Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Pisse koldt i ny lejlighed

Af Gæst Haugaad | 04-10-2020 08:05 | 3065 visninger | 39 svar, hop til seneste
Flyttet ind i sprit ny lejlighed bygget i år 2020, flyttet ind her fra d. 1 august. Skal lige siges jeg har talt med udlejer omkring det og det han siger giver ingen mening. Der er gulvvarme over det hele i lejligheden og hver rum har en digital termostat som sidder på væggen hvor der står både temperatur, luftfugtighed også som en 3. mulighed kan man så indstille guvlvarmen. Dags dato er der følgende grader i lejligheden her til morgen: Værelse 1: 22.6 grader Værelse 2: 21.9 grader Toilet: 22.6 grader Køkken+stue: 22.2 grader Hvad jeg kan finde på nettet fra diverse 'eksperter' er at der skal være mellem 19-21 grader, og at der altså faktisk er varmere hos os end hvad man man vil anbefale. Men her er pisse koldt ???????? jeg er lidt en frysepind, men min kæreste kan fandme gå i shorts om vinteren og sandaler året rundt uden problemer og vedkommende synes også her er koldt. Gulvvarmen er ikke startet, da den jo først vil reagere når der begynder at blive koldeere, men hvad skal det hjælpe at starte den? Er der et eller andet jeg ikke forstår. Jeg har forsøgt at læse manualen på de digitale termostater vi har og jeg forstår fint hvordan de fungerer rent funktionelt, men ikke hvordan det skal bruges praktisk. Vi har desuden også ventilationsanlæg som køre på ca. 3/10. Det er noget som er med til at holde indeklimaet godt og luften dejlig ny og bygherre siger man helst ikke skal slukke for dem og det IKKE vil hjælpe på at her føles mindre koldt. Er det bare pis han fyrer af? Det er bare så forvirrende, fordi det er da fantastisk at bo i en helt ny bygning fra 2020, hvor der er +22 grader uden nogen former for varme eller andet er tændt, men det føles bare slet ikke sådan? Sidder der nogle med lidt erfaring med sådan noget her der kan hjælpe mig lidt?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Kantoz
Nørd Aspirant
04-10-2020 08:25

Rapporter til Admin
Gulvvarmen skal fungere som radiator i huset, så for at få mere varme skal der gang i gulvvarmen.
--
Alle computere er bærbare - hvis man blot anstrenger sig lidt!
#2
sn00p
Maxi Supporter
04-10-2020 08:28

Rapporter til Admin
Har du prøvet at måle med et termometer? Det kan jo være, at dem på væggen måler forkert.
--
#3
Haugaad
Gæst
04-10-2020 08:29

Rapporter til Admin
Tak Kantoz, det tror jeg også godt jeg forstår, men hvordan siger termostaterne så +22 grader? Selv de dage i sidste uge hvor der var helt ned til 2-3 grader om natten sagde termostaterne stadig væk +21.5 grader i alle rum om morgenen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
BabaMac
Ultra Nørd
04-10-2020 08:29

Rapporter til Admin
Hvor sidder følerne? Altså dem der registrerer 22'ish grader i hele lejligheden? Har du prøvet at måle efter selv? Jeg kan ikke forstå hvordan nogen kan fryse hvis der er 22 grader, medmindre dit blodomløb er helt ad helvedes til eller lignende..
--
Mine salgsannoncer kører med al sandsynlighed også på Dba.dk..
#5
Haugaad
Gæst
04-10-2020 08:50

Rapporter til Admin
Nej har jeg faktisk ikke. Men bør et termostat sæt til +10k ikke måle mere præcist end et termometer jeg kan købe til 500? Jeg har ingen sundhedsproblemer og ingen problemer med blodomløb. Måske jeg bare skal prøve at sætte termostaterne op på 23 grader alle sammen sådan der kommer gang i gulvvarmen? Nogle som har erfaring? Tak iøvrigt #4 for svar det sætter jeg pris på
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Stroyer
Guru
04-10-2020 09:03

Rapporter til Admin
0# Hvis man synes der er koldt så skruer man vel op for varmen? Sæt alle termostat til 25c og se hvad der sker - hvis der nu bliver for varmt jamen så må man skrue ned igen. Følelsen af om det er koldt eller varmt er individuelt. Hvad er det lige du havde tænkt at udlejer skulle gøre? :-) Lejer: Her føles koldt Udlejer: Har du skruet op for varmen? Lejer: Nej - men termostaterne siger at der er varmt nok men der føles koldt. Udlejer: Hvis I synes det er koldt så må i vel skrue op for varmen?! Een ting I skal være opmærksomme på er at I nyere huse mv. med gulvvarme hvor der i alle vægge, lofter mv. er SUPER isoleret her kører gulvvarmen minimalt da der nærmest ikke skal andet til end et stearinlys for at holde det varmt. Dette bevirker at gulvet vil føles koldt selv med gulvvarme (Varmen stiger op)
--
IDGAF!
#7
Casper
Gæst
04-10-2020 09:03

Rapporter til Admin
Jeg ville lige gennemgå vinduer og div. åbninger i lejligheden for at checke efter eventuelle åbninger der kan give træk i lejligheden. Der kan have været monterings/konstruktionsfejl ved byggeriet
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Mion
Super Nørd
04-10-2020 09:24

Rapporter til Admin
vi har gulvvarme, erfaring er i vinter måneder eller kolde periode, at thermostat skal ligge omkring 23 grader før der føles varmt.. det sjove er jo lidt at varme stiger. så der kan faktisk godt være koldt ved gulvet selvom rummet er varmet op, og så reagere gulvvarme langsomt.. derudover er der også tit nat sænkning på .. jeg bruger en brændeovn til at kompensere, så har sat min gulvvarme på 21 grader. og så æder vi de store skift i temperaturer med brændeovnen. det er især en udfordring da vi har store vinduer og 6 meter til loft, så solen kan varme MEGET i perioder, og vi har meget "frit" luft at varme op. vi har 3 lags thermoruder, men der er altså også stadig kulde udslag fra store vindues arealer, og da det er et svensk træhus, så har vi MANGE vinduer.. så det gør også noget i forhold til det. Normalt bygger man et hus "perfekt" i min verden, så har man riste op af vinduerne, hvor man har en varme stigning, selvom man har gulvvarme, har man ikke det, så får man altså følelsen af kulde tæt på vinduer.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#9
-Henrik-
Ultrabruger
04-10-2020 09:28

Rapporter til Admin
Jeg bor i en lejlighed, der blev renoveret i 2009/2010. Den er godt isoleret, og der er gulvvarme i alle rum - mener der står Wavin på de digitale fiduser, der sidder i hvert rum. Når der er koldt udenfor, kan hele lejligheden også føles kold, selv om der er f.eks. 22 grader i rummene. Jeg gør det, at jeg lige skruer op for gulvvarmen i stuen, for at starte den. Men skruer så ned igen efter f.eks. en time. Så passer det med, at stuen er “varmet op” resten af dagen.
--
#10
korvol
Giga Supporter
04-10-2020 09:45

Rapporter til Admin
Standard 18 grader så en temptur på 22-23 grader, hvis man øger temptur dannes der svamp.
--
#11
StarF
Semi Nørd
04-10-2020 09:54

Rapporter til Admin
Nu harjeg boet i et hus med gulvarme i 10år, og er der koldt er der noget galt. 1: i har genvækst, hvad temperatur er den sat til at skyde luft ind med? sæt den evt op til 23/24. 2: man skal ikke gå og indstille temperaturen på gulvvarme da det tager lang tid om at reagere. Har i mulighed for at ændre på hvor varmt vand den bruger i gulvet? måske den skal sættes lidt højere 3: vi har som regel vores gulvvarme på 23/23,5 om vinteren og 21/22 om sommeren. vi har klinke gulv det er lidt mere køligt, så vi har vores vand i gulvet til at være 24c
--
Shine on you crazy diamond! http://www.evilsun.dk[...]
#12
stallemanden
HOL Moderator
04-10-2020 10:03

Rapporter til Admin
Jeg tror godt, at du kan regne med, at termostaterne viser korrekt. Vi har gulvvarme, og har indset, at temperaturen faktisk skal være lidt høj, for at man ikke føler det er koldt. Vi har sat temperaturen til 24-25 grader. Når vi så kommer op i vores datters værelse, hvor der er 23 grader, føles det faktisk koldt. Men overordnet set. Er det koldt, så skru op for varmen, selvom om man synes at den temperatur der er, burde være nok. Det der KAN være, er fremløbstemperaturen på gulvvarmen. Den kan reelt være sat så lavt, at den ikke ville kunne give varme nok.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#13
Stroyer
Guru
04-10-2020 10:20

Rapporter til Admin
11# Bliver lige nødt til at "rette" lidt på dig :D Det hedder "Genvex" men det er bare hvad _et_ firma har kaldt _Deres_ produkt/firmanavn. Selve teknologien hedder: "Varmegenvinding" (Man bruger varmen i udsugningsluften til at varme indblæsningsluften op = mindre energiforbrug) og dette får man igennem et Varmegenvindingsanlæg fra fx. Nilan, Duka, Danfoss og Genvex mf.
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 04-10-2020 10:24
#14
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
04-10-2020 10:41

Rapporter til Admin
Bygherre har ret mht ventilation. Moderne byggeri er så tæt, at der ikke kommer luft ud og ind med mindre du lufter ud. I ældre huse er der ikke nødvendigvis tæt omkring vinder og døre med videre, så der er "udluftning" hele dagen. Hvis din ventilation ikke kører, så får du ikke skiftet luften i lejligheden og indeklimaet lider under dette. https://sparenergi.dk[...] Der er masser af andre kilder også.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#15
bobson
Ultra Supporter
04-10-2020 10:44

Rapporter til Admin
Som #12 gør opmærksom på: det nytter ikke meget at skrue på dine termostater, hvis fremløbstemperaturen er sat lavt. Så du skal have fat i "kilden". Her hos mig, er det jo i min egen kælder - i en lejlighed ved jeg ikke. Som det også nævnes - mine termostater står på 24-25 grader - det er ikke den reele temperatur i rummet.
--
#16
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
04-10-2020 10:57

Rapporter til Admin
Gulvvarme er desværre mere end bare at dreje på "hanen", som man er vant til fra en radiator. Måske er det indstillet forkert af vvs'eren som har installeret, msåke er det slet ikke indstillet overhovedet. Prøv at læse denne tråd, for at få en fornemmelse af "videnskaben" bag: https://www.lav-det-selv.dk[...] Min svigermor bor i hus fra 18 og hendes gulvvarme føles som din. Termostaterne siger 22-23 grader, men det føles ikke dejligt varmt - ikke at jeg synes der er koldt, men de 23 grader føles anderledes end de gør hos mine forældre, som ikke har gulvvarme. En del af din kuldefornemmelse, kan jo også være "psykologisk", da du skal vænne dig til en ny type varme. Fornemmelsen er også en anden hvis I har betongulv med klinker, de føles koldere end trægulv (omtales også i ovenstående tråd). Fryser du på tæerne, så fryser resten af kroppen lettere end hvis tæerne er varme. Hvad mærke er gulvvarmeanlægget?
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#17
Buss Lysår
Giga Supporter
04-10-2020 11:50

Rapporter til Admin
#8 Måske et lidt fjollet spørgsmål, men er der en måde til at beholde varmen i gulvet på? Her tænker jeg fx at det kunne være lækkert når man træder ud på toilettet om morgenen, at gulvet er dejligt varmt, i stedet for kolde klinker som nu.
--
#18
bobson
Ultra Supporter
04-10-2020 11:55

Rapporter til Admin
#17 Selvom det er korrekt at varm luft stiger, så er gulvet jo stadig varmt med gulvvarme :)
--
#19
lauridsen1
Maxibruger
04-10-2020 12:10

Rapporter til Admin
Kort svar skru op for rumtemperaturen til du er tilfreds eller tag mere tøj på (som man gjorde i gamle dag hvor man skulle spare på varmeregningen) Virker der ikke kan det være træk fra utætte vinduer/døre eller indblæsningsluften fra dit ventilationsanlæg der er for kold og skal sætte op i temperatur. Som nogle af de andre er inde på må du ikke slukker for ventilation da den sørger for at holde din luftfugtighed lav. #10 og nej "hvis man øger temptur dannes der svamp." Det giver typisk mindre svamp fordi det kan være mere vanddamp i varm luft. Sagt med andre ord er det luft fugtighenden der giver svamp og ikke hvor varm eller kold luften er. Men du kan selv kik lidt på begrebet "relativ luftfugtighed" :-)
--
AMD 7 3700X | Nzxt Kraken x62 | Msi RTX 2070 super | 16GB 3200mhz G.skill | 1TB Corsair MP510 | Asus crosshair vi x370 | Acer 27" LED 144hz IPS
#20
bobson
Ultra Supporter
04-10-2020 12:20

Rapporter til Admin
Altså, fremløbstemperaturen er det eneste du kan regulere varmen med, ved gulvvarme - forudsat, at du ikke får varme nok ved at stille på termostaten. Fremløbstemperaturen har typisk en vinter- og en sommerindstilling. Det er ikke meningen, at man skal gå og stille på termostaterne, når først man har fundet sin "komfortvarme".
--
#21
Qax
Nørd
04-10-2020 13:12

Rapporter til Admin
Det som dine termostater viser er deres SET punkt. Altså det som de er sat til at ramme. Under hele dette forløb, har du slet ikke overvejet at tage et billede af dine væg termostater? Kunne det tænkes at varmeanlægget slet ikke er startet op i jeres bygning, så den kun kører på varmt brugsvand og ikke centralvarme? Du skal have ændret dine termostater til at vise den rummets temperaturen og ikke den temperatur som den er indstillet til. Og som andre siger, så er der sgu da noget helt galt, hvis du ikke engang har målt rummets temperatur med et rigtigt termometer. Du har sikkert en husleje på en million om året ( overdrevet ), når det er så nyt, så du har vel råd til et køleskabstermometer? Et eller andet sted i din lejlighed, der findes du en lille plade, som sidder på en væg. Den plade kan du fjerne og dermed komme ind til din gulvvarmecentral. Der kan du så mærke efter om hovedrørene er varme eller ej. Og hvis du når til den konklusion, at du ikke kan kende forskel på hvilke rør der går til hvad, så tager du et billede og linker til det billede i dropbox, imgur eller noget tilsvarende.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#22
Qax
Nørd
04-10-2020 13:17

Rapporter til Admin
ps. jeg er på linie med de andre, omkring din temperatur. Jeg er ikke kuldeskær som sådan og jeg har gulvvarme i mit køkken, som står på 23 grader. Når den er nede på 21-22 grader, så føles det køligt. Det er en Roth gulvvarme termostat hvor at jeg kan se rummets temperatur og hvis jeg holder pil op eller ned inde, så kan jeg ændre temperaturen. Evt sæt den op til 24-25 grader og se om det ændre noget.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#23
vest-aalb-dk
Mega Nørd
04-10-2020 13:28

Rapporter til Admin
#0 der burde være en kvalitetssikringsrapport, den ligger højest sandsynligt i jeres teknikrum, der kan du se hvordan du justere de forskellige ting ang jeres gulvvarme osv. Umiddelbart kunne jeg forstille mig at der ikke er luftet ordenligt ud i systemet.
--
!AMD HAS RYZEN
#24
Dragonheart
Guru
04-10-2020 15:12

Rapporter til Admin
#10 Sikke noget vrøvl at komme med. @OP Er der måske træk hvis du føler 22 grader er koldt? Hvor meget tøj går du med i lejligheden? Bare fødder gør ofte det føles koldere. Mål temperatur med andet termometer - hvad viser det?
--
#25
Flagg
Monsterbruger
04-10-2020 21:32

Rapporter til Admin
Prøv at stille temperaturen til 25 grader på styringen.
--
#26
Freak13
Ultrabruger
04-10-2020 22:08

Rapporter til Admin
Hvis du har fliser over det hele, så føles de også mere kolde end hvis du kommer fra gulvtæppe, eller træ gulv.
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H150i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms 144 hz |
#27
Wut
Nørd Aspirant
04-10-2020 22:34

Rapporter til Admin
Det er typisk her i starten af fyrringssæsonnen, at der kan føles koldt selvom rummene er fint varme. Hvis der er 22C i albuehøjde i et rum, kan der fint være 18 grader ved gulvet, eller koldere endnu alt efter forholdene. Når det er koldt for fødderne, så fryser man. Det føles varmere at stå i et 22C rum, hvor der også er 22C ved gulvet, end i et 24C rum med 20C ved gulvet. I starten af fyrringssæsonen står gulvvarmen for det meste slukket, og så bliver gulvene kolde og man fryser. Det er helt galt, hvis man har alt for høj fremløbstemperatur til gulvene. Så svinger gulvtemperaturen alt for meget op og ned, og så får man perioder, hvor man fryser. #0 Hvad er din fremløbstemperatur til kredsene? Jeg starter som regel konservativt ud med 24C (trægulve, strøer, varmefordelingsplader), så der er gennemløb i de fleste kredse det meste af tiden, og skruer så langsomt op i løbet af vinteren efterhånden som gulvvarmen ikke er nok til at holde rummene varme. Det giver den bedste komfort og bedste udnyttelse af varmen, frem for bare at pløkke 35C vand ud i gulvene, og så står anlægget der og tænder og slukker alt for ofte. Man kan også (hvis det findes på anlægget) stille en minimum-gulvtemperatur (f.eks. Wavins IR-sensorer). Det bruger jeg på badeværelserne, så gulvene altid er mindst 23 grader dér, og mindst 22 grader i rummet. Så står anlægget ikke og cykler gulvets temperatur op og ned for at holde 22C i rummet uden at holde gulvets tempetur ved et minimum - så er gulvet altid lunt uanset rumtemperaturen. Tilføjelse: Rumtemperatur over 22C (eller endda over 21C) er bare at fyre penge af for fuglene. Prøv at google det. De fleste eksperter anbefaler 21-22C. Hvis man drøner varme af til at varme op til 24C, så brænder man bare omkring 10% flere penge af. Få styr på træk, kuldebroer, mv frem for bare at dreje op for varmen.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 04-10-2020 22:39
#28
bighair
Semibruger
04-10-2020 22:34

Rapporter til Admin
skru op for termostaten, jeg syntes også der er pisse koldt ved 22 grader. så enkelt er det, det har intet med dit blodomløb eller ligende at gøre. du skal ikke tænke så meget på alle deres tekniske historier, regel no.1 fryser du skrue op sveder du skrue ned.
--
Bighair
--
Sidst redigeret 04-10-2020 22:38
#29
Solfar
Ny på siden
05-10-2020 10:23

Rapporter til Admin
#27 Tillader mig at spørge her, har før set dig skrive klogt om centralvarme. Vi bor i et nybygget hus fra 19 på 173 kvm. Fjernvarme, gulvvarme overalt og Wavin telestater. Vi har samme problem som #0, der føles pisse koldt i huset. Om natten ryger temperaturene ned på 21-ish grader, men om dagen rammer den ca 23-24 grader. Telestaterne står på 22 grader, og gulvvarmen er derfor kun tændt i 6-7 timer om natten, dvs de når sgu aldrig rigtigt at blive varme. Hvis jeg skruer telestaterne ned på f.eks 5 grader, er der stort set ingen forskel. Skruer jeg dem op på 25 grader sker der faktisk heller ikke det store. Jeg ved, at vi har en Danfoss udeføler til at styre fremløbstemperatur - jeg er bare ikke sikker på, at jeg kan se hvad den er. Der er et Danfoss display (Germina Termex) hvor jeg kan se, at der står 19 grader på. Jeg ved dog ikke lige hvad det helt præcist er. Burde jeg selv kunne styre fremløbstemperaturen? - det kan sagtens passe at fremløbsvandet er 19 grader. Vi har også håndklæde-varmere i badeværelserne, som ALDRIG er varme, nogle gange føles de koldere end rummet (tak til smeden, for lige at gøre opmærksom på, at det er elendigt i lavenergihuse). Håber ikke at det blev en gang rod, og håber at #0 kan få lidt hjælp ud af mine spørgsmål også.
--
#30
SilverTail
Juniorbruger
05-10-2020 10:35

Rapporter til Admin
#29 De 19 grader i displayet på din Danfoss hovedenhed, der hvor fjernvarmen kommer ind i huset. Hvis den ikke skrues op over 19 grader, kan ingen rumtermostater få mere varme end 19 grader, om du så sætter rummene til 30 grader, får de kun 19 grader at lege med. Hjemme ved mig står fremløbet til 22 grader om vinteren og 18 om sommeren. Om vinteren er alle rum indstillet til 20 grader og badeværelserne er indstillet til 22 grader. Om sommeren er varmen ikke så vigtig, da solen ståler klare resten :)
--
I7-4770K @4.3 GhZ 16GB DDR3 GTX-1060 6GB
#31
Wut
Nørd Aspirant
05-10-2020 10:36

Rapporter til Admin
#29 Prøv lige at købe et termometer og mål efter. Eksempelvis sådan et lille et her med fritlagt sensorelement og ledning: https://www.computermester.dk[...] (eksempel, de kan fås i mange varianter rundt omkring). Så kan sætte føleren på rørene og vikle tape eller noget andet omkring, så du får god kontakt. Så kan du se temperaturerne. Jeg købte en håndfuld af dem på ebay til 12 kr stykket, så jeg kan overvåge ind/ud temperatur på mine vekslere og frem/retur til fordelerne osv. Det lyder til, I har betongulve med varme? Det er typisk for betongulve, at de er meget tunge at varme op, og så når de slet ikke at blive varme om aftenen/natten. Til gengæld har man så et overshoot om formiddagen/eftermiddagen, hvor der bliver alt for varmt. Det gælder om at holde en konstant varme i gulvene, hvis man vil have lune gulve, så man ikke fryser tæerne af. For høj fremløbstemperatur giver for store udsving. Men først mål, hvad den er, før du begynder at ændre på noget. Generelt er en udendørsføler, der styrer fremløbet en god ting, men den skal jo også være indstillet rigtigt, så den giver den rigtige fremløbstemperatur. Hvordan man gør det, kender jeg desværre ikke til, da jeg styrer det manuelt. Fremløbet kan ikke være 19 grader... eller jo men så er der i hvert fald også noget galt. Det kunne godt tyde på, at den Danfoss-fætter ikke er indstillet rigtigt. Du må have fat i manualen ;) Har dine Wavin-følere en IR-sensor i bunden? Hvis ikke, så kan du opgradere dem til dem med IR-sensor, så du både kan sætte en minimum-temperatur i rummet, og en minimum-temperatur på gulvet. Så holder den selv gulvtemperaturen på et minimum, så man ikke fryser tæerne. Jeg tror personligt, at håndklædevarmere ikke fungerer ret godt i et lavenergi-hus. Huset kræver jo ikke meget varme, så temperaturerne vil ofte være for lave til rent faktisk at tørre håndklæderne. Jeg ville enten vælge at pille den ned, eller skifte den til en el-baseret varmer. Ja det koster lidt mere, men man kan jo vælge kun at have den tændt, når man har brug for den. #30 Ah, jeg tror, du misforstår et eller andet. Hvis fremløbet er 22C, så er det komplet umuligt at varme huset op om vinteren. Alt efter gulvtype og udetemperatur mv så anvender man mellem 25-38C i fremløb.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 05-10-2020 10:40
#32
TheMoller
Super Supporter
05-10-2020 10:37

Rapporter til Admin
#29 Du burde kunne stille reguleringskurven på din udeføler. Det kan ske den er gemt i en installatørmenu. Sæt den en anelse højere, så det passer med jeres behov. Hvis jeres fremløb er 19 grader, så vil jeres varmekilder jo aldrig varme rummene op, før temperaturen er under 19 grader. Altså skal fremløb jo gerne være 24-25 grader som minimum i det øjeblik i ønsker at "tænde" for varmen. Som #27 skriver sæt den på 24 grader ved en temperatur på eks. 17 grader udenfor, så burde der være gennemløb i slangerne hele tiden. Hvis der kun er gennemløb om natten, så bliver dine gulve aldrig varme, hvis det er beton. Min egen erfaring med udeføler er: Sluk lortet om sommeren og indstil så kurven "starter" ved 17-18 grader ude temp = 25 grader fremløb. Stigende til 35-40 grader ved X - grader afhængig af konstruktion. Gulvvarme og lavenergi er "desværre" ikke bare at tænde for varmen.
--
#33
hej
Gæst
05-10-2020 12:29

Rapporter til Admin
Hej. Få udlejer til at komme forbi og mål temperatur og fugtighed, de har garanteret allerede udstyr til dette i forvejen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#34
VojenZ
Junior Nørd
05-10-2020 12:43

Rapporter til Admin
Køb egne termostat og placere dem forskellige steder i lejligheden. Men kan ikke afvise at de allerede installerede er defekte af den ene eller anden grund. Viser de en temperatur der passer med det installeret termostat må du nok indse at det er dig der er kuldskær. Hvor varmt der skal være er meget en vanesag. Ved ikke om du/I har haft det meget varmt der hvor i boede tidligere. Så kan kontrasten føles stor.
--
R5 3600X | Asus B450-F STRIX | G.skill 16 gb 3600 mhz cl. 15 | Asus Geforce 2070 Super | Corsair 750W | 1 TB Samsung SSD | Asus 27" 1440p 144 mhz |
--
Sidst redigeret 05-10-2020 12:46
#35
Hansi123
Junior Supporter
05-10-2020 12:48

Rapporter til Admin
Køb en EMF måler og se om der skulle være noget andet i ejendommen :-)
--
#36
the688
Guru
05-10-2020 14:33

Rapporter til Admin
Bor du hos DEAS? Bor i et nybygget rækkehus igennem DEAS, og vi har samme problem. Enten skruer vi HELT op på "knappen" - og så bliver der sauna-temps, eller også stiller man den på et eller andet normalt, og så kører skidtet ikke. Kan godt være jeg er for dum til at forstå hvordan en termostat virker, men nu har vi haft to vintre hvor vi kunne vælge mellem "stikketrøje og uldne sokker" eller "shorts og bare tæer". There is no middle road.
--
"ORK SATME!"
#37
Extreme_RIIS
Elitebruger
05-10-2020 14:39

Rapporter til Admin
Som andre skriver, er vil din fremløbs temperatur på fjernvarmevandet være afgørende for om din gulvvarme virker. Mange oplever, at fremløbskurven er indstillet forkert af den VVS person som har installeret anlægget. Den kan f.eks. have forkert kompensering af udetemperatur så fremløbstemperaturen er alt for lav. Det giver en oplevelse af et koldt gulv. Rummet opleves koldt selvom der måles 21-22 grader i rummet, når gulvene er kolde. Fremløbstemperaturen på fjernvarmen skal være 25-35 grader (kompenseret for udetemperatur) så gulvvarmestyringen selv øger temperaturen på gulvvarmen efterhånden som det bliver koldere. Man kan ikke skrue på fremløbstemperaturen fra den enkelte rumtermostat. Dette skal gøres ved gulvarmepumpen som sidder i teknikrummet.
--
Sidst redigeret 05-10-2020 14:40
#38
Wut
Nørd Aspirant
05-10-2020 14:48

Rapporter til Admin
#36 1: Check fremløbstemperaturen fra veksleren og ned til blandesløjfen (den lange med alle slangerne i) 2: Check fremløbet fra blandesløjfen og ud i gulvene 3: Hold øje med, hvornår telestaterne er åbne (dem der styrer ventilerne) Fremløbet fra veksleren skal nok stå omkring 40C Fremløbet ud i kredsene afhænger af årstiden/udetemperaturen, men sådan 25 grader i start efterår, 30 grader, når det er koldt, og måske 35 grader når det er frost/meget frost udenfor Det burde være sådan, at hvis du sætter temperaturen til 23 grader i stuen, og du kan måle lavere temperatur så enten: - telestaterne står for meget lukket, dvs ingen varme ud i gulvene. Så er der noget galt med styringen/sensorerne - telestaterne står åbne, men pga for lav fremløb til gulvene, så bliver de ikke varme nok, så skal fremløbstemperaturen fra blandesløjfen skrues opad.. hvis det sker automagisk, så skal styreboksen have tæv - fremløbet fra veksleren er for lavt, så selvom hele systemet knokler, så bliver der aldrig varmt. HVis der er styring på det, så skal den boks også have økse. Det er nemmere selv at kunne fejlfinde systemet end at skulle ringe efter udlejer i tide og utide :)
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 05-10-2020 14:50
#39
Qax
Nørd
05-10-2020 16:22

Rapporter til Admin
Jeg har gasbeton og ikke en skid andet, så det er ikke ret godt isoleret. Der er radiatore i hel hytten og novopan/DLH gulve i køkkenet og i gangen, med vinyl ovenpå, samt 3mm masonit+gulvpap imellem sporplader og vinyl. Fremløbet er på 38 grader efter min minishunt. Resten af huset står på 40-50 grader. Gulvvarmen i badeværelset har jeg opgivet at styre med telestat, da det giver nogle voldsomme udsving, grundet det høje fremløb. Så har pillet aktuatoren af den kreds og sat hætten på igen og justeret den til at stå en lille bitte smule åben, så den modtager lidt når køkkenet eller gangen modtager varme. Det har taget et par dage at finde det rigtige punkt, men nu virker det faktisk. #0 Du skal helt klart finde ud af hvor varmt du rent faktisk har det og finde ud af hvor høj din fremløbstemperatur er.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB

Opret svar til indlægget: Pisse koldt i ny lejlighed

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning