Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Første ur til løb?

Af Ultra Nørd BabaMac | 16-07-2020 15:37 | 1093 visninger | 16 svar, hop til seneste
Er for nogle uger siden startet på at træne op til 5 km løb, efter at have "holdt pause" i 15-20 år.. Jeg benytter pt C25K-appen til min iphone, og benytter mig af Fitness Worlds løbebånd indtil videre.. Målet er at nå de 5 km inden september, og derefter at løbe i det fri.. Men for at kunne tracke gennemsnitsfart, puls osv osv kunne jeg godt tænke mig et eller andet ur der kan registrere de data så jeg ved hvor jeg kan/skal forbedre mig, og se evt. fremskridt over de næste par år.. Jeg har i den forbindelse kigget lidt rundt, men må indse at jeg ikke har den fjerneste anelse om hvad jeg skal/bør vælge.. Apple Watch er jo lige til højrebenet pga. samspillet med mobilen, men er der andre bud inden jeg springer på sådan et? Og i så fald, hvad kan jeg "nøjes med" ifht. generationerne? Jeg har intet imod at spare lidt penge og købe brugt, men gider ikke købe katten i sækken og få noget der mangler funktionalitet, og søger derfor input fra andre der allerede har købt og gjort sig erfaringer :) Modtager, med stor glæde, alle inputs :)
--
Mine salgsannoncer kører med al sandsynlighed også på Dba.dk..

--
Sidst redigeret 16-07-2020 15:37
#1
Mamol
Mega Supporter
16-07-2020 17:51

Rapporter til Admin
Garmin Forerunner serien har hørt godt om fra kollegaer som løber: https://www.loebeshop.dk[...] Der findes fx. nogle løbebutikker i København som sælger dem.
--
#2
Wut
Monster Supporter
16-07-2020 17:57

Rapporter til Admin
Fik et Forerunner 245 Music til jul. Jeg har haft det på lige siden. Det er helt fantastisk at have et dedikeret løbeur med fysiske knapper, og uden ledning til headset. Jeg var blevet enormt træt af at have den tunge mobil med, eller at forsøge at låse den op og trykke på knapper på touch displayet mens jeg løb... og at den ofte låste sig selv op eller der skete noget random undervejs, så musikken døde. Jeg fik bare SPAT af det. Touch på uret kan også være en udfordring med svedige fingre eller i regnvejr. Jeg troede fysiske knapper ville være en ulempe, men det er faktisk rart aldrig at skulle bekymre sig om, om musikken stopper ved et uheld eller lign. Sådan et dedikeret ur foretager sig intet med mindre man trykker et fast tryk på knapperne. Musikken er aldrig glippet for mig. GPSen er god i Forerunner 245 Music. Heartrate foregår via pulsmåler i håndledet, som jeg var meget skeptisk overfor inden jeg købte det, men det har bare fungeret 100%. Den tracker antal skridt gået, og holder øje med pulsen hele tiden, så den kan regne ud, hvor mange kalorier, jeg har drønet af i løbet af dagen. Den holder også øje med stress-niveau, og det har jeg faktisk fundet ud af er rigtigt smart at bruge (tid til at skifte job? ;D ) Den medfølgende app til mobilen giver et godt overblik, og har et ocean af features, udfordringer, tracking, og den følger min uges træning, så jeg hele tiden på armen kan se, om jeg er foran eller bagud ift til mine mål. Jeg er vildt begejstret for det! (Nej jeg arbejdet ikke for Garmin :D )
--
Ignorér tågehorn: https://www.hardwareonline.dk[...] Sneak peek indlæg: https://hamdenkloge.dk[...]
--
Sidst redigeret 16-07-2020 17:58
#3
Comicsdk
Semi Supporter
16-07-2020 18:04

Rapporter til Admin
Det er smart med de ure der. Jeg kigger bare på mobiluret, ser hvad klokken er, løber helt vildt, og kigger på uret igen når jeg har løbet helt vildt. Det lyder måske kedeligt, men det virker. I går løb jeg over 600 meter på under 2 minutter, det er så vidt jeg kan regne ud, pænt hurtigt.
--
Random dude on a random forum
#4
Pendor
Super Supporter
16-07-2020 18:22

Rapporter til Admin
Garmin Forerunner - model afhængig af ønsker og økonomi. Har været igennem flere forskellige modeller igennem tiden, løber pt med et 645.
--
#5
BabaMac
Ultra Nørd
16-07-2020 18:50

Rapporter til Admin
Modtaget, tak for alle indspark indtil videre, lader til at jeg skal finde mig noget Garmin lige umiddelbart :)
--
Mine salgsannoncer kører med al sandsynlighed også på Dba.dk..
#6
Topimax
Mega Supporter
16-07-2020 21:07

Rapporter til Admin
Har haft et forerunner 235 og har nu er fenix 5. Fenix 5 har en metalkrans på huset, så det virker mere robust, og kan sagtens bruges til jakkesæt. Fenix 5 har flere features og et større batteri. Har både brugt det til løb, vandring, cykling, kajak og mtb. Det er selvfølgelig dyrere end FR235, men synes også det er det værd.
--
Computeren er den opfindelse, hvormed man kan begå flest fejl hurtigst - dog er tequilla og håndvåben mulige undtagelser ----
#7
Pendor
Super Supporter
17-07-2020 09:23

Rapporter til Admin
#6 Fenix er fine ure, det kræver bare en stor mandearm, på mine spaghettiarme er det alt for stort :-)
--
#8
Thilne
Bruger
17-07-2020 11:15

Rapporter til Admin
Du skal gøre op med dig selv, hvor seriøs du er og om det skal være hverdagsur eller kun et løbeur. Eksempelvis forerunner er et rigtig fint ur, hvis du kun skal bruge det til løb. Fenix er et fint ur, hvis du er meget seriøs og dermed skal måle andet end puls, afstand og fart. Iwatch er et smartwatch, hvor det er tracke dig under løb et et biprodukt. Det er rigeligt til langt de fleste løbere, men du kan ikke få samme oplysninger som de to ovenstående. Jeg har selv valgt et Garmin Vivoactive som bruges som hverdagsur. Det kan ligesom iwatch ikke tracke de samme ting som eksempelvis fenix, men jeg går alligevel kun op i fart, puls, afstand og tid. Herudover holder det batteri i ca. En uge, lidt afhængigt af hvor meget gps'en bruges, modsat eksempelvis iwatch, som skal lades hver dag.
--
#9
Freak13
Ultrabruger
17-07-2020 11:46

Rapporter til Admin
Jeg er stor tilhænger af Forerunner urene. Har selv haft et 735XT og har nu et Fenix 6 ur. Det kan ALT for meget i forhold til mit forbrug, men det fungerer upåklageligt. Jeg kan godt lide de fysiske knapper, da jeg hader når man f.eks. sveder, at den touchskærm ikke fungerer ordentlig ved smart-ure, eller at den lukker op selv, stopper musikken osv.
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H115i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms |
#10
Knutz
Super Nørd
17-07-2020 13:04

Rapporter til Admin
Jeg ville også alle dage anbefale Garmin. Har selv haft 3-4 garmin ure og alt hvad der til hører af udstyr. Man kan sagtens købe brugt, og alt efter budget ville jeg lede efter noget i stil af 735xt. De koster brugt mellem 700-1000kr og 1500 fra nyt. Jeg har selv overvejet de "nye" music modeller, men lige nu sidder jeg tungt på mit 920xt som jeg også kan bruge til cykling og svøm. I dit tilfælde vil det være rigtig rart at have et ur med håndledssensor så du kan tracke puls uden at skulle have et pulsbælte. Det har et 735xt. Jeg ville ikke løbe med et smartwatch da de ikke er beregnet til det.
--
#11
RX
Mega Supporter
17-07-2020 15:33

Rapporter til Admin
Er et løbeur ikke et du tager på når du løber og af igen når du er færdig. At have det på bagefter, fyldt med sved er da lidt klamt, ik?
--
#12
kiomis
Nørd Aspirant
17-07-2020 15:45

Rapporter til Admin
#11 på ingen måde, ejer selv et Fenix 6 Sapphire, det dejligste "hverdagsur" man kan eje imo! :).. Bruger det til alt fra løb, træning, lytte musik og holder alligevel 10 dage på en opladning! Giver mig super mange værdier ift. planlægning af løb, træning osv! :) #0 har et Forerunner 235 (Min reserve) du kan låne, hvis bare du betaler fragt. Der er lidt småridser i dét, men fungerer super godt til løb! Så kan du se om det er noget for dig!
--
Sidst redigeret 17-07-2020 15:47
#13
BabaMac
Ultra Nørd
17-07-2020 22:06

Rapporter til Admin
#12 og jer andre; Jeg har en aftale om at hente et lettere brugt Forerunner 35 imorgen formiddag for en fin pris, så nu må vi se om jeg bliver lige så glad for det, men ellers tak for et fantastisk tilbud, hvis det af en eller anden grund skulle gå i vasken imorgen, kan det godt være jeg tager dig op på det tilbud og får prøvet det af :)
--
Mine salgsannoncer kører med al sandsynlighed også på Dba.dk..
#14
Jacob XP
Giga Nørd
18-07-2020 09:27

Rapporter til Admin
Det er fint at starte med et billigt Forerunner 35. Så kan du blive lidt klogere på løbeure og så senere opgradere. Jeg anbefaler at oprette en konto hos Strava så kan du se din løbehistorik. Måske har du også nogle venner der løber som du så kan følge. En ting er uret men det er også godt at have en app. Mange i Danmark bruger stadig Endomondo, men Strava er altså lige lidt bedre. Du kan sagtens automatisk synkronisere automatisk til både Endomondo og Strava. https://support.strava.com[...] Her er min egen konto: https://www.strava.com[...] så kan du se hvordan det ser ud. Strava og Endomondo er både apps og til computer. Garmin har også deres egen side, men jeg kan godt lide Strava.
--
A clean house is a sign of a broken computer
--
Sidst redigeret 18-07-2020 09:28
#15
AHoeg
Bruger Aspirant
18-07-2020 15:06

Rapporter til Admin
Vi har både Garmin Vivomove HR og Amazfit Bip herhjemme. Har prøvet løb med begge og vil helt klart anbefale Amazfit Bip. Perfekt pris og nemt at tracke forskellige aktiviteter og efterfølgende uploade til Endomondo, Strava Eller lignende :)
--
#16
BabaMac
Ultra Nørd
19-07-2020 20:23

Rapporter til Admin
#14 Tak for tippet, det må jeg lige se på i løbet af ugen :) Pt løber jeg alligevel kun på løbebånd, så betyder ikke skide meget at få tracket alle "turene", andet en forbrænding af kalorier.. Men vil have det i baghovedet når jeg engang skal ud i naturen :)
--
Mine salgsannoncer kører med al sandsynlighed også på Dba.dk..

Opret svar til indlægget: Første ur til løb?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login