Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Renovere ældre hus ?

Af Monster Nørd Benjiii | 19-10-2020 12:00 | 1431 visninger | 28 svar, hop til seneste
Davs davs. Er desværre ikke inde i bygge Forums så valget falder som altid på hol :) Min kæreste og jeg skal købe hus til sommer. Og vi har kigget på en masse “nyere” huse. Dog føler vi altid vi skal lave om på huset og det kommer vi ikke til at have råd til hvis vi køber nyere. derfor overvejer vi at købe et dårligere stand hus og renovere. Vi har kigget på huse til omkring 2.4 ish men fandt et hus der skal renoveres til 1.5 derfor kom tankerne omkring renovere selv. Men ville hører om det overhoved er realistisk. Vi vil gerne lave så meget af arbejdet som muligt selv og det må godt være over en længere periode. Men ville et 600.000-800.000 være nok til en renovation ? (Ved godt det er forskelligt til hus til hus men hvis taget er i orden. Vi kigger på huse omkring 200 kvm. Er der noget man skal tænke på inden man springer ud i sådan noget?
--
+44/-0 Benjiii (#37, #243, #438, #452, #456, #766, #767, #973, #984, #998, #999, #1010, #1064) (plus flere)
#1
sct_nicolaus
Monster Supporter
19-10-2020 12:08

Rapporter til Admin
Det er jo et meget svært spørgsmål at svare på, det kommer an på hvor meget der skal laves, hvor meget I kan selv og meget mere. Men start med at opstille et budget. Der er nogle "tommelfingerpriser" på forskellige renoveringer. Et badeværelse ca. 50.000, et nyt tag ca 250.000. Der ligger mange overvejelser i det, men det hele behøver jo heller ikke at være planlagt og færdigt på 2 dage. Og et hus behøver heller ikke at være perfekt for at man kan bo i det. I skal jo sikkert bo der i mange år, så det er jo fedt hvis I har noget at spare op til og bruge tiden på. Go for it hvis I har modet på gør det selv-arbejde!
--
Desktop: i5 8400 | 16GB RAM | z370 | 512GB M.2 SSD | geForce RTX 2060 6GB | Corsair TX550M | SHP9500 headphones | SoundblasterX G6 | XM8500 XLR Mic
#2
sn00p
Maxi Supporter
19-10-2020 12:10

Rapporter til Admin
Det kommer helt an på hvad der skal laves. Kan I lave noget selv, eller skal der håndværkere ind over? Jeg vi købte hus for 3 år siden, skulle vi også igennem nærmest alt. Vi væltede vægge, fik gulvvarme på badeværelse. Flytning af kontakter og tapet og maling i hele hytten. Vi håbede på at kunne flytte ind efter en måned, men desværre gik der 3, inden vi var klar til indflytning. Vi havde begge fuldtidsarbejde ved siden af, og fik hjælp i weekender af familie.
--
#3
Martin.v.r
Elite Nørd
19-10-2020 12:12

Rapporter til Admin
Du skal havde hænderne skruget regtig på,og sætte dig ind i bygge regler,så skal det nok gå. har selv købet et på 170kvm til 400,000- og kaste 500.000- i det ,huse hvor jeg ligger går for 1.3 til 2.4
--
Vandkølet I7 [email protected]+GHZ asus p67 maximus iv extreme 4x4GB ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 19-10-2020 12:13
#4
pederlk
Guru
19-10-2020 12:14

Rapporter til Admin
Mit råd er at hyre en byggesagkyndig, som udarbejder en tilstandsrapport, så i ved præcis hvad der skal laves og bedre kan danne jer i overblik og om det bliver nødvendigt at få en håndværker henover nogle af opgaverne.
--
ASUS P8Z77-V LE Plus | Intel i7 3770k 3,[email protected],5GHz | Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB(4x4) | MSI GTX 1070 ARMOR 8G OC | Samsung 860 Evo MZ-76E250B
--
Sidst redigeret 19-10-2020 12:14
#5
MaVa
Ny på siden
19-10-2020 12:14

Rapporter til Admin
Det er et meget svært spørgsmål :-) Jeg stod selv i samme situation for 10 år siden, da jeg købte hus der skulle renoveres. Start med at lave et budget for hele huset. Jeg delte det op pr. rum/værelse. Derefter går du de enkelte rum igennem og vurderer, hvad der skal laves. Samtidigt kan du lave en prioritering af, hvad der skal laves før indflytning og hvad der kan løses efter I er flyttet ind. Ved at lave en komplet gennemgang, så får man også en fornemmelse af, hvad man kan/må lave selv. Jeg lavede en del selv, men nogle opgaver købte jeg mig fra. Alt vedr. el-installation købte jeg hjælp udefra til at lave. Husk at smide et pænt beløb af til uforudsete udgifter. Der kommer altid en overraskelse eller 2, når man begynder på en renovering. TIP: Husk, at sætte egne timer af i budgettet også. Når huset efterfølgende skal vurderes, så skal egne timer medregnes i vurderingen.
--
#6
stallemanden
HOL Moderator
19-10-2020 12:18

Rapporter til Admin
Hvad bor i, i nu? Erfaringen vil gerne, at man har en masse ideer til, hvordan ens hus skal være, for at man kan holde ud at leve i det. Når man så flytter ind, finder man ud af, at det slet ikke fungerede på den måde, og at man gerne vil lave det om. Overvej, om det giver mere mening at flytte i noget der ikke skal gøres en masse ved nu og her, og så find ud af, over tid, hvad det reelt er der skal laves. Om et hus til 1,5 kan fikses og blive godt for 6-800.000 kan være meget svært at sige. Én ting er, at man køber et hus i den prisklasse og agter at smide så mange penge i det. Noget andet er, om huset kan bære investeringen. Mit bud er nej. (med forbehold for, hvor huset ligger.)
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#7
Trapper
Gæst
19-10-2020 12:19

Rapporter til Admin
@Benjiii Indstillingen til at lave arbejdet selv kan godt fremstå romantisk som det skulle man da nok kunne finde ud af, indsæt noget Adele musik så kører tømrer og maler arbejde på plads med samme ynde som en ballerina. Hvis man har tænkt sig at renovere selv, er det min erfaring med de folk jeg har hjulpet at man altid bider over et stort stykke af kagen. Det er både forberedelsesmæssigt samt arbejdet der skal ligges folk undervurdere, så vil sige det er ekstremt vigtigt at man laver sit forarbejde. At hive håndværkere ind når man står med håret i postkassen så bliver prisen også derefter. Hvis du ingen byggeteknisk faglighed har er det vigtigt at der bliver hentet konsulent enten via venner/bekendte eller hyre nogen hvis i har tænkt at ændre på noget byggeteknisk. Jeg vil sige det er allervigtigst at i deler renoveringen op i dele/faser, for går man i gang med det hele på en gang. Så rammer virkeligheden på eller andet tidspunkt hvor lang tid reelt arbejde tager samt huse gemmer som regel på nogle u forventede problemstillinger. Held og lykke med jeres projekt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
FlyingHippo
Maxi Supporter
19-10-2020 12:24

Rapporter til Admin
Jeg købte 174kvm for 5 år siden, og satte for et par måneder siden det sidste troldtekt op, så nu har jeg været alle rum igennem. Jeg gav 800.000 (en af de gode ting ved at bo i det mørke nordvestjylland :D , og har nok brugt 4-500 på renovation. Jeg har væltet et par vægge Lavet nyt køkken Genbrugt de gamle køkkenskabe osv. i bryggerset Nyt badeværelse Efterisoleret loftet Skiftet alle vinduer og døre Skiftet alt el Tapetseret og malet alle vægge Alle lofter og gulve skiftet Revet alt i garagen ned og bygget op fra bunden (ca. 40kvm) Det samme i kælderen som er blevet til hjemmebio/bar (ca. 40kvm) Hele haven har været gravet op og nyt græs og ny hæk etableret I skal være forberedt på at alt tager meget længere tid end forventet, for når man først tager hul på bylden på et gammelt hus, vælter det ud med ting som skal/bør fikses når man nu er igang. Min far og jeg har lavet 99% af det hele selv. Det første år gik det fint nok med at arbejde 37 timer i ugen, og bruge hver aften og hver weekend på at renovere, men derefter blev det lidt af en pain... Det første halve år, boede jeg stadigt i en lejlighed mens jeg renoverede. Det var SUPER rart ikke at skulle bøvle med at pakke alt ind i plastik(senge osv.) hver morgen, for at det ikke skulle blive fyldt med murerstøv. Jeg er rigtigt glad for mit hus og det jeg har fået lavet. Men set i bakspejlet havde det ikke været ret meget dyrere, men taget væsentligt kortere tid, hvis jeg havde bygget nyt istedet.
--
$('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide() You're welcome!
#9
Wut
Nørd Aspirant
19-10-2020 12:36

Rapporter til Admin
#0 Overvej meget nøje hvad pointen er med at renovere et hus. Er det fordi, det ligger tæt på et eller andet, og der bare ikke er andre huse til salg i området? Er det fordi, I ikke har budgettet til at købe et istandsat hus? Er det fordi, I gerne vil købe billigt og renovere undervejs, og så om X år sælge og købe noget dyrere for det, I har sparet op i boligen? Vi gjorde den fejl at købe et hus, der teknisk set var OK, men alt inventar var gammelt. Så brugte jeg 3 år af min fritid på at renovere med nye gulve, vægge, køkken, badeværelse, lofter, småreparationer overalt, omstrukturere haven, anlagde stor ny terrasse osv, og da vi solgte huset 5 år senere, så var det kun lige akkurat steget med prisen på de materialer, vi havde købt. Dvs vi havde slæbt med det i flere år, og fik ikke en krone med os (udover hvad vi havde betalt af). Set i bakspejlet, så skulle vi i stedet have købt for 500k-1000k mere og brugt tiden på at nyde livet, og så betalt lidt mere af i stedet. Husene stiger jo ofte procentvist det samme, så det ville faktisk have givet os et større afkast (da vi ikke skal betale for materialer, og huset var dyrere fra start, så det steg flere kroner i pris). Jeg tror ikke på, at man kan købe et hus, og istandsætte det, og tjene på det (i mange tilfælde i hvert fald). Her hvor vi bor nu koster et 200m2 hus i originalstand omkring 2,5 mio, mens et totalrenoveret koster 3 mil. Folk vil bare ikke give ret meget mere for et renoveret hus. Der er alt for mange unge med gåpåmod som tror, at de kan købe og renovere og skyde papegøjen, og derfor er priserne på de gamle huse næsten lige så høj som de nye. Når renten nu er 1% (eller 0,5%), så skal man virkelig... som i... VIRKELIG... overveje det nøje om man vil bruge X år af sit liv på at sætte i stand. Det kan selvfølgelig godt give mening, at hvis man tænker at bo i huset i 10-15 år mindst f.eks. at så lave et budget, hvor man regner hus+alle de renoveringer ind, man vil lave, og så bare bruger løs af penge... og så satser på, at om 15 år, så er det tjent ind igen. Så bare brug løs af håndværkere osv, og få byggeriet overstået i løbet af det første år. Men at gå og bøvle i 5 år med et hus selv, det giver ikke økonomisk mening ift at lægge de ekstra penge, der skal til at købe et fixet hus, og finansiere det med 1% lån... specielt hvis man regner med at ens tid, man bruger på det, ikke kun er 0 kr værd.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 19-10-2020 12:37
#10
Wut
Nørd Aspirant
19-10-2020 12:49

Rapporter til Admin
Totalt urealistisk åndsbolleeksempel på #9: Køb hus til 3,5 mil. Brug 3 år af livet på at bøvle med det. Brug 1 mil løbende i materialer i at sætte i stand. Sælg efter 5 år til 5 mil. Det giver 1,5 mil udbetalt. Lånet på 80% realkredit og banklån (evt) har I ikke penge til at afdrage på, da I bruger pengene på materialer til at sætte i stand, så I betaler en relativt dyr rente (specielt på banklån). Alternativt: Køb hus til 4 mil, som er istandsat. Sid på sofaen og nyd livet. Brug den million I sparer op løbende til i stedet at afdrage på lånene. Når I så sælger til 5 mil, så er der kun 3 mil i gæld i huset. 2 mil stoppet i lommen. Da huset var dyrere fra start af, kunne I få mere af lånet dækket af realkredit. I afdrager relativt hurtigt banklånet, og så er der kun de 3,2 mil tilbage i realkredit efter relativt kort tid. Da vi købte vores nuværende hus, købte vi for det maximale beløb, vi turde købe for. Vi har kun brugt 200k på at sætte i stand indtil videre (lidt forbedringer), og huset er allerede steget 600k på 5 år. Så vi har en fortjenste på 400k, og vi har ikke lavet ret meget andet i huset, end jeg gik amok og lavede gulvvarme over det hele (fordi... jeg er ingeniør, og kan ikke styre mig) og ryddet op i haven osv. Det var en meget bedre deal, end at købe for 500k mindre, og så bruge X år på at bøvle. Ikke for at prutte i elevatoren, men man bliver klog af erfaring.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 19-10-2020 12:50
#11
Karanka
Elitebruger
19-10-2020 12:53

Rapporter til Admin
0# det afhænger meget af hvor meget i kan lave selv. Badeværelse/Køkken er jo notorisk set de dyreste rum at lave. Vi fik nyt køkken i sommers, det gav vi 130.000 for. Vi forventer at bruge ca. 100.000 på badeværelse hvor vi ikke laver noget selv. hvis ALT skal laves i et hus, så forvent ca. 10.000 pr kvm. i renovering.
--
#12
Karanka
Elitebruger
19-10-2020 12:56

Rapporter til Admin
9# tror det kommer an på hvad/hvor du køber. Vi solgte min fars hus til et familie medlem som er tømrer, han købte det af min far for 1.2 millioner, renoveret alt inkl. tag. solgt til 2.7 mill.
--
#13
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
19-10-2020 12:58

Rapporter til Admin
Det store spørgsmål er hvad du har lavet før af renovering? Kan du skifte vinduer, lægge gulv, lægge fliser, spartle gipsvægge osv. Har du værktøj i dit arsenal til en renovering af et hus? Hvis man skal renovere et helt hus, så synes jeg ikke om Pippi Langstrømpe approachen: "Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sagtens". Vurder dine evner, kærestens evner og jeres familie og venners evner. Hvis I kan mønstre vvs-,tømrer- og elektrikerskills, så er I godt på vej. Husk på at det arbejde du udfører skal du leve med I mange år, da jeg ikke gætter på du vil lave det om. Hvis bordpladen i køkkenet er skæv eller gulvet ligger dårligt etc. Husk endvidere på, at selvom du skriver det gerne må være over en længere periode, så skal der være en tidsplan og gerne en realistsisk en af slagsen. Når du skal bo i et hus du renoverer og samtidig passer et fuldtidsarbejde ved siden af, så kommer du til at æde, skide og sove renovering. Det tærer på dig, din kæreste og ikke mindst jeres forhold. Som #8 også er inde på. Start med at finde ud af hvad der skal laves på det hus til 1,5 og så kan der findes nogle cirka priser på projekterne. Hvad kan I lave selv og hvad skal der håndværkere til. Tag den derfra. Slutteligt gør din egen timeløn op (hvad er din fritid værd), når du skal vurdere om du skal gøre det selv. Se også gerne nogle afsnit af Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed på TV2. Der vil altid være noget på et hus, som man ikke er tilfreds med. Der skal indgåes kompromiser.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#14
Wut
Nørd Aspirant
19-10-2020 12:59

Rapporter til Admin
#12 Som jeg skrev, så kan det ofte ikke betale sig. Ikke altid. Det lyder næsten som om, huset er blevet solgt for billigt så. Det er ekstremt sjældent, man ser et hus til salg til 1,2 mil i et område, hvor husene ellers går til 2,7 mil. Jeg holder løbende øje med udbudspriser på huse i et stort område omkring, hvor vi har købt. Husene ligger mellem 2,5-3 mil omtrent, nogle er dyrere omkring fjorden og andre lidt billigere nær motorvejen osv. Men der har ikke været et eneste hus til under 1,8 mio med mindre det enten er på under 120 m2, eller er gået på tvang.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#15
FlyingHippo
Maxi Supporter
19-10-2020 13:11

Rapporter til Admin
#13 Jeg følger hvad du siger mht. Pippi Langstrømpe MEN: Hvis man har viljen, og en god læremester. Så får man også en hel del skills under bæltet. Da jeg startede mit projekt, kunne jeg praktisk talt intet håndværkmæssigt, bortset fra at være "hold-ved-mand". Men jeg har lært virkeligt mange ting! I sommers var det pludseligt mig der blev spurgt om hjælp til at lægge gulv hos en kammerat :-) Jeg fyldte gladeligt bagklappen op med værktøj og brugte 3 dage af min sommerferie hos dem. Desværre har jeg også lært mindre heldige ting som at gå igennem en tømrerbutik og blive forelsket i hver eneste stykke Makita elværktøj :p
--
$('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide() You're welcome!
#16
Karanka
Elitebruger
19-10-2020 13:20

Rapporter til Admin
14# i det her konkrete tilfælde var der tale om et hus som der ikke var gjort noget ved i 35 år, så det sku væk og blev faktisk kun vurderet til 1 mill.
--
#17
Benjiii
Monster Nørd
19-10-2020 13:47

Rapporter til Admin
Hej. Tak for alle de rigtigt gode svar!. Huset vi har kigget på ligger i Ringsted - Men det er ikke sikkert det bliver det. Eller den by overhoved. Fik bare ideen da jeg så det og tænkte på om det overhoved kunne "svare" sig. Udover det kigger vi på Stort set alle byer inden for 70 km til københavn. Huset skal ikke bare sættes i stand og sælges. Det skal være "forever home". Når vi skal købe det evt renoveringstilbud hus ville jeg betale mig til en byggesagkyndig skulle gå huset igennem og se hvad der skulle laves - Ideen er selv "grundhuset" skulle være i orden eller der skulle laves "mindre" renovationer. tag ville vi gerne helst uden om. men "mindre" ting som vinduer er ok. Kan lave det meste selv - Vi er i gang med at renovere et kolonihavehus og der oplever vi ikke nogen problemer vi ikke kan komme igennem. :) - Udover det er vi også en god slat håndværkere i familien, smed, vvser. og så en masse hobbyhåndværkere :) Vil lave alt det arbejde selv som er lovligt. udover EL - det bliver en professionel. Værktøj har vi også det meste af men noget specielt værktøj skulle lejes eller købes.
--
+44/-0 Benjiii (#37, #243, #438, #452, #456, #766, #767, #973, #984, #998, #999, #1010, #1064) (plus flere)
#18
stallemanden
HOL Moderator
19-10-2020 13:55

Rapporter til Admin
"Alle kan sætte en hylde op. Det er bare ikke alle der kan få den til at være i vatter"
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#19
Benjiii
Monster Nørd
19-10-2020 14:07

Rapporter til Admin
#18 Håndværket skal være i orden :D og det er det også :D
--
+44/-0 Benjiii (#37, #243, #438, #452, #456, #766, #767, #973, #984, #998, #999, #1010, #1064) (plus flere)
#20
FlyingHippo
Maxi Supporter
19-10-2020 14:40

Rapporter til Admin
#18 "Det behøver ikke være lige lige. Bare det er lige skævt" :-p
--
$('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide() You're welcome!
#21
Dchang
Junior Nørd
19-10-2020 15:21

Rapporter til Admin
Hvis i kan lave det meste selv er det bare gå i kast med det hvis i kan se potentialet, og så ikke have en urealistisk ide om hvor lang tid det skal tage. Der dukker altid noget op. Vi er selv gået igang med en totalrenovation af et 304 kvm hus med panorama fjordudsigt, som konen og jeg har købt for peanuts (695.000 kr) i det nord/midtjyske. Vi skal lave alt hvad vi kan selv og regner med at renovere for ca. 1.2 millioner. Det kommer sikkert ikke til at holde, nu må vi se. :-)
--
#22
Memo85
Maxibruger
19-10-2020 16:09

Rapporter til Admin
Hvis der skal nyt køkken op, så er det meget at spare hvis i selv samler og sætte skabene op. Kendte nogle der sparede 40k ved at selv sætte skabene/bordplade op. Mener det var Designa i Frederikshavn der gav bud på 40k for opsætningen. Nye fliser på badeværelset.. også meget at spare, hvis i selv kan finde ud at at sætte fliser op og fuge. Fuge ved vinduer og døre. 25kr pr meter.. du kommer hurtig op i mange meter, så også noget at spare der. Der er rigtig mange steder hvor du kan spare noget ved at gøre det selv. Evt også efterisoler loftet.. søg på facebook efter isolering og du kan finde folk der sælger det til 1/4 del af prisen nogle gange. Så hvis det ikke er noget der haster, så kan man nemt finde nok isolering på ca ½ år. Så det er bare gå igang. Og gem så de trælse opgaver til håndværkerne.
--
#23
Qax
Super Nørd
19-10-2020 17:22

Rapporter til Admin
Jeg har brugt: 75.000 på mit køkken, inkl nyt gulv med gulvvarme, nye kabler overalt, spots i loftet osv. Kun emhætte, køleskab, frys og opvasker er genbrugt. 120.000 på badeværelset, hvor at min entré blev inddraget, så der skulle laves ny kloakering osv. Også med gulvvarme. 5.000 på nordvendt facade, som har fået nye vinduer og en klat maling. 15.000 på sydvendt facade, som har fået ny isolering, et enkelt nyt spærtræ, som var rådnet, ny vindspærre, ny beklædning, ny vindskede og maling. 2.500 på trægulv i udestuen, frem for herregårdssten. Det er virkelig et helt andet rum nu. 4.000 på gulvvarme shunt, med styring og telestater. 25.000 på nyt gasfyr, inkl ny 75 liters varmtvandbeholdning ( fik en god pris, da det normalt er 38.000, for sådan et sæt, leveret og monteret ) Dertil kommer så en hulens masse små beløb til antenneudtag, dataudtag, mørtel, klæber, MDF, støbeplader, kabler, maling, spartel, filt, gipsplader, spots, stikkontakter, komplet eltavle med et par DINskinne lysdæmpere, en masse grus og flere herregårdsfliser til at udvide indskørslen. Af store ting mangler jeg et badeværelse og et bryggers. Indtil videre har jeg nok brugt cirka 300.000 kr for 5 år og det er gået en del langsommere de sidste 2 år, da jeg har mistet en del af motivationen. og er gået en del ned i gear. Jeg forventer at skulle bruge max 200.000 kr mere og så er huset helt færdigt. Man kommer virkelig langt for en halv million, hvis man kan det hele selv eller kan bytte sig til arbejdskraft. Her i DK, der er det arbejdstimerne, som er en af de absolut dyreste poster, når der skal bygges om. De 3 dyreste rum er køkken, bad og bryggers. Sæt 100.000 kr af til hver af disse rum, så løber du ikke tør for penge, såfremt at du ikke skal betale folk for at hjælpe dig eller betale nogle for at lave det for dig. ps jeg gav den gas i badeværelset, med Highline Custom gulvafløb, indbygget armatur med lofthængt 310mm brusehoved, skjulte rør og mosaik, så det stak helt af. Planen var 30-40.000 kr og max 50.000, men så fik jeg den ene fancy idé efter den anden og konen var med på den. Det tog 3 år at førdiggøre badeværelset, fra vi bankede det gamle ned. Derimellem er der dog også lavet indkørsel, udestue, soveværelse og andre små ting. Det trak lidt ud. Lidt mere end det skulle, men sådan kan det gå. Nu har jeg mig et fedt badeværelse.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#24
Qax
Super Nørd
19-10-2020 17:26

Rapporter til Admin
HVIS du vælger at købe et håndværker tilbud, så brug 2500 kr på denne laser. carl-ras.dk/streglaser-3d-groen-100-753?product=35011293/35011293 Det gør sindsygt mange ting, så meget nemmere. Hvis du synes at det er for mange penge, så kan denne også bruges. Den har jeg selv og jeg har haft den i 11 år nu og den har været gulv værd, til virkelig virkelig mange ting. https://www.toolster.dk[...]
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#25
gnOsis
Giga Nørd
19-10-2020 17:45

Rapporter til Admin
Der er kommet rigtig mange råd allerede. Men tror jeg har et par der ikke er nævnt endnu. 1: Gå ikke i gang med projektet for at spare penge og tanken om at det er let løsning. Gå ind i projektet fordi du har lyst til udfordringen og arbejdet der ligger i det, ellers ender det som en rigtig dårlig oplevelse og slutprodukt. 2: Det kommer til at tage dig dobbelt så lang tid som en prof. med prof udstyr. Køb dig fra tunge ydelser som gravearbejde eller ting du er usikker på hvordan du skal lave.. 3: Køb godt værktøj, 50 kr sparet er ikke det værd med værktøj du kommer til at bruge hele tiden.. Køb kvalitet.. og vær klar på at du kommer til at bruge små 20 000 kr på værktøj inden du er i gang. Spar på ingen måde på måle redskaber... 4: Renovation på dansk er affald.
--
#26
gnOsis
Giga Nørd
19-10-2020 17:58

Rapporter til Admin
#25 Glemte lige en ting 5: Hvis du har planer om større ombygninger i huset. Så find et mindre lokalt arkitekt firma og brug 5-20.000 kr på at de kommer med et skitseforslag, det vil højne ombygningen markant.
--
#27
Atriz
Elitebruger
19-10-2020 18:26

Rapporter til Admin
Det svært at sige en pris, jeg har vært med til at total renovere en del huse for familie og venner, og har man familie og venner , og selv er ihærdig, ja så kommer man rigtig langt på et halv år. Jeg har lige købt en hus på 150m2, jeg regner med gulvvarme i hele huset, men jeg har sat 300k af til det, det er uden tag da det ikke fejler noget, og de 2 badeværelser er fra 2009 og dem vælger jeg ikke gøre noget ved endnu; og køkken har vi valgt Ikea, og der kommer man langt for pengene og 25 års garanti, jeg er dog selv murer så laver det hele selv undtaget gulvvarme og el, har dog familie som laver el og vvs arbejde, og der går ca for 20-25k i materialer for el og det med ny tavle, og gulvvarme er der for 25k også. Men folk der snakker om flere år, er Da helt vildt, så må det være pga de sætter en loft plade op om dagen og går til fyraften :D Men her er min beregner: gulvarme 25k el 25k isolering + flydegulv rionet osv 30k loft Inc dampspær forskalling skruer osv 27k klinker 27k køkken 50k trægulv 14k maliing / vægge 10-15 k total 213k En god ting er altid at have 50-100k i baglommen så går det aldrig helt galt. men husk på der ingen arbejdsløn i det her, det kun materialer :)
--
#28
Knutz
Super Nørd
22-10-2020 17:13

Rapporter til Admin
Vi er igang med det lige nu. Købte et hus på 171kvm for 2,2 og har et budget på omkring 600.000 til ombygning. Vi har skrællet hele huset, og har fået støbt nye gulve 3 steder, lavet ny strø-konstruktion alle andre steder, gulvvarme, forbedring af vægge, nyt køkken, 2 nye bade. Så at sige ALT. Jeg laver stort set alt tømrerarbejdet selv (nærmest første gang jeg har en hammer i hånden), min svigerfar er elektriker og så har jeg betalt mig ad hoc for resten. Har man viljen og en fornuftig intellekt så er det bare at komme igang. Det kræver dog at man virkelig sætter sig ind i byggeprocessen, man laver et ordentligt budget (gerne med min. 15% som buffer) og har en plan b når alt går galt. Vores hus bliver absolut ikke perfekt, men kvaliteten synes jeg faktisk er god og så står vi tilbage med et hus som vi føler vi "selv" har bygget.
--

Opret svar til indlægget: Renovere ældre hus ?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login