Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Starte virksomhed op ved siden af fuldtids arbejde...

Af Junior Supporter TheJ0ks | 28-10-2020 09:43 | 976 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej Holler! Jeg har brug for lidt viden/info/hjælp.. Jeg har de seneste måneder overvejet kraftigt at starte en virksomhed op som omhandler markedsføring. Men jeg har overhovedet ikke tænkt mig at opsige mit fuldtids arbejde på nuværende tidspunkt, da jeg ikke ved om det er en levevej jeg vil som markedsføringskonsulent. Så for at få en stabil indkomst med sikkerhed vil jeg super gerne have mit nuværende job på hånden indtil videre. Som skrevet. Jeg har overvejet at starte virksomhed op, men jeg kan ikke læse mig frem til nogle steder om jeg SKAL/PLIGT til at fortælle min nuværende arbejdsgiver at jeg gerne vil starte denne virksomhed op imens jeg arbejder hos dem. Jeg sidder som økonomikonsulent, så det er noget helt andet virksomheden vil omhandle. Jeg har skrevet til min fagforening, men er en smule uenig med dem. Plus så kan jeg overhovedet ikke finde nogle steder, hvor der står man har pligt, og skal have lov før man gør det. Som de fortæller mig at jeg skal have. Jeg sidder i en kommune, hvis det har nogle betydning :-). Kan I hjælpe?
--
#1
TombStoneDK
Bruger Aspirant
28-10-2020 09:47

Rapporter til Admin
Jeg har en virksomhed ved siden af som beskæftigere sig med det samme som mit dag job. Dog er vores virksomhed ikke konkurrent til min arbejdsgiver og det var intet problem, så længe vores fokus altså var på at arbejde for vores arbejdsgiver mellem 8-16, så var det helt OK. Du har som udgangspunkt pligt til at oplyse din arbejdsgiver om andre jobs du har, da de skal vurdere om du stadig kan opfylde den kontrakt du har med dem. Derudover kan du måske også udnytte virksomhedshemmeligheder i din egen virksomhed/andet job som de også skal tage stilling til. Tag en snak med din chef omkring det. Min kollega og jeg havde en snak med vores chef's chef og vores HR afdeling. Og der var ingen udfordringer her.
--
Sidst redigeret 28-10-2020 09:48
#2
pazia
Elitebruger
28-10-2020 09:47

Rapporter til Admin
Læs din kontrakt eller snak med din leder. Jeg startede selvstændig virksomhed op, hvor jeg beskæftiger mig med WiFi-installationer og jeg arbejder for en ISP. Jeg snakkede med min leder, hvorefter HR-afdelingen blev involveret. Blev fortalt at virksomheden var okay, så længe at jeg ikke opfordrede folk til at lede efter min virksomhed på Google/sociale medier, så var de helt okay med det. Så det er mit bedste råd, snak med lederen og fortæl ham/hende om det hele.
--
:o
#3
Jepperdepper
Ultra Supporter
28-10-2020 14:13

Rapporter til Admin
Uanset hvad vil jeg anbefale at tale med din arbejdsgiver. Hvis de selv, udenom dig, finder ud af, at du driver virksomhed, og de ikke bryder sig om det, så kan du komme i en rigtig skidt situation. Viser du derimod, at du respektere din arbejdsplads og din arbejdsgiver ved først at spørge, så er der rimelig god sandsynlig for, at du får lov, så længe din kontrakt tillader det.
--
#4
Pendor
Maxi Supporter
28-10-2020 14:26

Rapporter til Admin
Typisk står der i din kontrakt at du skal stille din fulde og hele arbejdskapacitet til rådighed. Jeg snakket med flere tidligere arbejdsgivere om nogle sideprojekter, og har aldrig fået nej, så længe det ikke er en direkte konkurrent. I min nuværende kontrakt står der direkte at bibeskæftigelse skal godkendes af min chef.
--
#5
Thomas G
Monsterbruger
28-10-2020 15:21

Rapporter til Admin
Har selv gjort det samme i mange år. Har været heldig at mine arbejdsgivere igennem årene har været ok med det. Og der korrekt det med at stå til rådighed, for før eller siden opstår der en eller anden bizar situation hvor din arbejdsgiver har brug for det, og så skal du være der. Ellers kan du få en arbejdssag på halsen. Er næsten sikker på at det er samme ting fagforeningen har sagt. Når du skal snakke med din chef: Et godt argument i starten er " jeg er ikke moms registreret så i kan nok se at det ikke bliver til voldsomt mange penge". Derudover har mine egne kunder ALTID vidst at de var nummer to ligesom min arbejdsgiver ALTID har vidst at de var nummer et. Jeg har også klart forklaret at mit arbejde foregik uden for normal arbejdstid og de få gange det ikke gjorde har jeg taget fri til det. Som arbejdsgiver bekymrer man sig om de ting der allerede er nævnt: Rådighed Konkurrence Kan dit sekundære arbejde reflektere på din primære Det er ting som du skal kunne forklare når du vælger at tage snakken. Der er en del steder som ikke tillader at man har anden beskæftigelse, har til og med mødt et sted hvor de ikke ville acceptere at man lavede socialt/frivilligt arbejde ved siden af. Du risikere at din arbejdsgiver siger nej, og bliver du bøffet derfra er du i problemer. Og du kan nok fornemme at det er ikke der du skal forvente hjælp fra fagforening. Du risikere at de siger ja, og så er dit liv en lang balance gang derfra. Der kommer nogle udfordringer en dag, hvad gør du når dine egne kunder ønsker mere end de timer du havde ledigt i dit liv. Hvad gør du der... Du vil en dag stå i den situation hvor din primære arbejdsgiver har meget brug for dig, og en af dine egne kunder har kritisk brug for dig. Kan du vælge rigtigt her. Selvom min egen butik står stille i år, har jeg ikke villet undvære det. Jeg har haft nogle pæne både op og nedture. Min største fejl... jeg lavede mit allerførste firma med en ven, det gik galt og jeg mistede en af mine bedste venner. Det var det ikke værd ... nogensinde. Så tænkt dig om forbered dig godt og beslut dig. Held og lykke
--
#6
Freak13
Ultrabruger
28-10-2020 15:35

Rapporter til Admin
Det står typisk i din kontrakt, hvordan du skal forholde dig. Ellers skal du have fat i HR afdelingen igen :)
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H150i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms 144 hz |
#7
TheJ0ks
Junior Supporter
30-10-2020 08:46

Rapporter til Admin
Hej alle sammen Mange tak for jeres beskeder! Jeg har som tidligere skrevet snakket med fagforening. I morges hev jeg fat i personaleafdelingen i forhold til at få min kontrakt tilsendt igen, og høre om de havde en personalehåndbog der evt. kunne stå noget i. Jeg har total sommerfugle i maven fordi hvad nu hvis hun leder siger nej? Vi har et OK forhold synes jeg selv. Men jeg ved også hun har en ide på et tidspunkt at jeg skal videre uddanne mig. (min drøm er jo at jeg måske kan leve af min virksomhed inden for 1 år). Ud over #5 har i andre så nogle måder hvordan jeg lige starter denne samtale?? Fordi alt er sat på pause nu indtil jeg snakker med min leder. inden da kan jeg ikke tillade mig at starte noget op..
--

Opret svar til indlægget: Starte virksomhed op ved siden af fuldtids arbejde...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning