Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Nogen der læser eller har læst psykologi?

Af Gæst Marius | 23-11-2020 15:29 | 936 visninger | 13 svar, hop til seneste
Hey hol'ere Overvejer at søge ind på psykologi til marts. Er dog meget usikker på jobmuligheder, da jeg egentlig ikke har interesse i at arbejde klinisk/terapeutisk. Jeg synes bare, psykologi er monster spændende. Hvis du læser eller har læst psykologi, hvad vil du så / arbejder du med nu?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
bobson
Ultra Supporter
23-11-2020 15:34

Rapporter til Admin
Jeg har læst Pædagogisk psykologi på Århus universitet, men det er formentlig ikke den specifikke uddannelse du taler om?
--
#2
Marius
Gæst
23-11-2020 15:35

Rapporter til Admin
#1 Ikke helt sikker på hvad du mener. Altså jeg ville søge ind på bacheloren i psykologi på enten AU eller KU her til marts i kvote 2. Men pædagogisk psykologi ligger vel lidt op af alm. psykologi. Hvad laver du hvis jeg må spørge :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
bobson
Ultra Supporter
23-11-2020 15:44

Rapporter til Admin
Jeg arbejder med rådgivning og uddannelse af personale på sikrede ungdomsinstitutioner vest for Storebælt.
--
#4
ReneWagner
Gigabruger
23-11-2020 17:10

Rapporter til Admin
Vildt spændende emne går af og til med overvejelser om at bruge min læreruddannelse og erhvervserfaring (15år) på at læse videre i den retning.
--
Have you tried turning it off and on again?
#5
bobson
Ultra Supporter
23-11-2020 17:15

Rapporter til Admin
#4 Min kandidatgrad er jo taget ovenpå en pædagog uddannelse, ligesom du vil kunne gøre det med en læreruddannelse, det kræver dog at du har bachelor titlen - og en høj karakter gennemsnit.
--
Sidst redigeret 23-11-2020 17:16
#6
MKMV
Ny på siden
23-11-2020 18:42

Rapporter til Admin
Måske man kan arbejde i HR afdelinger i store virksomheder med trivsel og den slags, evt. rekruttering og personanalyser. Der er vist ikke så mange af den slags job.
--
#7
ReneWagner
Gigabruger
23-11-2020 19:06

Rapporter til Admin
Har bacheloren i "Eksistentiel filosofi" og et snit på 9 så der skal nok forbedres lidt hist og her :-)
--
Have you tried turning it off and on again?
#8
nemods
Junior Supporter
23-11-2020 19:14

Rapporter til Admin
Har læst psykologi på KU og blev færdig for 6-7 år siden. Har arbejdet en indenfor hjerneforskning/neuroscience de først 4 år, og er nu skiftet over til at arbejde i pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) hvor jeg har været i ca. 2 år. Synes begge dele har været rigtig spændende, men kunne også godt se mig selv skifte til noget helt tredje. Egen praksis/klinik har dog aldrig sagt mig så meget, men ved at mange af dem jeg læste med er igang med det nu, som selvstændige. Generelt føler jeg der er mange job muligheder, men som mange andre steder kan det være svært lige at finde "drømme jobbet" lige når man er færdig :) Du er velkommen til at spørger mere specifikt hvis der er noget du vil vide.
--
i5-2500k @ 4.5GHz - MIS GTX 970 4G - ASUS P8P67 Deluxe - 8GB RAM 1600MHz CL9 - Corsair 750D - AX 850W
--
Sidst redigeret 23-11-2020 19:14
#9
Marius
Gæst
24-11-2020 11:44

Rapporter til Admin
#3 Lyder nice! Altså er det så for at give de ansatte en bedre forståelse af de studerende og didaktik osv., eller hvordan skal det forstås? Hvis jeg må spørge :) #6 Jaaa, det er netop HR, jeg har kigget meget på. Altså rekruttering og personanalyse osv. Føler dog bare også, at ved HR kan man lige så godt ende med stresshåndtering og konflikthåndtering, og så er vi jo egentlig tilbage ved det terapeutiske arbejde... Men du har ret! Nogen der har erfaring med HR? #8 Lyder fedt! Hvad gik de første 4 år ud på?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
MKMV
Bruger Aspirant
24-11-2020 12:54

Rapporter til Admin
#9 Først skel du lige vide at HR kan være mange ting, det kan tillige være både regnskab/løn og jura. For den mere psykologiske del er det som regel kun større afdelinger, der har ansat en egentlig psykolog, og hvor egentlig dybere terapi normalt bliver lagt ud eksternt, grundet fortrolighed at en medarbejder ikke skal sidde og snakke private ting med en intern medarbejder, men hvor grænsen lige går kan være forskelligt. Ja stress og konfliktvejledning, ledelse og den slags. "HR-partner" har været et populært udtryk. Du skal ofte vide lidt om organisationsteori og teamarbejde, profiler og den slags gøgl. Der kan være mange vinkler på det. Fra Oles ostemad der lugter og person fnidder fnadder til mere strategiske ting om employerbranding i forbindelse med rekruttering. Det er sjældent jobs du kommer ud i direkte efter endt uddannelse, ikke for at tage modet fra dig, men for lige at forventningsafstemme. Du kan være nok så dygtigt teoretisk, du skal samtidig kunne udføre tricks og fiduser fra ærmet og have noget livserfaring med forskellige situationer. Det kræver nogle særlige personlige skills som meget få kan, at lave et u-turn på en erfaren leder, kræver man kan noget eller at kunne træde ind i en afdeling, lave en scene stå på et ben og sige hulihut, forkert udført i afdelingen for gamle sure sladdertanter og du bliver kastet for løverne, det skal man tillige kunne håndtere. Hvis du ikke er bange for lidt tal kan du prøve at kikke på Handelshøjskolen eller CBS hedder det vist i dag, HA(fil) eller HA(psyk) og evt læse HRM overbygning. Måske der er nogle vejledere derude du kan spørge tilråds og så kan det være at de siger at det jeg siger er helt forkert :)
--
#11
bobson
Ultra Supporter
24-11-2020 22:29

Rapporter til Admin
#9 Hehe, ikke mange studerende på en sikret institution :) Her sidder unge under 18, primært i varetægtssurrogat, mens de venter på deres dom. En del sidder der også som led i efterfølgende "afsononing", da de jo er for unge til at sidde i et "rigtigt" fængsel. Her er jeg en slags konsulent, i forhold til daglig omgang, og eventuel behandling, med og af, de unge. Meningen er, at give de ansatte en indsigt i adfærdsmønstre og disses årsager - meget forsimplet sagt :)
--
#12
Sven Bent
Ultra Nørd
25-11-2020 01:37

Rapporter til Admin
#1 maa jeg sgisme huske naar en vis person skal have forklaret noget
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#13
Marius
Gæst
25-11-2020 10:03

Rapporter til Admin
Er med på at denne slags jobs ikke hænger på træerne, men man kan vel være heldig med lidt optimisme ;) Hvis jeg må komme med tre eksempler, hvoraf to af dem er super skøre men egentlig illustrerer pointen meget godt, så kan det måske uddybe det lidt: 1. Så engang et jobopslag hvor UFM søgte en trivselsekspert som skulle udtænke iniativer og lede projekter ift. at fremme trivsel på de danske gymnasier. Så ikke noget med at være direkte terapeut for gymnasieelever, men mere i et makroperspektiv. Der lagde de vist selv op til psykologi, pædagogik, sociologi osv. Men ja, sådan et job synes jeg lyder mega spændende - men igen, de hænger nok ikke p træerne. Eller hvad? 2. Første skøre eksempel er Barnaby. Jeg KAN ikke være den eneste, der ikke ser Barnaby en gang imellem, men hvis i ikke ved det, så er han jo faktisk uddannet i psykologi og bruger sin faglige viden til at forstå handlemønstre osv. ifm. kriminalitet. 3. Andet skøre eksempel ligner 2'eren, men jeg mener det er i enten Detroit Become Human eller Heavy Rain (eller begge?), hvor sådan noget FBI/CIA/amerikansk PET har en psykolog ansat til netop at rådgive ift. hvordan folk tænker og handler for at give betjente og efterforskere en bedre forståelse af, hvordan deres "suspect" agerer osv. Ved godt det lige pludselig bliver ret amerikansk, men ja, noget i stil med det (ikke nødvendigvis PET, selvom det kunne være herre sejt), hvor man mere bare er rådgiveren eller "psykologieksperten" :) Ved ikke om det giver et andet perspektiv...
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Nogen der læser eller har læst psykologi?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning