Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Huse fra Huscompagniet?

Af Supporter Aspirant Jimstar | 19-10-2020 12:14 | 2733 visninger | 47 svar, hop til seneste
Hej, Min kæreste og jeg kigger i øjeblikket efter hus. Vi har fundet et, som vi synes ser spændende ud og matcher vores kriterier. Der er tale om en villa på ca. 185 m2. fordelt på 1 plan, i Funkis stil, opført af Huscompagniets "special afdeling", hvilket vel betyder at det er speciel tegnet, fremfor en af deres standard typer. Da Huscompagniet vel efterhånden har opført rigtig mange huse på landsplan, ville jeg høre om der var nogen herinde der havde noget erfaring med husene? Altså ikke selve forløbet med at få dem bygget osv. fra huscompagniet, da dette jo allerede er færdigt, men selve husene efterfølgende? Hvordan er kvaliteten osv.? Jeg har hørt fra en kammerat, som tidligere selv fik bygget et af deres type huse, at der bla. var meget lydt, fordi det er opført i gasbeton indvendigt?
--
Fractal R6 / I9 9900K / Aorus Ultra Z390 / Aorus 1080TI / G. Skill 3600MHz / 1TB 970 EVO / Corsair H150i / EVGA Supernova 850w / ASUS PG279Q 27" 1440p
#1
lindballe
Monsterbruger
19-10-2020 12:25

Rapporter til Admin
Hvad med at tage derud og se huset, klap konen bagi og hør om det gir ekko. Rigtig go ide at få en med der er håndværker da det til tider går lidt hurtigt når de bygger, håndværkere sjusker
--
#2
Djon
Semi Supporter
19-10-2020 12:25

Rapporter til Admin
Enig i, at det er MEGET lydt. Gasbeton er virkelig noget skrammel. Ved ikke, om det er specifikt for Huscompagniet eller generelt. Der er også noget med soklen, der er støbt ud i et, hvor de indvendige vægge er sat ovenpå. Hvis én taber noget på gulvet i den ene ende af huset, kan det høres i den anden ende. Indervæggene er desuden ikke ført ret langt op. Alt i alt er der virkelig basis for at lyd kan bevæge sig mellem rum og det gør det. Heldigvis er vores hus meget opdelt i tre forskellige afdelinger, men vi har da allerede problemer nu mellem børneværelserne, der bare har en gasbeton-mur mellem sig. Den ældste kan ikke game, når den yngste skal sove, for man kan høre hver en lyd imellem rummene.
--
#3
Jimstar
Supporter Aspirant
19-10-2020 12:30

Rapporter til Admin
#1 Hvorfor skriver du overhovedet et svar? Det er fuldstændig ligegyldigt det du skriver og har på ingen måde noget at gøre med hvad jeg spørg om. Du virker ikke til at have nogen konkret erfaring med emnet der bliver spurgt om og skriver blot en post for at spilde alles tid, som jeg ser det? #2 Okay, det lyder jo lidt skræmmende og det du skriver er meget lig hvad jeg hørte min kammerat også fortalte. Er jeres hus også med de her akustisk gibslofter osv., med perforering i? Og gør det overhovedet nogen forskel, hvis hele huset består af primært store flader og vægge der ikke absorbere noget.
--
Fractal R6 / I9 9900K / Aorus Ultra Z390 / Aorus 1080TI / G. Skill 3600MHz / 1TB 970 EVO / Corsair H150i / EVGA Supernova 850w / ASUS PG279Q 27" 1440p
#4
Duckman
Giga Nørd
19-10-2020 12:30

Rapporter til Admin
Kvaliteten er "so so". Det går stærkt, og det skal være billigt. Finishen er ikke i top, og der vælges lette og hurtige løsninger, som man ikke lige tænker over. F.eks skæres beklædning på udhæng ikke i smig, men sættes bare op kant mod kant. Det ville ingen ordentlig håndværker nogensinde gøre, men det gør HusCompagniet, fordi det er hurtigere. De bygger i al slags vejr, og får ikke altid dækket korrekt af, så det øsregner ned i murværk og på tagkonstruktioner, med dertil hørende muligheder for skimmel/blåsplint. Generelt anerkender de ikke fejl i finish, hvis man skal tættere på end 2 meter for at se dem. Det vil sige at ret store fejl og sjusk, ikke tæller som fejl i HusCompagniets system. Der var engang en hjemmeside der hed "vibyggerhus.dk" om en byggesag med HusCompagniet, der var kørt helt af sporet. Siden findes ikke mere, men der ligger noget på Facebook derfra. Den sag var nok det værste sjusk, jeg nogensinde har set i dansk byggeri. Når det så er sagt, så tror jeg ikke de andre typehus firmaer er ret meget bedre. Typehuse i dag er noget billigt lort, som du ikke skal regne med holder i 100 år, sådan som danske huse generelt har gjort.
--
Whatever
#5
Djon
Semi Supporter
19-10-2020 12:36

Rapporter til Admin
#3 Vi har troldtekt i nogle af rummene. Det hjælper også fint på den støj, der er i rummet (selvom Huscompagniet her også vælger at gøre det forkert og monterer det direkte på gipsplader, hvilket væsentligt reducerer effektiviteten), men det gør intet for lyde MELLEM rummene. Sokkel og specielt vægge tillader bare lyd at rejse rigtigt meget. Et problem vi slet ikke havde i det forrige hus, der var opbygget af solide betonelementer.
--
#6
Djon
Semi Supporter
19-10-2020 12:38

Rapporter til Admin
#4 Enig i alt du skriver. Vi havde et mareridt af en byggeperiode. Heldigvis har vi ikke nogen fejl i dag. Kun irritation over lyd mellem rum.
--
#7
BatmanDK1
Juniorbruger
19-10-2020 12:40

Rapporter til Admin
Det er ikke så meget et spørgsmål om hvad væggene er lavet af. Gasbeton eller mursten kan begge være gode hvis de står på sokler. Men det gør de nærmest aldrig da det er en dyr løsning. Men hårde gulve og lofter er noget øv. Hvad enten man kan li det eller ej er der ikke noget der slår Troldtekt, måske Rockfon, som desværre også er dyrt. De steder jeg har oplevet akustik gipslofter har det nærmest ikke haft nogen effekt. Har selv Troldtekt og skal aldrig undvære. Har 2 plan med Troldtekt i underetagen og gips på 1 sal. Det kan slet ikke sammenlignes. Skulle jeg blive boende blev der sat Troldtkekt op på 1 sal også. Selvom det måske ikke ser så pænt ud.
--
#8
lindballe
Monsterbruger
19-10-2020 12:44

Rapporter til Admin
det beklager jeg Jimstar, jeg er uddannet trælast sælger. Nye huse er ofte klinke gulv,, store rum, giver noget lyd, indervægge porebeton.. sparet på lydloft og valgt billigste tit. Stadig tag ud og se huset og dan dig et indtryk,, de billige typehus firmaer går det rigtig stærkt når de bygges, også ofte med indlejet håndværker sjak som ikke giver en hujende fis for finish og fejl i modsætning til de der kun bruger egne håndværkere.
--
#9
MOAAA
Superbruger
19-10-2020 12:49

Rapporter til Admin
Hvis gasbetonen er sat korrekt indvendigt og går op på loftet og det er den rigtige kvalitet/tykkelse, så er det et fantastisk byggemateriale, for du kan selv sætte præg på vægge osv. og let fræse kabler og alt ind. Du skal blot sørge for lofterne fanger genklangen, her kan man med fordel bruge Troldtekt plader eller lign. Vores hus der er alle indervægge lavet i gasbeton, der er fuldstændigt lydløst når man lukker en dør... har 3 unger, der spiller musik, spiller computer, har gæster osv... når man lukker en dør så er der stille. Men det kommer nok an på hvem der har bygget det... vi var heldige at det her hus blev bygget af ejeren selv til sig selv, og han havde et byggefirma der lavede luksushuse... så ikke engang jorden rundt om huset har affald i sig hvis man graver :D
--
#10
kiomis
Nørd Aspirant
19-10-2020 12:50

Rapporter til Admin
Well.. Kan kun tale på vegne af min søster, som brugte dem til at bygge hus. De valgte at hælde beton ned i afløbet, da de skulle støbe gulvet, og mente det var hendes fejl. Tog ca 1½ måned før det var udbedret, og virkede først da hun smækkede advokat efter dem. Personligt, ville vælge andre. Naturligvis kan hun være uheldig.
--
#11
bob
Gæst
19-10-2020 12:52

Rapporter til Admin
Jeg tror sgu ikke du får et moderne hus hvor der ikke er lydt, med mindre du får det tegnet og bygget specielt til ikke at være det. Som en dejlig bonus er der jo også altid sprækker under døre pga. ventilationsanlæg. Og som #5 skriver så har akustik ikke noget med støj der bevæger sig gennem vægge at gøre. #4 Hvorvidt et hus holder i 100 år handler jo primært om at tagkonstruktion og murværk er i orden og bliver vedligeholdt. Og ja, din lokale håndværker kan også sagtens fuske.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Djon
Semi Supporter
19-10-2020 12:53

Rapporter til Admin
#9. Det fatter jeg simpelthen ikke. Hvis jeg lægger øret til en gasbetonvæg, kan jeg jo høre hvad der foregår på den anden side, nærmest som stod jeg der selv. Hvordan skulle troldtekt kunne afhjælpe, at væggens densitet er så lav, at man kan høre lyde igennem den? Har I ekstra tykke vægge på mere end de normale 10 cm? Eller er de blevet pudset med et tykt lag?
--
Sidst redigeret 19-10-2020 12:56
#13
Djon
Semi Supporter
19-10-2020 12:55

Rapporter til Admin
#11 Nemlig, og ja, glemte helt sprækkerne under dørene, der også tillader lyd at bevæge sig. Jeg anbefaler på det varmeste musik på badeværelserne, for ellers bliver lydene derinde fra sgu så akavede, specielt når man har gæster :-D
--
#14
hmm
Gæst
19-10-2020 12:58

Rapporter til Admin
Sjovt så forskellige opfattelser folk har. Generelt har vi været tilfredse med HC, og har de perforerede akustiklofter i stue og alrum - det fungerer fantastisk. Ja der har været nogle ting der skulle rettes, men det har de så gjort. Den største udfordring for mig ville være hvis man af en eller anden grund skulle flytte til noget gammelt 40'er, 60'er eller 70'er hejs, det ville godt nok være svært at vende sig til. Lidt som at gå tilbage til en delux CRT skærm når man har brugt en moderne skærm nogle år. Det var virkeligt kram en gang, det er bare ret øv nu. Dog er jeg lidt utilfreds med man isolerer så meget, det gør at gulvvarmen ikke kommer ordentligt op og bliver lækkert uden man åbner for nogle vinduer.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
Solfar
Ny på siden
19-10-2020 13:01

Rapporter til Admin
Vi byggede hus sidste år, dvs. det hele startede i 2018. Vi har været forbi de fleste typehus firmaer og turde simpelthen ikke. Kvaliteten passer til prisen, der snydes hvor der kan. (det har vi efterfølgende fået bekræftet da huscompagniet bygger på grunden ved siden af, hvor vi kan se hvordan de ikke bygger efter kravene) Vi endte med at være bygherre selv, et 173 kvm hus med ensidet taghældning og indervægge af gasbeton. Det blev alt i alt ca 400.000 dyrere end et tilsvarende hus som typehus, men ALT er bedre. Vi har støbt sokkel under skillevægge og fået lydpap støbt ned under væggene, så lyden kke spreder sig i gulvet. Derudover mange andre meget lækre løsninger i forhold til typehuse, feks ordentlige fuger, montering af døre osv, der ikke skal være kæmpe store, for at man kan lave det hurtigt.
--
Sidst redigeret 19-10-2020 13:02
#16
Djon
Semi Supporter
19-10-2020 13:03

Rapporter til Admin
#14 Jeg kunne heller aldrig drømme om at bo i et gammelt hus, men jeg har da i hvert fald fundet ud af, hvad jeg skulle have været opmærksom på i forhold til lyd ved at bygge nyt :-( Du kan vel også bare skrue op for den ønskede temperatur i rummet, så gulvvarmen går i gang, i stedet for at åbne vinduer?
--
#17
Byggemayne
Gæst
19-10-2020 13:14

Rapporter til Admin
Ift. kvalitet så følger alle byggefirmaer bygningsrelementet - med mindre du specifikt beder dem om at lægge til - mod betaling selvfølgelig. Dvs. langt de fleste byggerier er meget lig hinanden "inde bag ved". Ift. Finish er HC ikke nødvendigvis de dygtigste (det afhænger meget af, hvilket firma der bygger dit hus da de jo anvender underentreprenører). Ift. kvalitet rent byggeteknisk er de absolut på niveau med alle andre spillere i markedet. Med andre ord: Hvis du synes at finish er OK, så er det fint at købe et HC hus. Ift. støj så - som en anden også fremhæver - skyldes dette hverken sokkel i ét, porrebeton eller lign. Det skyldes at der - sfa. genvex/nilan - er 2-3 cm luft under hver dør, og ja det er hamrende træls hvis man kommer fra et ældre hus med dørtrin. Hvis man vil undgå støj i et nyt hus (HC eller alle andre) skal man stoppe lyden i rummet - dette gøres mest effektivt med troltekt. HCs troltekt løsning er ikke 100%super-duper, da de ikke skruer pladerne direkte op i forskalningen, men i stedet laver et overloft i gips. Hvis der er troltekt lofter, og du/i stadig tænker at der er lydt overvej da gardiner/plisse i lyddæmpende materiale, lydbilleder eller lydskum under fx ungernes seng/skrivebord. Dette er ikke en problemstilling der har noget med HC at gøre - det gælder alle nye huse.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
Solfar
Ny på siden
19-10-2020 13:34

Rapporter til Admin
#17 Jeg ved ikke hvor du har dine info fra, men jeg ved, first hand, at der ikke bliver bygget efter kravene. Håndværkerne blver presset så hårdt på pris og tid, at de springer over hvor de kan. Nabohuset er bygger af HC, og der har vi bla set sokkel der ikke er gravet dybere end sandpuden (værste tilfælge i et hjørne hvor dybden har været ca 35 cm. Utilstrækkelig isolering i væggene. Ingen dampspærre og installationslag over lofterne. Der blev bare smækket gipslofter op og sat dampspærretape på samlingerne. Meget stor afstand mellem varmeslager i gulvet. Alt for få bindere på tagstenene. Vi har rgtigt kunnet følge med pga hjemmearbejde :) Luft under døre ved jeg ikke hvorfor du mener har med ventilation at gøre? Måske er der noget jeg ikke ved.Vi har sug/blæs i alle rum? Vi har ingen dørtrin og under 1 cm under dørene i vores hus. Mon ikke at det er fordi døren skal monteres så hurtigt, at fejlmarginen bliver sat højt, ligesom med brede fuger på klinkerne osv, så der er plads til flere fejl.
--
Sidst redigeret 19-10-2020 13:38
#19
MtM
Juniorbruger
19-10-2020 14:02

Rapporter til Admin
Rettet. Havde ikke set det var et færdig bygget hus du kikkede på
--
Sidst redigeret 19-10-2020 14:05
#20
Byggemayne
Gæst
19-10-2020 14:11

Rapporter til Admin
#18: Du ved "first hand" fordi du kigger ud af vinduet? Jeg er i branchen (og ikke ved HC), og jeg ved at de følger BR - Der er store problemer til byggefirmaer hvis de vælger ikke at følge BR (og bliver opdaget). Der er specifikke krav til alle de ting du nævner, og selvfølgelig er det ikke nok at støbe ydersokkel 35 cm ned. Hvad en eller anden tåbelig underentreprenør kan finde på in the heat of the moment skal jeg lade være usagt - men byggelederen fra HC skulle meget gerne fange en fejl som denne. Selvfølgelig bygger de ikke uden dampspærer, igen det lyder som om at du har overværet et byggeri der er gået VIRKELIG galt. Som altid - og uagtet hvem der bygger - skal man selvfølgelig have en byggesagkyndig til, at holde opsyn hvis man ikke selv ved noget om byggeri, alt andet er tåbeligt. Ift. luft under døren, så har du (FORMENTLIG) ikke ind og udsugning i dine værelser. Du har indblæsning i dine værelser og udsugning i køkken/bryggers/bad. De 2-3 cm er helt normalt, og det har intet at gøre med hvor hurtigt eller langsomt dørene monteres. Jeg mener helt klart ikke, at HC er hverken værre eller bedre end langt de fleste andre spillere i byggebranchen for private.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
hmm
Gæst
19-10-2020 14:32

Rapporter til Admin
Vi fik at vide da vi byggede, at det kunne blive så dyrt vi ville have det, de kommer ikke og siger stop. Deres udgangspunkt er billige løsninger der er gode nok for de fleste, og det skal det være for at de kan konkurrere. Der er intet i vejen for at få korrekt lyddæmpning af indervægge, at få gulvvarmen lagt højere end normalt så den reagerer hurtigere, tynde mure med dyrere isolering, individuel blæs og sug i hvert rum, vandhaner af guld osv.osv. Man risikerer dog meget hurtigt at prisen stikker af. Det virker også ekstremt svært at få pengene hjem ved et senere salg, så man skal nok anse det som forbrug frem for investering. Mægleren skriver "med flot entre" i annoncen, han skriver ikke "bemærk der er isolering indbygget i indermurene" Jeg tror at man kan spare -1.500.000 til 200.000 på selv at stå for sit projekt i forhold til at have et typehusfirma til det, og få samme resultat. Jo flere tilvalg, jo større potentiel gevinst. Med et bygget hus som her, tag ud og se det. de 10 års garanti fra byggefirmaet bør dække skjulte fejl og mangler. I øvrigt, udfordringen med gulvvarme er at husene nu er isoleret så godt, at gulvet bliver ~24 grader ved en stuetemperatur på 23. Det er bare mere lækkert med 30 grader el gulvvarme gulve i et gammelt utæt 70'er hus.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#22
Solfar
Ny på siden
19-10-2020 14:33

Rapporter til Admin
#20 Jeg bor jo altså i et meget attraktivt nybyggerområde, og har godt forstand på byggeri. Jeg kan se at det er det samme ved alle typehusene. De skal smækkes sammen hurtigst muligt, også pudser vi lorten bagefter. Det er anden gang jeg ser det med lofter uden dampspærre, også bare tape på gipspladerne. Jeg har set det ved 2 forskellige typehus firmaer (om det er samme daglejere der har lavet lofterne er jeg ikke klar over). Jeg kan dog med lethed se, at alle de forskellige daglejere der kommer og sjusker, får lov til det helt uden opsyn. #21 Som selvbygger kan jeg afkræfte at du kan spare noget ved selv at stå for det. Typehusfirmaerne kan gøre det meget billigere.
--
Sidst redigeret 19-10-2020 14:35
#23
Jepperdepper
Ultra Supporter
19-10-2020 14:43

Rapporter til Admin
Jeg har en god håndværker-ven, og han fortæller, at de bruger rigtigt meget tid på at løse problemer på huse med flade tage som funkis har. Der er simpelthen alt for mange problemer med vand. Hold dig fra det, siger han. Hvis man skal bygge et funkis, så skal det gøres helt efter bogen, og med svarene fra denne tråd kan du jo så selv vurdere, om du tør stole på et typehusfirma, hvor deres første prioritet er at levere hurtigt og billigt. Det er klassikeren; hurtigt, billigt, kvalitet - vælg 2.
--
Sidst redigeret 19-10-2020 14:45
#24
Duckman
Giga Nørd
19-10-2020 14:58

Rapporter til Admin
Det her er et af mine yndlingsbilleder af byggesjusk by HusCompagniet: https://ibb.co[...] 2 lag fliser ovenpå hinanden, fordi gasbetonen til brusenichen var skåret skævt af. Tænk på hvor mange huse de har lavet, og hvor mange eksempler som disse der er. Folk opdager det jo ikke, til en start, for når det er færdigt så ser man det jo ikke. Men når fliserne bliver skruk og falder af, efter en år-række, så bliver det træls.
--
Whatever
#25
Dragonheart
Guru
19-10-2020 16:31

Rapporter til Admin
#24 Tænker ikke det er en uddannet murer der har lavet det der? :-( Men uafhængig byggesagkyndig er nok en god idé - medmindre man selv vil gå og holde øje med alt. Men må indrømme jeg selv kun har oplevet ganske få håndværkere der reelt lavede ting ordentligt (som de har lært under uddannelsen). De overholder reglementerne for det meste - men skal man have det ordentligt må man finde gode håndværkere man kan stole på. Og tropper mester op med 4 polske "håndværkere" til at lave arbejdet. Så er sandsynligheden nok for at det ikke bliver helt pænt. Heldigvis må man som lægmand lave meget selv. Men også ærgeligt at nogle typehusfirmaer ikke har egne håndværkere. For så er kvaliteten nok svingende
--
Sidst redigeret 19-10-2020 16:32
#26
Duckman
Giga Nørd
20-10-2020 09:15

Rapporter til Admin
#25: Joeh, det skal nu nok være en uddannet murer, men det er ikke sikkert han taler dansk. De havde i øvrigt lavet samme løsning på flisekanten rundt om badekaret. Listen af fejl og mangler var lang på det hus, og reelt kunne de ikke udbedres. Var det mit, så havde de fået lov at rive det ned og starte forfra, så graverende var fejlene.
--
Whatever
#27
Peter.
Gigabruger
20-10-2020 10:29

Rapporter til Admin
Har selv fået bygget hus, og må undrømme jeg valgte huscompagniet fra, efter at have været rundt og se deres udstillingshuse, synes som andre skriver at de nogle steder halter lidt efter hvad kvaliteten angår, og der tit er taget nogle lette løsninger, for at holde prisen nede. Endte selv med Milton, jeg synes de ligger væsentligt bedre kvalitetsmæssigt, og også det jeg umiddelbart hørte fra nogle andre håndværkere, selv under byggeriet var der orden og rydeligt hver aften på byggepladsen, ikke ligesom huscompagniet, hvor alting tit ligger og roder totalt over det hele. (Milton har også selv en del egne håndværkere, men de bruger også eksterne partnere til nogle ting, som vvs ovs). Kan man få det bedre, jo selvfølgelig kan man det, men så er prisen også derefter. (Milton var dyere end huscompaniet, men ikke overdrevent meget, men stadig langt under hvad de mere dyre typehuse skulle have).
--
Sidst redigeret 20-10-2020 10:32
#28
TheMoller
Super Supporter
20-10-2020 11:04

Rapporter til Admin
Jeg tror du kan finde dårlige historier ved alle typehusfirmaerne. Jeg har hørt bedst om Lind og Rissør, #27 Jeg har en kollega som købte et hus af Milton. 8 måneder efter de var flyttet ind var der stadig ting de ikke havde udbedret. F.eks. var hele terrassen lagt med fald mod huset. Men tror også jeg har hørt værst om Huscompagniet. Særligt et tilfælde hvor der var kommet stort regnskyld inden taget var lukket, men dampspærren lagt. Håndværkerne havde så bare skåret hul i dampspærren i hvert rum for at dræne vandet/fugt fra loftet. Så var der bare smækket gipsplader op inden det var affugtet. Behøver jeg sige at huset ikke bestod blower door testen og at der efterfølgende ret hurtigt opstod svamp og skimmel? Vedkommende kæmper stadig med at huscompagniet ikke vil vedkende sig ansvar.
--
#29
Lars2222
Maxi Nørd
20-10-2020 14:24

Rapporter til Admin
Ville gå uden om dem, Hus companiet her i Sverige har jeg mødt en gang, Synes det virker til de er tvivlsomme med hensyn til Martrialer, gå uden om dem, der er nogen andre i Danmark i som laver kvalitets huse. Scanlux.dk virker til at bruger kvalitets være mere grundigt med hvem hvilken håndværkere og martrialer de bruger. https://dk.trustpilot.com[...] Yderlige Rettelse, Det var Eurodan huse jeg tænkte på, rigtigt fine huse til God pris. og ingen byggesjusk, Da de følger byggeriet undervejs. De er også meget bevist med hensyn til valg af martrialer. https://eurodan-huse.dk[...] https://dk.trustpilot.com[...] Uddrag fra Trustpilot Der var også et super samarbejde mellem Byggesagkyndig og Projektleder, så det var altid en fornøjelse at komme ud og kigge til byggeriet. Post-overtagelsen har også været i top. Man finder altid nogle småting når huset er taget i brug og her har Eurodan også udbedret / erstattet tingene uden nogen diskussion Vi har bygget med den ambition at huset skal være vores hjem indtil plejehjemmet kalder, men skulle vi bygge igen, så vil det uden tøven blive Eurodan igen Besvarelse fra eurodan-huse as 12. okt. 2020 Sikke en dejlig anmeldelse - tusind tak for den! Du beskriver netop et forløb, vi stiler efter ved hvert byggeri, hvor der er god dialog og kommunikation hele vejen. Du kan være sikker på at dine spørgsmål, interesse og åbenhed i byggeriet, også har været med til at få det hele til at glide. Så det er os, der takker :) De bedste hilsner eurodan-huse
--
My first computer was a Vic 20 at that time computer was new
--
Sidst redigeret 20-10-2020 14:29
#30
ByggeMayne
Gæst
20-10-2020 16:45

Rapporter til Admin
Sjovt hvordan folk fremhæver Milton og Eurodan huse. Samme koncepter, samme pris, samme setup med underentreprenører. HC er -mindst - på højde med andre “typehusfirmaer” i samme prisklasse. Og ja så kan der være variationer sfa. underentreprenøren der anvendes på det pågældende byggeri, men det kan være i begge retninger, og gælder alle byggefirmaer uden egne håndværkere. Jeg synes virkelig ikke, at kritikken i denne tråd er berettiget, og ja der er uheldige sager, og der kan måske være en variation på finish. Byggeteknisk er det ikke relevant at skelne mellem den lange række af typehus firmaer der findes. Mit besyv for, at holde tråden lidt objektiv frem for “min onkels, nabos, nabo....”.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#31
LTB
Monsterbruger
20-10-2020 16:55

Rapporter til Admin
#0 Få du en uvildig bygningsrådgiver med dig ud i huset, så kan du stille alle de spørgsmål til ham eller hende du har brug for. Jeg tænker du får den bedste rådgivning på den måde. Ellers må du sortere i alle de svar her, som ikke relatere til dem du faktisk gerne vil have svar fra ejere af et hus bygget af HusCompagniet. #22 Nu spørger jeg, er du Bygningsingeniør, Arkitekt, Bygningskonstruktør eller gør det selv mand? Jeg giver #17+#20 helt ret. Der ligger vel også en blowerdoor test som beviser tætheden som jeg tænker fejler ved manglende dampspærre. Det gør der i alle de huse for HC jeg fører bygherretilsyn ved.
--
Sidst redigeret 20-10-2020 16:59
#32
thechillum
Mega Supporter
20-10-2020 17:17

Rapporter til Admin
I forbindelse med mit arbejde har jeg været ude og installere fjernvarme til disse nye huser som der opføres de seneste 5 år i odense og omegn. Jeg havde også en drøm om at måske skulle have bygget et nyt hus af milton huse, hus kompagniet eller hvad disse selskaber hedder. Som håndværker kan jeg dog med hånden på hjertet sige at jeg hellere vil bo i en campingvogn i 5 år og spare sammen til at kunne betale mig fra at få det bygget af andre som har erfaring, fagligstolthed og styr på tingene. Sjusk og fusk er en del af deres koncept virker det til ud fra hvad jeg har set!
--
#33
Solfar
Ny på siden
20-10-2020 18:47

Rapporter til Admin
#30 Ingen fremhæver nogen typehus-firmaer over nogle andre. Tværtimod er de fleste her vel enige om at den ene lort ikke er bedre end den anden. (Overdrevet). Desuden er det tydeligt at mærke, at du har en eller anden relation til HC. Om det er arbejde, en bekendt eller fordi du selv bor i et typehus, så embrace og vær glad for det du har. Det forstår jeg da godt hvis du er. #31 Jeg er civilingeniør og har selv lavet alle tegninger, beregninger og alt planlægning af byggeriet på vores eget hus. Jeg kan efterhånden BR18 og alle relevante SBI udenaf. Blowerdoor testen er forholdsvis nem at bestå. Vores emhætte var ikke sluttet til, da testen blev lavet, men det forstod den unge gut ikke. Derfor havde vi et åbent Ø160mm hul i muren, fordi han kun skærmede den ikke tilsluttede emhætte af. - derudover var der ikke fuget omkring et rigtig stort vinduesparti, fordi de alligevel skulle skiftes pga produktionsfejl. På trods af det bestod huset testen, med langt til nedre grænse. ## Jeg vil igen gentage det jeg startede med at skrive. Vi turde ikke få bygget et typehus - ikke kun fordi det ikke passede til vores ønsker, men fordi det er absolut basic af alt. Vi brugte 400.000 mere og var selv bygherre, hvilket har resulteret i et overordnet meget bedre hus. Når vi sammenligner med naboer og andre i kvarteret der har fået typehuse, er forskellen virkelig slående.
--
#34
Byggemayn
Gæst
20-10-2020 18:58

Rapporter til Admin
#33 jeg har intet med HC at gøre, men jeg arbejder i byggebranchen. Det er jo derimod tydeligt, at du prøver at forsvare merprisen på 400 tkr for dig selv og alle andre, men jeg kan garantere dig, at du rent byggeteknisk ikke er stillet bedre end nogle af alle “typehus-naboerne”. De 400 tkr er reelt nok lige i lokummet når du sælger til en der objektivt ikke kan se, hvorfor de skal betale en krone mere for dit hus. Særligt ikke hvis der er tale om et relativt standard hus hvor i blot selv har stået for entrepriserne. tænk på den absurde merpris du har betalt for materialer mv. fordi du ikke køber stort ind modsat typehusfirmaerne. Tænk på alt den ekstra tid håndværkerne har brugt hvis de ikke er vant til at udføre netop det du Beder dem om. bemærk også, at byggeri generelt aldrig har været bedre end det er lige nu - og ja der fuskes og sjuskes, bestemt - men det kan bare ikke skæres over en kam. En underentreprenør laver fusk én gang, så er de ude i kulden. Man kan bygge luksus huse, og der findes firmaer der tilbyder nogle eksklusive tilvalg og som virkelig bygger flot/gennemført - men de følger også BR18, så det kommer ned til tilvalg og finish når alt kommer til alt. Jeg kunne godt finde på, selv at stå for et byggeri hvis vi var ude i noget meget særligt / specielt, men jeg ville absolut ikke have noget imod at bygge med et typehus firma heller - jeg ville dog (selvfølgelig) holde øje/tilsyn.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#35
Dragonheart
Guru
20-10-2020 19:20

Rapporter til Admin
#26 Hvis han ikke er uddannet murer i DK kan man vel heller ikke forvente han bygger efter DK lov og praksis ? :-( (selvom han burrde(
--
#36
Solfar
Ny på siden
20-10-2020 19:25

Rapporter til Admin
#34 Selvfølgelig forsvarer jeg mit valg, det er jo en diskussion hvor man deler erfaringer. Du bliver ved med at skrive "rent byggeteknisk". Det har jeg vist heller ikke påstået? (når det så er sagt, tror jeg der er flere vindsøljer i mit hus, end et typehusfirma ville sætte i. Deruover er alle ledninger trukket i rør, hvilket jeg heller ikke set i typehuse). Nej, mit hus er nok ikke 400.000 mere værd, end et lignende hus i typehus klassen ved et salg, men det er en anden snak når vi snakker at bo i det. (det er sjovt nok formålet med vores byggeri). Jeg kan fortælle dig, at flere har givet udtryk for at de ville ønske at de havde brugt lidt flere penge, når nu man er ude og bruge så mange penge. Den vi har hørt oftest er det med sokkel under skillevægge. Derudover er det finish, hvor vi selvfølgelig har haft nogle meget bredere rammer og fået premium materialer og løsninger stort set hele vejen rundt, som feks sildebensparket i stue og værelser, listelofter på akustikdug, IHC wireless og indbygningshøjtalere hele vejen rundt. Alt sammen noget vi ikke kunne få ved nogle af de typehus-firmaer vi snakkede med.
--
Sidst redigeret 20-10-2020 19:27
#37
Atriz
Elitebruger
20-10-2020 19:34

Rapporter til Admin
Jeg er murer så kan muligvis svare på lidt, jeg ville aldrig selv have et type hus, de reklamerer med de billig huse, men tro mig du får virkelig også hvad du betaler for, Skulle jeg ha bygget et hus idag, havde jeg godt nok sparet et par år mere op og få et ordentligt hus ang matrialer, kommer du ind i et hus der bygget af kvalitet kan du både se og mærke det lige så snart du går ind af døren, du er ikke et sekund i tvivl, jeg har lige købt et hus fra 1978, et rigtig kvalitet hus, det vil jeg til hver end tid heller have end jeg vil købe et helt nyt type hus, Så min anbefaling til dig er at spare noget mere op og få det hus i drømmer om,
--
#38
LTB
Monsterbruger
20-10-2020 23:16

Rapporter til Admin
#33 civilingeniør inden for byggeri? Vedr. blowerdoor test tænker jeg du fik en ny eller betalte du for dårlig udført arbejde og dårlig kvalitet ;) Jeg tror ikke der er nogen der er i tvivl om man ved typehuse ikke får et Arkitekttegnet hus i super materialer da pris og kvalitet hænger sammen som alt andet i denne verden. Jeg tænker også man har set et par prøvehuse inden så man får en ide om hvad det er man køber. Men derfra til, at typehuse generelt er dårligt udført er altså ikke helt rigtigt. Når det er sagt er der ingen typehusfirmaer der er bedre en deres underleverandører, men det gælder alle der bygger. Jeg har set godt og dårligt udført arbejde ved begge typer når jeg laver tilsyn. Derfor er uvildigt byggetilsyn er en rigtig god ide så bliver der fanget meget under byggeprocessen.
--
Sidst redigeret 20-10-2020 23:21
#39
Duckman
Giga Nørd
21-10-2020 08:10

Rapporter til Admin
#35: Jeg ved at den konkrete murer der stod for spartling af deres lofter på præcis det hus, var tysktalende. Om det også er ham der har lavet flisearbejdet, det ved jeg ikke. At han så også formåede at spartle hen over de små huller i deres akustiklofter, det kan man så fundere lidt over.... (Kan desværre ikke findet billedet, men det var SLEMT).
--
Whatever
#40
Duckman
Giga Nørd
21-10-2020 08:16

Rapporter til Admin
Den her er også meget sød. Et rigtigt godt eksempel på "Not my fucking job". Fundamentet til søjlen var støbt et forkert sted - Men det er ham der skal montere søjlen da ligeglad med: https://nybygger.files.wordpress.com[...] Igen HusCompagniet - Andet hus end sidste eksempel. Jeg synes godt nok det er svært at have tillid til et firma, der bruger "håndværkere" der kan finde på den slags. Så kan man jo godt regne ud hvordan tingene er lavet, de steder man ikke kan se...
--
Whatever
#41
Enoxe
Elitebruger
21-10-2020 09:43

Rapporter til Admin
Vi har lige selv købt et typehus opført i 2015, og jeg kan slet ikke nikke genkendende til de skræk scenarier der bliver bragt frem i den her tråd. Vi har haft en mure, en tømmer, en vvs'er og en byggesagkyndig til at inspicere hele huset, og ingen af dem havde en finger at sætte på noget som helst, andet end en mindre detalje i ende gavlen, som vi fik udbedret. Vi har nu boet i huset i tæt på et år, og jo vi har tit snakket om at de tidligere ejere har taget nogle billigere valg end vi selv ville, men når alt kommer til alt, er det ikke valg vi ikke selv ville kunne gøre noget ved, for små øre, og vi har da også allerede skiftet nogle ting, som simpelthen bare slet ikke var os, men det havde vi jo ingen idé om inden vi flyttede ind. Jeg undre mig dog over hvorfor der er de såkaldte 2-3 cm, under døren, som det også bliver bragt op her i tråden har det noget med ventilation at gøre, men hvad ville der reelt ske hvis man lavede dør til gulv? Et af vores helt store irritationsmomenter da vi flyttede ind er de såkaldte papmage døre, som jo vitterligt bare er 2mm plade og så luft i midten, de isolerede intet lyd, og specielt på toilettet kunne man høre alt, så dem fik vi skiftet til massive trædøre, og har nu kun minimal lyd gene, som jeg antager kommer fra det lille hul under døren. Vores hus er opført i gasbeton, og jeg kan absolut ikke nikke genkende til den rungklag og lydt hed folk klager over, vi har en 14 meter lang og 8 meter bred køkken/stue hvor der er lige over 4 meter til kip når det er højest, og vi kan snildt have 30 mennesker på besøg, uden at skulle være bekymret over lydt, så meget af det har også noget at gøre med hvordan man indretter rummet, og hvordan man taktisk placere feks. tv og billeder, så lyden reflekteres på ordentlig vis (og vi har ikke troldtekt eller lign. kun alm. træloft). Blot mine fem cent, jeg ville klart anbefale et typehus firma, hvis man som os ikke er fagfolk, eller iværksættere som selv kan stable sådan et projekt på benene, derudover får man som sagt det man betaler for, og igen jeg er ikke fagmand, så om mit loft er skåret i smi, eller om det er kant mod kant, betyder sådan set ikke det vilde for min livskvalitet, men det med at jeg kan komme hjem til et hus som altid er varmt og behageligt, uden de helt store bekymringer det betyder derimod alt.
--
#42
Duckman
Giga Nørd
21-10-2020 11:03

Rapporter til Admin
#41: Det virker ikke til du selv har stor håndværksmæssig indsigt? Og du lader til at være fint tilfreds med et nyt hus, hvor alt på overfladen ser "OK" ud - Og det gør det da også, i de fleste nye typehuse. Der er mange der har det ligesom dig, og ligesom dig lever de lykkeligt i deres nybyggede typehuse. Kun hvis man har lidt faglig indsigt, og går det efter i sømmene, kan man se hvor der er sprunget over hvor gærdet var lavest. Og så er der alle de ting du IKKE kan se - Og dem kan den tømrer, VVS´er og byggesagkyndige du tager med og kigge, heller ikke se. Fundamentet jeg linker til i #40, det blev efterfølgende "udbedret" - De støbte yderligere fundament, for at understøtte søjlen ordentligt. Husejere spurgte om den del af fundamentet også var støbt ned i frostfri dybde (90cm), som reglerne kræver. "Ja" var svaret. Da man så gravede fundamentet frit, kunne man se at det kun var støbt ned i 30 cm. Sådan en fejl er der ingen der nogensinde opdager, med mindre carporten styrter sammen 8 år senere. Og jeg har set HusCompagniet huse under opførslen - Der laves rigtigt meget klamp, som man ikke kan se, når først det hele er færdigt, tapetseret og malet.
--
Whatever
#43
LTB
Monsterbruger
21-10-2020 13:56

Rapporter til Admin
#41 Du har valgt rigtigt ved at, tage de nævnte fagfolk med ud og kigge et hus der er 6 år gammelt. #42 Dit nye eksempel nr. to er taget fra en sag der ligger på nettet og jeg tænker ikke du selv kender sagen. Det der er sket der er ikke retningsgivende for alle deres andre huse. Der kan ske fejl selv for dem, der påstår de er perfekte. Jeg kan love dig for at den slags fejl sker også andre steder en ved typehuse.
--
Sidst redigeret 21-10-2020 13:57
#44
Enoxe
Elitebruger
21-10-2020 13:58

Rapporter til Admin
#42 helt enig i meget af det du siger, men det er stadig ekstrem sagerne du pointere, og med mængden af huse de og andre typehuse firmaer har produceret de forgangne 20 år, jamen så er det bare ikke det generelle billede. Jeg kan finde de første 1000 mennesker i mit nabolag som har boet i sit hjem de sidste 5-10-20 år og aldrig oplevet noget som helst fordækt, eller uden for normen, og så kan jeg finde en lille håndfuld hvis endda så mange, som har haft en skidt oplevelse eller haft nogle fundamentale fejl eller mangler. Så jo hvis man ser kritisk på det, så er typehuse, huse på samlebånd og hvis man kan lave noget billigt og praktisk, som vil behovsdække 99% af de kunder man forsøger at ramme, jamen så gør man det da? Det svarede til du gik på mcd og bestilte en af deres trøffel mayo burgere, og så brokker dig over der ikke er rigtige skiver af trøffel i mayoen men bare trøffel essens, som er en billig snyder, men dækker 99% af kundernes behov. Min pointe er at mange af jer som pointere fejl og mangler, ikke er en del af det segment typehuse retter sig mod, da i vil stille jer kritisk over for alt huset står for, da der er skåret kanter og valgt billige løsninger. Går man ind til huskøbet oplyst omkring dette, jamen så får man som slutbruger et produkt man langt hen af vejen vil være rigtig rigtig glad for. Men som jeg også pointerede i mit forrige opslag, så vil der være punkter man efterfølgende bliver klogere på, og så må man tage det til den tid. Mit råd til #0 er at se på det store billede, og finde ud af med sig selv, om han er den type der lige som mig, og rigtig mange andre, godt kan stille sig tilfreds med at der på nogle håndværksmæssige områder vi ikke har belæg for at så tvivl omkring, er skåret hjørner, og kan han det jamen så er et funkis typehus helt perfekt. Kan han ikke dette jamen så bør han nok overveje en anden retning, men ligegyldigt hvor han kigger hen vil der være den her slags spøgelser, som ingen kan spå om, og hvad end han får tegnet et arkitekt hus til 8 mio eller bygger sit typehus til 2.5, jamen så kan begge huse stå med problemer ingen havde forudset, jeg ved bare at personligt kender jeg ikke nogen som ikke ville købe et typehus igen, hvis ikke de har håndværksmæssigt belæg for at så spørgsmålstegn ved de valg der er taget. Jeg kender dog rigtig mange som ville have lavet noget anderledes i byggeprocessen hvis de skulle gøre det igen, men så er det ikke på grund af det håndværksmæssige men på grund af praktikaliteten i deres originale bolig.
--
#45
Duckman
Giga Nørd
21-10-2020 14:02

Rapporter til Admin
#43: Det er fra en sag der ligger offentligt, ja. Det er vel irrelevant, med mindre du bestrider at billedet viser et HusCompagniet hus? Det er ikke en fejl der er "sket". Det er ikke et uheld. Det er en håndværker der tydeligvis er pisseligeglad, og ikke ejer et gram faglig stolthed. Han vidste udemærket godt, at det ikke duede, men han gjorde det alligevel. Fordi han bare skal hjem til fyraften, og så er det nok nogen andres problem. Og hvis det ikke bliver opdaget i tide, før problemet er skjult af belægning, så er det den fremtidige husejers problem, når halvdelen af tagkonstruktionen styrter sammen i en storm, 12 år senere. Hvis jeg var HusCompagniet, og jeg tog en underleverandør i at lave det nummer der, så ville jeg sagsøge dem for hver en krone jeg kunne, jeg ville aldrig lægge en eneste ordre der fremover, og jeg ville minutiøst gennemgå samtlige huse jeg havde opført, hvor de havde været involveret. Men det gør HusCompagniet ikke - For det "sker" igen, og igen.
--
Whatever
#46
Peter.
Gigabruger
21-10-2020 14:11

Rapporter til Admin
#30 skal ikke kunne sige om det er ændret siden, men dengang for et par år siden jeg fik bygget, brugte milton egne håndværkere til det meste, dog ikke el og vvs, om det har været anderledes her i Jylland skal jeg heller ikke kunne sige, men ikke noget jeg kan nikke genkendende til, kan dog sige hvad jeg har set der efterfølgende er bygget af HC rundt omkring herude, der er der totalt rod på bygge pladsen ting ligger og roder på jorden udenfor, det bliver ikke holdt tidy og clean, og der render underleverandøre rundt til det meste. (Men siger ikke milton ikke kan have lavet noget lort en gang imellem, kender kun personligt flere der er super glade for dem, og kender mange der har bøvlet med HC her på vejen).
--
#47
LTB
Monsterbruger
21-10-2020 14:11

Rapporter til Admin
#45 Nej jeg bestrider ikke at billedet er fra et hus lavet af HusCompagniet men blot at det er fra en sag på nettet, som er et hus ud af hvor mange de har bygget og det derfor ikke er et generelt billede. Vi er slet ikke uenige i at det er forkert lavet. Hvis du googler lidt mere kan du finde lige så mange eksempler fra sjusk som ikke er typehuse. Du har delt to eksempler du har fundet og din vurdering er alt fra HC er så lavet dårligt. Prøv læse hvad #44 skriver det er helt korrekt skrevet.
--
Sidst redigeret 21-10-2020 14:14

Opret svar til indlægget: Huse fra Huscompagniet?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login