Sidste år fik jeg 37.000 dkk i udbytte og i år er jeg allerede oppe på ca 20.000 dkk #5 mine forudsætning for at ligge 10.000 dkk er at jeg tjener 10.000 dkk som jeg ellers ikke hved hvad jeg skal bruge på. Lige nu har jeg ikke tænkt mig at få famillie men det kan ændre sig. Og ang karrier mål så forventer jeg at have et lignende job eller det samme til jeg når de 50 år da jeg er glad for det. Måske længere tid. Jeg vil gerne sige at jeg kun tjener 39.000 dkk pluds 7 % pension og det sidste stykke tid har jeg lagt mere end de 10.000 dkk til side (tættere på de 13.000 dkk) #6 Jeg har overvejet det med en egen virksomhed men det jeg har fået lavet på den front er relativ lille (jeg har lavet et par indie spil) men indtjeningen derfra dækker langt fra udgifterne til eks el som jeg brugte på dem mens jeg lavede dem. Men det var sjovt #7 Synd for dig. Jeg vil derimod nyde min alderdom #8 det gør jeg skam også. Jeg invetere kun for penge jeg ellers ikke ved hvad jeg skal bruge dem på #9 De 7.5% som du tager udgangspunkt i er allerede renset fra inflation. Og mht til fast egendom så glemmer du prisen på den arbejds kræft som skal bruges på at holde den ved lige samt arbejdskræften der skal bruges på at finde nye lejre. Du har set hvad div håndværkere koster? Samt bogholder etc. Der er mange udgfiter ved fast egendom som du har glemt. #10 jeg har fået kærete nu. Og hun bruger endnu mindre end jeg gør
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
hviske10ske
Junior Nørd
13-07-2020 20:44

Rapporter til Admin
Ja jeg er også selv med på rejsen mod økonomisk frihed, men har stadig lang vej endnu. Jeg forventer at være i mål om 17-25 år (jeg er selv 34 nu). Det er dermed en lang kamp endnu, men investerer pt. omkring 5.000-8.000 kr. pr. måned, men håber det kommer lidt højere op når min kone kommer tilbage på arbejdsmarkedet igen efter barsel. Mit oprindelige mål lå dog omkring 45 år, men det blev en del forsinket efter vi købte sommerhus. Sommerhuset har dog givet os ubeskriveligt mange gode stunder selvom vi kun har haft det et års tid nu. Det er en spændende rejse der har ændret mit mindset meget når det kommer til unødvendigt forbrug. For de interesserede kan jeg klart anbefale at se dokumentaren på DR om emnet: https://www.dr.dk[...] Det er faktisk muligt at blive økonomisk uafhængig i DK, også uden en svimlende indkomst. Jeg har selv været statsansat (fuldmægtig uden nogen tillæg) indtil for ca. 1 år siden og min kone er pædagog på 31 timer/uge. Det er bestemt ikke fordi vi lever på en sten, men vi kan heller ikke se hvad et højere forbrug på de penge vi investerer skulle kunne give os mere glæde i hverdagen. Samtidig giver det også en vældig ro i sindet med massere af plads i økonomien, Dermed ikke sagt at det er det bedste for alle og alle folk har forskellige mål i livet og når dem med forskellige metoder. Jeg forsøger selv at sprede budskabet om økonomisk frihed på min youtubekanal og blog. Intensiteten er dog sunket lidt efter jeg er blevet far :) På min youtubekanal kan man fx se mange inspirerende indlæg, hvor nogle af de mest populære er min rejse mod den første million. Her viser jeg alle de op- og nedture der er undervejs, for at give et realitisk billede af de problemstillinger man potentielt kan komme ud for undervejs i forbindelse med volatilitet. Min egen kanal hedder "NeminvesteringDK", men for at det ikke skal blive alt for meget ananas i egen juice vil jeg også fremhæve "Daniels Pengetips" og "Økonomichefen" der også laver gode videoer omkring privatøkonomi, investering osv. God sommer derude.
--
Hellere 10 ryk i banditten, end 10 banditter i ryggen..
#13
ilmep
Monsterbruger
13-07-2020 20:45

