Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Affaldssortering

Af Gæst Blabla | 18-01-2021 10:49 | 1663 visninger | 50 svar, hop til seneste
Hej, Vores kommune er nu begyndt med affaldssortering. Alt skal sorteres i madaffald, plast, metal, glas, papir, pap, restaffald og farligt affald. Mælkekartoner skal i restaffald, og fx ikke i pap. Fyrfadsholdere skal i metal. Og reklmaeblade pakket ind i cellofan skal have plasticen taget af og i hhv papir og plast. Mit spørgsmål er nu: Hvad med cigaretpakker? Hvor skal de hen? De består af 3 dele: 1 Indpakket i cellofan 2 En papæske 3 Noget folie-agtigt indvendigt. Skal man så skille cigaret-æsken ad i 3 dele og proppe det i hhv plast, pap og metal? Eller skal det i restaffald sammen med cigaretskodder?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
stallemanden
HOL Moderator
18-01-2021 10:57

Rapporter til Admin
Du kan vælge at skille dem ad. Gør du ikke, så skal de i restaffald.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#2
Dragonheart
Guru
18-01-2021 11:05

Rapporter til Admin
Det skal i restaffald. Medmindre du kan adskille det i metal, hård/blød plast og papir. Men det tænker jeg ikke er sådan ligestil med en cigaretpakke. Edit: #1 Kom mig i forkøbet
--
Sidst redigeret 18-01-2021 11:06
#3
Mr. WoLF
Guru
18-01-2021 11:09

Rapporter til Admin
Burde sortering af affald ikke ske hos et firma og ikke private?
--
#4
jenz
Gæst
18-01-2021 11:11

Rapporter til Admin
#3 Hvorfor burde det det? De fleste kan godt smide glas i glas, metal i metal og så fremdeles.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
GumpDK
Elite Supporter
18-01-2021 11:13

Rapporter til Admin
#3 Hvis dit affald skal sorteres af et firma, så skal det betales af nogen, og det vil i sidste ende være dig. Så er spørgsmålet om du hellere vil gøre det selv, eller få en større regning...
--
#6
Mr. WoLF
Guru
18-01-2021 11:17

Rapporter til Admin
Synes bare ikke det giver mening vi nok skal have 3 millioner private til at stå hver eneste dag og sortere affald og have 5 forskellige poser/kasser til opbevaring af det. Det burde ske hos et firma, bum
--
#7
Jimminez
Mega Supporter
18-01-2021 11:27

Rapporter til Admin
sjovt nok så importere vi ca 80% af det vi forbrænder og det er beskidt affald = blandet og eksportere det rene affald Danmark i en nøddeskal
--
#8
HunterKiller
Elite Nørd
18-01-2021 11:39

Rapporter til Admin
Danmark er også nogle af de eneste der har valgt metoden med at man skal have forskellige beholdere (og det extra arbejde det giver for renovationsarbejderne + skraldebiler med mange kamre. I lande som f.eks Finland og Frankrig som har tilsvarende sorteringsønsker benytter man sig af forskellig farvede poser (og disse kan sagtens være bionedbrydelige) -for at undgå at eksisterende skraldesystemer osv skal skrottes, og en langt simplere tømning. - men nej her i danmark har boligejere skulle have en hel hær af affaldsbeholdere stående, og boligselskabet har måtte sløjfe affaldsskakter mv Her hvor jeg bor på vestegnen ser jeg rækkehuse med forholdsvis små udendørsarealer have hele deres flisebelægning fyldt op af affaldsbeholdere (6 stk ialt)
--
Linux, både privat og professionelt Det er aldrig umuligt at trække et kabel, so stop whining
--
Sidst redigeret 18-01-2021 11:41
#9
Dragonheart
Guru
18-01-2021 11:55

Rapporter til Admin
#6 Kildesortering er bedre for miljøet og har en lang række tekniske, økonomiske samt socionormative fordele ift til alternativet. Men det kommer jo an på hvad man forbinder med "give mening" :-) Men der sker nu også kontrolsortering ved behandling af affaldet. #7 Ja. I Danmark er vi effektive og vælger gode tekniske løsninger. Og lige den med skraldet er faktisk en af de bedre. Det er ren win win med import af affald. Og export af det rene :-) #8 Det danske kildesorteringssystem har en lang række fordele ift til forskellige farvede poser som manuelle arbejdere så skal stå og sortere i. Besvares det er ikke pænt i folks indkørsler. men det er en teknisk bedre løsning. specielt i lande med en væsentlig bedre infrastruktur og affaldshistorik som eks DK - i modsætning til Finland on Frankrig.
--
#10
stallemanden
HOL Moderator
18-01-2021 12:05

Rapporter til Admin
#8 At have forskellige farver poser som sorteres på et sorteringsanlæg, er ikke nødvendigvis lykken. Problematikken er, at man har en vis andel af "falske positive" på den måde. Hvis der fx er kommet noget i, som har en grøn farve, men ikke er organisk affald, så ryger det et forkert sted hen. Når der er usikkerhed, så ryger posen alligevel til forbrænding. Du kan ikke komprimere affaldet i lastbilen, så du skal reelt køre mere for at hente samme mængde affald. Vi har alle forskellige forudsætninger for at synes det ene eller andet i forhold til antallet af affaldsspande. Personligt hilser jeg det velkommen. Det kommer til at mindske antallet af gange i løbet af året, hvor jeg skal afsted på lossepladsen med et læs, ligesom jeg med al sandsynlighed vil opleve færre gange hvor min "restaffald" beholder er overfyldt inden den tømmes. #3/6 Kildesortering er første led. Som du sikkert godt ved, så er der også i forskellige beholdere, blandet ting der ikke nødvendigvis har noget med hinanden at gøre. Det er muligt, fordi der sker en sortering på anlægget. Det ville være en, ikke umulig, men himmelråbende dyr løsning, at skulle lave samme niveau af sortering centralt.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#11
Zapster
Ultrabruger
18-01-2021 12:26

Rapporter til Admin
Tænker lidt alle de boligforeninger rundt omkring i landet som bruger affaldsmonokel , det der mega hul i jorden med en fandens til stor pose som bliver tømt 1 gang om ugen eller hver anden uge, hvad skal de så gøre, de service jo 100 vis af beboer pr blok. Det er jo netop Danmark i en nøddeskal at alverdens politikere mener et af verdens mindste lande med verdens mindste befolkning skal være foregangsland for alt det her lort, specielt når vi har verdens højeste skattetryk, det er ren og skær elendig formidling af borgernes penge, og så skal borgerne kraftederspælteme til at bruge flere penge på affaldssortering.
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
#12
|Smash|
Guru
18-01-2021 13:08

Rapporter til Admin
#11 - De skal vel blot fylde i de containere der er opstillet til formålet? - Til pap, glas, plast, metal, papir, batterier etc. Det fungerer fint.
--
FFHAU!
#13
Dragonheart
Guru
18-01-2021 13:10

Rapporter til Admin
#11 Folketinget er valgt af borgerne. Så det er borgerne der repræsentativt vil det. I de boligblokke jeg kender til er nedfaldsskakten til restaffald. Og så er der containere i gården til plast, metal, papir og farlig affald mm. Køkkenaffald er frivillig ordning. Det fungerer smooth :-)
--
Sidst redigeret 18-01-2021 13:10
#14
fisk7aal
Junior Supporter
18-01-2021 13:37

Rapporter til Admin
#13 Men kandidaterne er valgt af en lille lukket skare. Hvis man skærer det lidt groft, så kan du få lov at blive sparket i skridtet eller blive knebet med glødende tænger, når du så whiner vil jeg fortælle dig at du selv har valgt det.
--
#15
Sejr93
Gigabruger
18-01-2021 13:39

Rapporter til Admin
Der er et aspekt i debatten, som i helt har forglemt. Det første led i processen er jo reelt det, som diktere de efterfølgende led. Hvis producenter i stigende grad tilpassede deres emballage, så det støttede affaldssorteringen, så ville vi være kommet lagt. Ja det er håbløst at skulle adskille sit skrald i flere forskellige kasser. Men det er jo reelt kun pga. producenten har valgt at sammensætte emballagen således, at det er nødvendigt og besværligt. Det er min holdning at, der kan gøres mere i at designe sin emballage, så forbrugeren nemt kan sortere affaldet. Fx gør det nemt at adskille elementer, som tilhøre forskellige affaldsfraktioner, eller begrænse mængden af forskellige materialer anvendt. #11 Vi har affaldsmonokel, der hvor jeg boer. Her har vi 6 (måske 7) forskellige, 1-2 pr. hver af de store "kategorier" + et skur med bure/container til de resterende (fx flamingo)
--
#16
Dragonheart
Guru
18-01-2021 13:54

Rapporter til Admin
#14 Damn.. you need to educate yourself - som man siger ;-) Kandidaterne er ikke valgt af en lille lukket skare. Du kan selv stille op hvis du har lyst :-) #15 Hørt. Vi skal have flere ingeniører så de løsninger kan udvikles. Og færre der vælger at læse merkantile, humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser. (de humanistiske egenskaber kan dog i stor udstrækning bruges ifm med implementering af tekniske løsinger). Selv for 10 pr siden var man faktisk i god gang på DTU med studieretninger inden for sådanne områder. Som næsten alt andet i samfundet, så er det dog ikke de tekniske løsninger der er problemet.
--
#17
Zapster
Ultrabruger
18-01-2021 14:29

Rapporter til Admin
Jeg kan så sige så meget at her i det kolde Nordjyske hvor jeg bor, har boligforeninger 1 monokel, og det er alt lort der ryger i den, ingen affaldssortering, og så kommer der en lastbil med en container på og kran og løfter den store pose op den her ene gang om ugen eller hver anden uge, husker det ikke, der er ingen sortering overhovedet. Så det er i hvert fald ikke det samme her #13 #12 Der er intet af det opstillet til de formål, der er 1 affaldsmonokel , jeg ved ikke hvor dyb den er, men alt ryger deri og jeg mener alt, der står dog en papir monokel ved siden af som jeg går ud fra folk stikker deres gamle aviser og andet reklame osv. i, men til affald, 1 stor monokel.
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
--
Sidst redigeret 18-01-2021 14:30
#18
stallemanden
HOL Moderator
18-01-2021 14:34

Rapporter til Admin
#17 Det er ikke alle kommuner der er lige langt. Boligforeningen kan endvidere have en ordning ved siden af den kommunale, som så giver muligheden for at have det hele i én stor skidestak. Jeg har familie i Hjørring, og der er de begyndt at sortere. Noget de begyndte med i løbet af sidste år, hvis ikke jeg husker helt forkert. Men de har også været vandt til, kun at have én beholder. Det familie jeg har i Sæby og Brønderslev er jeg ikke lige opdateret på i forhold til sortering.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#19
Zapster
Ultrabruger
18-01-2021 14:47

Rapporter til Admin
#18 - Det kan der selvfølgelig være noget om, men jeg kan lige se hvordan det skal se ud hvis en hel blok skal bruge 6 forskellige monokler, hvor meget mer udgiften vil være for den individuelle beboer , det er snart billigere for folk selv i udkantsdanmark at købe eget hus, for det er sgu billigere at sidde i hus snart end at sidde i lejlighed , hus eller rækkehus ejet af boligforeninger som scalper dig for sindsygt i leje kontra hvad man får for det. Kender dog intet til affaldssortering for Brønderslev og Hjørring, Sæby hører ind under Frederikshavn kommune og de har helt bestemt monokler over hele byen ved de forskellige boligblokke hvor der er alt fra 6 til 10 opgange pr blok.
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
--
Sidst redigeret 18-01-2021 14:50
#20
Pinky
Giga Supporter
18-01-2021 15:02

Rapporter til Admin
#19 Det behøver jo ikke være 6 forskellige monokler. I AA står monoklerne sammen 3 og 3. Der er ialt seks rum i dem til sammen . En med 3 rum en med 2 rum og så den sidste har kun et rum.
--
#21
Zapster
Ultrabruger
18-01-2021 15:06

Rapporter til Admin
Personligt ser jeg ikke hvor der skal være plads til den hvis de skal stilles med et hvis mellemrum, de her boligblokke har jo stået her siden 1940'rne og 1950'rne , de river dem jo ikke ned før at gøre mere plads til flere monokler. Det har sikkert også været belastende at skulle gøre tingene anderledes i dobbelt a, mener bare det er forkert at vi skal være foregangslands for den slags pis for at tilfredsstille en minoritet af stemmer som absolut vil gøre livet sværere for den almindelige beboer.
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
#22
dolle82
Supporter Aspirant
18-01-2021 15:29

Rapporter til Admin
#7 ja selvfølelig eksportere man det sorteret affald der hen hvor det kan genbruges rentabel, du vil måske heller have vi opbevare det i Danmark i store lagerhale til engang hvor det økonomisk set kan betales sig at genanvende det i nye produkter i DK, i så fald så et godt råd du skal ikke holde vejret til det ske..
--
#23
PunaniPounder
Supporter
18-01-2021 15:56

Rapporter til Admin
I forbindelse med affaldssortering har jeg et spørgsmål: vi har mig bekendt ikke sorterings- eller genanvendelses-systemer som rent faktisk gør det muligt at genanvende affaldet. I de fleste kommuner bliver det meste skrald brændt til produktion af fjernvarme, el mm. Er denne opfattelse korrekt?
--
HP Elitebook 820 G1: i7-4600U / 16 GB RAM / 512GB SSD / 12.5" FullHD IPS Dell Latitude E5450: i5 5300U / 8 GB RAM / 320 GB HDD / 14" Full HD LED
#24
Thomas
BOFH
18-01-2021 16:03

Rapporter til Admin
#21>>Naturligvis skal man ikke rive blokke ned for at få plads til containere. Men udover i bymidter i de store byer, så har de fleste lejligheder faktisk massere plads til at have en ekstra container eller 30 stående. Dit argument med at vi er et lille land og at vi derfor ikke skal gøre noget køber jeg ikke. Det svarer til at argumentere for at det er i orden at jeg smider mit affald i havnen for det betyder jo ikke noget så længe der er 1 milliard andre der gør det samme og de skal stoppe før mig. Jeg har ofte hørt det argument vedr elbiler og grøn energi. Men det er bare et dårligt eksempel al forandring starter med os selv og vi kan ikke forvente at andre laver forandringen for os. #23>>Det er forkert. Vi har en lang historie for at sortere alt muligt affald her i landet og mig bekendt er det også et krav til kommunerne at de fremover skal sortere. Men du har da med garanti ret i at der har været eksempler på at sorteret affald er blevet brændt. Men det vil i stigende grad være noget der hører fortiden til.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#25
Kratzen
Supporter Aspirant
18-01-2021 16:06

Rapporter til Admin
#17 i Aalborg øst hvor jeg lige har boet var der forskellige monokler til forskelligt affald. Det fungerede fint. de behøver ikke lave flere monokler fordi du sorterer det. Den samlede mængde affald er jo den samme, så de skal blot underinddele de eksisterende i glas, pap mm. Og lave rummene i det efter det forventede volumen.
--
#26
Pinky
Giga Supporter
18-01-2021 16:12

Rapporter til Admin
#21 Det fylder ikke særligt meget. I AA er der jo også mange gamle boligkomplekser uden meget plads. Så ham man bare indraget 2 parkeringspladser, hvilket er rigeligt med plads til de 3 monokler.
--
#27
Zapster
Ultrabruger
18-01-2021 16:22

Rapporter til Admin
#24&26 - Svarer jer samlet her med lidt af hvert, i Dobbelt A skal i ikke pendle 100km om dagen og i har ikke 2-3 biler i husstanden som os der bor i provinsen, det samme gør sig for dem som bor i boligforeninger, vi har 2 biler og 1 firma bil , se i boligforeninger her i det Nordjyske er der aldrig nok parkeringspladser eller akkurat lige nok til dem som bor der, når der kommer gæster så bliver det et problem for dem som bor der. Inddrages der en parkeringssektion mere for at få plads til flere monokler , kan folk der betaler for at bo der ikke parkere deres bil mere, så nej jeg mener absolut ikke vi skal være et foregangsland for alt det her miljøpis , det er så min mening og nej vi kører ikke elbiler her i husstanden eller kommer nogensinde til det, har 1 diesel og 2 benziner og det bliver vi nok med ved at have, der er altså andre byer udover storbyerne hvor i kan ligge og trille rundt i jeres elbiler og hybridbilerne, ja de kan jo måske kører 50km på den opladning de har, så de kan ikke engang komme på arbejde og hjem igen for den opladning, så det der med elbiler og hybridbiler sviner mere ? , det gør de jo så rent faktisk i de mindre provinsbyer , du kan bare ikke se forureningen på samme måde som du kan ved diesel eller benzin biler der ligger og sprutter rundt. Ikke for at tale om jeres batterier kommer fra slave arbejde i kobolt minerne i Afrika m.m / børnearbejde , så kan vi så snakke om hvor moralsk eller etisk korrekt det er at andre skal dø for du kører rundt i en Tesla. Godt nok får vi vores varme fra affald og vi får det fra store virksomheder der opvarmer byen med deres test, i dette tilfælde MAN Diesel og deres slogan på deres ene Silo , vores TEST opvarmer dig, og de producere jo nogle af de største skibsmotorer der findes, så jeg vil sågar mene vi er miljø venlig nok her i området.
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
#28
Mike1266
Megabruger
18-01-2021 16:39

Rapporter til Admin
#23 Det uden tvivl rigtigt med meget affald inkl plastik. men det også et spørgsmål og hønen eller ægget. Gider du og bruge en masse penge på at udvikle et system til at genanvende affald, hvis man intet affald har? tænker det alt andet nemmere at få nogen til at udvikle hvis man står med et produkt de kan genanvende først. så kan det godt ske der går nogle år for man for mest ud af vores affald system, men da bedre end bare smide det hele i ovenen og sige fuck det.
--
#29
Thomas
BOFH
18-01-2021 16:40

Rapporter til Admin
#27>>Det var da noget af en omgang ignorance du har gang i der. Men jeg kan se at jeg gættede rigtigt med din modstand mod elbiler også. Der er bare ret gennemgående at mener man det ene er pis så er det andet også. Men jeg har svært ved at forstå hvad der er dit problem. Du kaster argumenter om lidt plads men brokker dig over at det er ude i provinsen folk har problemet. Jeg skal da gerne afsløre at jeg bor i hus i Provinsen. Jeg har de sidste par år skulle affaldssortere og til det formål har jeg 2 containere stående i min indkørsel. I den ene er der husholdningsaffald med et rum til biologisk materiale og en til rest affald. I den anden skal vi blande plast metal og glas i et rum og aviser/pap i et andet. Det er absolut ikke noget problem, men jeg ville dog ønske at viu havde 3 så vi fik en bedre kilde sortering så mere kunne genbruges direkte. Din elbils snak er snak mod bedre vidende. Min bil kan køre ca 300 km på en fuld opladning og selvom det er en af de dyrere så er de biler der nu leveres med bedre og bedre rækkevide til en fornuftig penge. Jeg pendlede indtil Covid19 lukkede landet ned fra Næstved til Søborg en strækning på 90 km hver vej. I sommers kunne jeg tage den tur 2-2½ gang på en fuld opladning.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#30
Pinky
Giga Supporter
18-01-2021 16:58

Rapporter til Admin
#27 Man kan vist ikke sige andet end en sur gammel mand. En anden ting, så ja MAN Diesel laver nogle af de største Diesel motorer i verden men det er ikke dem de tester i Frederikshavn det har de slet ikke kapacitet til (Har en kammerat der arbejdede i testhalen indtil sidste år). Den smule varme de leverer til Frederikshavn er ikke engang 1% af varme behovet i Frederikshavn. Så dem kan du ikke bruge til at argumenterer for i er rigeligt grønne i forvejen.
--
Sidst redigeret 18-01-2021 16:58
#31
fisk7aal
Junior Supporter
18-01-2021 17:09

Rapporter til Admin
#16 Der er i Danmark 129.000 personer, der er medlem af et politisk parti. Det vil sige, at opstillingslisterne bliver bestemt af 2.2% af befolkningen. 2.2% er antageligt ikke en lille lukket skare. Hvor langt ned skal man, før mit udsagn står til troende efter din mening?
--
#32
Thomas
BOFH
18-01-2021 17:15

Rapporter til Admin
#31>>Du kan jo bare melde dig ind i et af partierne og stille op. Dermed er det ikke en lukket skare.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#33
Zapster
Ultrabruger
18-01-2021 17:21

Rapporter til Admin
Thomas det er fint som du fuldstændig undlader at hæfte dig ved at din elbil er med til at bidrage til slave og børne arbejde i afrikas kobolt miner, så jeg ved ikke helt hvem som er den ignorante her, og en del af min svada var mod folks hybridbiler som ikke kører på ren el men en blanding af begge dele men deres hybrid opladning kan i de fleste tilfælde ikke kører mere end 50km , det undlod du fint at læse, du har selektiv læsning / hørelse kan jeg læse mig frem til, læser og hører det du vil se, resten undlader du fint. Nu er jeg godt klar over huse har 2 containere, har dem ligesom selv, problemet kommer så hvis der skal affaldssorteres endnu mere end der allerede bliver, ligenu har vi 3 rum i alt , en til ren papir, dvs en skraldespand bare til papir, så har vi skraldespand nr 2 med 2 rum i , den ene til mad affald og så den sidste til alt andet husholdningsmæssigt, nu ved jeg ikke helt hvor mange som opdeler deres mad affald udfra deres normale affald ? , må ærligt indrømme sommetider ryger det hele sgu bare i skraldeposen og så ud i spanden, maden bliver ikke sorteret fra.
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
#34
fisk7aal
Junior Supporter
18-01-2021 17:50

Rapporter til Admin
#32 Hvem har bildt dig ind at jeg ikke er medlem af et parti? Upåagtet om jeg er medlem af et parti eller ej, så kan jeg vel godt synes at tingene foregår på en forkert måde. Jeg kan ikke helt se hvordan evt. partitilhørsforhold legitimerer/delegitimerer en holdning. Var det Tweed der skrev, at han var ligeglad med hvem der stemte, så længe han kunne nominere kandidaterne?
--
#35
dolle82
Supporter Aspirant
18-01-2021 18:51

Rapporter til Admin
#34 tro det er mere din påstand om at det er en lukke skare der bestemmer hvem der kan stå på stemmeseddel der bliver sat spørgsmåls tegn ved.. Alle kan jo komme på temmeseddel hvis de kan samle nok underskrifter..
--
#36
Thomas
BOFH
18-01-2021 19:20

Rapporter til Admin
#33>>Nej jeg gad bare ikke diskutere det da det er totalt offtopic. Men siden du hiver det frem så er det klar at Kobolt er et metal som har en del problemer når det kommer til arbejdsforhold. Det er nemlig rigtigt at omkring 10% af verdens kobolt kommer fra de miner du omtaler men vidste du at de miner også graver efter kobber og at Kobalt er et af side produkterne fra kobber miner? Så selv uden batterier der bruger Kobalt så ville der stadig være kritisable forhold i DR Congo. Vidste du også at der bruges kobolt når man producerer benzin, lige som der er det i din mobiltelefon, elektriske skruemaskine osv. Derudover tror jeg da de fleste gerne vil sortere og når de lige er kommet sig over at det er nyt og anderledes så er det ikke noget problem. synes det er super nemt tallerknerne skrabes ned i mad spanden og så deler man resten op. Ja jeg har et par spande mere stående indenfor, men det gør jeg gerne og det tager ikke meget længere tid. #34>>Jeg har sådanset ikke nogen ide om du er medlem af et eller ej. Men det var en reaktion på dit udsagn om at det var en lille lukket kreds.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#37
Dragonheart
Guru
18-01-2021 21:03

Rapporter til Admin
#31 Du kan også være løsgænger. Der er ikke krav om at vær medlem af et bestem parti for at kunne blive valgt til folketinget #33Hvad er det for noget slavearbejde du snakker om? Har du noget evidens på det må du da meget gerne dele det
--
#38
Zapster
Ultrabruger
18-01-2021 22:35

Rapporter til Admin
#37 - https://www.bbc.com[...] https://www.theguardian.com[...] https://edition.cnn.com[...] Det her har været rigtig meget omtalt i de danske medier, både fra danske politikere der har omtalt det på deres FB profiler, ja selv partierne har snakket om det, men hey alt for at gutterne kan få deres Tesla ikke ? , sommetider kæmper man forgæves mod dumheden, Thomas forsøger sig på at det er 10% der kommer derfra, men 60% kommer rent faktisk fra de kobolt miner. En simpel google søgning og de første 100 links er der omkring børnearbejde / slave arbejde og folk der dør fordi i skal have jeres fucking Tesla'r og hybrid biler.
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
#39
dolle82
Supporter Aspirant
18-01-2021 22:54

Rapporter til Admin
#38 ikke at det retfærdige gøre slave arbejde men køber man ikke fra dem har de ingen arbejde og dør af sult. Og nu er det jo ikke sådan at det de for gravet ud fra minen kun går til tesla og indgår jo også i en masse andre produkter, sikkert også nogle du har..
--
#40
Zapster
Ultrabruger
18-01-2021 23:27

Rapporter til Admin
Selvfølgelig, men den mængde der er efterspurgt til produktionen af den frembrusende produktion af el biler kontra den lille mængde kobolt du finder i elektroniske produkter såsom din smartphone / tablet kontra et kæmpe batteri til en Tesla eller anden elbil, fandens til forskel og det er aldrig i orden at udnytte mennesker på den måde.
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
#41
Thomas
BOFH
18-01-2021 23:56

Rapporter til Admin
#38>>Nej 60% af verdensmarkedets Kobolt kommer fra Congo, men langt det meste kommer fra de store miner og ikke de små uofficielle miner du omtaler. Der er heller ingen der siger at det er alle de små miner der bruger slaver og børn som du siger. Hvis vi tager et tal i den høje ende så er 25% af congos produktion fra uofficielle miner det vil sige 15% af verdensmarkedet træk lidt fra for dem der ikke benytter børn og så er 10% nok ikke helt ved siden af. #40>>Så er vi tilbage ved, det gør ikke noget når det bare er lidt. enten er det et problem eller også er det ikke et problem.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#42
Dragonheart
Guru
19-01-2021 00:17

Rapporter til Admin
#38 Børnearbejde og slavearbejde er ikke det samme. Det er du opmærksom på ikke? #23 Nej - den opfattelse er ikke korrekt :-) #21 Hvorfor mener du at det er belastende at være foregangsland for noget der gavner miljø og samfund?
--
#43
Blabla
Gæst
19-01-2021 08:21

Rapporter til Admin
Er der nogle der ved hvilken kategori klistermærker skal deponeres i? Er det i plastic, papir, restaffald, farligt affald eller noget fjerde? Går ud fra man ikke kan proppe det i papir, da klistermærker består af både papir, lim og plastic?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#44
dennisdahl
Bruger Aspirant
19-01-2021 08:36

Rapporter til Admin
Vi har sorteret i et par år hjemme hos os, selvom vi har haft ble børn, har vores skraldespand ikke været fyldt op til tømning siden. sommetider er den kun halv fyldt. Vi tager alt plastic og putter det i en klar sæk og køre det på genbrugspladsen når der er et par poser, Det er helt sindsygt så meget platisk man bare smider i brandbart. Det tog ikke lang tid, så sorterede man det uden at tænke over det, så jeg glæder mig til at vi får de nye beholdere, så vi ikke selv skal på genbrugspladsen med det mere :)
--
#45
stallemanden
HOL Moderator
19-01-2021 08:52

Rapporter til Admin
#44 Jeg har det på samme måde. Jeg har sorteret siden 2013. Godt nok ikke på det højere niveau man gerne vil nå til, men med restaffald og mad i én beholder (seperate rum) Metal/plastik og Papir/pap i en anden beholder. Ser også frem til, at få en beholder eller to mere - alt efter hvad de kommer frem til, så det bliver endnu færre med ture på lossepladsen.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#46
Sven Bent
Monster Nørd
19-01-2021 09:18

Rapporter til Admin
jeger tildesl enig med mr wolf hvis sorting skal gaa op i at seperare produtker fra desn dele saa burde de gores professionelt. simpelt opdeling kan tages privat men alt eefter dette buerdet det ske af folk der kan med sikerkhed kan handtere det baade for folkets ksyld at det er en unodvednig frustattion at skulle huske al og finde ud af hvad tingene er men ogsaa for effektivitet da mange folk vil give op og splitte en cigrat pakke ad og istedet smide den i rest affald. Flasker er nemt boer haandter af privante avise/papir er nemt og burde haandters af privaten. Glass ting er ogsaa nemt. dog vill jeg klar stoette om at malek kartoner ogsaa blev pantsat saa de ken opdeles og retunres seperate fra andtet affald
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#47
dolle82
Supporter Aspirant
19-01-2021 11:17

Rapporter til Admin
Efter lidt research på emnet viser det sig faktisk at kobolt også bla. bliver brugt i forbrændingsmotor/bilmotor og jet-fly.. Men dobbelt moral er vel også dobbelt så godt..
--
#48
Gæsten
Gæst
19-01-2021 11:24

Rapporter til Admin
Er jeg den eneste der bare sortere pap og resten er restaffald? Sortering burde ikke være noget man som borger skal tage sig af.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#49
dolle82
Supporter Aspirant
19-01-2021 12:02

Rapporter til Admin
#48 næsten sådan jeg gør. pap og papir for sig. og så engang i mellem når der er en dunk fra skyllemiddel eller ligene så ryger det selvfølelig til plast og flamingo og glas ryger også for sig men vil skyde på 90% af vores affald er papir/pap og alm husholdnings affald.. Har i øvrigt soteret sådan siden 2011
--
#50
LARMY85
Mega Supporter
19-01-2021 13:09

Rapporter til Admin
I Herlev sortere vi efter: -Madaffald -Restaffald -Miljøboks (batterier/maling/kemi m.m.) -Pap -Papir -Metal -Plastik -Glas Dertil kommer så storskrald og haveaffald Vi har 4 beholdere linet op ude ved vejen som så skal køres ud på matrikelskellet til vejen hver 14. dag (eller bliver de ikke tømt). Synes det er fint at skulle sortere, men det er ikke altid lige intuitivt hvor tingene skal hen: eks. æggebakker hvor jeg fik at vide skulle i pap, men ved næste tømning ville de ikke tømme pap pga. der lå en æggebakke... Den skulle så i papir, men gangen efter ville de ikke tømme papir pga. selvsamme æggebakke (der var ingen ægge-/madrester i den). Nu smider jeg æggebakker i restaffald og har ikke hørt noget for det - ikke optimalt, men vil ikke risikere at skulle hænge på et fyldt skraldespand indtil næste tømmerunde (de er ikke specielt store).
--
Happy new year Miss Sophie!
--
Sidst redigeret 19-01-2021 13:12

Opret svar til indlægget: Affaldssortering

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login