Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Effektiv emhætte til 80cm kogeplade

Af Super Nørd Qax | 19-10-2020 21:49 | 1045 visninger | 23 svar, hop til seneste
Hej folkens. Jeg har fået en hulens masse coil whine ( kone whine ), som skriger på en ny emhætte. Vi har dette knap så pæne, men ret så effektive skrummel, som dog ikke er lige så bred som komfuret. https://www.chedanthe.dk[...] Kogepladerne er 80cm i bredden. Konen har plaget mig løbende og tiltagende om en ny emhætte. Den gamle stod af og tændte kun engang imellem, for et par år siden. YES tænkte hun, men jeg fandt en knækket lodning og fandt loddekolben frem. Skrigeballonen var ikke glad..... ( men det var jeg for jeg havde lige sparet en masse penge ). Nu har hun så fundet ud af at jeg har bestilt et 3080 ( jeg fik nok talt over mig i telefonen med en ven, som hun så overhørte... ) Så jeg må vel hellere slippe nogle mønte på en ny. Men hvilken...! Den skal være effektiv. Det er top prioritet. Derefter skal den være pæn. Prisen har ikke den helt vildt store betydning, for hvis jeg bonger ud til en fed og god model, så kan jeg måske også snige mig til at købe en ny ultra wide 34" skærm, uden at hun brokker sig. Det er til et parcelhus med taghætte og den der sidder der nu har vidst nok en 200mm slange, men taghætten er nok kun 150mm. Jeg har overejet om det skal være med tagmonteret motor, så den ikke støjer så meget. Ændre det noget? Det må selvfølgelig også gerne være en der ikke suger en million m3 i timen, for så suger den varmen ud af huset om vinteren. Så lavest mulig m3, men mest mulig effektiv og pæn ( pæn er jo subjektivt, så jeg er åbne for alle forslag ). Hvad end der får fruen "off my back".
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#1
Comicsdk
Supporter
19-10-2020 22:01

Rapporter til Admin
Nvm, det har du jo allerede.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
--
Sidst redigeret 19-10-2020 22:04
#2
Danny Andersen
Monsterbruger
19-10-2020 23:01

Rapporter til Admin
Det med at være effektiv og samtidig være stille er nok ikke de to ting der følger mest ad når det kommer til en emhætte. Du skriver at du bor i parcelhus, har du overvejet om du evt. kan ombygge den nuværende så du får en kanalventilator på over loftet? Det vil helt sikkert gøre noget ved støjen. Hvis du kan lodde, kan du vel lodde knapperne fra emhætten til kanalventilatoren, så den kan styres derfra. ;) Derudover, hvis det er en flexslange i har monteret, ville jeg anbefale at få et glat plastrør monteret i stedet, da modstanden i flexrør også øger støjgenerne. Desuden skal aftrækket isoleres, hvis loftet er uisoleret, for at undgå kondens. Det var selvfølgelig ikke et konkret forslag til en model, men forhåbentlig forslaget kan bruges alligevel. ;)
--
#3
syncmarster
Semi Supporter
20-10-2020 06:00

Rapporter til Admin
En emhætte er ikke pæn. Men thermex og witt har begge modeller hvor motoren ligger på loftet. Du kan også tilkøbe en styring til nogle af deres modeller. Som gør at den starter automatisk når kogepladen bliver tændt.
--
To stk. En stationær og en bærbar.
#4
Morten-ergo
Supporter
20-10-2020 08:43

Rapporter til Admin
Hvad med thermex optica 662? Den overvejer jeg at skifte min 12 år gamle ud med....mvh Morten
--
#5
mAddiE
Ultrabruger
20-10-2020 08:58

Rapporter til Admin
De fleste emhætter er rimelig lydløse, hvis man bruger dem rigtigt. De er meget effektive i forhold til motorstørrelsen. Det store problem er, at folk enten monterer en flexslange eller monterer en mindre udgang (tophætte) end indgang til røret - f.eks. en ø150 -> ø120 eller som i dit tilfælde en ø200->ø150. Det ødelægger flowet, og der kommer overtryk i røret, og dermed larmer motoren mere for at trykke luften ud. Den anden vej er bedre, men heller ikke god, da der så kan komme tryk i røret fra modsatte side (så vidt jeg har forstået). Derfor er mit råd: Køb en der larmer så lidt som muligt, men sørg for at dimensionerne på dine rør og din udgang passer med specifikationerne fra producentens anvisninger. Og lad være med at lave en afslutning på dit rør, som stopper luftgennemstrømningen. Nå ja, og sidste råd: Kun glat rør - Spirorør eller plastrør - ingen flexslange.
--
#6
Die_Happy
Supporter Aspirant
20-10-2020 08:59

Rapporter til Admin
Hvis du skal have så støjsvag og så kraftig som mulig, på samme tid, så skal du have en ekstern udvendig motor på. Det er i den sammenhæng vigtigt at undgå knæk og overgange så meget som overhovedet muligt, da det dels ødelægger sugestyrke og øger støj.
--
#7
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
20-10-2020 09:35

Rapporter til Admin
Vi har en Thermex med ekstern motor og den kører upåklageligt på 17. år. Støjen er hørbar, men "bærbar". Den er absolut ikke lydløs. Som #1 er inde på, så får du ikke sugeevne og lydsvag. Det er en dyrere løsning, men du flytter støjen væk fra køkkenet. https://www.thermex.dk[...] De fåes billigere end på hjemmesiden hos deres forhandlere.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.
#8
spangsbjerg
Elitebruger
20-10-2020 09:49

Rapporter til Admin
Vi har valgt og gå med en med indbygget emhætte i kogeplade - er overrasket over hvor godt det suger. Støj kan jeg ikke vurdere - jeg synes ikke det er slemt men den kan godt høres :-)
--
#9
Karanka
Elitebruger
20-10-2020 09:50

Rapporter til Admin
Da vi lavede nyt køkken i sommers, fik vi en loft monteret emhætte som sidder helt oppe i loftet og hænger slet ikke ned, det kan virkelig anbefales. Vi overvejede også en kogeplade med indbygget emhætte i men valgte odg at droppe det. bhvis du skal have en som hænger ned, så få en hvor motor ligger på loftet, så kan de være temmelig kraftige og støjsvage.
--
#10
Qax
Super Nørd
20-10-2020 12:56

Rapporter til Admin
#2 Det var ikke en dårlig idé. Hvorfor har jeg dog ikke tænkt på det noget før. Jeg har et udhæng på huset, som er cirka 40cm, hvor jeg kan få hele min overkrop derop, uden problemer, så jeg kan sagtens få plads til en i området mellem skunk og tag. Aftrækket er ikke isoleret. Jeg havde overvejet at gøre det, men har ikke fået det gjort. Jeg har gjort det på slangen som går fra badeværelset og op til ned nye/isolerede taghætte, Den taghætte der sidder på taget til køkkenet er nok fra 70erne, så den er ikke isoleret. #3 Tak for input. Dem ser jeg nærmere på. Jeg vil ikke have noget der er automatisk, for jeg kan godt selv hitte ud af at tænde den. Jeg kender en der har en med WiFi og en App...... Hvad skal man dog med det? #4 Dem tjekker jeg ud, når konen er kommet hjem. #5 Jeg tror ikke at jeg kan komme uden om en flex slange, men det er da et forsøg værd. Jeg ender nok i stiverør, hvis jeg skal over i en kanal ventilator. #6 Støjsvag, ja. Kraftig, ja/nej ( mest mulit effektiv med mindst mulig m3/t ) #7 Jeg tjekker deres side ud og saster stort på at det bliver med ekstern motor. #8 Det er lidt sent med den løsning. Køkkenet har stået færdigrenoveret i snart 5 år og bordpladerne limet og spændt sammen og kringlet ind på plads, med en fugekant på 2mm, hele vejen rundt, så der er ingen kantliste. Det er IKKE til at skille ad igen. #9 Jeg har en idé om at en emhætte skal være OVER det som den skal afhjælpe, for bedst effekt. Damp stiger jo opad og ikke skråt hen imod væggen. Det er derfor min teori, at de virker bedst, hvis de blot suger en lille smule, men så hænger over gryderne/panderne så jeg vil helst have en der er over kogepladerne, men det jo ikke lige så pænt, som f.eks. de skrå fra Thermex. Jeg tænker at jeg vil gå efter en med justerbar kanalventilator. Om det så er med potmeter eller hvad det ender ud i, det ved jeg ikke endnu. Konen vil have ny emhætte og nu må jeg bøje mig, for at lidt husfred.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
--
Sidst redigeret 20-10-2020 13:00
#11
Qax
Super Nørd
20-10-2020 13:03

Rapporter til Admin
https://ibb.co[...]
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#12
Fruergaard
Maxi Nørd
20-10-2020 13:24

Rapporter til Admin
Har selv kigget på emhætter til et nyt køkken og her blev min konklusion: Ifølge Tænks emhætte test gælder følgende (løst). Bord emhætter er ikke særlig effektive som du selv nævner. Flade emhætter er bedre end skrå emhætter til at opfange fedt partiklerne, og en smule bedre til at suge damp. Loft emhætter er udmærket til at suge damp ud, men yderst dårlige til fedt partikler da der oftest er for langt mellem kodeplade til emhætte hvor fedt partiklerne kan nå at køle ned og "falde" ned igen. Så jo tættere emhætten sidder på pladen, des mere effektiv (dog minimum 450mm over induktionspladen). Vi havde selv en loft emhætte i tankerne med en ekstern motor på ydremuren. Men det koster en del ekstra kontra intern motor og da vi ikke har langt mellem motor og emhætte (1.5 meter) er gevinsten minimal (diverse sider anbefaler +5 meter, da støjen fra motoren stadig kan høres gennem rør og luften i røret). Så valget p.t. bliver en skrå model (grundet udsyn til kogepladen og looket i køkken alrummet). Og så nok en Miele da de skulle have den mest lydløse motor (effektivitet og støj står på energimærket) i en 80 cm bred model. Man skal oftest op i 90cm modeller for at få "top" modellerne (og dermed lavere motor støj) ved andre mærker.
--
Projekt RAW v2.0; Custom ITX kabinet i 3mm aluminium http://hwt.dk[...]
--
Sidst redigeret 20-10-2020 13:25
#13
Lars2222
Maxi Nørd
20-10-2020 13:45

Rapporter til Admin
https://www.electronic-star.se[...] De sender så ikke til danmark Denne lækker emhætte har min kammerat, Klarstein er rimlige store i Tyskland, og kvalitet. Men du finder dem på tyskle Ebay https://www.ebay.de[...] Og 10 Euro i fragt er ingen ting (Ups plejer de at sende med)
--
My first computer was a Vic 20 at that time computer was new
#14
Lars2222
Maxi Nørd
20-10-2020 13:57

Rapporter til Admin
Elgiganten har nogen der ligner: Electrolux emhætte LFV316K (sort) https://www.elgiganten.dk[...] Thermex emhætte Vertical Automatic (sort) https://www.elgiganten.dk[...] Men tro mig, IRL ser ingen af dem lige så fint ud som Klarestein Aurora, og der er er suger fremragne og har et rimlige lydnivue,
--
My first computer was a Vic 20 at that time computer was new
--
Sidst redigeret 20-10-2020 13:57
#15
Pendor
Maxi Supporter
20-10-2020 14:04

Rapporter til Admin
Vi har også valgt en skrå emhætte. Jeg synes de er pænere og jeg undgår at banke hovedet ind i den når jeg skal kigge ned i gryderne. Vores Siemens fungerer fint, men lydløs er den bestemt ikke!
--
#16
Lars2222
Maxi Nørd
20-10-2020 14:08

Rapporter til Admin
En lille rettelse. https://www.electronic-star.se[...] Klarestein Aline, udsuger 50m mere i timen ind Klaretein Aurora, ellers er spec det sammen https://www.ebay.de[...]
--
My first computer was a Vic 20 at that time computer was new
--
Sidst redigeret 20-10-2020 14:12
#17
Karanka
Elitebruger
20-10-2020 14:21

Rapporter til Admin
10# Jeg kan anbefale den her: https://www.elgiganten.dk[...] Den har vi lige over vores kogeplade. Den spiller virkelig max, og vi har ingen os i huset når der laves mad.
--
#18
mortenb
Juniorbruger
20-10-2020 14:34

Rapporter til Admin
Vi har den her https://www.siemens-home.bsh-group.com[...] Stort set den samme som #17, bare i hvid så den syner af lidt mindre. Det er med lys og fjernbetjening og gejl. Den er vi rigtig glade for.
--
#19
Wut
Nørd Aspirant
20-10-2020 14:39

Rapporter til Admin
Som #12 så tror jeg ikke en dyt på, at bordemhætter eller loftindbyggede er særligt effektive. Når vi går rundt i køkkenet, eller der bare er en smule vind/træk fra et vindue eller lign, så står dampsøjlen fra gryder skråt opad. Dvs en loftventilator vil kun fange noget af damp/os, og en bordemhætte er komplet kontraproduktiv, da den skal suge som en thailuder for at hive den varme damp nedad igen. Jeg ville have skiftet vores indbygningsemhætte til en med ekstern motor, men dem findes der stort set ingen af. Jeg overvejer at købe en ekstern motor alligevel, og flække noget kabel sammen og lodde ind i en ny emhætte. Det lader til, at du har brug for en frithængende? Så er du heldig. Køb en frithængende med ekstern motor, og få motoren hængt op, så der er god vibrationsdæmpning. Det er den mest stille løsning, du kan få. I øvrigt godt tip tidligere med at minimere støjen ved at bruge fast rør, eller flexrør med meget større diameter. Husk at isolere rør rigtigt godt (specielt hvis du vælger større diameter), så du ikke får kondens og tilbageløb ned i emhætten. I øvrigt er det en god ide at købe en emhætte med "cool down"-funktion, så den kører 5-10 minutter efter brug og slukker selv. Hvis man slukker emhætten lige efter man har lavet mad, så er den stadig propfuld af damp/fugt. Den har bedst af at køre en del minutter efter madlavning, så den kan tørre en del op. Derfor er en automatisk cooldown-funktion smart.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 20-10-2020 14:39
#20
Survey
Super Supporter
20-10-2020 15:23

Rapporter til Admin
pricerunner har en rimelig god søgefunktion på det her, så her er lidt overordnede kriterier sat ind på forhånd (26 produkter tilbage) https://www.pricerunner.dk[...]
--
Consider it as a free bump
#21
Die_Happy
Supporter Aspirant
20-10-2020 16:29

Rapporter til Admin
Vi bruger en indbygget 90 cm emhætte med ekstern motor: https://www.siemens-home.bsh-group.com[...] Lidt dyr (~20.000 kr.), men lækkert at kunne gemme den væk.
--
#22
Qax
Super Nørd
20-10-2020 19:39

Rapporter til Admin
#21 Læs lige indlæg #10 Den skal sidde på væggen eller loftet. Dem på bordet er til at lukke op og skide i. Damp stiger opad, så den skal sige sindsygt mange m3 for at have en effekt. Jeg ser lige på de andre når det er weekend. Tak for input.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#23
Morten-ergo
Supporter
16-11-2020 09:06

Rapporter til Admin
Jeg anbefaler ikke den, jeg skrev om i #4. Det føles som noget skrammel....sammenlignet med min+10år ældre Miele. Npr Thermex'en skal skiftes, ender det nok med en Miele igen. Mvh Morten
--

Opret svar til indlægget: Effektiv emhætte til 80cm kogeplade

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login