Det kommer vel an på hvad du har tænkt dig at tage, og om dine kunder vil betale for det. Har du netværk til at have nok arbejde som konsulent? Har du overvejet at starte eget firma og så blive hyret ind i et konsulentbureau? De vil godt nok bede om en procentdel af dine indtægter, til gengæld kan de hjælpe med netværk og et par andre goder.
--
Desktop: MSI Gaming 5 Z97 | Intel Xeon E3-1230v3 | 12GB DDR3 | RTX 2080
Det afhænger jo typisk af din timepris.
Hvis jeg var dig ville jeg nok få skrevet et super lækkert cv, opdateret linkedin. Gøre så du faktisk er "åben" for muligheder på linkedin. Du kunne også tilmelde dig på forskellige cv-databaser som eksempelvis:
Mind4It
Dbaconsult
Twins consulting
Epico
Der findes også en masse freelance grupper på linkedin hvor der dagligt bliver smidt opgaver op :-).
Du kan jo bare beholde dit arbejde til du faktisk har en kontrakt som du finder passende..
Husk også at man som selvstændig selv skal betale ferie, pension, sygdom osv osv :-)..
Husk at de fleste konsulenthuse kræver du har en form for erhvervsforsikring på X dækning.
Mvh ham der selv lige har taget springet :)
--
Tusind tak for svar begge to :-).
--
I like turtles!
Det svære som konsulent er jo at skaffe nok opgaver, tror faktisk ikke det er helt nemt kun at skaffe iOS opgaver. Hvis jeg troede det var nemt var jeg nok selv hoppet ud i det.
Har selv lavet mobiludvikling de sidste 9 år, primært iOS med også en del Android. Et fast job med god løn er klart det nemmeste, men du kan nok tjene mere som konsulent. Igennem et bureau kan du næppe få mere end måske 90-100K, og det skal så sammenlignes med din nuværende løn + pension + feriepenge + sygedag, etc. Min konklusion har været at jeg ikke skal have ret mange perioder uden løn, før det ikke rigtig kan svare sig.
Det er selvfølgelig nemmere hvis du er klar på at kaste dig over hvad som helst og det er der det kniber for mig. Penge er fedt nok, men er være tvunget til noget vildt kedeligt i en periode bare for at tjene penge, det orker jeg ikke rigtigt, så nøjes jeg med min ret gode faste løn :-)
--
#4 Tusind tak for info! Det var lige præcist det information jeg søgte. Havde også lidt på fornemmelsen at det nok var lettere sagt end gjort at hoppe ud i konsulent arbejdet.
Jeg må overveje lidt og som der også bliver foreslået holde fast i mit nuværende job, indtil jeg har en bedre gameplan og har opbygget et klientel (måske).
--
I like turtles!
#0, #1: Sørg for at læse din kontrakt grundigt igennem. Det er ikke alle virksomheder der tillader at man arbejder på lignende opgaver i sin fritid eller skal godkendes af ens arbejdsgiver.
Vi har en sådan klausul i vores kontrakt. Vi kan bede om en undtagelse, skulle det være nødvendigt.
Jeg skal ikke sige om det er lovligt eller ulovligt, men upåagtet kan det give bøvl financielt eller tidsmæssigt.
--
lorem ipsum et dolores
#5 Hvis du kan lave lidt småting ved siden af dit nuværende job er det jo en god måde at starte, og hvis der så dukker et større projekt op kan du hoppe på.
Som #6 så sørg for at få det afklaret med din nuværende arbejdsgiver inden du begynder på andre ting i fritiden.
--
Husk der er en en masse udgifter der skal betales af dig selv, når du kører konsulent på eget cvr nummer. Jeg har hørt en tommelfingerregel er ca 3x "almindelig" løn.
Tjener du 60 i dag skal du altså lede efter ca 180 som konsulent.
Jeg ville gå efter ca 1000 - 1200 / timen med din erfaring. Det giver ca 160timer * 1100kr. Det er lige omkring 180 / mdr, så det passer meget godt.
--
#6 & #7 Modtaget.
#8 Super godt input tak! Det er svært at finde den slags i diverse lønstatistikker ;-).
--
I like turtles!
#8 Jeg nægter at tro på du som selvstændig konsulent kan få 180K, med mindre du har nogle helt særlige kompetencer.
--
#8 Kan du ikke nævne nogle af de "mange" udgifter. Er nysgerrig.
#9 Tror du skal tage hans tal med et gran salt :)
#10 Hvorfor skulle man ikke kunne ramme det?
Det er fint du nægter at tro på det. Men der er altså en del konsulenter som hiver 12-1500 i timen hvis ikke mere, og så løber det altså lynhurtigt op.
--
--
Sidst redigeret 07-12-2020 18:44
#11 Der er sikkert masser af konsulenter den timepris, men jeg vil så også forvente at langt de fleste er hyret gennem et bureau der tager en luns.
Og en ting er jo at få en høj timeløn, men skal også have mange timer før i lang tid før det giver mening, og hvorfor skulle man betale den timepris, med mindre der var en konsulent med særlige kompentencer?
--
#12 Når jeg snakker timepriser, er det altså den pris konsulenten får i timen efter konsulenthuset har fået deres andel. Jeg som konsulent har ikke rigtigt nogen idé om hvad kunden faktisk betaler for mig - min tidligere konsulentchef som lever af at "leje" folk ud, fortalte mig oftest at det er alt fra 50-250kr i timen. (Og i ganske få tilfælde mere).
ét eksempel kunne være at konsulent huset EPICO leder efter en fullstack developer for en kunde - Kunden vil maksimalt betale 675 i timen over en periode på 6 måneder med mulighed for forlængelse. Epico søger og finder så en udvikler som finder opgaven interessant og er villig til at gå til 600kr i timen. Lad os bare antage kontrakten er på 37,5 timer om ugen - så er det altså stadig en potentiel gevist på omkring 70.000kr.
Hvorfor man skal betale så høje timepriser? Det har helt sikkert noget at gøre med hvor dygtig og "eftertragtet" man er, og om man har særlige kompetencer inden for et eller flere områder. På nuværende tidspunkt at mit gæt dog også at udbud og efterspørgsel har noget at sige. Jeg er dog enig i at man skal finde nogle af de gode kontrakter som er på lidt længere tid. Markedet er dog rigtig godt.
Jeg kan selvfølgelig kun udtale mig baseret på min egen erfaring - dermed sagt at det ikke er ensbetydende med det er sådan det fungerer alle steder. Jeg er på kontrakt igennem et af Danmarks største konsulenthuse, og det er sådan det virker der. Hvad kunden betaler til det konsulenthus som min kontrakt er formidlet igennem har jeg ingen idé om. Jeg har fået en timepris som jeg er tilfreds med, samt en opgave jeg finder super interessant og samtidigt kan udvikle mig :) Jeg arbejder med DevOps indenfor Cloud lige i øjeblikket, hvis det skulle have nogen relevans.
Fortsat dejlig aften :)
--
#12
Og en ting er jo at få en høj timeløn, men skal også have mange timer før i lang tid før det giver mening, og hvorfor skulle man betale den timepris, med mindre der var en konsulent med særlige kompentencer?
Som Charlie Sheen har sagt om ludere, han betaler ikke for at få dem til at komme, men for at få dem til at skride.
Rigtig mange større firmaer har forskellige IT-projekter, som er tidsbestemte. Altså, vi skal bruge et nyt revisions system, lager system etc etc etc, men når det system så er udviklet, er vi faktisk ikke interessede i at have en stor it afdeling siddende. Det er pisse hamrende dyrt at rekruttere og ikke mindst lige så dyrt slippe at med medarbejdere. Dertil kommer hele hovedpinen med HR og fagforeninger etc etc etc. Listen er lang.
Det er faktisk pisse svært at finde udviklere i Danmark, specielt hvis du ikke er et hyped brand. Der vitterligt opslag på linkedin, hvor der slet ingen ansøgere er. Som i nul personer, der overhovedet viser interesse. De fleste større firmaer har ansatte til at sidde og spamme folk på linkedin, bare for at få dem til at kigge på deres jobopslag. Jeg får personligt 3-4 hændvendelser om ugen, og jeg har ikke engang sat min status på linkedin til jobsøgende.
Så hvis du kun skal bruge en flok udviklere i 2-3 år, så er det for mange nemmere og billigere bare at ringe til et konsulent hus. Også selvom du skal smide 1200+ i timen for at have dem gående.
--
Sidst redigeret 08-12-2020 10:56
#14 Jeg bliver skam også spammet på LinkedIn, og de fleste der spammer har tydeligvis ikke brugt mange sekunder på at læse mit CV :-)
--