Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Automations/industrielektriker

Af Juniorbruger SimonOlsen8000 | 24-11-2020 15:49 | 272 visninger | 4 svar, hop til seneste
Hej hol, Jeg er ved at uddanne mig som lærling til industrielektriker, men hvor jeg skal have lidt automation/styring/programmering af PLC indover. Jeg har det indtil videre, at jeg kommer med en svend ud, som har med det at gøre, når jeg er heldig engang, og ellers har jeg moduler om 1 år på skolen. Jeg ville gerne gøre noget for det herhjemme, og vil derfor høre, hvis der sidder andre elektrokmekanikere, industritekniker eller lignende, om hvad man kan gøre i sin fritid, for at komme lidt igang med det? Jeg går hovedsageligt efter at være service industrielektriker, men som et led i min retning, har vi valgt, at jeg gerne skal kunne forstå/simpel programmering i PLC og programmer dertil. Har som en sjov ide, bestilt sådan en OTTO børnerobot, men det er mest for hyggen, men jeg ved ikke helt hvordan jeg ellers lige kan gøre noget herhjemme. Mvh.
--
#1
stallemanden
HOL Moderator
24-11-2020 18:22

Rapporter til Admin
Altså, sådan en OTTO har ikke meget til fælles med PLC programmering, udover du formentlig bygger dens handliger op i sekvenser. Hvis du skal hjælpe dig selv til at forstå PLC programmering, skal du kigge på at bygge sekvensdiagrammer op. Har man lavet sit sekvens diagram korrekt, er det så godt som "bare" at taste det ind i dit PLC program, med det logik det måtte indeholde.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#2
Henning P
Superbruger
24-11-2020 18:57

Rapporter til Admin
Hvis du vil bruge lidt penge på det, så er der ofte nogle brugte PLC'er på Den blå avis, som du evt. kunne hygge dig lidt med på hjemmefronten.
--
#3
McM|
Semi Supporter
24-11-2020 19:02

Rapporter til Admin
Nu har jeg snart 20 års erfaring som Industrielektriker og vil gerne dele mine erfaringer. Programmering er et speciale. Hvis du ikke direkte har lyst til at programmere, blive programmør er det måske lidt spild at nerde så meget med det. Mange firmaer har dedikerede programmører ansat eller har eksternt firma til det. Det er langtfra hvem som helst der får lov til at rette i et program. En grundlæggende forståelse hvordan en PLC virker og arbejder er utroligt relevant. Men at blive klog på Sekvens/FDB/STL etc. er overkill hvis du spørger mig. At kunne uploade/downloade eller finde ud af i hvilket step PLC'en er i er nok for de fleste service elektrikere godt nok! Ikke for at skræmme dig væk, der er bare MEGET andet og blive klogere på som service industri elektriker.. Enten specialiserer du dig eller så kan du lidt af det hele.. Men kan simpelthen ikke alt som industrielektriker... der er MEGET at sætte sig ind i :)
--
#4
waldaer
Ny på siden
24-11-2020 20:45

Rapporter til Admin
Vil give #3 fuldstændig ret. DEt er absolut ikke PLC der er hovedingrediensen i industrielektriker. Det vil give mere mening for dig at forstå måleudstyr, motorer, brydere og pneumatik. Det er rigtig godt at have 110% styr på. Husk på man skal kunne fejlsøge som industrielektriker og det kan være en udfordring hvis man har specialiseret sig ind i et hjørne. Man skal have lidt bredere viden. Hvis du er ivrig så spørg de andre svende om de kender/har nogle bøger du må låne. Ellers så er det vigtigste og være fuld opmærksom hvad de andre svende gør og stil aktive spørgsmål. Der er faktisk mange svende der gerne vil fortælle.
--

Opret svar til indlægget: Automations/industrielektriker

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning