Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Jobsamtale og eget projekt

Af Gæst Mads | 07-09-2020 13:03 | 1015 visninger | 17 svar, hop til seneste
Hej HOLere Måske jeg kan finde lidt råd om hvordan jeg kan gribe det her an.. Jeg har de sidste måneder været freelancer med egen hjemmeside og nu har jeg så en jobsamtale hos en konkurrent som jeg egentlig er åben for at arbejde hos. Vedkommende ved ikke at jeg laver noget på egen hånd. Mit dilemma er så, at langt de fleste firmaer i branchen ikke går med til at man har bierhverv, især ikke hvis man arbejder med det samme. Så hvis jeg fortæller dem det, så vil jeg sandsynligvis blive bedt om at stoppe og lukke biksen ned. Det vil jeg ikke have det for godt med. Det andet der nok sker ved at fortælle det er, at de nok tænker jeg ikke bliver hængende hos dem længe og at jeg en dag hopper tilbage til "mit eget". Ergo, ansætter de mig ikke. Det ideelle vil være at de lader mig køre mit eget ved siden af arbejdet men det scenarie tror jeg ikke på da vi vil være konkurrenter. Jeg er pænt træt at af sidde for mig selv og vil gerne være med kollegaer og ind i en rutine igen. Men at kyle mit projekt ud af vinduet vil ikke være nemt at sluge. Nogle råd, måske nogen med egne erfaringer som de kan dele af?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Laust
Giga Nørd
07-09-2020 13:22

Rapporter til Admin
Hej Du kan selvfølgelig ikke være ansat i en virksomhed om dagen og så lave en konkurrent til den om aftenen. Der kan selvfølgelig være undtagelser...
--
#2
SUPERBOY
Giga Nørd
07-09-2020 13:33

Rapporter til Admin
Tror eneste løsning er at være åben omkring det til samtalen og evt. aftal at du sætter dit eget firma på pause så længe du er ansat. Kan ikke forestille mig nogen synes det vil være "ok", at du kører videre med det ved siden af. Da du reelt kan underbyde/henvise kunderne hos konkurrenten til dig selv... (ikke at du nødvendigvis kunne finde på at gøre det)
--
Tag altid BACKUP!!
#3
Mads
Gæst
07-09-2020 13:38

Rapporter til Admin
Det ikke fordi jeg vil arbejde ved siden af i skjul eller for den sags skyld regner med at de går med til det men det er mere om ikke jeg kan vende det på en måde så jeg undgår at skulle smide alt hvad jeg har lavet ud af døren
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
syncmarster
Junior Supporter
07-09-2020 13:43

Rapporter til Admin
I min kontrakt står der at jeg gerne må arbejde ved siden af, dog ikke konkurrerende eller skadeligt for firmaet. Tror du skal passe meget på hvis det er lig eller det samme.
--
To stk. En stationær og en bærbar.
#5
stallemanden
HOL Moderator
07-09-2020 13:51

Rapporter til Admin
#3 Du har selv svaret på det. "Din konkurrent" har et job du kunne være interesseret i. Så siger det lidt sig selv, at ønsker du at arbejde der, så stopper du med dit freelance. Det vil med 99% sikkerhed være en del af din kontrakt, at du ikke må drive konkurrerende virksomhed.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#6
Peter.
Gigabruger
07-09-2020 14:05

Rapporter til Admin
Hvis det er helt det samme vil de nok ikke, men kunne du evt ville arbejde med noget andet, og så lave noget andet end dit arbejde i dit firma, hvis det er pga du savner at side med andre folk. Her er det ikke et problem at have bierhverv, arbejder som it-arkitekt, men havde gennem mange år mit eget firma, hvor jeg lavede software udvikling (apps/web), men det er selvfølgelig altid, at ens arbejde kommer før ens "fritids" virksomhed, og man ikke er direkte konkurerende / overhovedet ikke blander det sammen, inkl relationer og viden fra ens arbejde. Men det er vigtigt at få en evt. aftale på parpir, standard kontrakten jeg har skrevet under på, siger alt arbejde og kode tilhører min arbejdsplads, uanset om det er i fritiden, har så fået en tillægs aftale, hvor det tydeligt står, jeg må arbejde ved siden af, og alle rettigheder tilfalder mig selv, og ikke min arbejdsplads, hvis det er udviklet uden for arbejdstid. Eller hvis du savner andre at side med, kunne du jo evt. også finde et kontor hotel/fællesskab, hvor der er mange mindre virksomheder, så kunne man også lave lidt samarbejde med andre.
--
Sidst redigeret 07-09-2020 14:06
#7
bluzzer
Bruger
07-09-2020 14:15

Rapporter til Admin
Nu ved jeg ikke hvor du er bosiddende, men som #6 skriver. Overvej et kontor fællesskab. Har flere gange set Jesper Buch har søgt nogle til hans kontor fællesskab. Tænker det kunne være rigtig inspirerende og det helt rigtige miljø at sidde i hvis man er upcoming selvstændig. Der er i hvert fald mulighed for at netværke.
--
#8
Mads
Gæst
07-09-2020 15:01

Rapporter til Admin
#6 Er det en aftale i blev enige om inden du startede på job eller kom det hen ad vejen? Kan godt se det ikke er realistisk at spørge en konkurrent om lov men hvordan vil en arbejdsgiver se det, hvis ens bierhverv ikke er konkurrerende eller inden for samme felt? Vil arbejdsgiver ikke se det som en ulempe når de sidder til en jobsamtale og hører, at man har ønske om at lave noget ved siden arbejdet man søger?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
stallemanden
HOL Moderator
07-09-2020 15:12

Rapporter til Admin
#8 Så længe det du laver ved siden af, ikke er konkurrerende med din arbejdsgiver, og ikke går ud over det du laver for dem, så kan jeg ikke se hvad der skulle være af issues. Men vær åben om hvad det er du laver, så du ikke ryger ud på røv og albuer lige pludselig, grundet kontraktbrud med dertil hørende sanktioner/konsekvenser. Med andre ord. Sørg for rene linjer, og spil med åbne kort. Det er det du kommer længst med.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#10
Wonza
Mega Nørd
07-09-2020 15:42

Rapporter til Admin
"... Og hvis I ansætter mig, skal jeg nok sørge for at skaffe MINDST én konkurrent ad vejen... :o)"
--
Har du brug for et kram? Kom og få et kram.
#11
Jepperdepper
Ultra Supporter
07-09-2020 15:54

Rapporter til Admin
Du kan også overveje #7's ide. Jeg var rigtigt glad for at sidde i kontorfællesskab, den tid jeg gjorde det. Vi sad sammen i små kontorer, spiste frokost sammen og var ude at drikke en øl en gang imellem, julefrokost osv. Og så giver det også inspiration, forbindelser og opgaver.
--
#12
Peter.
Gigabruger
07-09-2020 16:08

Rapporter til Admin
#8 Det var en aftale jeg lavede da jeg startede, var åben med jeg havde mit eget ved siden af, men jeg var også klar til at skrotte mit firma hvis de ville stejle helt over det, dog vil jeg også sige at jeg tror ikke den ville have gået idag i samme virksomhed, tingene var mere fleksible da der var 100 ansatte da jeg blev ansat, end nu hvor der er >2000, og der er politiker om alt mellem himmel og jord.
--
Sidst redigeret 07-09-2020 16:12
#13
Kristina
Korrekturlæser
07-09-2020 16:32

Rapporter til Admin
Et par råd: - Spil med åbne kort. Fortæl at du har den her virksomhed, hvor du laver x, og at du fortæller det, fordi du gerne vil være åben, fordi du tror på tillid kommer man længst med. - Brug det til din force. Det er da mega flot, at du har selvstændig virksomhed, hvor du kunne tjene penge på dine evner? De evner kommer så også firmaet til gode, hvor du kan være med til at hæve den økonomiske bundlinje hos dem på x, y og z måde. - Kom mede en kladde på, hvordan en skriftlig aftale kunne stykkes sammen, så firmaet kan føle sig sikre på, at du ikke er ude på at stjæle idéer, kunder eller penge. At I er et team, og du vil være en del af holdet. Summa summarum: Det nytter simpelthen ikke noget at holde det i det skjulte. Hvis de ikke kan rumme det, så er firmaet alligevel ikke det rette sted for dig.
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...]
#14
Thomas G
Monsterbruger
07-09-2020 16:39

Rapporter til Admin
Konkurrerende virksomhed er nok et problem, så skal man snarere snakke samarbejde/underleverandør med dem. Er det ikke konkurrende vil nogen steder godt acceptere det og andre ikke. De vil alle spørge hvor meget tid bruger du/fylder det. Kan dine kunder acceptere at blive tilsidesat hvis arbejdgiver har en haste opgave etc. Jeg har fået et par af mine kunder til at skrive at de er klar over at de er lavere prioritet end mit normale arbejde. Samt at opgaverne altid laves uden for normal arbejdstid/weekend/ferie/fridag(med godt varsel). Det er ting du SKAL have svar på rede hånd på, til hvis de er åbne for konceptet. Jeg kunne i mange år bruge formuleringen jeg har virksomhed ved siden af men omsætter så lidt at jeg ikke er moms registreret. Er du moms registreret er det været sværere, for du er lidt nød til at afsløre dit overskud, noget som de færreste er komfortable med. Og er tallet højt over 100k, tror jeg du kan afskrive det helt. Og står der en ved siden af dig med samme evner uden ekstra ved siden af... så har du også tabt. Mit held har været at jeg har gjort alt i mit firma for at hjælpe tidligere eller nuværende arbejdsgivere. Og det budskab sælger sjovt nok meget godt, altid at kunne få lidt hjælp fra en der har rodet med tingene tidligere. Er du mere alvorlig med din egen biks, og reelt set står på vippen til at det løber rundt, ville jeg nok gøre som de andre skriver forsøge mig med et kontorfællesskab eller to, for at få lidt modspil.
--
#15
Thomas G
Monsterbruger
07-09-2020 16:41

Rapporter til Admin
#13 Kristina har fat i det rette. Husk også at søger man dit navn frem vil Virk udstille det faktum at du har en registreret virksomhed. Er det et ApS eller A/S kan man se en del økonomi tal allerede der.
--
#16
jesperkbh
Mega Supporter
07-09-2020 18:06

Rapporter til Admin
Dette er en ældre artikel men jeg har netop læst den da jeg har oplevet ligende udfordringer https://viborgloen.dk[...]
--
#17
jbob2222
Ny på siden
07-09-2020 19:31

Rapporter til Admin
Hvis du har nogle eksisterende kunder eller brand recognition så kunne du jo give disse med i bytte for bedre løn/mindre anpart. Hvis du har en bruger på en freelance site kan den jo også benyttes til at hente kunder hjem til dem. Hvis ikke det giver mening så vil jeg blot erklære mig enig med #13 #14
--

Opret svar til indlægget: Jobsamtale og eget projekt

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login