Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

mundbind eller ej, ?

Af Mega Nørd 7430 | 28-10-2020 13:16 | 4176 visninger | 140 svar, hop til seneste
lad os da lige få en sund diskussion om hvorvidt i mener det ok nogle frasiger sig mundbind i butikker af forskellige grunde... jeg er personligt imod, jeg mener alle der er i butikken bør følge samme regel og kan man ikke det må man få en anden til tage sine gøremål eller benytte en af de bring ud service som eks rema har.. hvad syns i?= begrund gerne.
--
jep jep
#1
ToFFo
Guru
28-10-2020 13:18

Rapporter til Admin
På med det mundbind. Sådan er reglerne. Hvis man har lægeerklæring for at være undtaget, jamen så er det fint at lade være. Man må også gerne protestere mod at have mundbind på. Så længe man har det på mens man gør det :P
--
- Indsæt signatur -
#2
Moods
Maxi Supporter
28-10-2020 13:21

Rapporter til Admin
Altså jeg er ikke just fortaler for mundbind, men jeg accepterer at vi lever i et land hvor man følger reglerne, så jeg tager også på fra imorgen. Synes personligt ikke der er nok evidens for at det fungerer, men jeg er heller ikke klog nok til at kunne sidde og sige det ikke gør, så indtil vi ved mere/bedre, så følger jeg de retningslinier der bliver lagt.
--
|| RYZEN 7 3700X || ASUS STRIX RTX 2080S || LG 27GL850 ||
#3
vest-aalb-dk
Mega Nørd
28-10-2020 13:23

Rapporter til Admin
#0 Admins har det med at lukke disse tråde, du skal nok være klar med skjul knappen ofte for at det ikke skal løbe af sporet. Jeg er selv imod brugen af mundbind, så undgår at sætte mig i en situation hvor det blivwr nødvendigt. Imo er håndteringen fra regeringens side været forfejlet, og heldigvis har jeg ikke stemt på dem men man må jo rette ind.
--
!AMD HAS RYZEN
#4
Wut
Nørd Aspirant
28-10-2020 13:32

Rapporter til Admin
Jeg bruger mundbind, når jeg skal (ifølge regler og skilte osv). For det første, fordi jeg tror, de har en effekt. Man kan diskutere, om det er 10% eller 90%, men uanset hvad er der en effekt. Det er da fjollet ikke at tage den effekt med. For det andet, fordi... hvorfor skulle man lade være? Det handler om relativt kort tid, og det er ikke værre at have et mundbind på (specielt dem af stof), end at have en murer-maske på, når man går og brækker gulve op eller lign. De koster i øvrigt næsten intet, så hvad har man tabt? For det tredje fordi, jeg skal. Så simpelt kan det siges. Fordi der er folk, der er klogere end mig, som siger det. Nej - jeg er ikke dum og naiv, men vi bliver nødt til at have fælles regler og respektere, at nogen bestemmer dem. Der er sgu nok en grund til, at der er sat en grænse på 130 km/t på motorvejen, og en grænse på 0,5 promille, Der en grænse på mange ting, som er sat udfra nogle vurderinger og studier. Det er vejen til helvede, hvis vi alle bare selv bestemmer i hvilken side af vejen, man har lyst til at køre i - også selvom man finder studier, der viser, at det er sikrere at køre i venstre side af vejen. Så må man fanme presse på de rigtige steder og få ændret reglerne, som gælder for os alle, frem for bare at gå i rebel-mode og gøre som det passer én. Man kan ikke bare gøre, som man vil, med henvisning til egen lommefilosofi på området. For det fjerde fordi det ikke kun handler om mig. Det handler også om, at folk, som er udsatte, gamle, svagelige osv, skal kunne føle sig trygge ved at færdes udenfor. Jeg holder vejret, når jeg løber forbi gamle mennesker på vejen i en stor bue udenom dem. Ikke for min skyld, men fordi de måske er utrygge ved at jeg kommer prustende forbi dem. Og jeg tager mundbind på i toget. Ikke for min skyld, men for at tage hensyn til andre. Hos kiropraktoren bruger jeg mundbind, fordi han ser måske 30 patienter på en dag, så hvis han skal pustes i hovedet af 30 folk uden mundbind, så er han da i høj grad udsat for smitterisiko. Jeg har fuld respekt for, at man kan mene, at de ikke virker, eller er trælse at have på osv, men jeg synes, man bør veje sin egen modvilje mod dem op imod andres behov/ønsker om, at man bruger dem. Mundbind handler mere om at beskytte andre mod smitte, end om at beskytte en selv (så vidt jeg vurderer det) - som så går hånd i hånd. Vi skal alle passe på hinanden for vores egen skyld, og for andres skyld.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 28-10-2020 13:35
#5
kikophil
Monster Supporter
28-10-2020 13:33

Rapporter til Admin
Skik følge eller land fly siger man jo. Nu er det så ikke ligefrem en skik, og det hjælper ikke at tage til et andet land :) Som tingene er ved at løbe løbsk, ser jeg det som langt det mindste onde at bruge mundbindene fremfor, at være Rasmus på tværs grundet personlig modvilje. Det er et nødvendigt samfundstiltag, der virker forskelligt alt efter forholdene, så bare ud til maskebal venner :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#6
TGB
Superbruger
28-10-2020 13:38

Rapporter til Admin
#1 "Man må også gerne protestere mod at have mundbind på. Så længe man har det på mens man gør det :P " Hvor faen er den LIKE-knap?
--
#7
the688
Guru
28-10-2020 13:41

Rapporter til Admin
#4 - what he said. Tak. Almindelig sund fucking fornuft. ..og brug så de fucking blinklys!
--
"ORK SATME!"
#8
Kristina
Maxi Nørd
28-10-2020 13:43

Rapporter til Admin
Hvis folk gad dykke ned i store, anerkendte studier fra udlandet, der viser effekten af mundbind, og hvorfor store dele af Asien har gået med mundbind i årevis, i de perioder hvor det har været nødvendigt, så tror jeg folk havde en anden opfattelse af brugen af mundbind. Men det er selvfølgelig alt for besværligt og nemmere at dele memes på instagram uden kildehenvisninger og citater uden kildekritik. Min kommentar er ikke møntet på dem, der har sund skepsis og sætter spørgsmålstegn ved, om det er en god idé - men dem, der råber og skriger "jeg har ret" med følelserne udenpå tøjet uden tung evidens bag sig.
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...]
#9
WlN
Gæst
28-10-2020 13:53

Rapporter til Admin
Når nu børnene er opdraget med at alt kun handler om dem, så er det lidt naivt at tro på noget som, hensyn og fællesskab fra deres side, nu drejer det sig om at kunne omgå de fælles regler i vores samfund. #7 Blinklys , end ikke politiet kan finde ud af det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
asdeC
Gæst
28-10-2020 13:54

Rapporter til Admin
#1 Man behøver ikke en lægeerklæring. Du kan når som helst tage det af, hvis man ønsker det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Jepperdepper
Ultra Supporter
28-10-2020 14:10

Rapporter til Admin
#4 Så blev der sat punktum for den tråd. Tak. Nu kan mods godt låse den.
--
#12
Rolf
Ultra Supporter
28-10-2020 14:35

Rapporter til Admin
#10 Nej. Det kan du ikke. Du kan undlade at bruge det, hvis din almene sundhedstilstand ikke tillader det. Det er ikke et spørgsmål om man vil (for man skal), men om man kan.
--
#13
TombStoneDK
Bruger Aspirant
28-10-2020 14:53

Rapporter til Admin
Enig med #4 lang hen ad vejen. Det er faktisk rigtig fornuftigt måde at sætte det hele op på. Jeg mener dog at det er meget vigtigt at vi har nogen som sætter spørgsmålstegn ved beslutningerne. At nogle journalister går hårdere til regeringen om hvorvidt de her tiltag rent faktisk virker, hvilken effekt de har osv. Det savner jeg. En medie verden som er mere kritisk. Vi har ikke alle muligheder for at være eksperter på det her område og vide hvad der er korrekt. Det er det vi har journalister til, i grove træk. De skal agere vagthunde over for regeringen, de skal sørge for at regeringen har argumenterne på plads til det her og bliver udstillet når de gør noget forkert. Så er det os der skal træffe beslutningen om vi vil stemme på dem næsten gang. Jeg er liberal, med tendenser til anarki. I situationen i starten af året, synes jeg regeringen gjorde det godt. Vi anede ikke omfanget af sygdommen og hvilke implikationer den kunne have. Better Safe than sorry. Så kan vi altid være bagkloge og jeg ved ikke hvad. Men jeg savner virkelig nogle kritiske journalister som tør stille nogle spørgsmål som gør ondt på regeringen.
--
#14
the688
Guru
28-10-2020 14:56

Rapporter til Admin
#13 - hvilke journalister lytter du til? Synes der bliver gået pænt hårdt til dem på P1 ved enhver given lejlighed (nærmest så meget at det virker pinligt at de tager synspunkter som nærmest er infantile, bare for at få en diskussion i gang)
--
"ORK SATME!"
#15
TombStoneDK
Bruger Aspirant
28-10-2020 14:58

Rapporter til Admin
#14 Må ærligt indrømme at jeg ikke lytter til P1 :D, lytter generelt aldrig til radio. Kan også sagtens være det er mig som ikke følger med, det vil jeg ikke afvise. Ved pressemøderne har jeg ikke set nogen stille hårde spørgsmål.
--
#16
Jepperdepper
Ultra Supporter
28-10-2020 15:07

Rapporter til Admin
#13 Man kan godt stille nogle kritiske spørgsmål, men hvem kan svare på det? Verden har aldrig prøvet en pandemi som denne, og den er stadig i udvikling, så der er af gode grunde ingen håndfaste fakta endnu på noget som helst. Videnskabsfolk kan gøre sig nogle begrundede antagelser, men der er ikke pålidelig data nok på noget som helst. Der er så mange variabler der kan gøre, at f.eks. mundbind måske ikke er så effektive, som man håbede. Folk har dem på hage, arme, i håret og alle mulige steder. De glemmer dem, bruger dem for længe, ja listen fortsætter. Så der skal virkelig meget konkret og unbiased data til for at kunne danne en faktuel konklusion. Tag f.eks. folk der tager handsker på, når de handler. Sekundet de handsker rører bildørens håndtag, deres tøj, ansigt, telefon eller whatever, så er effekten af det brudt. Så er handskerne og/eller dine ting kontamineret. Ingen kan sige: "sådan her skal virussen håndteres for den bedst mulige samfundsøkonomiske og samfundshelbredsmæssige effekt", for ingen ved det. Skinnerne lægges mens toget kører.
--
Sidst redigeret 28-10-2020 15:10
#17
NitroBlast
Guru
28-10-2020 15:10

Rapporter til Admin
Jeg har ikke noget imod at skulle gå med hygiejnebind på hovedet, så hvis sådan et coronabidsel kan gøre en forskel, så ifører jeg mig gerne en mundble, når jeg går ud og handler. Jeg synes så godt nok at det er underligt, at det er kommet så vidt, at vi skal gå med virusburka i DK pga. en kinavirus :-|
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#18
TombStoneDK
Bruger Aspirant
28-10-2020 15:17

Rapporter til Admin
#16 Forhåbentlig de myndigheder som regeringen siger de har brugt, selvom regeringen ikke vil klarificere hvilke myndigheder det er. Jeg har ikke noget imod mundbind. Det er OK. Jeg forstår at de hjælper på at holde spyt inde i masken så de ikke kommer ud på overflader som andre kan røre ved, og den vej igennem få virussen. Masken er ikke designet til at stoppe virussen, det er selve virussen alt for lille til. Jeg synes det er kritisabelt at regeringen over natten ændre definitionen på smittetrykket og ikke være tydelig i at de har ændret definitionen. Smittetrykket var i første bølge indlagte, i 2. bølge her, bruger man smittetrykket på samme måde, men definitionen er nu dem som har haft antistoffer på virussen i sig. Det vil sige man ikke engang har symptomer på sygdommen, man er ikke engang blevet syg (man kan stadig smitte), men man indgår i smittetrykket. Derudover er test af personer rampet kraftigt op hen over sommeren, så der finder man selvfølgelig flere smittede mennesker (ikke at det er forkert at rampe test op, tværtimod. Før var det et mørketal). Jeg vil gerne vide præcis hvad det er der for regeringen til at træffe de beslutninger den gør, præcis hvilken impact de formoder det vil have og hvad det formodes at koste i den anden ende. Det synes jeg ikke jeg får her.
--
#19
kikophil
Monster Supporter
28-10-2020 15:18

Rapporter til Admin
Mht mundbindenes beskyttelse synes jeg, at vi mangler tilgangen til, at vi faktisk bruger dem udover, den direkte, at beskytte hinanden begge veje.! Det er som allerede skrevet vidt forskelligt hvor meget mundbind beskytter, både i forhold til hvilke mundbind man bruger, samt hvilke situationer man måtte være i. Men sammenlagt med alle de øvrige restriktioner, drejer det sig jo om, at smitten holdes nede på et niveau, hvor sygevæsenet kan følge med, og ikke ender hvor flere af vores EU medlande nu er kommet til (igen) hvor feks. de coronasmittede læger med mindst symptomer bliver beordret til, at fortsætte deres arbejde på hospitalerne, da disse ellers vil bryde systemmæssigt sammen. Kan vi holde smitten så langt nede, kan vi også med stor sandsynlighed nå at finde en "vaccine" der holder sygdommen så meget i ave, at vi kan få dødstallene så tæt på 0 som muligt. så det er en form for tidstovtrækning baseret på, hvor mange og grove restriktioner regeringen sætter i kraft V/S hvor mange der alligevel gør som det passer dem, da de bilder sig selv ind, at de er de klogeste - suk dansk egoisme og bedrevidenhed :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#20
Wut
Nørd Aspirant
28-10-2020 15:53

Rapporter til Admin
#17 Haha, tak for et godt grin :D #13 Jeg mener dog at det er meget vigtigt at vi har nogen som sætter spørgsmålstegn ved beslutningerne. At nogle journalister går hårdere til regeringen om hvorvidt de her tiltag rent faktisk virker, hvilken effekt de har osv. Jeg er enig i din betragtning. Jeg savner i høj grad noget mere intelligent fra journalisterne. Ofte er jeg ved at bide batterierne ud af fjernbetjeningen over de lamme spørgsmål, nogle journalister kommer med. Efter sidste pressemøde med Mette F., som kom det ene åndsbolle-spørgsmål efter det andet. En dame fra Berlingske (tror jeg nok) spurgte, om beslutningen om forsamlingsgrænsen blev reduceret fra 50 til 10 var baseret på citat "sundhedsmyndighedernes anbefalinger eller statsministerens mavefornemmelser?". Hvad fanden er det for et provokerende og åndssvagt spørgsmål? For det første kan svaret jo ikke være "Det er sørme lige noget, jeg fandt på", så spørgsmålets svar giver jo sig selv. Så hele spørgsmålet spilder alles tid. For det andet er det bare sådan en lam, ubegrundet kritik. Kan journalisten dokumentere på nogen måde, at beslutninger bliver taget på mavefornemmelser? Hvis ikke, så er det jo bare sådan noget, hun har gættet og kyler efter statsministeren. Hvad med i stedet at grave journalistisk i et eller andet og komme med et spørgsmål, som for det første har noget substans i sig, og for det andet er interessant for os seere at vide mere om. Jeg får spat. Når det så er sagt. Jeg synes generelt, at det er godt med kritiske spørgsmål. Men det skal være rimelige kritiske spørgsmål, som ikke bare er undergravning af politikerne (som journalister jo elsker). Du ved sådan nogle "Er du holdt op med at drikke?", hvor uanset om man svarer ja eller nej, så har man indrømmet, at man har drukket. Eller kritiske spørgsmål, der udstiller de ting, man ikke ved. Lige pt har de en fest over, at Kåre Mølbak har sagt, at 95% af dødsfaldene skyldes Corona. Det graver de vældigt meget i for tiden. En eller anden læge-type på LinkedIN har så sagt, at man ikke med 100% sikkerhed kan sige, at en patient er død af Corona uden at obducere. Det er sikkert rigtigt nok, men er det ikke nok at vurdere sandsynligheden case by case og så sammenfatte det i en samlet sandsynlighed? Det svarer lidt til at sige, at en død soldat i 2. verdenskrig med skudhul i panden ikke med 100% sikkerhed er død af at blive skudt, uden at man har obduceret ham. Han kunne jo være død af hjertestop lige inden, han blev skudt. Det er rigtigt nok. Men derfra kan da stadig godt sige, at X mio soldater døde i krigen, og så indregne en lille sandsynlighed for, at de døde af noget andet... uden at skulle obducere samtlige døde soldater. Problemet ved den ukonstruktive kritik er, at straks er der folk på nettet, der hører lægen sige at "95% er IKKE død af corona", og så starter konspirationsteorierne og rygtemøllen for alvor. Er det nødvendigt at vide præcist, om det er 95% eller 80%? Er det ikke mere relevant at spørge til, f.eks. hvorfor vi ser en stor stigning af smittede pt, men ikke ret mange døde? Hvad skyldes det? Og hvad kan vi gøre, for det bliver bedre? Hvis Kåre bryder grædende sammen, og siger, at de 95% bare var et estimat, men nu har de obduceret de 700 døde og fundet ud af, at det rigtige tal nok nærmere er 83%, hvad så? Hvad kan vi bruge det til, udover at undergrave hans autoritet totalt? Det er nødvendigt at holde magthaverne op på, hvad de siger, så de ikke render om hjørner med os. Men vi skal ikke være så unødvendigt kritiske overfor dem, at vi totalt demonterer deres muligheder for at kommunikere klart med befolkningen og kunne lede og styre den her krise. Det kører af sporet, hvis vi alle sammen bare tillægger myndighederne al mulig unødig mistillid og kritik og begynder at stille spørgsmål ved alt. :-)
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 28-10-2020 15:57
#21
SkylineGTR
Guru
28-10-2020 16:13

Rapporter til Admin
Det er vel ganske simpelt. Alle som ikke har en gyldig grund til ikke at bære mundbind så som en lægeerklæring. Skal bare se og få den på. Nede på jobbet hvor jeg er, skal vi også til at bruge mundbind fra i morgen. Som chefen sage, nægter du mundbind, kan du ikke arbejde her. Og sådan er det også i butikken og andre steder. Ingen mundbind, ingen adgang. Med mindre man har en gyldig grund. Længere er den hvis ikke.
--
I7 980X @ 4.42 GHz|ASUS P6X58D Premium|12 GB ram 1600 MHz|GTX 1080 TI|2 x Samsung 950 PRO 256 GB M.2 SSD|CRUCIAL MX300 2 TB SSD|WD RED 4 TB HDD
#23
Business
Mega Supporter
28-10-2020 21:53

Rapporter til Admin
#20 Jeg er enig i din betragtning, at der i princippet er ligegyldigt, men jeg undre mig over, at Kåre Mølbak overhovedet siger det. Havde han ikke sat et specifikt tal på, havde ingen bemærket det eller tænkt over det. Nu sætter han tal på, og så kan vi alle tænke vores, og andre kloge hoveder, give sit besyv på, om det er korrekt eller ej. Det bliver i en sådan situation tydeligt, at han ikke er medie trænet :D Det har sin charme, men i den givne situation hvor nogle er utrygge og måske forvirret, gavner det ikke.
--
Sidst redigeret 28-10-2020 21:54
#24
Wut
Nørd Aspirant
28-10-2020 22:36

Rapporter til Admin
#23 Præcis. Og desværre er diverse løse kanoner af læger heller ikke medietrænede, så de har en fest med at undsige diverse ting, som myndighederne melder ud. Muligvis fordi de ikke forstår bedre, og muligvis fordi de bare vil have deres 10 minutters berømmelse på LinkedIn.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#25
Optaget Brugernavn
Juniorbruger
28-10-2020 23:35

Rapporter til Admin
#22: Vil du mene, at Thomas Cowans "Virus er celle-diarré"-teori er mere valid, end denne: https://www.khanacademy.org[...]
--
https://meta.wikimedia.org[...]
#26
TottiNo10
Superbruger
28-10-2020 23:37

Rapporter til Admin
Jeg vil blot nævne Søren Brostrøm. En af frontfigurerne i den her debat og en af de nærmeste der rådgiver lederne i vores land og deres beslutninger på dette punkt. Følger han reglerne og respekterer andre mennesker i forhold til det her coronapjat? Hvad er det liiiiige, der er kommet frem om ham i dag? De er nogle hyklere, og det er ikke andet end symbolpolitik - det står jeg fast på, og det ser vi her igen. Hvis topfolkene ikke efterkommer og vil passe på andre, hvor alvorligt er Danmarks problem så egentligt? Vi er ganske enkelt til grin! Skræmmende stadigvæk at se, hvor mange der bare blindt følger trop. Bare rolig, jeg har selv købt mundbind, og skal nok tage dem på, hvor jeg skal - men er du gal, hvor er dette en latterliggørelse af Danmarks borgere, og omkostningerne kommer til at blive større end de dødsfald og smittet, der kommer ud af denne virus - vent at se. De næste generationer kommer til at betale denne regning for dette overdrevet hysteri! For sidste gang: Vi kan ikke lukke landet ned på denne måde, fordi der florerer en forstærket influenzavirus - det kommer til at have for store omkostninger. Og ja, liv kan gøres op i konsekvenser. hvor mange skæbner og liv kommer disse restriktioner mon til at få, i forhold til helt reelle dødsfald, som faktisk er forårsaget af corona? Det ved ingen af os endnu, men jeg tillader mig at tro på, at det bliver værre via restriktionerne. På så mange dybere plan, at det kan vi slet ikke stave til, når regningen skal gøres op over de næste mange, mange år, fordi en flok ræverøde regeringsamøber tror, de skal styre og diktere deres borgere, som var de diktatorer. Jeg minder lige om, at Joy Mogensen har noget at sige i den dur.. JOY MOGENSEN!!!!!
--
Ryzen 5 [email protected]|B450-A PRO MAX|16GB [email protected]|GeForce GTX 1660 Super|128GB NVMe|1TB&1/2TB Crucial MX500 SSD|Corsair TX550M|Arctic Freezer 34|
--
Sidst redigeret 28-10-2020 23:40
#27
Kristina
Maxi Nørd
29-10-2020 00:02

Rapporter til Admin
Jeg vil i øvrigt anbefale alle interessede at ansøge om medlemskab i Facebook-gruppen: "Spørg en læge om coronavirus" - her er fx et meget fint svar omkring mundbind: https://www.facebook.com[...] Der sidder et meget stort antal meget dygtige, kompetente danske læger (og andre lægefaglige) i deres fritid og svarer nysgerrige såvel som bekymrede borgere på spørgsmål om COVID-19 derinde. Og jeg skal love for, at spørgsmålene favner bredt - det er ganske lærerigt (og nogle gange sjovt) at læse de forskellige opslag. Alle har lov til at stille spørgsmål i gruppen, bare husk at læse gruppens regler først.
--
Nuff' said: http://xkcd.com[...]
#28
Mr. WoLF
Guru
29-10-2020 00:24

Rapporter til Admin
Jeg skal have maske/r på i over 4 timer senere i dag
--
#29
Alexanderl
Supporter Aspirant
29-10-2020 00:37

Rapporter til Admin
#13 Lige netop - Vi kan ikke være eksperter på alt. Derfor bør vi også af respekt for mennesker som ved langt mere, indrette os når vi bliver vejledt. Vi skal bestemt ikke være får i en flok, men jeg ser modstand mod mundbind som værende direkte barnligt og bedrevidende på et plan, som er grænsende til retarderet. Når jeg går på arbejde, så forventer jeg også en vis "autoritet" for mit erhverv og det jeg kan. Den tillid pålægger jeg også andre i deres erhverv. Men lægevidenskab er af en så kompleks størrelse, at mange mennesker ser det nemmere at skabe bål og brænd, når de møder noget de ikke forstår. Sundhedsstyrelsen har for nyligt lagt en rapport ud omhandlende mundbinds fordele og ulemper, samt henvisning til en lang række studier, som viser fordelene. Personligt håber jeg at flere vil give sig tid til at læse den. Den svare på mange af de spørgsmål som de fleste protestfolk stiller. Sidst, så handler det om at folk skal droppe deres egocentrerede "MIG MIG MIG" kultur og tænke på sine medmennesker. Tag et mundbind på og nyd at du beskytter dine mennesker omkring dig. Der er virkelig vigtigere ting at gå op i.
--
Sidst redigeret 29-10-2020 00:38
#30
cyber
Ultrabruger
29-10-2020 00:42

Rapporter til Admin
Jeg har en KÆMPE STOR tinfoil-hat på, med hensyn til Covid, men jeg har intet problem med at iføre mig en mundble, hvis det er det der skal til, så fred være med det! Dem der frasiger sig mundble, og siger at de er undtaget, bare for at være på "tværs", de burde imo få en dobbelt-flad med én retur-flad, for i så fald, så er man jo bare en idiot. På med ble'en, og som TV2'sangen går, kom lad os brokke os, nu har vi mere, at.. brok.. os.. over!
--
#31
Mr. WoLF
Guru
29-10-2020 01:10

Rapporter til Admin
Ikke alle er med på den: https://www.avisen.dk[...] Der kommer man ikke ind med maske på. Har hørt noget med at 1 mindre af 200 tusind vil få Corona hvis de alle havde maske på, så total vanvittigt at anbefale maske. Flere dyr og mennesker vil i fremtiden komme til at dø af forurening fra alle de masker
--
#32
Hifi
Gæst
29-10-2020 03:41

Rapporter til Admin
https://sundhedspolitisktidsskrift.dk[...] Udover dette så synes jeg klart at vi skulle gøre som i Sydkorea
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#34
Tr1ckY
Semi Nørd
29-10-2020 06:55

Rapporter til Admin
Jeg vil mene, at nu hvor det er et krav ikke bare i offentlig transport og restauranter, men alle indendørs offentlige steder, så burde vi alle få tilsendt i hvert fald 40 stk. om måneden til 0kr. Bare for at tage på arbejde er der røget 150kr oveni mine transportomkostninger. Det synes jeg ikke er i orden. Når det så er sagt, så på med lortet alligevel. Sådan er reglerne, og det må vi nu engang indfinde os efter hvad end det virker eller ej. Også selvom brillerne dugger op og øjnene bliver ømme af ikke at have briller på. Der er ingen medicinsk grund til ikke at have det på. Hvis en person med verjtrækningsproblemer kan klare det uden at miste luft, så kan du fandme også Karen.
--
-21:21:39- (Niko-h) Nå, nu skal jeg se noget fjernsyn med alle mine dejlige analer
#35
Knocker
Supporter Aspirant
29-10-2020 07:27

Rapporter til Admin
Lemmings :)
--
9900K•Gigabyte Z390M G•64GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200•ASUS RTX 2080TI ROG Strix•1TB Samsung 970 EVO Plus M.2•2TB Samsung 860 EVO•AOC AG271QG4 27"
#36
Monze
Ultrabruger
29-10-2020 07:40

Rapporter til Admin
Tinfoilers :)
--
#37
Jepperdepper
Ultra Supporter
29-10-2020 08:02

Rapporter til Admin
Den mængde af klynk og ævl der kommer over de her tiltag, som er for samfundets bedste, er simpelthen så pinligt. Folk under verdenskrige, krige osv. som pludselig mistede stort set alt og måtte klare sig med det de havde, ville give deres højre arm, hvis de kunne slippe med en situation, hvor det eneste de skulle var, at sidde og hygge sig derhjemme til det var ovre. Nu bliver vi bedt om at sidde på vores røv foran computeren, og når vi er ude have et lille mundbind på, men jeg kan da godt se, at det er for meget for langt. /s Pinligt, simpelthen. Pinligt!
--
#38
TombStoneDK
Bruger Aspirant
29-10-2020 08:03

Rapporter til Admin
#29 Min kritik går også mere på at regeringen ikke er transparent nok omkring beslutningerne. Jeg bruger allerede mundbind hvor jeg skal, jeg holder afstand til folk når jeg er ude og handle, jeg spritter mine hænder af når jeg går ind i butikken og når jeg går ud. Konen og jeg har brugt Bilka To Go og vi prøver nu retnemt.dk blandt andet for at være nødsaget til at handle mindre. Selvom vi kigger tilbage og kan analysere os frem til at regeringen lukkede lidt for hårdt ned ved første bølge, så støtter jeg stadig den beslutning. For vi anede ikke hvad vi havde med og gøre her. Men så synes jeg det er drøn ærgerligt at regeringen ikke har lært af fejlene ved første bølge. Nu kommer der strengere og strengere restriktioner - Her tænker jeg på forsamlingsforbud osv, ikke mundbind. Argumentet for at lave restriktionerne, var jo at sygehusene skulle kunne følge med. Idet vi ikke var i nærheden af maks kapacitet under første bølge og er endnu mindre ramt her ved 2. bølge, så holder argumentet ikke. Når man så ovenikøbet ændre definitionen for smittetrykket på en lidt shady måde, så er det altså at modstanden den blomstrer op. For at opsummere, jeg er med på at bruge mundbind, jeg hader det, men gør det alligevel. Det er andre restriktioner som jeg synes er ærgerlige.
--
#39
Wut
Nørd Aspirant
29-10-2020 08:05

Rapporter til Admin
#31 Det er ikke antallet af folk, der vil få virussen, der er interessant. Hvis vi venter længe nok, så vil omkring den procentdel af befolkning, som er krævet for at få flokimmunitet, have fået virussen. Det interessante er derimod udbredelseshastigheden. Hvis vi bruger mundbind, så udbredes virus meget langsommere. Så vælter sygehusene ikke. Se linket i #32. Mundbind har en ret stor effekt på at dæmpe udbredelsen. Og jo langsommere virussen udbredes, jo mere effektivt kan man finde de syge og isolere dem. Optrevle smittekæderne og få dem standset. #38 Jeg tror klart, at det skyldes, at man ikke vil "forvirre folk med fakta". Der er sikkert mange, der kan forholde sig til statistikkerne osv, men rigtigt mange hører det ene, og forstår det andet. Og så drager folk deres egne latterlige konklusioner, og bruger det til at gøre, som det passer folk. Derfor skal man kun kommunikere det ud, man er 99% sikker på, og man skal kun kommunikere udvalgte ting ud. Se f.eks. diskussionen om miljøet. Alle de ting vi ikke ved, eller ikke ved med ret stor sikkerhed bliver med det samme brugt som et argument for det modsatte. Eksempelvis ved vi ikke, hvor stor del af opvarmningen af planeten, der kommer fra CO2 og hvor stor del, der er øget solaktivitet. Der er mange modeller, og de fleste viser, at det meste af opvarmningen kommer fra CO2. Men... anti-klima-folkene bruger det så som et argument for at sige, at "det er solen, der gør det hele". Hvilket er komplet usandt. Men såsnart de lugter usikkerhed, så mistænker de straks, at det hele er fup, og gør som det passer dem. :-/
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 29-10-2020 08:09
#40
Comicsdk
Super Supporter
29-10-2020 08:57

Rapporter til Admin
At tæve fornuft ind i ansigtet på en antimasker er som at forsøge at bevise at årstider ikke eksisterer.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#41
Alexanderl
Supporter Aspirant
29-10-2020 09:00

Rapporter til Admin
#38 Jeg er 100% enig i det du skriver! Mange af de ting som blev påstået dengang, blev helt sikkert skabt ud fra et forsigtighedsprincip. Den viden burde helt sikkert afspejles i vores tilgang nu! Jeg tror desværre tilgangen til mundbind dengang har bidraget til at folk nu er skeptiske og derfor vil mange være på tværs. Har selv en kæreste som arbejder i lægemiddelstyrelsen. I rigtig mange henseender er det super lækkert at vii har verdens mest kritiske styrelse. Alt skal være veldokumenteret og undersøgt til bunds. Det blev mundbind ramt lidt af. Men den måde de omtalte det påvirkede helt sikkert folks syn.
--
#42
gasolin
Guru
29-10-2020 09:52

Rapporter til Admin
Jeg læste den anden da en kort artikel hvor der stod mundbind beskytter ikke mod bakterier men mod virus. Nogen steder gir det mening med mundbind som supermarkeder, andre steder gør det ikke hvis man uden for åbningstiderne skal op og læse dagens "gratis" aviser på det lokale bibliotek og det kun må sidde 2 ved bordet
--
#43
TottiNo10
Superbruger
29-10-2020 10:17

Rapporter til Admin
#33 Ja, det er nemt at bede mig om, når jeg har ret. Hvad mener du om, at en af de store ledere i den her sag og rådgivere, skider højt og flot på andres sikkerhed og reglerne i sit eget træningscenter? Kan det blive mere hyklerisk, eller er vi ved at have nået grænsen? Jeg er vitterligt nysgerrig på at få lige præcist din mening på den sag. Finder du en rimelig balance i, at man selv skider på reglerne, i mens at man bag kulissen rådgiver vores ræverøde magttosser, og selv står at prædiker, hvor meget vi skal passe på hinanden? Kom nu med lidt her - det er for nemt at bede mig: "krybe tilbage i kælderen", når jeg rent faktisk har en pointe og ret i det, jeg skriver! Er det fuldstændigt irrelevant, hvor meget lort de magthavere foretager sig, før du f.eks begynder at blive kritisk overfor deres restriktioner? Jeg mener, hvis de ikke skræmmer dem selv nok til, at de efterfølger dem, hvor er meningen og logikken så i, at vi andre skal påduttes dem? Bør de om nogen ikke gå forrest? JO, men det gør de ikke, for de ved godt selv, at det hele er så overdrevet og magtbaseret, at at det halve kan være nok - ellers havde sådan en ledende figur fulgt reglerne til punkt og prikke og gået forrest. Det har INTET med "glemsomhed" og "travlhed" at gøre - det handler om, at han helt inde i sin sjæl og sind ikke frygter det her en dyt mere end mange af os andre i Danmark og resten af verden efterhånden, fordi det hele er ved at udvikle sig til en farce og skandale af rang efterhånden. Så drop nu bare at søle mig til, og prøv at kommenter på det her, jeg skriver om. Det er jo ikke noget, jeg finder på. Søren Brostrøm, er en hykler af rang, og bruge være frataget sin stilling instantly! De er bundrådne flertallet af dem, når det kommer til stykket, og flertallet af de røde kvinder, aner ikke en dyt om noget som helst af det, de står at udtaler sig om.
--
Ryzen 5 [email protected]|B450-A PRO MAX|16GB [email protected]|GeForce GTX 1660 Super|128GB NVMe|1TB&1/2TB Crucial MX500 SSD|Corsair TX550M|Arctic Freezer 34|
#44
Optaget Brugernavn
Juniorbruger
29-10-2020 10:22

Rapporter til Admin
#32 Spændende læsning. Særligt nice med videoen, der beskriver effekten af effekten af maskerne*. Til dem, der ligesom mig er interesserede i, hvordan DK passer ind i det her, har jeg forsøgt at regne lidt. Vi er 5.825.337 mennesker i dk**, og har for tiden omtrent 1000 nye daglige tilfælde***. Det betyder, at vi lige nu har 17 nye daglige tilfælde.**** Vi har altså lige nu en højere smittefrekvens, end de havde i de givne amerikanske kommuner, da de implementerede maske-påbud, der HALVEREDE smittefrekvensen i deres tilfælde. Hvis I der beklager jer over maskerne og restriktionerne gør det, fordi I faktisk gerne vil have, at vi får åbnet op igen, så tag maskerne på. Lad os passe ordentlig på hinanden. ------------------------------------------------------------------------ Referencer ------------------------------------------------------------------------ *https://mediahub.ku.edu[...] **https://www.dst.dk[...] ***https://experience.arcgis.com[...] N.B. Jeg har brugt 995 (tal fra d. 26. Oktober), da der typisk er et par dages forsinkelse i, hvornår de har fået resultaterne for en dag talt færdigt op. **** nye_tilfælde_per_100k = (aktuelle_tilfælde*100.000)/dk_population
--
https://meta.wikimedia.org[...]
#45
Comicsdk
Super Supporter
29-10-2020 10:26

Rapporter til Admin
Så er der lidt "Ræverøde regeringsamøber" krydret med "Ræverøde magttosser" Og så lidt råben af en gæstebruger, så lidt nedladende tale om kvinder, så lidt udråbstegn og lidt påstand om sandhedspatent. Så en rablende kritik af politiske modstandere. Vupti, her har vi opskriften på en maskemodstander uden et eneste argument. Det er hvad vi er oppe imod, folkens.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#46
TottiNo10
Superbruger
29-10-2020 14:36

Rapporter til Admin
#45 Nedladende tale om kvinder? At jeg nævner, det er kvinder, er nedladende? Igen pådutter du mig noget, som du har gjort igen og igen - du bliver aldrig klogere mand. Pointen er jo netop de manglende argumenter for de masker, og grundlaget for, at de har smidt disse restriktioner ud over befolkningen! Der er MASSER af grunde til, hvor latterlige de maskeretriktioner er, men du har aldrig nogensinde ville lytte på bare et af dem. Selvom ham her har mange underlige meninger, så har han alligevel fat i noget rigtig ret ofte, og du kan jo prøve at se dagens video og se, om noget kan trænge igennem igennem til dig: https://www.youtube.com[...] Hvad mener du, om disse grundlag bag valget omkring tvangen af maskebrug? Kan det bliver tyndere? Eller står du stadig fast på den side? Du behøver ikke svare, det var et retorisk spørgsmål! Til sidst, kan du jo overveje, hvad du mener om Søren Brostrøm og hans skiden på de restriktioner, som manden selv hovedsagligt er bagmand til. Dette undgår du også at debattere om - du påtager dig blot en offerrolle, eller i hvert fald på din din elskede regerings veje. Det er sørgeligt du..... Hvor længe og sørgeligt kan man blive ved at klandre modstanderne af det her, og nærmest latterliggøre dem med kommentarer som: "Det er, hvad vi er oppe i mod folkens"....? Ved du hvad, mester: "I er folk, som vi andre er oppe i mod". Bange, skræmte mennesker, der burde lukke jer inde, indtil denne virus er helt væk. Så kan I komme ud igen i den sikre verden, uden at skulle være bange for noget som helst. Og vi stopper som i den anden tråd igen her, ComicsDK - du er uden for pædagogisk rækkevidde, og fortsætter din kværulerende stil uden argumenter og blot med beskyldninger og grove angreb om indirekte "kvindeundertrykkende" nu også , fordi jeg omtaler dem som kvinder - hvilket de er. De 3 kvinder forleden, er endda decideret uintelligente, og hvordan de har fået ministerposter, det er mig simpelthen en gåde - især Joy Mogensen. Er det kvindeundertrykkende? Nej, det handler om deres kompetencer, som er ikke-eksisterende - ganske enkelt! Søren Brostrøm, er en mand, og han har også klokket ekstremt i det, og burde fyres på stedet. Hvis ikke han kan overholde reglerne og passe på de medborgere, han er med til at sende restriktioner ud over, så er der simpelthen noget galt, og hvis ikke det er handler om magt, så er du seriøst blind for den verden, du befinder dig i - som konstateret mange gange før i øvrigt... Nok med dig nu - du er simpelthen ikke mere debat værd - aldrig har jeg mødt større kværulant online mand...
--
Ryzen 5 [email protected]|B450-A PRO MAX|16GB [email protected]|GeForce GTX 1660 Super|128GB NVMe|1TB&1/2TB Crucial MX500 SSD|Corsair TX550M|Arctic Freezer 34|
--
Sidst redigeret 29-10-2020 14:42
#47
Comicsdk
Super Supporter
29-10-2020 15:00

Rapporter til Admin
46 Det er bare super, du. Husk masken.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#48
Alexanderl
Supporter Aspirant
29-10-2020 15:37

Rapporter til Admin
#26 Kan du bidrage med noget videnskabelig evidens der beviser at Covid-19 er en "forstærket influenza?" Indtil videre står beviser om følgesygdomme, hurtig nedgang i antistoffer samt mulig permanent infektion i nogle celler klart stærkere end at det er en "forsærket influenza"
--
#49
saiot
Junior Supporter
29-10-2020 15:52

Rapporter til Admin
0# interessant grupper du kan lig at gå efter https://www.dr.dk[...]
--
#50
M.Mikkel
Maxi Nørd
29-10-2020 16:19

Rapporter til Admin
#46 elsker alle dine tråde hvor du spiller klog og alle andre er bare dumme. Fordi vi ikke er enig med dig, og så skriver du langt svar giver op du kan ikke hjælpes
--
Imac 27 ipad pro Iphone xs max og en Hyawai x pro win Bærbar
#51
Optaget Brugernavn
Juniorbruger
29-10-2020 16:53

Rapporter til Admin
#46: Hvordan tror du Totti ville have det med folk, der forholdt sig til pandemien, som du gør? Til info: https://www.football-italia.net[...]
--
https://meta.wikimedia.org[...]
#52
ilmep
Elitebruger
29-10-2020 17:08

Rapporter til Admin
#46 Glæder mig til det nye hol.dk, hvor Thomas forhåbentlig har lavet en ignore knap. Så linker du til den største klaphat på youtube. Det er flot. Husk masken ;)
--
Sidst redigeret 29-10-2020 17:08
#53
Sven Bent
Ultra Nørd
29-10-2020 17:14

Rapporter til Admin
#46 jeg er helt enig fandme nogle skraemte folk feks bruger jeg heller ikke ovnhandsker. Er du bange for en OVN? siger jeg til folk der bruger ovn handsker. Derudover saa nar jeg staar i en elevtor prutter jeg ogsaa here meget. Der er ikke nogen der skal bestemm over hvad jeg goer ved min krop. Det er ikke min skyld at det jeg goer paavirker andre omkring mig det er deres problem. Og hvad sker der med trafik lys. er i bange for bilister. Jeg taever droener for roedt. det er en fri verden vi lever o og folk skal da vare bange forrdi de rer lidt billigter paa ders fodgaenger overgang. hovrfor beskytte sig selv og andre naar man kan goere som man vil . Folk kan jo bare blive vaek og komme ud naarr jeg ikke koere bil og tage elveateor naar jeg ikke er der inde.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#54
TottiNo10
Superbruger
29-10-2020 17:28

Rapporter til Admin
#50 Og jeg elsker, at du ikke kan argumentere og formulerer dig som en 12 årig - måske Arto, eller hvad I børn bruger nu til dags, var et bedre sted for dig? For du har da absolut INTET brugbart at komme med. Endnu har du ikke argumenteret for noget som helst andet end dine barnlige one-liners. Enten kommer du med nogle argumenter og holdninger for din sag, eller også så holder du snart din kæft med dine personangreb - det er det eneste, du endnu har budt ind med. Dit lave niveau er sikkert også grunden til, at du ikke magter at læse mine lange indlæg, hvor jeg argumenterer for min sag. #52 Det er muligt, at Lars Kragh Andersen er en speciel type, men at kalde ham den største klaphat på YouTube, det er vist at stramme den en smule. Han har langt mere at rykke rundt med en flertallet herinde - det er da helt sikkert. #53 Sikke nogle sammenligninger du lige får lavet der. Men det overrasker mig heller ikke, at DU heller ikke kan se tingene i et bredere perspektiv. Du er også en ret speciel type herinde, og har alle dage været det. Du er en arrogant type i flere tråde, der også taler ned til folk, trods du selv har gevaldige problemer med at formulere dig bare nogenlunde. Hvem sagde: "Og dette er, hvad vi er oppe i mod". Jeg er ude af denne debat - jeg har tilkendegivet mine mening i flere tråde nu - lev med den i skræmte mennesker, og de kommende generationer takker jer for den store regning, personer som jer er skyld i, at de kommer til at få fremover. Jeres stemmer og jeres valg, får større betydning end noget andet i dansk historie i lang tid frem. Så bange må man bare ikke være mand - skam jer!
--
Ryzen 5 [email protected]|B450-A PRO MAX|16GB [email protected]|GeForce GTX 1660 Super|128GB NVMe|1TB&1/2TB Crucial MX500 SSD|Corsair TX550M|Arctic Freezer 34|
--
Sidst redigeret 29-10-2020 17:29
#55
7430
Mega Nørd
29-10-2020 17:29

Rapporter til Admin
jeg spørg hvordan i forholder jer til hvorvidt i mener det ok nogle frasiger sig mundbind i butikker af forskellige grunde... altså jeres holdning til ikke alle har masker på i butik og kan ikke se en eneste der har svaret på det jeg spørg om, derimod ser jeg en masse ævl og kævl
--
jep jep
#56
TottiNo10
Superbruger
29-10-2020 17:41

Rapporter til Admin
#55 Ja, naturligvis er det dét. Hvis folk har fysisk eller psykisk ubehag, hvilket mange kan have, så er det HELT ok, at de ikke bærer masken, og det skal INGEN gøre sig til dommer over, selvom det vil ske ude i butikkerne. De har loven på deres side, og hvorfor skal de have det dårligt med at bære mundbind, hvis de vitterligt får det, fordi det kan redde 1 ud af 200.000 mennesker, HVIS det benyttes korrekt. Der, det var et reelt svar på dit spørgsmål :)
--
Ryzen 5 [email protected]|B450-A PRO MAX|16GB [email protected]|GeForce GTX 1660 Super|128GB NVMe|1TB&1/2TB Crucial MX500 SSD|Corsair TX550M|Arctic Freezer 34|
#57
kikophil
Monster Supporter
29-10-2020 18:09

Rapporter til Admin
#55 - Desværre er det sådan, at hver gang en bruger starter en tråd med nærmest ja/nej spørgsmål, åbner han samtidig pandoras æske, hvor alle der udover et forsøg på seriøs tilgang, vil blive løbet overende af de samme trådekstremister, der hver gang går amok i deres nytteløse forsøg på, at overbevise hele hol (verden) om, at deres meninger kan/bør betraktes som lov/fakta, frem for bare deres meninger generelt. Så ja desværre er der en grund til, at trådene ofte lukkes, da selv en hærdet mod. må være ved at brække sig over de mennesker der går i totalt selvsving i forsøg på, at retfærdiggøre deres forvredne tankegang.. Bare de dog ku` lære at flette næbbet, når de har fået så mange tilkendegivelser om det bedste ved samme. Selv hopper jeg fra nu, og håber at tråden bliver renset, så du kan få lidt mere jordnær besked fremfor al den ævl, der kommer ud af nogle få folks slappe overtryksventiler.. Fortsat god aften :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#58
gasolin
Guru
29-10-2020 18:14

Rapporter til Admin
WTF Mundbind gælder til den 2 januar ? Så det kun de 10 personer sammen istedet for 50 som gælder i 4 uger ? Det sku da så nederen, kunne man ikke gå i vinter dvale og vågne op når hele det her covid 19 er overstået
--
#59
Sven Bent
Ultra Nørd
29-10-2020 18:19

Rapporter til Admin
#54 Jeg bruger blot samme logik som du kommer frem med. Folk deroensker Beskyttelse er bange og du goer som du vil uden at tage hensyn til andre. #55 Jeg mener som udgandg punkt ikke det er ok. men det e svart at komme med et specifik svar uden at specific aarsag En given action er ikke kun god/daarlig ud fra sig selv men ogsaa hvilken contkst deb er udfoert med. Det er som at spoege er det OK at slaa ihjel Som udgang punkt nej. men vist der gaar en pistol glad fyr rundt i byen og skyder random folk har jeg det helt fint med at han blev skudt for at stoppe det. Dit spoergsmaal er for bredt stillet til et entydig svar.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
--
Sidst redigeret 29-10-2020 18:19
#60
Den Skrækkelige Vandpyt
Ultra Supporter
29-10-2020 18:20

Rapporter til Admin
Jeg siger bare jeg er undtaget i forhold til bekendtgørelsen paragraf 5 stk. 4 og det virker.
--
#61
Sven Bent
Ultra Nørd
29-10-2020 18:21

Rapporter til Admin
#56 fysisk ubehag kan vare alt lige fra. Det kilder lidt paa min naese og jeg bryder mig ikke om det. Det vil jeg igen mene ikke er en god nok sag.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#62
gasolin
Guru
29-10-2020 18:51

Rapporter til Admin
Jeg synes ikke det behaligt at have på, det påvirker min vejrtræking hvis jeg har det varmt Kunne man frygte at mange mister deres job pga det ikke er såå lækkert at bruge mundbind (håber aldrig det bliver en normal ting som f.eks i kina,japan), det påvirker en psykisk og fysisk, det kan være svært at trække vejret hvis man hver dag skal lave noget fysisk krævende arbejde eller bare skal ud og handle ind til flere dage af gangen og helst vil have det overstået pga mundbind ikke for alle er behaligt at have på.
--
#63
ToFFo
Guru
29-10-2020 18:56

Rapporter til Admin
Der er nogen der har stærkere holdninger til det her, end andre. Det ses tydeligt. Jeg har længe haft den opfattelse at folk der brokker sig har det for godt. De guldkorn må i hjertens gerne citere mig for. Alle de Karens der er derude, der flyver op i en spids over de mærkeligste ting, er priviligerede og har det så godt, at de higer efter noget at brokke sig over. Deres liv er simpelthen så trygt og dermed kedeligt, at de bliver nødt til at brokke sig i vildskab, og lave en kæmpe scene over ingenting. Det er lidt ligesom de nay-sayers herinde, der er imod at bære mundbind. Hvad hvis alternativet var udgangsforbud? Så var det lige pludselig ikke så slemt, vel? Jeg var i Føtex i dag, og alle jeg så, havde mundbind på, undtagen 2 personer. Den ene var vist bare fuldstændig ligeglad. Den anden bar visir. Kudos til hende der havde visir på. Det kræver lidt mere at skaffe sådan et. Hun gider. Jeg har båret mundbind når jeg var ude og handle i et stykke tid nu. Længe før det var påkrævet. Dengang kiggede folk skævt til mig, fordi jeg havde det på. Nu fryder det mig fyrsteligt, at alle skal have det på. Jeg gør bare som jeg plejer, mens alle haters er tvunget til det :D
--
- Indsæt signatur -
#64
Comicsdk
Super Supporter
29-10-2020 18:59

Rapporter til Admin
62 Det er endnu sværere at trække vejret når man er død. Men med lidt held kan du slippe med varige skader på lungerne, hvis du dropper masken og rager lidt Covid-19 til dig, og hvis du er endnu mere heldig, kan det være at de kolleger du smitter, er nogle du i forvejen ikke kan lide. Der er mange argumenter for ikke at bruge maske. Måske ikke gode argumenter, men dog en slags argumenter.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#65
Ingolf
Gæst
29-10-2020 19:04

Rapporter til Admin
Har efterhånden accepteret at det at gå med mundbind er et stort skuespil for at please nogle typer med ondt i røven over andre. De virker overhovedet ikke og alligevel bliver de påbudt - pinligt danmark. Synes john mcafees stunt med en dametrusse som mundbind var fint. https://ekstrabladet.dk[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#66
gasolin
Guru
29-10-2020 19:04

Rapporter til Admin
#64 jeg har varrig skade på den ene eller anden måde, har røget i over 10 år
--
#68
Comicsdk
Super Supporter
29-10-2020 19:08

Rapporter til Admin
66 lol Godt svaret, gasolin. Skift smøgerne ud med damp og gå på nedtrapning. Det virker for nogle. Selv har jeg dampet i et år, så det gik ikke helt efter planen..
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#69
Comicsdk
Super Supporter
29-10-2020 19:11

Rapporter til Admin
65 Skuespil... Det er vel snarere et maskebal.. Hvis de informationer du har om effektiviteten af mundbind stammer fra Ekstra Bladet, er det muligt at du er blevet snydt en anelse ved faktakassen da du betalte for artiklen.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#70
Ingolf
Gæst
29-10-2020 19:15

Rapporter til Admin
#69 Artiklen er gratis men hvis du har svært ved at læse den har jeg klippet essensen ud til dig her: Ansigtsmasken yder ikke beskyttelse', står der om produktet. Derudover skriver Adidas, at 'den ikke reducerer smitten fra luftbårne virusser eller bakterier' og ikke vil 'beskytte dig eller andre fra at sprede virusser.'
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#71
gasolin
Guru
29-10-2020 19:18

Rapporter til Admin
#68 Nu skrev jeg kun at jeg har røget i over 10 år. Stoppede for over 20 år siden
--
#72
Comicsdk
Super Supporter
29-10-2020 19:23

Rapporter til Admin
70 Hvis ikke jeg kunne læse, giver det jo ikke meget mening bare at kopiere teksten og indsætte den et nyt sted. Der er et eller andet fedt ved maskemodstandere. Jeg kan godt lide dem.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#73
Knocker
Supporter Aspirant
29-10-2020 19:52

Rapporter til Admin
Det er lidt morsom, at mund tampons tilhængerne råber og skriger op at folk bare skal følge reglerne og bære mundbind, og har ondt i røven over dem som ikke gør, men .. reglerne siger også, at man ikke behøver under visse omstændigheder, så hvis man går så meget op i regler, hvorfor så kun nogle af dem? Paragraf 4, stk. 5. Læs det. Kom videre i livet. Don't be a Lemming. :)
--
9900K•Gigabyte Z390M G•64GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200•ASUS RTX 2080TI ROG Strix•1TB Samsung 970 EVO Plus M.2•2TB Samsung 860 EVO•AOC AG271QG4 27"
#74
Den Skrækkelige Vandpyt
Ultra Supporter
29-10-2020 20:09

Rapporter til Admin
#73 Husk det er paragraf 4 stk. 5 for kollektiv trafik og paragraf 5 stk 4 for detailhandel. https://www.retsinformation.dk[...] https://www.retsinformation.dk[...]
--
#75
Knocker
Supporter Aspirant
29-10-2020 20:14

Rapporter til Admin
#74 I begge tilfælde er det §4 og så kan der henvises til stk. 5 i kollektiv trafik - Potato potAto ;)
--
9900K•Gigabyte Z390M G•64GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200•ASUS RTX 2080TI ROG Strix•1TB Samsung 970 EVO Plus M.2•2TB Samsung 860 EVO•AOC AG271QG4 27"
#76
Comicsdk
Super Supporter
29-10-2020 21:10

Rapporter til Admin
73 Jeg har ikke ondt i røven over at nogle personer ikke bruger masker. Deres argumenter om at maskerne er et hoax eller en eller anden obskur konspiration, kan til gengæld godt irritere mig lidt. Min pointe er at maskerne har en funktion. Problemet er ikke så meget folk der er ligeglade, problemet er at folk der er ligeglade, er en latent risiko for alle andre. Jeg ved sgu ikke om lemminger læser statistikker og følger med i videnskab og forskning, men hvis jeg er en lemming, er det er måske også ligegyldigt med den maske hvis jeg ender med at hoppe i havet i sidste ende.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
--
Sidst redigeret 29-10-2020 21:11
#77
ToFFo
Guru
29-10-2020 21:55

Rapporter til Admin
#76 - Enig. Jeg har det på samme måde. Det der med at folk kun tænker på sig selv, og gerne tilsidesætter den kollektive sundhed, for deres egne vilde konspirations fantasier, pisser mig af. Ligesom anti vaxxers, som ikke får vaccineret deres afkom, men gerne smider afkommet i børnehave med andre børn, som måske, af legit årsager, ikke 'kan' vaccineres. Jamen så må de ikke-vaccinerbare børn jo bare blive flyttet til en anden børnehave, kun for ikke-vaccinerbare børn. Anti-maskers og anti-vaxxers deler lidt samme mindset i min optik. Og nu har jeg på fornemmelsen en bruger, som har tendens til at skrive sygt lange indlæg, kommer og overtager mikrofonen xD
--
- Indsæt signatur -
#78
Comicsdk
Super Supporter
29-10-2020 22:06

Rapporter til Admin
77 Med internettet fik vi adgang til alverdens informationer hurtigere end nogensinde før. Uden internettet havde antiwaxxers og den slags bizarre typer ikke magt til at udbrede de falske informationer i så høj grad som det nu er tilfældet. Det er som om vi går baglæns med fremtiden på en eller anden måde.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#79
ToFFo
Guru
29-10-2020 22:11

Rapporter til Admin
#78 - Det har altid været let at sige noget dumt. Men det har aldrig været så let at blive hørt af så mange. De børn der råber højst, bliver som oftest hørt, og folk der er desperate efter svar, tager det svar de hører, sømme det fast i hovedet, og så tager alle andre bare fejl. Fordi en eller anden klovn råbte højst, og først, må det jo være det rigtige svar :P
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 29-10-2020 22:11
#80
Comicsdk
Super Supporter
29-10-2020 22:15

Rapporter til Admin
79 Indholdet af den kommentar kunne snildt forveksles med at være en personlighedsanalyse af Donald Trump.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#81
ToFFo
Guru
29-10-2020 22:19

Rapporter til Admin
#80 - Hahaha ja det kan du have ret i! :D
--
- Indsæt signatur -
#82
Knocker
Supporter Aspirant
29-10-2020 22:58

Rapporter til Admin
Nu er der jo også tale om den her enorme stigning af antal smittede (ok), og samtidig kan man se, at vi åbenbart har aflivet almindelig influenza fuldstændig, ingen meldes smittet af dette mere.. Kan man lægge 2 og 2 sammen? Igen, skræmme kampagner brækker jeg mig over. Rigtige facts er noget helt andet.
--
9900K•Gigabyte Z390M G•64GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200•ASUS RTX 2080TI ROG Strix•1TB Samsung 970 EVO Plus M.2•2TB Samsung 860 EVO•AOC AG271QG4 27"
#83
Comicsdk
Super Supporter
29-10-2020 23:37

Rapporter til Admin
82 Influenza findes skam, jeg har influenza lige nu, men jeg har ikke meldt det til nogen, det erkender jeg blankt. Matematikken melder jeg pas på, regning er ikke min force. Der skal da nok være nogle personer med øget risiko for værre konsekvenser end gennemsnittet, der bliver skræmte af oplysningskampagner, men det er vel heller ikke så mærkværdigt, og det betyder at de tager oplysningerne seriøst, hvilket er hensigten med oplysningskampagner generelt. Men altså.. Hvis du bliver fysisk syg at at blive oplyst, vil jeg anbefale dig at konsultere din læge.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#84
Knocker
Supporter Aspirant
29-10-2020 23:42

Rapporter til Admin
#83 Min pointe var, at myndighederne melder 0 smittede med influenza, og en helvedes masse med panik-19, ligesom influenza sæsonen starter.. Det er lidt spøjst, hva? Du behøver ikke have sølvpapirshatten på, for at være enig i at skræmmekampagner mod befolkningen er direkte latterliggørelse af vores intelligens, og desværre er der så mange som springer i med hovedet først. Det samme med antal døde "med" panik-19, måden de fører statistikken på osv osv osv.. Der er så mange eksempler på dårlig og direkte latterlig håndtering fra regeringens side, at de umuligt kan blive taget seriøst af folk med respekt for sig selv.
--
9900K•Gigabyte Z390M G•64GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200•ASUS RTX 2080TI ROG Strix•1TB Samsung 970 EVO Plus M.2•2TB Samsung 860 EVO•AOC AG271QG4 27"
#85
Comicsdk
Super Supporter
30-10-2020 00:03

Rapporter til Admin
84 Der er ingen der tvinger dig til at stole blindt på de oplysninger du får serveret. Enhver kan søge informationer om emnet, så det er overhovedet ikke umuligt at påvise afvigelser eller fejl i tallene. Det kan man jo gøre, hvis man eksempelvis har intentioner om at irettesætte en person der er fortaler for mundbind. Man kan også benytte en aggressiv retorik og nedtone konsekvenserne af pandemien, man kan sågar kalde regeringens forsøg på at begrænse antallet af smittede, en bevidst ondsindet handling, rettet mod befolkningen. Det er så let at man dårligt kan begribe hvorfor der ikke er flere der gør det. Mht. influenza; influenza findes stadig, desværre. Men det kan det være vanskeligt at skelne symptomerne fra Covid-19, det kan du læse mere om her: https://www.ssi.dk[...]
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
--
Sidst redigeret 30-10-2020 00:05
#86
Wut
Junior Nørd
30-10-2020 00:04

Rapporter til Admin
#84 Det skyldes noget så simpelt som smitsomheden er væsentligt anderledes for influenza og covid19. Den bliver udtrykt som R0 i beregningen af smittetrykket. Du kan se typiske initielle R0 for smitte her: https://da.wikipedia.org[...] Sæsoninfluenza har et initielt R0 på 0,9-2,1. Smittetrykket påvirkes af mange ting, såsom hygiejne, isolation, antal sociale kontakter osv. Dvs man kan få kontakttallet ned ved at lukke landet ned eller øge hygiejnen. Det giver sig selv, at sæsoninfluenze med et R0 mellem 1-2 (uden tiltag af nogen art) er forholdvist nem at få ned under 1, dvs sygdommen klinger ud. SARS har en R0 på omkring og høj dødelighed. Heldigvis fik man styr på sygdommen inden den bredte sig til hele verden. R0 for Corona er sværere at estimere, da sygdommen spreder sig forskelligt i forskellige lande, og alle lande har deres egen strategi for nedlukning. Desuden afhænger R0 jo netop af de restriktioner, man har sat i værk. Men der er opgivet værdier lige fra 2 til 6, når der ikke er lavet ret mange restriktioner. Dvs sygdommen breder sig hurtigt. Når man så pålægger restriktioner, så vil influenza hurtigt komme så langt under 1, at sygdommen klinger ud, mens Covid19 kan fortsætte med at sprede sig (dog med lavere smittetryk). Du behøver ikke have sølvpapirshatten på, for at være enig i at skræmmekampagner mod befolkningen er direkte latterliggørelse af vores intelligens, og desværre er der så mange som springer i med hovedet først. Man kan komme ud af den der "det hele er en konspiration" tankegang ved at undersøge tingene lidt. Der er masser af materiale på nettet.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 30-10-2020 00:09
#87
Knocker
Supporter Aspirant
30-10-2020 00:24

Rapporter til Admin
#85 Så når jeg bruger SSI's egne tal, er jeg forkert på den? Problemet er, at der med stor sandsynlighed er en masse fejldiagnosticeringer hvor influenza A/B bliver påvist som panik-19 - Igen, så er fremlyste statistikker og oplysninger fra regeringen selv helt skæve, og giver ingen logisk mening. https://www.ssi.dk[...] Igen, hvis tingene gav mening, så ville jeg personligt ikke være så kritisk. Men der kastes med terninger. Det eneste positive jeg har set fra regeringen vedr. denne pandemi, er nedlukningen. Hatten af der, de kunne ikke gøre andet, med de oplysninger som var til rådighed. Men derefter, der er det gået op af bakke, fra falske udsagn til misvisende informationer og retningslinjer. #86 Der er forskel på at mene noget er en konspiration og så direkte dårlig administration og kontrol via panik og frygt, som jeg personligt mener er det der foregår pt. Man øger test og antal smittede øges samtidig. Panik, panik, panik! Man får det hele til at lyde/virke som om at nu er Danmark LIGE ved at knække, men sundhedsvæsnet mærker intet, overlæger o.l. rundt omkring stiller spørgsmålstegn og oplyser, at det ikke er tilfældet. Analyser viser at mundbind ikke har nogen egentlig effekt, sat op imod økonomien og generne folk udsættes for, samt alle de fjolser som kaster dem på gaden, som var det konfetti. Yderligere, hvis man så virkelig mener at det virker, så kræv dog at det er korrekte og godkendte mundbind som bruges, i stedet for alle de mode tamponer som folk går rundt med. Vores kære Søren Brostrøm påstår først, at mundbind ikke har nogen effekt i forhold til situationen. Så ombestemmer han sig og står flot og viser hvordan man påsætter det, med sine 20 års erfaringer.. For så at lade vær med at bruge det selv? Hvis det var så skide vigtigt og farligt uden, så havde han sgu nok ikke undladt at bruge det, ligesom mange andre inde på borgen, som samtidig tvinger alle andre til det. Det vi udsætter Danmarks befolkning for, matcher ikke med de tal vi arbejder med i Danmark.
--
9900K•Gigabyte Z390M G•64GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200•ASUS RTX 2080TI ROG Strix•1TB Samsung 970 EVO Plus M.2•2TB Samsung 860 EVO•AOC AG271QG4 27"
--
Sidst redigeret 30-10-2020 00:25
#88
TottiNo10
Superbruger
30-10-2020 01:27

Rapporter til Admin
#87 "Det vi udsætter Danmarks befolkning for, matcher ikke med de tal vi arbejder med i Danmark. " Dette er lige præcist spot on! Men det skal du nok ikke regne med, får ret mange støtter. Det er nemmere bare blindt at følge en regering og topfolk, der jo ikke ligefrem selv går forrest som gode eksempler, eller er videre velinformeret om situationen. Som en kværulant engang sagde: "det er sådan nogle, vi er oppe i mod"
--
Ryzen 5 [email protected]|B450-A PRO MAX|16GB [email protected]|GeForce GTX 1660 Super|128GB NVMe|1TB&1/2TB Crucial MX500 SSD|Corsair TX550M|Arctic Freezer 34|
--
Sidst redigeret 30-10-2020 01:29
#89
Fantronic
Juniorbruger
30-10-2020 02:32

Rapporter til Admin
Det er også supersvært det der med eksponentiel talforståelse...
--
#90
Hifi
Gæst
30-10-2020 05:28

Rapporter til Admin
Alle jer skeptikere kunne eventuelt tage til Belgien eller lign og rapportere tilbage til os andre :) Hvem ved måske der bliver ændret en holdning eller to ..
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#92
Knocker
Supporter Aspirant
30-10-2020 08:22

Rapporter til Admin
Det er sgu altid lidt ærgerligt at se individer ty til personlige tilsvininger, når de løber tør for argumenter og finder ud af, at de løber direkte imod en stor murstensvæg og er i gang med at falde forover samtidig.. :) Men det' ok, vi andre behøver ikke have mindre ret, bare fordi du lægger dig på gulvet og skriger, som de allerbedst lærte dig tilbage i børnehaven.. Den går bare ikke længere, beklager!
--
9900K•Gigabyte Z390M G•64GB Corsair Vengeance RGB Pro 3200•ASUS RTX 2080TI ROG Strix•1TB Samsung 970 EVO Plus M.2•2TB Samsung 860 EVO•AOC AG271QG4 27"
#95
Gæst
Gæst
30-10-2020 10:11

Rapporter til Admin
Ok ikke at kunne bruge mundbind men alle kan vel bruge visir?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#96
7430
Mega Nørd
30-10-2020 12:57

Rapporter til Admin
vil sige jeg er stolt af jer,dette var et personligt eksperiment for se om i ville gå efter manden eller bolden, og med få undtagelser så forholdt i jer objektivt bravo! desuden så syns jeg der burde laves et eller andet bevis man bare sku fremvise hvis man var fritaget ...lidt ligesom dem på 65 plus når de er billigere med tog osv.. ingen spørgsmål eller lign, måske endda lave et form bevis man ku bærer synligt så sådan nogle som mig som går blir pissed over jeg følger alle regler har en ide om hvem der bare skider højt flot på vores samfund og er bedrevidende og dem der rent faktisk har en grund til ikke benytte dem.. til sidst kan i have en god weekend og husk skal i være sammen med andre så det på med mundbleen så kan i gå brokke jer med masken ;)
--
jep jep
#97
RodaZ
Junior Supporter
30-10-2020 13:50

Rapporter til Admin
Hellere mundbind end brøndbytrøje !
--
#98
gasolin
Guru
18-11-2020 13:05

Rapporter til Admin
klokken 15 i dag for vi at vide om det virker, vil folketinget rette sig efter det ? https://ekstrabladet.dk[...]
--
#99
Optaget Brugernavn
Juniorbruger
18-11-2020 18:30

Rapporter til Admin
Det virker. Her en 6 minutter lang video, der meget klart fremlægger resultaterne af et studie foretaget i Kansas, hvor spredningen reduceredes med op mod 50%: https://www.kansascity.com[...]
--
https://meta.wikimedia.org[...]
#100
Knocker
Supporter Aspirant
18-11-2020 19:16

Rapporter til Admin
#99 Det studie er bare ikke brugbart, når du blot tager data fra andre lander i form af smittetal. Især ikke når rigtig mange bliver testet falsk positiv for covid-19, når de rent faktisk bare har influenza. Yderligere tages der ikke højde for antal tests der bliver udført i de forskellige lande osv osv osv.. Tomme tal :)
--
Zombies eat brains. Don't worry, you're safe...
--
Sidst redigeret 18-11-2020 19:17
#101
in4it
Ny på siden
18-11-2020 19:24

Rapporter til Admin
Man kan godt sætte spørgsmålstegn til om hvor godt de virker, men tænker da men er nødt til at vise noget respekt over for andre mennesker og ikke drage sine egne konklusioner. Går selv med mundbind som i nok kan regne ud:-)
--
#102
NitroBlast
Guru
18-11-2020 19:29

Rapporter til Admin
Mundble drejer sig ikke om at beskytte sig selv mod andre, men at beskytte andre mod sig selv, og her er mundbleen effektiv. Hvor mange ville feks. lade sig operere af en kirurg, der ikke have mundble på, og hvorfor? På med den skide burkorona, folkens! I behøver ikke gøre det med et smil, for det er der alligevel ingen der kan se! :-P
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#103
Sven Bent
Ultra Nørd
18-11-2020 20:20

Rapporter til Admin
#101 man kan godt saette spoergsmaalstegn ved alting saa laenge men husker det er et speorgsmaaltegn og ikke et udråbstegn. problemet som jeg ser der er at alel de folk der mener de saetter spoergsmaaltegns netop ikke saetter et spoergsmaaltegn./ da komme is tedet med alle muligt hjemme strikket forklaringer og argumenter som har intet hold i virkeligheden.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
--
Sidst redigeret 18-11-2020 20:21
#104
eric clapton
Junior Nørd
18-11-2020 20:31

Rapporter til Admin
Det virker hverken fra eller til, viser undersøgelser, men diktatoren her i landet, får mulighed for at vise sin magt.Ufatteligt at så mange ikke kan se det her er gået helt over gevind.
--
i7 8700k 4,9 ghz GTX 1080TI 16 gb ram
#105
Optaget Brugernavn
Juniorbruger
18-11-2020 20:32

Rapporter til Admin
#100: That which can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence.
--
https://meta.wikimedia.org[...]
#106
Optaget Brugernavn
Juniorbruger
18-11-2020 20:33

Rapporter til Admin
#104: Viser hvilke undersøgelser?
--
https://meta.wikimedia.org[...]
#107
Wut
Junior Nørd
18-11-2020 20:44

Rapporter til Admin
#100 Det studie er bare ikke brugbart, når du blot tager data fra andre lander i form af smittetal. Især ikke når rigtig mange bliver testet falsk positiv for covid-19, når de rent faktisk bare har influenza. Yderligere tages der ikke højde for antal tests der bliver udført i de forskellige lande osv osv osv.. Så du har altså ikke gidet bruge de sølle 6 minutter på at se videoen og sætte dig ind i, hvad studiet gik ud på? Flot flot! #104 Det virker hverken fra eller til, viser undersøgelser, men diktatoren her i landet, får mulighed for at vise sin magt.Ufatteligt at så mange ikke kan se det her er gået helt over gevind. Nej, undersøgelser viser, at mundbind giver 100% garanti mod corona, podagra og skæve tænder! Helt utroligt folk ikke fatter, at vacciner bare er til for at NASA kan installere microchips i vores hjerner!!!
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 18-11-2020 20:49
#108
Benny
Gæst
18-11-2020 21:11

Rapporter til Admin
De mundbind folk render rundt med her til lands i supermarkeder og deslige stopper lige så meget corona som et dekret om en omgang polka og en vals ved kassen før man går ud. Corona smitter via aerosoler og ikke kun dråbesmitte hvorfor det er helt sort det er kommet dertil. folk der har brug for at blive mindet om der er corona må få andre hjælpeværktøjer - et elektrisk stødhalsbånd måske - så ka vi andre der godt kan huske det tage vores egne forholdsregler der faktisk virker mod sygdommen der iøvrigt er komplet harmløs for folk under 80. Corona forsvinder ikke men skal rulles ind som en alm sæsonsygdom i rækken ligesom influenza er det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#109
Kongcav
Bruger Aspirant
18-11-2020 21:19

Rapporter til Admin
#108 Tak for dig Benny, hvad skulle vi gøre uden din visdom? Jeg er sikker på at du vil rejse dig fra bag din anonyme bruger på et hardwareforum, og stå frem på åben skærm og forklare fagfolk verden over, at de har taget helt fejl af COVID-19, der da bestemt aldrig har skadet et menneske under 80. I øvrigt så er folk over 80 jo faktisk slet ikke rigtige mennesker, og det er ok de dør af en sygdom, som vi kunne have forsøgt at bremse. Tak for dig Benny, du har reddet verdensøkonomien, og jublen vil ingen ende tage.
--
#110
Benny
Gæst
18-11-2020 21:23

Rapporter til Admin
#109 Du snakker sort. Folk dør af sygdomme og har altid gjort det. Intet nyt der.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#111
Kongcav
Bruger Aspirant
18-11-2020 21:27

Rapporter til Admin
#110 Jamen så lad os da nedlægge sygehusvæsnet, afvikle medicinalbranchen og kalde det et fejlslagent forsøg på at betvinge naturen.
--
#112
Benny
Gæst
18-11-2020 21:31

Rapporter til Admin
#111 du snakker igen sort. Hvorfor skulle vi dog det - stemmer du socialdemokratiet siden er så vild med at lukke brancher?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#113
Kongcav
Bruger Aspirant
18-11-2020 21:34

Rapporter til Admin
#112 Jeg er så glad for at vi har dig Benny. Du er alt hvad Danmark har brug for - jeg håber du vælter Mette og fører os ind i en fager ny verden.
--
#114
Benny
Gæst
18-11-2020 21:38

Rapporter til Admin
#113 Det er jeg glad for du synes. Jeg tænker nu hun vælter sig selv helt uden hjælp - hun er allerede godt på vej.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#115
Knocker
Supporter Aspirant
18-11-2020 21:43

Rapporter til Admin
Der vil altid være Lemmings, desværre.. Men der skal jo også være plads til alle, selvom nogle godt måtte opholde sig i en mørk og dyster kælder :)
--
Zombies eat brains. Don't worry, you're safe...
#116
Mr. WoLF
Guru
18-11-2020 22:05

Rapporter til Admin
Falsk tryghed er også tryghed for mange
--
#117
Xponic
Mega Supporter
18-11-2020 22:10

Rapporter til Admin
#31 Altså vis 200.000 bære mundbind korrekt i en uge vil det forhindre 1 person i at blive smittet så der kan man tale om mini minimal effekt af mundbindet ja jeg synes man blir holdt totalt for nar el sagt på godt dansk trukket rundt i manegen. Peter Geisling(han henviser til en rapport lavet af vores egen sundhedstyrelse). https://www.youtube.com[...] Ja og for ikke at tale om alle de mennesker der dør som følge af nedpriotering af eks kræftundersøgelser(Who siger der årligt dør 9,6 mill+ AF kræft i de industrialiseret lande eks G20 også tælles u-landene ikkke med her)etc etc..... Her er der en professor der gør redefor hvad følgeskaderne er af priotering af sars-2 https://www.youtube.com[...]
--
Straffen kommer til dem som venter. Venstre, Partiet med Løkke om halsen!!! No Gods No Masters My Time Has Come.
--
Sidst redigeret 18-11-2020 22:13
#118
waskustobaskus
Nørd
19-11-2020 06:17

Rapporter til Admin
#108 Corona skal bruge spyt osv for at blive transporteret. Og det stopper et mundbind.
--
#119
Wut
Junior Nørd
19-11-2020 07:48

Rapporter til Admin
#117 Altså vis 200.000 bære mundbind korrekt i en uge vil det forhindre 1 person i at blive smittet så der kan man tale om mini minimal effekt af mundbindet ja jeg synes man blir holdt totalt for nar el sagt på godt dansk trukket rundt i manegen. For det første er det ikke til at finde ud af, hvor Sundhedsstyrelsen har det tal fra. De har senere også trukket udtalelsen tilbage. Det er IKKE den officielle vurdering længere. Man har vel lov til at blive klogere på pandemien, efterhånden som vi lærer mere, eller hvad? Det næste er, SELV hvis 200.000 skal bære mundbind i en uge for at undgå 1 smittetilfælde, så baserer det sig jo på et smittetryk - nemlig det smittetryk, der var, dengang vurderingen blev lavet. Smittetrykket er jo langt større nu. Det næste er, at hvis 3 milioner danskere (f.eks.) bruger mundbind hver dag, og der skal 200.000 til, så er det altså 15 smittetilfælde, man har undgået hver uge. Det render op i over 500 smittetilfælde siden marts, og der deraf afledte efterfølgende smittekæder. Så hvis man vælger et kontakttal, så kan man vurdere, hvor mange smittetilfælde de 500 så ville være blevet til. Det er jo altså ikke "ingenting" og ingen bliver holdt for nar. En helt tredje ting, og som er væsentligt mere vigtigt: Undersøgelsen gik alene på, hvor mange der undgik at BLIVE smittet, og ikke hvor mange, der undgik at smitte andre. I min optik hjælper mundbind ikke specielt meget mod selv at blive smittet, men det kan i langt højere grad hjælpe mod at man smitter andre via host/nys/mikrospyt ud af kæften. Problemet med corona er jo netop, at man kan gå rundt og smitte andre uden selv at vide, at man er syg. Smider man et mundbind i fjæset, så har man måske lige reddet X personer fra smitte.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 19-11-2020 07:49
#120
Xponic
Mega Supporter
19-11-2020 09:17

Rapporter til Admin
#119 Sundhedstyrelsen har vel tallene fra en pålidlig(e) kilder går jeg udfra og nu skriver selv eb at mundbind praktisk talt ingen virkning har https://ekstrabladet.dk[...] og det der undre mig mest at al den sendetid Sars-2 får i mainstream medier når man tænker på hvor dødelig den realt er. Det er vi så blevet tude ørerne fulde af siden 11 marts(Dr1 nyhederne består 83%+ af sars-2 nyheder det er kun de ca sidste 5min med vejret hvor man får fred for det så jeg ser nu kun 5min nyheder da jeg er så træt af det hysteri indoktrinering etc...). Jeg er nu blevet helt overbevist om at der er en skjult agenda bag det her shit show. WHO estimere at IFR er ml. 0.5-1% globalt(dør MED sars-2 og ikke AF Sars-2 altså er det langtfra sikkert at det er Sars-2 der er den primære dødsårsag så sidst jeg læste inde på ssi.dk så er dødeligheden f.eks i DK er der 24-25 der er døde AF Sars-2. https://www.who.int[...] Tilsammen ligning dør der 9.6mill+ AF kræft men får kræft bare en fraktion af den sendetid i mainstream medierne som Sars-2 får og dertil kan jeg så svarer med et rungende NEJ!!! den ikke og lad nuvære med at komme med det modargument "jamen kræft smitter ikke" jo nogle kræft former kan højest sandsynligvis smitte andre.
--
Straffen kommer til dem som venter. Venstre, Partiet med Løkke om halsen!!! No Gods No Masters My Time Has Come.
#121
ChristianHP
Juniorbruger
19-11-2020 11:26

Rapporter til Admin
#120, EB er en tabloid avis. De lever af at skrive om skandaler, så derfor har de en interesse i at ting er så skandaløse som muligt. Det betyder de nok er tæt på det sidste sted du skal regne med at modtage saglig info. Har du læst det studie deres artikel handler om? Hvis du gør det, så vil du se at studiet har undersøgt maskers evne til at beskytte bæreren mod virus. Det har aldrig været (hoved)pointen i at bære mundbind. Hvis det var der den var effektiv, så ville det jo også være patienten, og ikke kirurgen, man satte en maske på under en operation, ikke? Masker er til for at forhindre skidt og kanel i at forlade DIN mund, og smitte andre. Og her er den aldeles effektiv. Jeg bærer ikke maske for at beskytte mig selv, jeg bærer maske for at beskytte dig.
--
#122
Benny
Gæst
19-11-2020 13:10

Rapporter til Admin
#121 de masker folk render rundt med virker på ingen måde overfor aerosol corona smitte. Er man syg smitter man andre uanset masker. På samme måde med visir - ingen effekt udover the looks fra noget star wars. Hvis corona ikke smittede via aerosoler ku vi tale om mundbind ku virke men da den er luftbåren er det desværre ikke sagen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#123
rasmuds
Super Supporter
19-11-2020 13:14

Rapporter til Admin
#121 præcis, mundbind beskytter andre fra dig. Tvivlerne kan jo bede kirurgen om at tage mundbindet af hvis de skal opereres men det gør de nok ikke. Meget er også brok bare for brokens skyld!
--
seasonic x-760- asus rog strix x 470-f-ryzen 2600-vega 64gskill 3200mm mhz rgb-samsung evo 970 500gb
#124
Benny
Gæst
19-11-2020 13:27

Rapporter til Admin
Hvis man er ryger kan man jo lave følgende test på ens mundbind. Røg er aerosoler ligesom corona smitte. Så tag en dyb indhalering og tag mundbind på. Pust derefter ud og se hvor effektivt mundbindet stopper røgen. Luftbåren smitte stoppes med åndedrætsværn ikke mundbind. #123 kiruger bruger ikke mundbind eller hårnet for den sags skyld pga corona - sorry to say der er du blevet snydt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#125
ChristianHP
Juniorbruger
19-11-2020 13:31

Rapporter til Admin
#122, Coronavirus er kun i sjældne tilfælde luftbåren. Hvorvidt en sygdom er luftbåren er et definitionsspørgsmål, der afhænger af størrelsen på de dråber der bærer sygdommen. Grænsen er defineret til 5 mikrometer. Den altovervejende størstedel af alle corona tilfælde transmitteres i dråber, der er større end 5 mikrometer. Dråber på den størrelse fanges af masker. De tilfælde hvor en person er blevet smittet over større afstande end 2m, og/eller efter smittebæreren har forladt rummet, har sandsynligvis fundet sted via partikler på mindre end 5 mikrometer. I de tilfælde var corona ganske rigtigt "luftbåren" i forhold til definitionen. Men det forekommer så sjældent, at det ikke er et godt argument for at forkaste maskers effektivitet.
--
#126
ChristianHP
Juniorbruger
19-11-2020 13:34

Rapporter til Admin
#124, Dit eksempel passer dårligt, fordi partikelstørrelserne i cigaret røg har en størrelse på mellem 0,3 og 0,5 mikrometer... https://www.atsjournals.org[...] Betydeligt mindre, end de dråber, der transmitterer coronavirus.
--
#127
Wut
Junior Nørd
19-11-2020 13:41

Rapporter til Admin
#124 Røg består mest af kuldioxid, svovldioxid, nitrogenoxid, vanddamp, og dertil tjærerester (korte kæder af kulstof), nikotin mv. Alle disse består af nogle få atomer til nogle håndfulde aftomer (som f.eks. nikotin). Et virus er en stump DNA/RNA som har 20-30.000 syrebasepar. Altså et molekyle, som er en mastodont i forhold til forbrændingsgasserne fra røg. Det er på ingen måde en realistisk sammenligning, at bare fordi to stoffer er luftbårne, at de så skulle være i nærheden af hinanden i størrelse. Og selv HVIS de var - så kunne du jo selv gøre forsøget at puste ude igennem et mundbind. Bliver der dannet en brun plet, der hvor du puster ud, præcist som filteret i cigaretten bliver brunt? Hvad er det mon, hvis det hele bare fiser igennem? I øvrigt er det ret nemt at dokumentere at mundbind fanger spytdråber. Det er blevet gjort flere gange. En simpel videooptagelser er ret overbevisende. Det kan googles, hvis man er interesseret.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 19-11-2020 13:43
#128
Benny
Gæst
19-11-2020 13:42

Rapporter til Admin
#125 enten er den luftbåren eller også er den ikke. Det afhænger af størrelsen på virus som i dette tilfælde er så småt at den er luftbåren. Den er ikke ‘sjælden’ luftbåren hvilket ville være noget vrøvl. Afstand virker - det gør det også ifht røg. Masker knapt så meget. Bliv hjemme hvis man har symptomer er det bedste man kan gøre for andre.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#129
Benny
Gæst
19-11-2020 13:51

Rapporter til Admin
#126 det er temmelig ligegyldigt. Dit mundbind stopper hverken aerosoler fra corona eller fra cigaretrøg så eksemplet er helt relevant. På samme måde kan du jo prøve at ringe til din læge og sige du har mæslinger og om du ikke lige må komme forbi shoppingcentret hvis du tager mundbind på. Så kan du jo tage det svar for gode varer måske.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#130
ChristianHP
Juniorbruger
19-11-2020 13:52

Rapporter til Admin
#128, Kort svar: Nej. Det er ganske enkelt forkert. Det er ikke et spørgsmål om størrelsen på virus, men som beskrevet, størrelsen på partiklen den rejser i. Jf. wikipedia: https://en.wikipedia.org[...]
--
#131
Benny
Gæst
19-11-2020 13:56

Rapporter til Admin
#127 jeg kan forstå du er enig i mundbind ikke er specielt effektivt overfor luftbårne ting. Holder du dit mundbind helt tæt op foran munden når du bruger det? Videoer af spyt er temmelig irrelevante når vi snakker luftbåren transmission der er så lille den ikke kan ses. Det er muligt din maske tager det værste snot fra dit nys men den stopper altså ikke corona.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#132
ChristianHP
Juniorbruger
19-11-2020 14:01

Rapporter til Admin
#129, Igen: Nej. Det er ikke ligegyldigt. Partiklerne i aerosoler har forskellige størrelser. Masken stopper ikke cigaret røg, fordi dets partikler er for små. Men den stopper corona partikler. Artikel her: https://www.sciencedirect.com[...] Citat fra studiet nedenfor. Jeg har understreget den relevante paragraf. "Masks to prevent transmission from the wearer Although surgical masks offer little protection from inhaled agents, they have a role in protecting health-care workers when worn by patients. Placing surgical masks on patients with multidrug-resistant tuberculosis decreased transmission to guinea pigs by 56%,138 and masking of patients with cystic fibrosis reduced P aeruginosa air contamination by 8%.139 Surgical masks reduced the quantity of influenza viral RNA by 2·8 times in small particles and by 25 times in large ones.45 More recently, surgical masks effectively reduced large droplets (>5 µm) of seasonal coronaviruses from three of ten patients to 0 of 11 (p=0·09) and small aerosols (<5 µm) from four of ten patients to 0 of 11 (p=0·04).47 Similarly, surgical masks reduced droplets of influenza from six of 23 to one of 27 (p=0·04). However, the reduction in influenza small aerosols (<5 µm) was not significant. There is mounting evidence suggesting that the wearing of masks can reduce transmission of SARS-CoV-2 in community and health-care settings.140"
--
#133
Sofacykel
Maxi Supporter
19-11-2020 14:03

Rapporter til Admin
Nu ligger spørgsmålet jo ikke i om et stykke stof stopper alt - Vi går jo ikke rundt med kondomer om hovedet - men om at begrænse. Begrænse. Det er en nuance der kan være svær at fatte, det kan jeg godt forstå i en verden hvor alt er sort og hvidt.
--
Desktop: R7 3700X, RTX 2060 Super, 16GB, Xonar Essence STX Laptop: i7 3610QM, GTX 675M, 8GB, Xonar U3 Fine systemer, haps!
#134
Benny
Gæst
19-11-2020 14:06

Rapporter til Admin
#130 jeg forstår ikke dit svar. Corona er luftbåren pga de karakteristika den sygdom har herunder størrelsen og resilliensen kontra fx herpes der ikke er luftbåren. De partikler du udånder ændrer ikke størrelse fordi du har corona kontra herpes.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#135
ChristianHP
Juniorbruger
19-11-2020 14:06

Rapporter til Admin
#133, Det har du helt ret i. Ingen siger masker er perfekte og tager alt. Kun at de ikke er ligegyldige. :)
--
#136
Wut
Junior Nørd
19-11-2020 14:08

Rapporter til Admin
#129 det er temmelig ligegyldigt. Dit mundbind stopper hverken aerosoler fra corona eller fra cigaretrøg så eksemplet er helt relevant. Ingen har påstået, at det er en 100% garanti. Det er da i høj grad relevant, at et mundbind fjerner X% af den smitte, man puster ud. En vigtig pointe er, at sygdomsforløbet og risikoen for at omkomme af vira ofte er tæt forbundet med forløbet omkring, hvordan man blev smittet. Hvis man blev meget eksponeret til at starte med, eller kun lidt: https://videnskab.dk[...] Sidder man nær en smittet i et tog/bus/whatever en periode med/uden mundbind, så vil eksponeringen og dermed sygdomsforløbet være afhængigt af, om den smittede bærer mundbind. Da en initielle eksponering har betydning for alvoren af sygdomsforløbet, så er det igen relevant, om personen brugte mundbind - uanset om man i begge tilfælde blev smittet (for slet ikke at gå ind i diskussionen om sandsynligheden for at blive smittet). På samme måde kan du jo prøve at ringe til din læge og sige du har mæslinger og om du ikke lige må komme forbi shoppingcentret hvis du tager mundbind på. Så kan du jo tage det svar for gode varer måske. Mundbind giver ikke 100% garanti. Det har ingen påstået. Din analogi fungerer kun, hvis nogen har påstået, at der er 100% garanti, da analogien netop anfægter den påstand. Undlad venligst stråmandsargumenter. Det er trættende.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 19-11-2020 14:12
#137
ChristianHP
Juniorbruger
19-11-2020 14:13

Rapporter til Admin
#134, Hvis du ikke forstod mit svar, er det fordi du ikke fangede pointen i, at "luftbåren" simpelthen er et begreb, der er videnskabeligt defineret til at betyde "transmission via partikler på under 5 mikrometer". Det står i den wiki artikel jeg linkede, fx følgende sætning fra afsnittet "Routes of Transmission": "Airborne infections usually occur by the respiratory route, with the agent present in aerosols (infectious particles < 5 µm in diameter)." Humlen her er at coronavirus næsten aldrig transmitteres via partikler på under 5 mikrometer. Langt størstedelen af smitten sker via partikler, der er større end den grænse, og de er således pr definition ikke "luftbårne". Det er derfor masker virker.
--
Sidst redigeret 19-11-2020 14:14
#138
ToFFo
Guru
19-11-2020 14:14

Rapporter til Admin
ChristianHP - Lad det ligge. Du diskuterer med en gæst, som givetvis bare er en lowlife troll, der har fået en ellers fornuftig bruger på krogen. Lad det ligge. Han VIL ikke forstå. Du spilder tiden ved at spille hans spil :P
--
- Indsæt signatur -
#139
ChristianHP
Juniorbruger
19-11-2020 14:16

Rapporter til Admin
#138, Du har ret. Jeg fortsætter også kun fordi jeg er så julelys-idealistisk, at jeg håber det betyder noget for andre, at uvidenskabeligt bullshit tilbagevises og mødes med rationel modstand. ;)
--
#140
Wut
Junior Nørd
19-11-2020 14:23

Rapporter til Admin
#139 Det kræver 10 gange så meget tekst/kommunikation at banke bullshit til jorden, end det kræver at producere det. Og når folk ikke magter at læse mere end nogle få linjer tekst*, så er det svært at nå ud med fakta. Så... man burde nok bare opgive det... Behold the Age of Trumpism! *Se f.eks. #120 svar tli #119, hvor #120 tydeligvis ikke har læst den nederste halvdel af mit indlæg
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#141
Benny
Gæst
19-11-2020 14:25

Rapporter til Admin
#137 imødeser gerne kilder på at corona næsten aldrig smitter via de luftbårne partikler. Alt forskning i disse tider peger nemlig på det modsatte. #138 eneste troll er da dig her der braser ind og udtaler dig om gæster fremfor emnet. Men hey når man ikke kan gå efter bolden kan man altid gå efter personen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#142
ChristianHP
Juniorbruger
19-11-2020 14:29

Rapporter til Admin
#140, Yeah. Desværre. :( Det er anti-intellectualism i fuld flor.
--
#143
ChristianHP
Juniorbruger
19-11-2020 14:31

Rapporter til Admin
#141: "Alt forskning i disse tider peger nemlig på det modsatte." Jeg tror jeg synes det er din tur til at backe den slags påstande op med kilder. Jeg har støttet mine posts med links til diverse artikler. Find den forskning du snakker om, vær kildekritisk omkring den, og link den her.
--
#144
Benny
Gæst
19-11-2020 15:08

Rapporter til Admin
#143 værsgo’ https://www.medpagetoday.com[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#145
Optaget Brugernavn
Juniorbruger
19-11-2020 15:22

Rapporter til Admin
#144: Der findes en videnskabelig måde at sige noget om, hvad "Alt forskning" peger på. Og det er ikke at linke til en artikel fra en hjemmeside, hvor de har spurgt Linsey og Jose-Luis, hvad de synes. Det man gør, er at man laver en oversigtsartikel(/review), hvor man systematisk samler alle studier, der kigger på det relevante område. Hér et tidligt eksempel på et letlæseligt om end anelse overfladisk review: https://www.nature.com[...]
--
https://meta.wikimedia.org[...]
#146
ChristianHP
Juniorbruger
19-11-2020 21:27

Rapporter til Admin
#144: ... Du har selv læst den artikel, du linker til her, ikke? Du er med på, at den basically giver mig ret i, at masker virker og er nødvendige, hvilket er det vi oprindeligt diskuterede? Citater fra din artikel: "While face masks are an intervention that helps prevent both aerosol and droplet transmission, Marr sounded a note of caution about face shields as a substitute for masks. (...) Jimenez also pointed out that, given aerosol transmission, wearing a mask is critical, even if people are maintaining social distance." Jeg er glad for at vi omsider er enige.
--
Sidst redigeret 19-11-2020 21:27

Opret svar til indlægget: mundbind eller ej, ?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning