Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Dankort som kreditkort, sidst på måneden

Af Gæst Kreditmanden | 28-09-2020 20:28 | 1660 visninger | 31 svar, hop til seneste
Hej gutter Jeg har et dankort og vil selv sige jeg har styr på økonomien. Det er dog sidst på måneden, så kontoen er desværre ikke stacked up. Jeg har igennem noget tid fundet ud af at der er nogen butikker der først trækker pengene flere dage senere, ja nogen butikker går der næsten en uge! Der plejer vidst også at gå et par dage hvis man i stedet vælger at benytte kortet på mobilen da det så bruger visa-delen. Hvis man nu ikke har penge på kontoen, eller køber for mere end der er, kan man så få et problem? Man kan se hvornår købet er foretaget men pengene bliver først trukket senere. Er det mon ok, at spekulere på denne måde at sit dankort er et kreditkort så de dage eller den uge der går før pengene bliver trukket er en form for kredit
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
klinto75m
Super Supporter
28-09-2020 20:35

Rapporter til Admin
Hvis du har et Visa/Dankort er det muligt at trække over på dette kort, alt afhængig af din aftale med banken. Jeg har bare fået tildelt et af banken med standard aftale, og jeg har mulighed for overtræk. Dog kan der komme en regning i slutningen af året med renter på de penge du har "lånt".
--
MSI GTX 1070 - I7 7700k - MSI H110I Pro - 16GB DDR4 Vengence RGB - MasterLiquid Lite 120 - Cougar QBX
#2
BaZTard
Giga Nørd
28-09-2020 20:37

Rapporter til Admin
Jeg tænker din bank nok skal kontakte dig, hvis det bliver et problem. Men jeg vil nu så nok mene du netop ikke, har styr på økonomien, når du har behov for at overtrække din konto. Men tror ikke du skal være nærvøs for de spærre dit kort, uden i det mindste at kontakte dig først.
--
#3
Sven Bent
Ultra Nørd
28-09-2020 20:37

Rapporter til Admin
"og vil selv sige jeg har styr på økonomien." men dit spoegsmaal er klart et bevis paa det modsaette. Hvis du skal bruge kredit for enden af maanedenen saa lever du dyere end du tjener ind til dit spoergsmaal om det er ok er ret subjektivt. personligt vil jeg mene det aldrig er ok ikke at have penge for enden af maanedet. Hvis du leve i USA kunne jeg forstaa det pga eksterne forhold. men i DK er det retsvaert at ende i den situation medmindre men netop ikke har styr paa sin oekonomi fuerzzz ?
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#4
ilmep
Monsterbruger
28-09-2020 20:38

Rapporter til Admin
Tag en snak med din bank. Bedre end at lave bevidst overtræk. Du har dog ikke styr på økonomien, hvis du er havnet i den her situation.
--
#5
Kreditmanden
Gæst
28-09-2020 20:44

Rapporter til Admin
Jeg snakker ikke om et overtræk hvor man går i minus. Det jeg tænker på er hvis man køber noget et par dage inden lønningsdag, hvor pengene så først bliver trukket på lønningsdagen eller efter men købet er foretaget før
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
DonBonzini
Elitebruger
28-09-2020 20:55

Rapporter til Admin
#5 "Hvis man nu ikke har penge på kontoen, eller køber for mere end der er, kan man så få et problem?" Hvad snakker du så om? Se om du ikke kan få et Mastercard eller lignende, det er typisk gratis og der er op til 40 dages gratis kredit (mener jeg det er). Tvivler dog på at det vil løse dit problem i det lidt længere løb, det lyder ikke til at du har så meget styr på din økonomi som du siger!
--
Sidst redigeret 28-09-2020 20:56
#7
Jim Night
Guru
28-09-2020 21:04

Rapporter til Admin
Hvis du "har styr på økonomien" har du ikke behov for ekstra kredit et par dage op til den første!! Lav et budget og hold dig til det. Sæt gerne mindst 10 % til side til uforudsete udgifter.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#8
MartinPersson
Bruger
28-09-2020 21:11

Rapporter til Admin
I teorien er der jo ikke noget der hindrer dig i at købe "på forskud", hvis butikken er længe om at trække pengene - men det er nok lidt svært decideret at regne med (hvem siger at butikken altid først hæver pengene efter eks. 4 dage). Jeg vil i stedet anbefale, at du tager en snak med din bankrådgiver og evt. får en lille kassekredit (måske på et par tusinde kroner). Så er du hvert fald sikker på, at kortet ikke pludselig bliver spærret, selv HVIS du skulle bruge lidt af kassekreditten. Jeg synes personligt at det er mere "ordentligt" bruge af penge man har fået lov at låne på forhånd, end at låne bankens penge og først spørge om lov bagefter - eller når de henvender sig og siger, at du har brugt flere penge end du havde til rådighed.
--
#9
ToFFo
Guru
28-09-2020 21:36

Rapporter til Admin
Du giver den bare gas. Man kan lave overtræk med et Dankort, så bare du fylder op igen, inden banken slår alarm er det intet problem. Der kommer selvfølgelig renter på, men det er straffen for at trække over. Måske er der endda et gebyr for det. Alt afhængig med din bankaftale. Jeg bruger ofte Google Pay. Det opretter et virtuelt kort, som trækker penge fra det kort du lægger ind i Appen. Der går som regel 2-3 hverdage før pengene jeg bruger i Google Pay bliver trukket. Uanset hvor jeg bruger den betalingsmetode. Måske hjælper det dig? #3 - Hahaha jeg tænkte også det næsten måtte være gode gamle fuerzzz. Legenden! Men ham her skriver alt for pænt og sammenhængende. Gad vide hvordan fuerzzz har det. Gad vide om han overhovedet lever.
--
- Indsæt signatur -
#10
Cykle35
Elitebruger
28-09-2020 21:41

Rapporter til Admin
Drop kassekredit, den er roden til alt ondt. Fordi du en enkelt gang får et overtræk på kortet er bedøvende ligegyldigt. Der hvor det bliver et problem er hvis det konstant gentager sig. Spørg din bankmand hvordan det forholder sig med netop din aftale med dem, der er en grund til det hedder et kreditkort ;)
--
https://valid.x86.fr[...]
--
Sidst redigeret 28-09-2020 21:42
#11
ToFFo
Guru
28-09-2020 21:56

Rapporter til Admin
#10 - Helt enig, fuck kassekredit. Det lort har jeg bøvlet rigeligt med for år tilbage, da jeg var i økonomisk ruin. Hvis luksusfælden fandtes da jeg var i start 20'erne havde jeg meldt mig til uden tøven. Men det var heldigvis ikke noget et par år med mikro lejlighed, ris, ketchup og havregryn ikke kunne fikse. Det var nogle meget... lange år... Det der med at være i minus 20.000, så kommer der løn, så man er i minus 15.000 efter udgifter. Så giver man bare op...
--
- Indsæt signatur -
#12
Knocker
Supporter Aspirant
28-09-2020 22:00

Rapporter til Admin
#3 "Hvis du leve i USA kunne jeg forstaa det pga eksterne forhold. men i DK er det retsvaert at ende i den situation medmindre men netop ikke har styr paa sin oekonomi" Arh .. Så man kan altså ikke have "ikke styr på sin økonomi", hvis man bor i USA, men alle andre steder foregår det modsat? Kom lige ud af TV livet, jeg har kendskab til masser som ikke har økonomien til at være så priviligeret at kunne "have styr på den". Hvis man ikke tjener nok til de mest basale ting, lever man så over evne? ... Finger. Navle. Exit :)
--
i9 9900K (h2o)•Gigabyte Z390 M•Crucial DDR4 Ballistix 32GB•EVGA GTX 1080 TI FE (h2o)•Kingston A2000 500GB NVMe•Crucial MX500 1TB SSD•AOC AG271QG4 27"
#13
Wut
Elite Supporter
28-09-2020 22:04

Rapporter til Admin
#0 Få lavet en kassekredit ved banken. Det er trods alt en bedre rente end overtræksrenten. Men, hvis du har styr på økonomien, så burde det jo ikke være nødvendigt. Hvad med at bruge færre penge, end du tjener, i en periode, så du har lidt buffer at arbejde med? Hvad med at have mindst 10.000 kr på kontoen altid, så har du 10.000 krs "gratis kassekredit" at arbejde med?
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#15
Sven Bent
Ultra Nørd
28-09-2020 22:30

Rapporter til Admin
#5 jeg tror din opfattelse for hvad et minus er ikke er det saamme som folk med sund okomisk fornugti hvis du har koebet noget og skylder penge paa dette saa regner det altsaa med sa hvis du koeber noget den 29. paa 600kr og du kun har 200kr paa kontooen saa er du har i -400 kroner okonomisk det kan godt avre din konto stadigvake siger 200kr fordu de 600kr foerst traekkes den 3. me nher nsakker du om livkviditet i stedet for. du er stadigvaek i minus indtil din penge kommer in den 1. aldrig koebe ting du ikke har penge til #12i I usa er forholdte omkring minimums loen og hjaelp fra staten saa ringe at det er nemt at havne i en situation hor du ikke har penge selv om du har vare sparsommelig. den risiko Danmark er markant lavere til ikke eksisterende. f.esk kan det vare du tjene minimumloesn og har lige nok til lejlighed mad og bil og basis ting. og du er fornutigt med penge og ligger lidt til siden saa falder du eller bliver ramt af covid19 eller anden faktore som ikke er i din kontrol som medfoere et hospitatl besoges det koster ca 5000kr er blive koert til skadestuen. sa skal der lige en doktor til, en senge, en nurse, og en teknisk assistent. og inden du er ude saa kommer det hele nok til at ligge omkring 80.000kr for noget du ikke har kontrol over. en saadan situion kan bringe din okonomi ret meget i bund selvom du er fornuftigt med dine penge. i danmark eksistere denne situation slet ikke. saa jaa at skulle laene penge for enden er maaneden er mere pga daarlig penge haandtering i DK end det er i USA. da DK har ret faerer eksterne aarsager til daarlig oekonomi. bemark at jeg paa intet tidspunkt udelukkede noget. paa trods af dine forsoeg til at faa de til at se saaledes ud
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
--
Sidst redigeret 28-09-2020 22:34
#16
Knocker
Supporter Aspirant
28-09-2020 22:35

Rapporter til Admin
#15 "Den risiko Danmark er markant lavere til ikke eksisterende" - Hvor er du vokset op henne? Eller er du typen som har haft alt og aldrig oplevet modstand, altså rigtig modstand, ikke "Ej kom nu far, bare 10.000 til nye sko.. Pleaaaaase"-modstand? Jeg har været i den anden ende af spektret, helt nede og skrabe, både i mit barne liv og delvis voksen liv, så jeg ved hvad jeg taler om - og når man går ud af døren og kigger omkring, er det absolut et eksisterende problem. Vores sygevæsen er ikke ens betydende med, at man ikke kan være fattig. At der findes en minimumsløn, er ikke ens betydende med at man er garanteret et job. Og så videre, og så videre.. Man kan altid finde nogen som har dårligere vilkår en end selv, men det er ikke ens betydende med, at ens situation ikke er dårlig. Ellers har alle det jo fantastisk, i forhold til børn i Afrika som sulter og dør heraf. :) Men tilbage til emnet..
--
i9 9900K (h2o)•Gigabyte Z390 M•Crucial DDR4 Ballistix 32GB•EVGA GTX 1080 TI FE (h2o)•Kingston A2000 500GB NVMe•Crucial MX500 1TB SSD•AOC AG271QG4 27"
#17
ToFFo
Guru
28-09-2020 22:37

Rapporter til Admin
#16 - "Fun" fact, i USA har man mindsteløn. Det har man ikke i Danmark :P
--
- Indsæt signatur -
#18
Knocker
Supporter Aspirant
28-09-2020 22:40

Rapporter til Admin
#17 Hehe true, dog bruges det inden for de forskellige overenskomster - Min pointe gik dog igennem alligevel, trods "fake news" fra #15 :D
--
i9 9900K (h2o)•Gigabyte Z390 M•Crucial DDR4 Ballistix 32GB•EVGA GTX 1080 TI FE (h2o)•Kingston A2000 500GB NVMe•Crucial MX500 1TB SSD•AOC AG271QG4 27"
#19
Cykle35
Elitebruger
28-09-2020 23:16

Rapporter til Admin
Op spørger om et overtræk sidst på måneden på et Visakort og ikke om verdens økonomien
--
https://valid.x86.fr[...]
#20
Monze
Ultrabruger
28-09-2020 23:50

Rapporter til Admin
Fuerzzz1 lever i bedste velgående og skriver de samme ligegyldige tråde bare på lds og jubii debat.
--
#21
Rolf
Ultra Supporter
29-09-2020 07:35

Rapporter til Admin
#20 hold da op, anede ikke jubii stadig eksisterede.
--
#22
spacefractal
Superbruger
29-09-2020 09:38

Rapporter til Admin
Pas på luksusfælden! Overtræk sidst på måned er netop fordi man har brugt for meget og ikke helt hafr styr. Anyway jeg har selv større minus sidst på måned. Det dog udelukkende fordi husleje betaling sker en dag eller to før udbetaling. Ej noget kan gøre noget ved. Mastercard pt en mulighed også, men hav styr på hvor meget man endeligt bruger på det kort.
--
#23
Sofacykel
Maxi Supporter
29-09-2020 13:34

Rapporter til Admin
Du siger du har styr på økonomien, men den er stram sidst på måneden. Du funderer over om du kan lave overtræk. Du vidste ikke at beløb bliver reserveret på dit kort ved brug af kort. Det kan hænde selv på debetkort. ???? Jeg kan altid se det egentligt rådighedsbeløb på min konto (indestående minus det reserverede) i min netbank. Der står altid 2 beløb ud fra hver konto såfremt jeg har brugt kort indenfor det seneste stykke tid. Ærligt talt må du da også vide hvad du bruger, så det kan vel ikke komme som en overraskelse når pengene bliver trukket - også selvom det er på et senere tidspunkt. Hvis du ikke har råd i dag, hvad får dig så til at tro du har råd i morgen? Bare fordi der står et højere beløb? Det skal jo holde i en tilsvarende periode... Dét synes jeg du bør få styr på i stedet. Ikke pisse i bukserne for at holde varmen.
--
Desktop: R7 3700X, RTX 2060 Super, 16GB, Xonar Essence STX Laptop: i7 3610QM, GTX 675M, 8GB, Xonar U3 Fine systemer, haps!
#24
Opafdensofa
Gæst
29-09-2020 14:31

Rapporter til Admin
#23 Overvej om der er forskel på et debet kort og et rigtigt visa/dankort. Der bliver beløbet nemlig ikke reserveret som ved et debet kort. At forstå -TAK
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#25
Anomynous
Nørd Aspirant
29-09-2020 14:35

Rapporter til Admin
#23 Det må være, som 24 er inde på, fordi du har et debit kort og ikke har muligheden for at trække over. Jeg havde debit kort som teenager men har alle mine voksne år haft dankort og det vil jeg for altid have og foretrække!
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#26
eric clapton
Junior Nørd
29-09-2020 14:48

Rapporter til Admin
Hvorfor er kassekredit noget lort ? #10 ? jeg har n på 45000 kr som jeg aldrig har brugt, men den koster mig heller ikke noget.Jeg har fuldstændig styr på økonomien har ikke haft overtræk de sidste 25 år.
--
i7 8700k 4,9 ghz GTX 1080TI 16 gb ram
#27
skandshus
Junior Nørd
29-09-2020 15:56

Rapporter til Admin
Det sku sjovt. Når man hører de folk som klarer sig fint sige at man ikke har styr på økonomien, så kommer de folk der har haft det hårdt og irettesætter med "altid acceptable respons" / Nu har jeg været helt nede og så er det nemt og bla bla bla/ Jeg har selv været på røven, boet i ghetto og pis og lort levet af nudler og jeg ved ikke hvad. Jeg har også overlevet fra dag til dag. Det er ikke andres skyld, og hvis man ikke har styr på sit budget så ender man der. Længere er den simpelthen ikke. Vi har ikke så ringe kår herhjemme at man kan blive ved med at give andre skylden, eller ens barndom. At jeg har haft en lorte opvækst og lign kan jeg da ikke bruge til at pege fingre af dem der hele livet har været fornuftigt og sige de ikke kan sætte sig ind i det? Hvorfor skulle de overhovedet bruge tid på at sætte sig ind i det? de har brugt energi PÅ at blive fornuftige. leve måske lidt kedeligere, hvor jeg måske har været mere ung og dumdristig... eller.. så har de knoklet for IKKE at ende i de situationer jeg var i med økonomisk ruin, gæld osv. Så må man kæmpe sig op af det. Længere er den bare ikke "det er ikke lige så nemt for alle".. næææ det er det ikke.. Juristen har også nemmere ved at tjene langt over 30.000 end en der ikke har nogen uddannelse. En iværksætter der står bag flere succesfulde virksomheder, har nok også en større sandsynlighed for at udtænke en genial ide end jeg har. Men det er da ikke ens med at jeg peger fingre af ham fordi han så har det let. Jeg må jo lære og spille med de kort jeg har på hænderne, istedet for altid at have så travlt med at fortælle folk hvorfor der er ting jeg IKKE kan lige så let som andre. hvad rager det dem? ingenting. Jeg er ikke der i livet i dag, ved at jeg sad og gloede. Det var ved at jeg tog mig sammen, tog nogle beslutninger der IKKE var i min interesse på daværende tidspunkt. beslutninger jeg syntes var trælse osv osv osv. Men sådan er det jo nu engang. Det bliver så evigt trættende med de ofre vi har.. dem har vi over alt. hver gang der er en som klarer sig dårligt, så er det altid forbudt at bede vedkommende tage sig sammen. Enten. så har han ADHD. eller så er det pga barndommen. Eller så er det noget 3, som man kan være stensikker på sørger for at hjælpe med at flytte ansvaret for eget lykke over til nogle andre. jeg er vokset op med mange som tog fornuftige beslutninger. Det gjorde jeg ikke. jeg er vokset op med mange som havde forældre med fornuftige beslutninger. Det havde jeg ikke. Ønsker jeg mine børn har forældre som tog/tager fornuftige beslutninger? ja selvfølgelig. Kan jeg søge om hjælp til det? nej de beslutninger må jeg sku selv tage ansvar for. Det er blevet alt for nemt nu til dags at få ansvaret flyttet fra ens egen person og over på andre, eller hvertfald som minimum at få sig selv undskyldt for den situation man nu engang er i. Nu har jeg ikke tid mere. jeg er nødt til at tjekke ind på mit 2 job for at få dækket de afdrag på min gæld der bliver trukket om et par dage, men jeg er heldigvis "kun" nogle måneder fra flere års afdrags helvede. Men sådan er det jo nu engang når man ikke tager nogle smarte beslutninger. Jeg har heldigvis noget erfaring så jeg nemmere kan se uheldige træk/beslutninger såfremt mine børn skulle være "på vej derud". Det prøver jeg at se som en værdi, der så har været rigtig dyr i indkøb. #0 du har ikke styr på din økonomi, længere er den ikke, uanset hvornår dine penge visuelt ser ud til at være registreret væk fra din konto, så ændrer det ikke på at du på dag A har 400 kroner, dag B foretager du et udtræk på 500. på dag C har du så en konto i -100 kroner, om resultatet først præsenteres for dig på dag D eller E er fuldstændig irrelevant. Det er basal matematik det her.
--
#28
kolkjaer
Giga Supporter
29-09-2020 17:33

Rapporter til Admin
Et dankort er ikke et kreditkort. Har du brug for 4 dages kredit sidst på måneden? Så få sparet 2000kr op og lad være med at pres det så hårdt. Har du brug for kredit? Så spørg banken om de vil give dig et kreditkort. Vil de ikke det, så er det nok en dårlig ide. Bankerne har systemer der automatisk rater dig som kunde. Og ubevilget overtræk trækker ikke i den rigtige retning. Og så er det sådan set ligegyldigt om din bankrådgiver kontakter dig eller ej. Ubevilget overtræk, særligt gentagende, stiller dig dårligere den dag du skal have et lån (bil, hus, whatever)
--
#29
Wut
Elite Supporter
29-09-2020 19:40

Rapporter til Admin
#27 Super indlæg, og respekt for at du kæmper dig ud af situationen! Helt enig i det her: Det er blevet alt for nemt nu til dags at få ansvaret flyttet fra ens egen person og over på andre, eller hvertfald som minimum at få sig selv undskyldt for den situation man nu engang er i. Det store problem ved at gøre andre folk ansvarlige for sine egne fejl er, at så bilder man sig selv ind, at man ikke kan gøre noget ved det. Hvis man selv tager ansvar, så kan man også rette op på sin egen adfærd. Hvis man har fokusset på, at det er andre folks skyld, så er det jo kun andre folk, der kan gøre noget ved det = ergo man er hjælpeløs. Hellere tage ansvar og være selvhjulpen, end at være ansvarsløs og hjælpeløs.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#30
skandshus
Junior Nørd
29-09-2020 22:24

Rapporter til Admin
#29 jeg er helt enig..! Og tak! soon to be free :)
--
#31
Dare_Devil
Supporter
30-09-2020 08:02

Rapporter til Admin
Som #28 er inde på, bør du måske opbygge en buffer. Spar fx 10.000 op og brug det som dit nye ‘nulpunkt’. Så kan du ‘overtrække’ op til 10k - helt gratis!
--

Opret svar til indlægget: Dankort som kreditkort, sidst på måneden

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning