Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Hjælp til frituregryde

Af Gæst Fedthas | 26-11-2020 05:34 | 821 visninger | 14 svar, hop til seneste
Jeg tror sku tiden er kommet til at jeg skal være klam og fedtet, så jeg er på udkig efter en frituregryde. jeg har absolut ingen erfaring inden for området, så jeg håber i kan hjælpe mig med nogle spørgsmål. skal man vælge traditionel frituregryde eller airfryers? Hvilken forskel er der i resultatet? hvilken olie bruger i? Skifter man olien hver gang? Andre ting jeg ikke har tænkt over? håber der er andre fedtede mennesker derude der kan guide mig til de bedste fritter! :d
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Finity
Elitebruger
27-11-2020 20:45

Rapporter til Admin
Jeg kan nok ikke være til megen hjælp, men jeg har en med net og et varmelæme, jeg har filtret olien gennem et kaffefilter og brug den en 3 gange cirka. den blev primært brugt den gang jeg havde en del venner som kom og spiste, så når den kom i brug blev der lavet meget mad i den. det er et kæmpe arbejde, ikke at bruge den men at ryde op efter det og filtrerer olien hvis det kun var til mig ville jeg bruge en gryde og en friture ske, så kan man bare smide olien ud og iøvrigt nøjes med meget mindre en de der 2-3 liter det apparat jeg har stående nu bruger. ja det nok det som er min erfaring med det.
--
#2
TechnoMulen
Super Supporter
27-11-2020 21:25

Rapporter til Admin
hejsa jeg har haft både actifry og en friture og der er fordele og ulemper ved dem begge frituren lugter og er usund pga olien actifryen er sund og lugter ikke godt nok så langt. Ulemperne ved en actifry som jeg bruger nu er at fritter hvor der er belægning på at det falder af og så bliver det hele noget smulder.. det samme hvis du bruger for mange tynde fritter, så knækker de. Jeg er selv blevet vild med nogle økologiske halve mini kartofelfritter agtige nogle Netto har. 30 min på 170 grader og de er bare mega lækre i min actifry. Der er alverdens opskrifter til en actifry men de fleste er lige så nemme at lave på en pande eller i en gryde.. så jeg bruger virkelig KUN min actifry til fritter. Da jeg brugte frituren brugte jeg palmin som olie i stedet for rapsolie da det giver en anden og bedre smag ( synes JEG - det er en smagssag) det har dog en større risiko for at koge ov er så lad være med fylde for meget i kurven, lær hvor meget du kan putte i af gangen. I frituren kan du jo også stege kylling og andre ting .. og det smager sgu bedre end i en actifry hvis du spørger mig men jeg kan bare ikke blive ved med at rende rundt med 20-25kg for meget haha. Set i bakspejlet.. måske fortryder jeg lidt at jeg købte min actifry XL selv om jeg har brugt den mange gange men det er virkelig kun til at lave fritter i.. og med de rette fritter er den god. Det er det eneste pæne jeg har at sige om den. https://www.brana.dk[...] her er et billede af de halve kartofler fra netto jeg snakker om.. de bliver virkelig gode : )
--
jeg er ik så dum som jeg ser ud !!! I7 - 3820 - 16gb 16xx mhz ram x79 sabertooth - gtx 580 3gb
--
Sidst redigeret 27-11-2020 21:27
#3
Gæst
Gæst
27-11-2020 22:02

Rapporter til Admin
Friture? Hvorfor? Come on... tænk lige lidt på helbredet. Desuden, ALLE jeg har mødt der har en sådanne frituregryde i hjemmet.. Skal jeg være ærlig.. De stinker af friture... Dem.. deres tøj, deres hjem! Hvis du vil prøve det af, så vil jeg anbefale dig at gøre det udenfor.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
InFerNo
Guru
28-11-2020 11:19

Rapporter til Admin
Eneste råd jeg kan give mht friture, er at den skal bruges udenfor. Ellers går der flere måneder med lugt indenfor. Det er også et værre svinerri med oprydning.
--
Overclocked Broadwell-E/Pascal Inside!
#5
Die_Happy
Supporter Aspirant
28-11-2020 12:13

Rapporter til Admin
Friture hører ikke hjemme i et almindeligt hjem. De STINKER. Vi har en gammel airfryer og den fungerer fantastisk til fritter (både frosne købe og hjemmelavede).
--
#6
Comicsdk
Maxi Supporter
28-11-2020 12:53

Rapporter til Admin
Jeg købte en frituregryde fordi jeg troede at jeg gad at lave mine pommes frites selv. Det gjorde jeg også, lige indtil det gik op for mig at stanken er ulidelig. Frituregryden i storskrald og to ugers udluftning forhindrede den ultimative depression. Køb dine fritter i grillen de tre gange om året hvor hukommelsen er midlertidigt ude af drift, og du tænker at grillmad er nr. 1.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#7
ClausG76
Gigabruger
28-11-2020 14:16

Rapporter til Admin
Jeg bruger denne når jeg laver fritter. https://www.pricerunner.dk[...] Resultatet bliver som regel rigtigt godt, når man husker at ryste/omfordele fritter under tilberedningen. Som det tidligere er nævnt, er det heller ikke helt lige meget hvilke fritter man smider i den. Jeg bruger de billige frem Rema 1000.
--
#8
Henrik Deleuran
Gæst
28-11-2020 17:09

Rapporter til Admin
Ovnfritter bliver faktisk supergode, hvis de tilberedes på en pande! Der skal kun lidt olie til, da de allerde er coatede. Det tager ca. 15 min. De første 10 min. sker der ikke rigtig noget, da de skal tø op. Men derefter går det hurtigt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Comicsdk
Maxi Supporter
28-11-2020 17:12

Rapporter til Admin
Hvis man endelig skal lave sine egne fritter og ikke er bagstiv, er der absolut ingen grund til at købe frosne fritter. Følg opskriften her; https://madsvin.com[...]
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#10
Lars
Ultra Nørd
28-11-2020 17:51

Rapporter til Admin
DIY frituregryde-guide: Du skal bare placere en normal gryde ovenpå en x86 kompatibel CPU. Det er helt vildt så meget de processorer sveder. Gør du det så skal der nok komme gang i festen :D PS: Frituregryder brude aldrig bruges i hjemmet, da fedtet sætter sig i alt. Og det lugter af et fattigt pizzaria bagefter. Tro mig ;-) Jeg finder selv døren
--
Status på B/W-listen: 2+/0-
--
Sidst redigeret 28-11-2020 17:52
#11
PoloDude
Guru
28-11-2020 18:30

Rapporter til Admin
Bedste resultat for mit vedkomne er, OBH Nordica ActiFry Genius. Jeg tilsætter lidt (måske en halv tsk) smagsneutral kokos fedt til ca400g fritter. Jeg bruger de her fritter:Kartoffelfritter (tynde)750 g / frost / Flensted
--
#12
Johnneren
Bruger Aspirant
28-11-2020 19:24

Rapporter til Admin
Jeg ville også lige komme med mit bud på de (nemme) perfekte fritter :) Køb en Phillips Airfryer: https://www.pricerunner.dk[...] Aldi's tynde/bølge fritter er de bedste jeg har fundet til den. (orange pose, de tynde ligner lidt dem fra McD) Put fritter i kurven, start airfryeren på 180 grader og giv dem 12-14 min. (en portion) Så har du det tætteste jeg har fundet på friture fritter fra grillen som stadig er rimelig sunde :) Laver du til mere end 1-2 personer bør du lige ryste kurven et par gange under tilberedning og ligge et par minutter til. Den laver også en hel kylling på niveau med dem som er spyd stegt. 1400g fersk kylling + teriyaki sauce og krydderier på den. 40-45min ved 180grader. Der er dog lidt fedt og rengøring bagefter men det hele kan gå i vaskemaskine. Ved kylling bør den stå under emhætten da røg filteret ikke helt kan følge med :) Ellers bruger jeg den til: - Bakeoff rundstykker - Alt paneret (nuggets, indbagte rejer, kylling burger) - Fritter og kylling som nævnt. - Den er awesome til pizza rester. En slice passer lige i kurven og tiden den tager om at varme den op er den tid det tager at spise en slice :D så du sætter den bare til at køre og så 'byt til nyt' til du er mæt. De smager 95% som ny lavet :) - Kebab/pølser til kebab/pølse mix.
--
#13
mindbuster
Giga Supporter
28-11-2020 23:15

Rapporter til Admin
For at lave fritter som de fås på grillbaren skal man tage en 10 liters gryde og fylde den med olie og varme det op, derefter tilbereder man.... 24 kika sticks 32 halve kyllinger 23 kalkun schnitzel 17 skinke schnitzel 12 panerede kyllinge burgers ...over en periode på 5 dage, derefter tilbereder man så sine fritter i 10 min. Så smager de ligesom på en grillbar. Mere seriøst, når man lave hjemmelavede fritter, ikke de frosne, skræller man kartoflerne og skærer dem i pinde, og lægger dem så i koldt vand og lader dem stå 10-12 timer, hælder vandet fra og giver dem en tur mere, gerne natten over, det trækker stivelsen ud af kartoflerne som giver et meget bedre resultat end bare at stege dem med det samme med al stivelsen.
--
Activate Windows Go to Settings to activate Windows
--
Sidst redigeret 28-11-2020 23:16
#14
Lars2222
Maxi Nørd
29-11-2020 10:20

Rapporter til Admin
Tilslutter mig #12 Køb en Phillips Airfryer:https://www.pricerunner.dk[...] de små friture apparater giver gode fritter, men de må også gøres rent senere jo Men en ting hvis man køber et lille friture apperat, tag ikke nogen med plast uden på Tag rustfri, og altid hvor der er et lille vindue i toppen af frituren.
--
My first computer was a Vic 20 at that time computer was new
--
Sidst redigeret 29-11-2020 10:21

Opret svar til indlægget: Hjælp til frituregryde

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning