Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Ophavsret - billeder i salgsannonce?

Af Gæst Morten | 26-10-2020 20:41 | 549 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej. Jeg har prøvet at google mig frem til, om jeg som privat må bruge billeder fra en given webshop af nogle produkter, som jeg sælger som brugt gennem eks. Facebook Marketplace. Der er nemlig flere stykker tøj som jeg gerne vil have solgt, og det er en del nemmere hvis jeg tager modelbillederne fra brandets egen hjemmeside fremfor at jeg prøver det hele på. Jeg kunne forestille mig at man ikke må, men tænkte jeg lige ville prøve lykken og se om jeg tog fejl. Jeg håber nogle af jer kan være behjælpelig, mange tak. Mvh. Morten
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Mr. WoLF
Guru
26-10-2020 20:46

Rapporter til Admin
Det gør du bare men virker mere troværdig selv at lave billederne. (hvis du ikke må så sker der nok ikke andet end du bliver bedt om at tage dem ned igen/hvilket jeg ikke kan tro kommer til at ske)
--
#2
Dragonheart
Guru
26-10-2020 21:17

Rapporter til Admin
Onlinebutikken har ophavsretten til billederne så du skal have deres explicitte tilladelse til at bruge dem, hvis du skal holde dig på den rigtige side af loven. Nogle butikker har endda billeder der direkte er beregnet til at folk kan hente dem - dvs med expliit tilladelse Tænker dog mange gør det uden tilladelse uden nogle konsekvenser.
--
#3
Jepperdepper
Ultra Supporter
27-10-2020 07:24

Rapporter til Admin
Det må du naturligvis ikke, og det er heller ikke særligt troværdigt at benytte sådanne billeder, for de viser jo ikke hvordan dit tøj reelt ser ud. Mange firmaer benytter www.not-allowed.dk[...] som gør det let at gøre krav på sine billeder uden selv at skulle bruge noget tid på det, så selv private skal ikke vide sig sikre. Erstatningskravet ligger typisk på omkring 2-3.000 pr. billede. Så giv telefonen frem og brug 2 minutter på at skyde nogle billeder.
--
#4
Peter.
Gigabruger
27-10-2020 08:13

Rapporter til Admin
#3 sjov hjemmeside, de er sikkert reelle nok, men lidt sjovt hvis man kikker deres referencer igennem, halvdelen af virksomhederne findes ikke længere, eller laver kun marketing relaterede ting, "der var en der havde kopieret 20.000 ord fra vores website", dude, alt tekst på samtlige sider på jeres micro site, har end ikke 20k ord til sammen :D
--
#5
Jepperdepper
Ultra Supporter
27-10-2020 08:34

Rapporter til Admin
#4 De er så men reelle nok, og de er super dygtige til det. Jeg har været selvstændig webudvikler i snart 6 år og har jævnligt hørt om gode historier derfra, og det er altid dem folk anbefaler når folk spørger til hjælp efter at have fået krænket deres rettigheder. https://www.valdemarsro.dk[...] , som nok er Danmarks største madblogger, har f.eks. brugt dem og er rigtigt tilfreds med dem. Du kan læse mere om hendes historie her: https://www.valdemarsro.dk[...] Men de burde nok opdatere deres referencer. :)
--
Sidst redigeret 27-10-2020 08:35

Opret svar til indlægget: Ophavsret - billeder i salgsannonce?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login