Rapporter til Admin
#11 Endnu.. Things will change my friend..
--
#14
Monze
Gigabruger
13-07-2020 21:06

Rapporter til Admin
Jeg arbejder hen mod størst mulig økonomisk frihed. Mit mål er at gå på pension omkring 60 år eller blot have mulighed for det. Det skal jeg nok nå og inden da vil jeg kunne vælge præcis det job som giver mig glæde. Lige nu er jeg et rigtig godt sted i livet som 33 årig.
--
#15
Phyxius
Elitebruger
13-07-2020 21:16

Rapporter til Admin
#5 synes da ikke 10k lyder urealistisk. Jeg har både bolig, 2x biler, kone og barn, tager på ferie 1 gang om året, og vi lægger igennemsnit 11k til side hver måned.
--
NZXT H440 Blue, Asus z97-a, i5-4690k 4.2GHz, h100i, 16gb DDR3, MSI GTX970, Seasonic X-760.
#16
Isaac R.
Elitebruger
13-07-2020 22:59

Rapporter til Admin
Jeg ved at udbytte fungerer godt for de rigtigt rige, som så også har placeret pengene skattemæssigt fornuftigt enten i fonde af en art(hæng mig ikke op på om det er en stor fordel hvad udbytte angår), eller steder hvor skatten på aktieavance og kapitalindkomst er 0% eller tæt på. Det er skattefar som napper en alt for stor bid af kagen i DK ift aktier. Det er meget svære odds at "besejre" skattefar med 42% når vi taler hver kroner over de 55.000 pr år i bruttooverskud. Og selv 55.000 bliver jo beskattet med 27%. Ja der er en del udgifter og alle mulige små skatter forbundet med fast ejendom, MEN så er salgs-gevinsten også skattefri i sidste ende. De bliver ikke ligesom aktier beskattet af allerede beskattede investerede penge. Det er dobbelt beskatning om du vil. Jeg har selv aktiesparekonto til 17% i lagerbeskatning det er til at overkomme, men det er jo kun 51.000 pr år trods alt pr person. Okay hvis man har nogle familiemedlemmer der kan hjælpe til så kan man nå op på flere gange 51.000kr pr år i indskud, men alligevel er det er relativt lavt beløb. Nå men jeg ville betragte udbytte på lige fod med obligationer dog MEGET mere risikable trods alt. Du er på ingen måde fremtidssikret som med obligationer. Ja til gengæld giver de ofte et par procenter mere, men regn ikke med at få mere end 6-7% max FØR skat i fremtiden og før inflation.
--
#17
Juletræet
Maxibruger
13-07-2020 23:06

Rapporter til Admin
Er det 20 gang du opretter dette topic om at du gerne vil være uafhængig ?
--
#18
hviske10ske
Junior Nørd
13-07-2020 23:31

Rapporter til Admin
#16 Ja skatten er desværre høj i DK, men det gør det ikke umuligt at opbygge en anseelig formue for den almindelige dansker. Bare fordi du har et afkast på 55.000 pr. år, vil du sjældent blive beskattet af det fulde beløb da kun en procentdel (hvis noget overhovedet) vil blive beskattet med de 27%. Derudover er der også aktiesparekontoen som du selv nævner, der nu er på 100.000 og forventes (ikke garanteret) at stige til 200.000 i 2022. Derefter kan du udbygge loftet gennem dine afkast og faktisk opnå en anseelig størrelse på kontoen efter en årrække. (måske 1-3millioner efter 30 år hvis jeg husker rigtigt) Det kræver dog lidt skatteoptimering som kort fortalt går ud på at undgå udbytter fra lande der trækker kildeskat. Når du så er blevet finansielt uafhængig har du også fortsat dit bundfradrag der gør at en del af dine afkast på over 55.000 ikke bliver beskattet med de sædvanlige 42%, men faktisk 0%.... Ja hvem havde troet det i DK :). Når bundfradraget så også er brugt, ja så er du tilbage på de 42%. Så sådan rundt regnet med en formue i et almindeligt depot på måske 3.000.000 kr., en aktiesparekonto på 2.000.000 og et forventeligt afkast på 7% vil du altså ende med at betale samlet set omkring 25% i skat af en indkomst på 350.000 kr. Det giver ca. 21.000 efter skat pr. måned. Dette er med et antaget bundfradrag på 35.000 kr. som jeg ved ikke er præcist.. Jeg troede faktisk selv det ville være endnu lavere, men det lyder da ikke så slemt ift. hvad vi ellers betaler af skat af almindelig indkomst.
--
Hellere 10 ryk i banditten, end 10 banditter i ryggen..
#19
InFerNo
Guru
13-07-2020 23:32

Rapporter til Admin
#16, i år kan man indsætte op til 100.000kr på en aktiesparekonto, det er næsten dobbelt af sidste år.
--
Overclocked Broadwell-E/Pascal Inside!
#20
JesHem
Juniorbruger
14-07-2020 00:16

Rapporter til Admin
#15, ingen har sagt det er urealistisk at lægge 10k til side, det er jo hvad man gør det til. Men til gengæld er der stor forskel på om du lægger dem til side til en opsparing som f.eks. bruges til ekstra ordinære udgifter (evt rejser, goder) eller om det er pga. du vil investere. Men altså hvis du tager gennemsnittet og også den bedre halvdel af middelklassen så er jeg ret sikker på du ikke finder mange som har 10k udover deres rådighedsbeløb til variable omkostninger! Jeg mangler bare fortsat at forstå årsagen, og uden at have set dokumentaren og min mening står for egen regning så er ideen fin nok, hvis du kun skal tænke på dig selv og ingen andre. Som også en anden påpeger så rækker 5 millioner (før skat og afgifter) ikke af meget i det lange løb. Som 50 årig har du stadigvæk faste udgifter som skal betales i mindst 25 år fremadrettet. Det er nu man har behov for at 'leve' og ikke når du er 50 år!
--
#21
Isaac R.
Elitebruger
14-07-2020 00:36

Rapporter til Admin
Du kan ikke indskyde 100.000 i aktiesparekonto i år. Det er 100% sikkert. I har misforstået noget. Der VAR tale om 100.000 men det var med den forrige regering, og det blev aldrig vedtaget ved lov. Pt har det været 51.000 i 2019 og 51.000 i 2020. Ellers må i meget gerne forklare mig hvorfor jeg har begrænsning på 51.000 hos saxobank. Det samme står altså ALLE steder på nettet, MEN hvis jeg skulle tage fejl jamen fint nok det er ikke dårligt, men jeg er 99,99% sikker at vi taler om 51.000kr i år og der var tale om men aldrig vedtaget at den skulle være steget til 100.000 år kalenderår. Det er 51.000 hvis man feks er gift men jeg ved ikke helt om man kan overtage ens samlevers indskuds-maximum så man får dobbelt op, eller man laver en specielt konto. Men som ene-person er det 51.000kr i år. Men det kommer også an på hvor mange penge man har, jo større formue feks 2 cifret millionbeløb bør man nok risikosprede sine investeringer lidt, men udbytte i sig selv tror jeg ikke er det bedste på nogen måde. Risiko kontra afkast kan man finde langt bedre på ejendomsmarkedet eller på feks akkumulerende aktier vil jeg mene. Dem har jeg selv en del af, jeg tror og håber på at det manglende udbytte(altså overskuddet) er bedre tjent med at være i virksomhedens hænder end mine, fordi aktiekursen så stiger langt mere end det udbytte jeg ville have fået, altså jeg er bedre tjent med at de reinvesteres af virksomheden.
--
#22
2Ristede
Supporter Aspirant
14-07-2020 00:37

Rapporter til Admin
Glem aktier og sats på crypto...
--
#23
Tearabian
Gigabruger
14-07-2020 01:02

Rapporter til Admin
#22 Oversat til "glem pension og sats på lotto"...
--
#24
OptamusPriem
Ny på siden
14-07-2020 06:56

Rapporter til Admin
#21 siden den 1. Juli er grænsen hævet til 100k på saxo.
--
#25
go russia
Gæst
14-07-2020 08:47

Rapporter til Admin
glem udbytteaktier sats på Nickel Mauntain Resources kommer til at stige 1000-2000% i år
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
Beer
Gæst
14-07-2020 09:17

Rapporter til Admin
#11 Du har ret. Jeg for nok en lønforhøjelse så det kan gå hurtigere #16 Hvis skat stopper folk fra at investere så burde skat vel også stoppe folk fra at arbejde da de tager store dele af ens lønindkomst
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#27
hviske10ske
Junior Nørd
14-07-2020 10:03

Rapporter til Admin
#21 Loftet blev hævet til 100.000 kr. den 1. juli (det blev besluttet for nogle måneder siden) som jeg også skriver i et tidligere opslag, så er der ingen garanti for at loftet bliver hævet yderligere, men da det er lykkedes at hæve loftet i denne omgang vil jeg også tro der fortsat er politisk opbakning til at hæve det til 150.000 og 200.000 i hhv. 2021 og 2022 som der oprindeligt var lagt op til skulle være det maksimale loft. Skatteoptimering gør også at den kan vokse sig langt udover de 200.000 efterhånden som tiden går.
--
Hellere 10 ryk i banditten, end 10 banditter i ryggen..
#28
JesHem
Juniorbruger
14-07-2020 10:48

Rapporter til Admin
#0, nu kan jeg forstå at du har oprettet det her emne op til flere gange, og hvad er egentligt din konklusion og hvad er din plan? Det lyder lidt som en våd drøm du har ala jeg havde et mål om at være rigere end Bill Gates inden jeg blev 30. Jeg kan godt røbe allerede nu det lykkes ikke, men alle de andre mål jeg havde ingen jeg var 30 blev opfyldt så lidt hen ad vejen kom jeg ;) Hvor godt har dit afkast været fra dag 0 til nu? Hvordan handler du, hvor meget tid bruger du på det, hvad er dine forecasts, hvad er din primær spredning på markeder, handler du primært lokalt, EU eller Globalt. Alt dette kan besvares uden at røbe dine hemmeligheder og lyssky insiderviden ;) Hvad er dine årlige udgifter (faste og variable). De her ting er interessante at vide, for at forstå hvad du værdsætter med andre ord QoL (Quality of Life).
--
Sidst redigeret 14-07-2020 10:49
#29
Beer
Gæst
14-07-2020 13:31

Rapporter til Admin
#28 Jeg vil sige at det er mere end en våd drøm. Jeg putter ca 10-12.000 dkk til side pr måned og har idag aktier for over 1.500.000 dkk (Og det er til tråds for den krise vi er i nu). Det betyder at jeg supplerede min indkomst sidste år over 37.000 dkk og jeg jeg har allerede fået over 20.000 dkk i åo. Og det er uden at røre en finger. Dvs jeg allerede får mere ud end en gennemsnits månedsløn. Min aktie pris stigning ligger i dag på ca 320.000 dkk og over 110.000 dkk i udbytte siden jeg startede. Jeg handler lige nu på Nordnet og fokusere lige nu på Aristocrats listen, da jeg allerede har de skandinaviske udbytte aktier jeg vil have. Du kan se mine spredning på: https://financialindependent.finance.blog[...] Og hvis du vil se hvor meget jeg har tabt eller vundet pr køb kan dettes også ses på: https://www.shareville.dk[...] Jeg forsøger at være så åben om mine investeringer som jeg kan. Så hvis du mener dette er lyssky må jeg gøre et eller andet galt. Hvad kan jeg gøre bedre? Lige nu har jeg ca 9.000 dkk i faste udgifter: 5.500 dkk i huslleje 1.500 dkk til utils 2.000 dkk til mad og diverse små regninger (forsikringer etc) Derudover har jeg et sjovt budget på 1.000 til 2.000 dkk som bliver brugt på ferie, spil/it udstyr etc. Jeg syndes ikke jeg mangler noget. Men på den anden side så vil jeg hellere cykle til toget end at købe en bil
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#30
Don Kristensen
Semi Nørd
14-07-2020 14:59

Rapporter til Admin
#25 Hvorfor i alverden skulle de dog det?
--
#31
Ð Xargo
Monster Supporter
14-07-2020 23:07

Rapporter til Admin
Jeg havde nok investeret i boliger og have passiv inkomst den vej. En skandale og et firma kan blive værdiløst, med et hus er det værste der kan ske at det står tomt. Dog har det stadig værdien som grunden nu engang er værd og det sker næppe den bliver værdiløs, tværtimod. Marker omkring større byer vokser voldsomt i værdi år efter år, og jo længere tid der går, jo mere vil grunden blive budt op. Samme med huse i mindre byer tæt på storbyen.
--
Fractal Design Nano S, 16gb DDR4 3200Mhz, 2060 super, delided [email protected],5Ghz, SF600, Z170i-pro. Blacklist/scammers: Silvergoat, Maripyt,
#32
CyboKid
Ny på siden
15-07-2020 00:39

Rapporter til Admin
Må erkende, at jeg ikke gider bruge min tid på aktier, den er langt bedre brugt med familien for mit vedkommende, men heldigvis hver sin smag. Jeg har valgt at investere i et hus istedet, som jeg kan sælge hvis det er hvad jeg vil når jeg bliver midt 50'erne, og få lidt over 5mio ud på det. Men det forestiller jeg mig bestemt ikke bliver aktuelt, da vi til den tid stadig har børn som næppe er flyttet hjemmefra. Derudover har jeg lidt forskellig elektronik og andet gammelt hekseri som også har en værdi og som indtil videre har været en bedre investering end hvis jeg havde smidt penge i aktier. For mit vedkommende har jeg en indkomst som gør, at jeg kan gøre hvad jeg vil, når jeg vil uden at spekulere nærmere over det. Har ikke et kæmpe forbrug, men det er bestemt heller ikke lavt Det vigtigste for mig er, at hvis lysten er der, så gør vi det - Så må man finde ud af bagefter om det var jordens smarteste ide eller ej
--
#33
NKjaer
Nørd
15-07-2020 08:40

Rapporter til Admin
Tillykke med kæresten Beer!
--
AMD Ryzen 3700X/MSI 1080TI/Gigabyte Aorus 450B/NCASE M1 #189/ Samsung 970 Pro M.2 500GB/Noctua 9S/Corsair SFX 650W/G.Skill DDR4 16GB Trident Z
#34
Jimstar
Supporter Aspirant
15-07-2020 09:25

Rapporter til Admin
Hej Beer, Offtopic, men hvorfor opretter du egentlig ikke en bruger, når du er så aktiv herinde, som du nu engang er? Fedt at du har drømmen om at blive økonomisk uafhængig, i en alder af 50. Jeg kan ikke se du skriver nogensteder hvor gammel du er pt., men det lyder da til du har en fornuftig plan for det. Jeg selv har også en smule investeret i aktier, men har ikke nær samme forstand på det som du eller fokusere ligeså hardcore på det. Mit eneste råd til dig vil derfor være: husk at nyd dit liv. Du ved aldrig hvornår det slutter, så sørg for at du har nydt det mens det har stået på, fremfor at gå og spare op til "i morgen" og udskyde alt det du måske godt kunne tænke dig. Måske du blot er typen der kan leve på en sten og nyde livet på den måde, så fred være med det, men for mit eget vedkommende ville jeg aldrig kunne leve mit liv sådan. Jeg er selv i en situation pt. hvor jeg i en forholdsvis ung alder (31 år) tjener gode penge (+35k udbetalt/måned), så jeg er også i stand til at sætte mange penge til side om måneden, da jeg ingen børn har. Jeg har dog valgt, at jeg mens jeg har muligheden vil leve så meget som muligt - dvs. tage til alle de koncerter, festivaller, events jeg har lyst til, købe de ting jeg har lyst til (ish) og nyde mit liv så meget som muligt. Jeg er sikker på jeg nok skal klare mig i fremtiden også og have en fornuftig pension, når den dag kommer. Den eneste ting der næsten med garanti er sikkert i det her er, at du vil have nydt dit lev mere hvis du har gjort hvad du havde lyst til, når du havde lyst til det - fremfor at dø som måske 55 eller 60 årig (who knows) også have for 5.000.000 kr. i aktier.
--
Fractal R6 / I9 9900K / Aorus Ultra Z390 / Aorus 1080TI / G. Skill 3600MHz / 1TB 970 EVO / Corsair H150i / EVGA Supernova 850w / ASUS PG279Q 27" 1440p
#35
Beer
Gæst
15-07-2020 13:46

Rapporter til Admin
#33 Takker #35 Grunden til at jeg ikke har en bruger er fordi jeg er for doven til at lave en. Der er jo ingen grund til at lave en når folk allerede kender mig Lige nu er jeg 37 år og har sparet op i omkring 10 år Og ang at nye livet: Jeg vil ikke gå på kompromise med et godt liv. Hvis jeg ville Så kunne jeg ende som ham der Jacob Lund Fisker fra Extreme Early Retirement. De penge jeg smider i aktier er penge som jeg ikke ved hvad jeg ellers skal bruges til Det er svært at vide hvornår man dør. Men udfra de tal jeg kan læse mig til så (medmindre jeg bliver påkørt eller lignene) så kan jeg forvente at leve til minimum 90 år. Hvis jeg er med godt helbred til den tid så vil jeg gerne kunne nyde livet. Og hvis jeg ikke er så vil jeg være sikker på at jeg kan få god ældre pleje. Og jeg TROR ikke staten vil give os det til den tid så det kan ikke skade at have lidt penge liggene til at betale nogle for at tage sig af mig
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#36
Pendor
Super Supporter
15-07-2020 13:57

Rapporter til Admin
#29 kun 2000 til mad er ikke meget, det er vel næsten det jeg bruger på øl hver måned! Jeg smider cirka 100.000 til pensionsordning om året og afdrager på vores hus, håber det er nok til at vi kan overleve.
--
#37
Beer
Gæst
15-07-2020 14:13

Rapporter til Admin
#36 Nu bliver jeg lidt navøs på dine vegne. 2000 dkk til øl på en måned lyder af meget øl. Kan din lever holde til det og har du brug for hjælp? Ud over min freedom fond (aktier) så putter jeg sølle ca 33.000 til side til pension igennem mit arbejde. Grunden til at jeg ikke putter flere penge til side til pension er at jeg sikke nemt kan trække dem ud når jeg skal bruge dem (det kan jeg med aktier)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#38
Pendor
Super Supporter
15-07-2020 17:59

Rapporter til Admin
#37 jeg drikker helt sikkert flere øl end der er sundt, men det er så øl i den lidt dyre ende, så ikke så slemt som det lyder ;-) Jeg betaler topskat så indbetaling til pension giver et godt skattefradrag. De er sværere at hive ud, men det er faktisk kun godt, så er de låst til jeg skal pensioneres. Opsparing i “frie” midler er primært i vores hus.
--
#39
Jimstar
Supporter Aspirant
16-07-2020 08:58

Rapporter til Admin
#0 Hvad er det du forventer at skulle "nyde livet" med, når du bliver 70-90 år, som du har råd til grundet dine investeringer, som vi andre ikke kommer til at have råd til? Jeg tænker det er de færreste 70+ årige der tager på store jordomrejser, kører i hurtige sportsvogne eller køber dyre racer cykler, eller hvad det nu er folk bruger deres penge på? Er der ikke sådan en naturlig udvikling i takt med man bliver gammel, som gør at de ting man typisk synes er hyggelige at beskæftige sig med, også er billigt?
--
Fractal R6 / I9 9900K / Aorus Ultra Z390 / Aorus 1080TI / G. Skill 3600MHz / 1TB 970 EVO / Corsair H150i / EVGA Supernova 850w / ASUS PG279Q 27" 1440p
#40
QuadCore
Nørd
16-07-2020 09:23

Rapporter til Admin
#39 Jeg tænker at det er godt at have en del på kistebunden, da det jo også er dyrt at være gammel. Her tænker jeg på medicin, hjemmehjælp og andre fornødenheder som er dyre. Jeg er tænker ikke at man skal forvente, at staten tager den regning. Derudover når man ser hvordan mange ældre uden andet end deres folkepension har det, så motiveres man da virkelig til at få sparet sammen.
--
Eat, Sleep, Code - Repeat
#41
Fonne
Nørd
16-07-2020 09:32

Rapporter til Admin
Selv med mindre midler kan det også give god mening - Fx hvis man som 50 årig kun ønsker at arbejde 30 timer om ugen eller lign, så vil sådan en opsparing give nogle fine muligheder.
--
www.kameravalg.dk[...]
#42
TheJ0ks
Supporter Aspirant
16-07-2020 10:34

Rapporter til Admin
#0 Beer du lyder som en meget bestemt person jeg kender. Kan man måske få dit foran og by du bor i? :D
--
#43
Pendor
Super Supporter
16-07-2020 11:51

Rapporter til Admin
#39 præcis - jeg vil hellere leve mens jeg kan, end at være rig som 70 årig, men sparer selvfølgelig op så jeg ikke er fattig som 70 årig. #41 når mine børn flytter kan jeg uden problemer leve af 30 timer om ugen, og hvis beer bliver i IT branchen kan han også nemt det når hans løn stiger.
--
#44
beer
Gæst
16-07-2020 14:35

Rapporter til Admin
#39 Er normalt godt liv uden at tænke på hvor pengene skal kommer fra. Jeg kender flere pensionister som ikke har råd til de ting de gerne vil pga de kun har folkepension. Så hvorfor ikke bruge de penge jeg ellers ikke ved hvad jeg skal bruge til, til nogle aktier så jeg har penge nok? Lige nu har jeg jo overflod af penge. Hvis jeg ikke bruger dem på aktier så hved jeg vitterligt ikke hvad de skal bruges til. Så hvorfor ikke bruge dem på at sikre sig en stabil indtægtskilde som ikke er afhængig af ens tid? Og du må huske på at min selv valgte pension er 50 år og ikke den offenlige på 72 år så jeg skal have flere penge til pension end de fleste #40 helt enig. Jeg vil også gerne være sikker på at jeg kan få den bedste service og jeg forventer ikke at staten kommer for at tøre mig i røven. #41 Ja eller springe ud som selvstændigt hvor der måske ikke tjenes nok til kunne dække alle udgifter #42 Jonas og Løsning. Og så må du selv finde ud af hvilket der er byen og hvilken der er fornavnet :) #43 Jeg lever skam det liv jeg gerne vil. Og det er kun overskuds penge som jeg bruger på dette projekt. Hvis der er ting jeg gerne vil have så køber jeg det. Livet er for kort til at mangle noget. Ang løn så tror jeg jeg ikke at min løn vil stige meget mere. Hvis den skulle stige så er det fordi jegpåtager mig ting jeg ikke vil have så som HR ansvar etc
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#45
Thomas
BOFH
16-07-2020 15:32

Rapporter til Admin
#44>>Du skal naturligvis altid gøre hvad du mener er det mest rigtige. Men jeg håber du har forståelse for at din måde ikke er den rette for alle. Du lever for et budget som de færreste af os ville have lyst til, med håbet om at du kan gå tidligt på pension. Men jeg tror bare flertallet af mennesker ville opfatte dit liv som trist og indholdsløst og undre sig over hvad du vil bruge den ekstra tid på. For Ja du ender med en fornuftig formue, men da du skal lave af den i 20 år før du kan få folkepension og formentlig 20 år bagefter så rækker 5 millioner ikke lang medmindre du vil fortsætte med at leve som du gør nu. Det lyder ikke som frihed, men som mere af det samme bare mere ensomt.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#46
karsten
Gæst
16-07-2020 21:50

Rapporter til Admin
@Beer, må jeg spørge hvad du investere pengene i ? Er det en investerings-forening eller hvad har du valgt?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#47
camper_kurt
Bruger
17-07-2020 08:25

Rapporter til Admin
#46 du kan se det på hans blog. https://financialindependent.finance.blog[...]
--
#48
moregan
Gæst
17-07-2020 12:20

Rapporter til Admin
kan aktiespare konto betale sig. synes det virker åndssvagt at man skal betale skat af værdi stigningen på sine aktier når nu man ikke sælger dem. tæller aktiesparekotoen med i de 55.000 man må tjene inden man skal til at betale 42% skat ?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#49
Isaac R.
Elitebruger
17-07-2020 14:12

Rapporter til Admin
@Moregan. Det eneste reele problem med aktiesparekonto er hvis der feks har været en stor stigning på lad os sige 100.000kr du betaler 17.000 i skat og kontoen falder og falder og falder. Så kan du risikere at næste år at du feks har tabt det en masse penge og har betalt skat uden at du har tjent en krone. Det er eneste scenarie hvor det er en ulempe at være lagerbeskattet. Nemlig at du SKAL betale skat af en gevinst urealiseret eller realiseret, og derfor ikke rigtigt kan planlægge det ift hvornår du vil betale skat. Og ethvert tab kan selvfølgelig trækkes fra en gevinst, så spred dine aktier en smule så er du nogenlunde garderet. 17% flad skat er trods alt super ift 42% progressionsgrænse. Indskudsgrænsen er så kun 51.000 i år men på 5 måneder kan du trods alt skyde 102.000 ind det er også en sjat.
--
#50
Beer
Gæst
17-07-2020 18:22

Rapporter til Admin
#45 Jeg er enig i at man skal have et godt liv. Men jeg har desværre ikke tid til at være ensom da jeg omgivet af venner, familie og søde kollegaer. Hvis en weekend med venner til en omgang geochasing, div familie sammenkomster og et aktivt social liv er et kedeligt liv så vil jeg gerne have det. Så du må gerne mene at mit aktive liv er kedeligt eller ensom men jeg nyder det. #46 jeg investere i aktier #48 Det afhænger af hvor lang tid du beholder dem
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#51
hviske10ske
Junior Nørd
17-07-2020 22:36

Rapporter til Admin
#48 Det er virkelig sjældent at en aktiesparekonto IKKE kan betale sig. ja du bliver godt nok lagerbeskattet, men med en væsentlig lavere procentsats end beskatning efter realiseringsprincippet. Der findes dog nogle VIRKELIG niche scenarier hvor du har holdt en aktie i måske 40 år uden at have modtaget udbytte eller foretaget salg i hele den periode hvor en normal beskatning ved salg vil være et bedre valg for dig. En aktiesparekonto er den beskatning der er nemmest at forstå da alt på den blot beskattes med 17% lagerbeskatning, og hvis du indbetaler skatten af frie midler hvert år, så kan kontoen faktisk vokse sig dejlig stor med tiden. Der er kun et lille trick mht. udenlandske udbytter der kan forhindre dig i fuld skatteoptimering, men det vil jeg ikke gå i dybden med her.
--
Hellere 10 ryk i banditten, end 10 banditter i ryggen..

Opret svar til indlægget: Financial Uafhængighed

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning