Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Sparet op til uforudsete udgifter?

Af Elite Supporter Thomas8 | 23-01-2021 21:47 | 2568 visninger | 49 svar, hop til seneste
Hvem lever paycheck to paycheck her på hol.dk? Låner i penge til hardware? Køber i computerdele i ikke har råd til? Har i før gjort det? Min mobil har ikke kostet over 1.200 kr. Samt kun fornyligt at jeg købt en 6800 xt. Ellers jeg været meget nærigt med mine penge og forbrug. Jeg skal ikke imponerer naboen med en Audi A6 lign. Men selvfølgelig skal man også leve, men have en sund balance? "7 ud af 10 har ikke en opsparing til uforudsete udgifter" https://www.raadtilpenge.dk[...] "INVEST IN YOU: READY. SET. GROW.41% of Americans would be able to cover a $1,000 emergency with savings" https://www.cnbc.com[...] "Be Smart With Your Money" https://www.youtube.com[...] Uncertainty in the economy (13:13) https://www.youtube.com[...]
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O

--
Sidst redigeret 23-01-2021 21:48
#1
Mr. WoLF
Guru
23-01-2021 21:50

Rapporter til Admin
Husk at sætte alle dine penge i aktier
--
#2
Stroyer
Guru
23-01-2021 21:52

Rapporter til Admin
0# Nix - Tjener rigtigt godt, bruger minimalt. Ingen lån udover en lille smule realkredit og en kæmpe buffer i likvide midler. Ingen værdipapirer - Vil gerne kunne sove om natten. Køber ting når jeg synes det giver mening. Når der er noget jeg gerne vil have og jeg synes det giver mening kigger jeg ikke så meget på prisen. Ingen fælles økonomi, udover budget :-)
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 23-01-2021 21:52
#3
Thomas8
Elite Supporter
23-01-2021 22:01

Rapporter til Admin
2# Jep. Netop det jeg er nået frem til. Køber også kun ting som jeg ved, at jeg bruger meget/giver mig eller konen værdi. Der har da været fejlkøb man kan lærer af. Finansielt stress er en dræber.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 23-01-2021 22:02
#4
Zapster
Monsterbruger
23-01-2021 22:06

Rapporter til Admin
#3 - Præcis og roden til dårlig nattesøvn.
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
#5
Stroyer
Guru
23-01-2021 22:09

Rapporter til Admin
1# No thank you ma'am :D Historisk set ved jeg godt at aktier kun har gået een vej for dem som har overlevet - det er bare fint, men jeg skal ikke nyde noget. Så er jeg måske gammeldags og kunne sikkert få en helt masse ud af at investere i aktier i stedet for at have pengene "liggende i hovedpuden". 3# Bare fordi man synes det giver mening, er det ikke sikkert at det er en god ting. Jeg har sq også lavet masser af fejlkøb men er heldigvis sluppet nogenlunde med skindet på næsen. Af skade bliver man klog men sjældent rig :-)
--
IDGAF!
#6
kb
Giga Nørd
23-01-2021 22:11

Rapporter til Admin
Min økonomi ligner det #2 beskriver. Det er lidt sjovt hvordan vi der tjener godt ofte er dem der har mindst behov for at vise det. For mig handler det rigtigt meget om hvad man prioriterer. Jeg er stærkt synshandicappet, så jeg kan ikke have bil/cykel. Derfor betaler jeg en ret høj husleje for at bo centralt, men stadigt kun 50 meter fra vandet hvor jeg nyder at slappe af. Til gengæld bruger jeg nærmest ingen penge på transport, mad, tøj, smykker, byture og den slags. Så ligesom #2 lægger jeg rigtigt mange penge til side hver måned og bruger ikke tusindvis af kroner hver måned på gadgets. Til gengæld kigger jeg ikke så meget på prisen når der endeligt er noget jeg vil have. Så køber jeg det bare... Det hele handler om prioriteter
--
Sidst redigeret 23-01-2021 22:13
#7
Ilwaz
Guru
23-01-2021 22:13

Rapporter til Admin
#0 Hvad er pointen med tråden?
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
#8
Mr. WoLF
Guru
23-01-2021 22:14

Rapporter til Admin
Der noget gør mig sur og ked af det omkring penge er når nogen får en hund eller kat men ingen forsikring får på det så dyret må lide. At folk ellers bruger alle deres penge på narko, hardware, eller andet er jeg totalt ligeglad med
--
#9
kb
Giga Nørd
23-01-2021 22:18

Rapporter til Admin
Og når jeg læser overskriften bliver jeg lidt træt. Det er ret simpelt... Opret en budget konto. Find ens faste udgifter over et år. Læg en god procentsats til. Divider med 12. Overfør penge hver måned... Det der er tilbage kan bruges til lokums-pair, drinks, bukser og grafikkort.
--
#10
Cykle35
Supporter Aspirant
23-01-2021 22:22

Rapporter til Admin
Bruger penge på renovering af hus, røde bøffer, god vin, nyeste Tech og sørger altid for der ligger 10.000 til hvis der dukker et eller andet op. Ellers bliver rub og stub brugt på at søde livet. Hvad skal man bruge en opsparing på hvis man dør i morgen?
--
https://valid.x86.fr[...]
#11
Mion
Super Nørd
23-01-2021 22:26

Rapporter til Admin
Hader at låne penge, så generelt har jeg gjort alt hvad jeg kan for at gøre mig fri af lån.. så vores luft ligger i at huset og bilerne (den ene den anden er firma) er betalt ud. og der ligger en opsparing... vi kunne sagtens bo dyrere, vi kunne sagtens have mere i garagen eller bruge flere penge, men det ligger bare ikke til os som familie.. Jeg nyder at jeg aldrig føler at jeg mangler kr. når vi laver noget, men til gengæld er jeg nok også tilbageholdende når jeg skal bruge penge.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
#12
Chr4030
Mega Supporter
23-01-2021 22:28

Rapporter til Admin
Mit mål er at have mindst 3x månedsløn liggende til opsparing til udforudsete ting. Det har vi pt. Ville gerne begynde at smide penge i aktier, men synes sgu ikke jeg har overskuddet pt. til at sidde og holde øje med markedet.
--
#13
thechillum
Mega Supporter
23-01-2021 22:35

Rapporter til Admin
Jeg sidder i Hus til 1.7mill - har kun det billige realkredit lån tilbage med på ca. 1.2mill, derudover har jeg stadig 18måneder tilbage på mit Billån som koster ca. 3k om måneden. Jeg har en budget konto som er lavet 1:1 - så der er styr på alle faste udgifter, selv netflix, spotify og andet streaming, spil-abbonnement (wow) eller hvad der ellers haves. Derudover har jeg følgende konti som får et fast beløb hver måned. Vedligeholdelse - 1000kr - (Vedligeholdelse af hus, maling, træ, ny vaskemaskine osv osv osv..) Rejse/Aktiviteter - 1000kr - (Sikrer der altid er penge til en rejse, bio, bonbonland m.m.) Gaver - 500kr - (Sikrer der altid er penge til julegaver, fødselsdagsgaver, m.m.) Dyr - 500kr - (Sikrer der altid er plads til en dyrlæge regning(Fransk bulldog og kanin)) Bil - 500kr - (Sikrer der altid er plads til nye reservedele til bilerne - Da vi har tre biler, så er vi nød til at have lidt penge klar til reservedele hist og pist) Resten af min løn ryger bare ind på lønkonto og er bare buffer/opsparing.
--
Sidst redigeret 23-01-2021 22:38
#14
Thomas G
Elitebruger
23-01-2021 22:37

Rapporter til Admin
Har været begge steder vil jeg sige. Da jeg flyttede hjemmefra købte jeg et rækkehus (verdens mindste), og havde en relativt ny bil der skulle betales af på, og det pressede sku min økonomi til det yderste. Havde ca 4 år hvor jeg ikke havde en klink, solgte konsekvent min ferie, tog alt den overtid jeg kunne få, og brugte dermed ingen penge på rejser eller noget som helst andet (biograf, byture fancy tøj, dyrt computer grej etc etc). Nu mange år efter, er jeg et mere stabilt sted i livet, hvor der er penge på kontoen, også til at klare nogle måneder uden indtægt. Jeg kan se enden på mit realkreditlån (eneste lån) etc. Lad mig sige det på en simpel måde, hvis du ser frem til at indløse pant, er du på den. Hvis det bare er irritation at man skal gøre det, så er du nok på den grønne gren. Tror det er sundt at prøve at have været presset, det giver en respekt for penge, og en bedre forståelse for folk der er i problemer.
--
#15
Thomas G
Elitebruger
23-01-2021 22:43

Rapporter til Admin
11# , det er sku meget imponerende, bor i kbh området, og der skal man fandme have tilløb til hvis man vil være gældsfri husejer inden man krydser de 50, især hvis man har børn. Det er ikke alle fag områder hvor det er muligt at booste sin indkomst etc, ligesom at huspriser og ejendomsskatter er meget forskellige rundt om. En ven med langt mere almindeligt job og uddannelse tjente i mange år markant mere end mig, fordi de havde nogle vilde vagtordninger, som han nærmest fordoblede sin løn på. Så at være på rette sted på rette tid hjælper. Men det kan lade sig gøre at holde sig gældsfri, helt sikkert. Jeg bruger alt alt for mange penge på biler, det er mit svage punkt. Dertil et pæænt forbrug på it dimser. Tør ikke regne på hvad de to ting har kostet mig. Men jeg har smilet langt det meste af vejen, også da det var økonomisk surt.
--
#16
Stroyer
Guru
23-01-2021 22:50

Rapporter til Admin
# En lille sjov ting som jeg bemærker, ved ikke om jeg er den eneste der har det på den måde. Jo ældre jeg er blevet og jo flere penge jeg tjener jo mere "nærig" synes jeg at jeg er blevet. Jeg har alle dage arbejdet og tjent mine penge - startede med en avisrute som 13årig. Tidligere brugte man rub og stub på alt muligt lort og skulle partout have det nyeste og det bedste hele tiden. Nu er jeg der hvor jeg meget hellere vil have pengene på kontoen, og klarer mig fint med det jeg har. Biler, hardware og alt muligt andet lort man kunne "vise frem" betyder ikke rigtigt noget længere, og det er lige før der er gået sport i at se hvad man kan "nøjes" med til tider :-)
--
IDGAF!
#17
Xponic
Giga Supporter
23-01-2021 23:01

Rapporter til Admin
Typisk brander jeg næsten hele min mdr. løn af på mad, Hw, Elektronik, wellness, fornøjelser etc.... men selvfølgelig er der lagt lidt til side til nogle regnfulde dage. Jeg har Nul gæld og jeg kører efter go gammeldags købmands metalitet("for at nyde må man yde", "Sætte tæring efter næring" etc... og skal jeg ha noget der er dyrere end en mdr. løn så spare jeg op til det). Jeg synes livet er for kort til at spinkle og spare(24/7 / 365 dage om året). Næste opgradering bliver højst sandsynligvis en LG Oled 48" Cx som monitor.
--
Straffen kommer til dem som venter. Venstre, Partiet med Løkke om halsen!!! No Gods No Masters My Time Has Come.
#18
Porphyra
Junior Supporter
23-01-2021 23:03

Rapporter til Admin
#16 Man bliver måske lidt mere bevidst om at penge=tid. Hvis man begynder at tænke over en eller anden sjov dims i udgift svarer til et vist antal arbejdstimer, så kan det være at man ikke synes den er værd at have brugt 10, 20, 50, eller endnu flere timer på en arbejdsplads for at få råd til det. :-)
--
Sidst redigeret 23-01-2021 23:04
#19
Thomas8
Elite Supporter
23-01-2021 23:14

Rapporter til Admin
#14 Kan jeg godt sætte mig ind i. Tror at mange har stået i din situation. Når alt er på plads og mere råderum så slapper man mere af og sover bedre. #16 Kan tydeligt huske at jeg som ungt samlede flasker for at købe slik. Nu har man råd til alt. Men køber ikke hele butikken. Har nogle laster som chokolade og chips. Heldigvis siger sodavand mig ikke noget mere. #17 Altid godt at finde ens egen balance. #18 Jeg sammenligner også en biograft tur til 120 kr giver 2t underholdning vs et spil giver flere timers underholdning. Samt prisen ganger jeg altid med to som dig for at sammenligne med hvad man skal tjene før skat. At sætte ting i perspektiv er rigtigt godt. Mange gode input indtil videre.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 23-01-2021 23:16
#20
kb
Giga Nørd
23-01-2021 23:14

Rapporter til Admin
#16. Nej, bestemt ikke. Som teenager kunne jeg ikke have en krone uden den skulle bruges. Nu kan jeg sagtens "stjæle" to salatskåle i kantinen som gør at jeg ikke skal selv skal sørge for aftensmad :) Jeg har dog fundet grænsen I sidste måned købte jeg det billigste toilet-papir fra Nemlig.com. Den fejl begår jeg ikke igen... Nogle gange kan man blive for sparsommelig!
--
#21
mrKayne
Junior Nørd
23-01-2021 23:19

Rapporter til Admin
Jeg har budget, opsparing og lønkonto. Betaler fast til budgetten hver måned og opsparing ryger der hvad jeg lige kan undvære, og den er bestemt ikke verdens største lige pt, men den er der. Jeg føler dog ikke jeg mangler noget i min hverdag. Huset er et jeg lejer, jeg har en sjov bil, computeren mangler intet og generelt sparer jeg som sådan ikke.
--
#22
Mattii
Ultra Nørd
23-01-2021 23:19

Rapporter til Admin
#20 Stadig ondt i røven? ;-P
--
#23
Cykle35
Supporter Aspirant
23-01-2021 23:27

Rapporter til Admin
Man kan spare på meget men 2 lags lokums rulle er fandeme ik stedet lol
--
https://valid.x86.fr[...]
#24
vest-aalb-dk
Mega Nørd
23-01-2021 23:27

Rapporter til Admin
Jeg bruger dem før mette stjæler dem.
--
!AMD HAS RYZEN
#25
Dragonheart
Guru
23-01-2021 23:28

Rapporter til Admin
#16 Tænker det er meget naturligt med alderen et blive mere nærig. Man bliver jo mere bevist om at der ikke bare lige kommer flere i morgen nødvendigvis. Man bliver vel også lidt gnaven som ældre haha Men det er også lidt paradoksalt - for det er jo typisk som ung flere penge reelt gavner. Tænkt på de pensionister der pludsleig sidde rmed udbetalt hus i KBH købe dengang de intet kostede + deres mio kr pension. Men de er 73 år gamle og kan slet ikke nyde det. SÅ de ende rmed at staten for mind 15% for at børnene skal ha resten. Man kan jo også sige at nogle kan sove trygt om natten nettop fordi de har investeret deres penge i langsigtede aktiver som fx en bred portefølje, pension mm. Så de ikke behøver at tænke over at deres penge hver dag med garanti bliver en smule mindre værd ved at stå i banek elelr sofaen og at de bliver nød til at arbejde for at få flere. Investeringer i en bred portefølje aktier vil altid give positivt afkast. Det er bare et spørgsmål om tid. Der endnu ikke eksisteret en professionel pensionsopsparing der er end med mindre end der e rindbetalt til den. Men det tager self mange år for sådan en at blive mange gange mere værd. Der er desværre mange der tror at aktieinvestering er gamling. Selvfølgleig er der en risiko ved det. for hvert år de rgår bliver dne mindr eog mindre. Der er laaangt større chance for mang eandre ting. Statisktisk er de rlangt større chance for at få en kronisk sygdom end for at en ordentlig sammensat portefølge giver negativt afkast efter 5-7 år
--
Sidst redigeret 23-01-2021 23:31
#26
SpareGris
Gæst
23-01-2021 23:54

Rapporter til Admin
Sjovt at læse, at andre også føler sig mere nærige med tiden. Vores liv har ikke ændret sig siden jeg havde en løn på ca. det halve af den jeg har nu - Lønnen er ca. fordoblet fra da vi købte det første hus (7 år siden). Vi har godt nok købt et lidt dyrere hus efterfølgende, men ellers er alt det samme - samme niveau af bil, inventar, rejser, fornøjelser, livsstil/standard osv. Det er et eller andet sted lidt dumt når man tænker over det, men det betyder så til gengæld at vi kun har minimal af gæld (realkredit) og lægger ret meget til side hver måned - 30k+. Jeg ved ikke hvad vi skulle købe, hvis vi bestemte os for at gå ud og fyrer den af, vi mangler ikke noget, og køber også det vi lige tænker jeg har lyst til - det er bare i samme relativt lave niveau som det altid har været. Min plan er nok, at vi kan sende børnene godt afsted når de flytter hjemme fra ved fx at hjælpe dem med bolig.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#27
Razzia
Junior Supporter
24-01-2021 00:22

Rapporter til Admin
Jeg har heldigvis aldrig levet fra lønseddel til lønseddel. Jeg har fået et fornuftigt forhold til penge med hjemmefra. Da jeg var 18 tog jeg et sabatår, hvor jeg arbejdede rigtig mange timer hos et møbelfirma. Jobbet af ekstremt kedeligt og dræbende, og gjorde mig bevidst om, at jeg skulle have en uddannelse og et bedre job. Jeg boede hjemme hos mine forældre, og vi aftalte at hvis jeg ikke brugte alle pengene på dumme ting, så var det gratis at bo og spise hjemme. Jeg købte en ny PC, men var ellers ret fornuftig. Da jeg flyttede hjemmefra og begyndte at læse, så havde jeg ca. 100k at leve for oven i SU'en. Det krævede et par forsøg at finde det rigtige studie, men da jeg var færdig havde jeg ingen gæld. Da jeg fik mit første job, så købte jeg også min første bil. Et fornuftigt køb til ~75.000 kr som jeg lånte. Dem fik jeg relativt hurtigt betalt af. Jeg kunne sagtens få råd til en nyere, større eller hurtigere bil, men jeg forsøger altid at være realitisk omkring mine behov. I dag tjener jeg ret fornuftigt, og rejser normalt en 3-4 gange om året. Det nyder jeg, og det er noget jeg bruger penge på. Ikke noget vild luksus, men heller ikke rygsæk og hostels. Mit privatforbrug er relativt beskedent. Jeg bruger for mange penge på take-away, men har til gengæld ikke store tv-pakker eller den sidste nye telefon. Både telefon og computer er 2-3 år gammelt, men jeg synes ikke jeg får så meget ud af opgradere. Så hvorfor bruge pengene på det? Sidste år købte jeg en 10 måneder gammel bil, hvor jeg kunne spare knap 40.000 i forhold til at købe den fra ny. Det blev en veludstyret Fiesta, men jeg kiggede også på Golf-klassen, men vurderede igen at det ville være en unødig luksus og ikke noget der ville give mig ekstra glæde. Til gengæld kunne jeg betale Fiestaen kontant. Uden at vide det, har jeg altid levet lidt efter Marie Kondo's princip om kun at købe ting som giver glæde. Jeg bor i lejebolig, men overvejer at købe et rækkehus. Det eneste der afholder mig fra det er, at jeg ville binde mig økonomisk. Jeg nyder virkelig at være gældfri, og have "fuck you money". Altså at have muligheden for at sige mit job op, uden at gå totalt på røven. Jeg kan naturligvis ikke klare mig uden løn i evigheder, men tror godt jeg kan leve et år eller to med min opsparing (som står i aktier). Det skulle være rigeligt tid til at finde noget nyt.
--
#28
Zapster
Monsterbruger
24-01-2021 00:56

Rapporter til Admin
#16 Nærig eller sparsommelig, jeg er blevet på samme måde med alderen, plejede at knalde en masse penge af hver måned på ligegyldige ting, gør jeg ikke længere og når man kigger på kontoen får man et stort smil på læben, skal smilet være endnu større skal man ned i bankboksen og kigge, fordi jeg nægter fucking at betale banken minus renter, det er så også et problem når man er nærig / sparsommelig, for man lader jo pengene stå og de vokser for hver måned, har været sammen med min kone nu i 12 år, vi startede ikke ud på de bedste økonomiske vilkår , men som årene gik begyndte vi bare og spare mere og mere sammen. Så til sidst sidder man på en fin opsparing og man kan sove trygt fordi man ved det økonomiske er i orden og man kommer i hvert fald ikke til at sulte på nogen måde, for har sgu prøvet det der med at leve fra lønseddel til lønseddel og så være dum nok når man havde penge, for så skulle man sgu have noget godt at spise, nu går vi sjældent ud, måske et par gange om året ( før corona fiset startede )
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
#29
SkylineGTR
Guru
24-01-2021 01:02

Rapporter til Admin
Min økonomi hænger i laser og er lige til luksusfælden. Spøg til side. Jeg har i Ca. 24000 kr. I billån tilbage at afdrage. Ellers er jeg totalt gældfri. Jeg har faste udgifter for Ca. 12000 kr. Om måneden. Det er så alt inklusiv. Mad, billån, husleje m.m. Når alt er betalt, er der Ca. 3000-4000 kr. Om måneden i overskud til sjov og opsparing. Har lænset min opsparing lidt den seneste tid, da jeg er ved at købe ind til en ny pc. Så lige nu kommer der ikke så meget på opsparing lige nu. Køber ikke bare løs og låner til højre og venstre. Bare se et par afsnit af luksusfælden hvor galt det kan gå, hvis man ikke har styr på sin økonomi. Man kan jo altid bare låne penge gennem Facebook... https://www.bt.dk[...]
--
I7 980X @ 4.42 GHz|ASUS P6X58D Premium|12 GB ram 1600 MHz|GTX 1080 TI|2 x Samsung 950 PRO 256 GB M.2 SSD|CRUCIAL MX300 2 TB SSD|WD RED 4 TB HDD
#30
Zapster
Monsterbruger
24-01-2021 01:11

Rapporter til Admin
#29 - vi har nogenlunde samme budget kan jeg se, vores er bare 11 kilo herhjemme , så er alt betalt fra forsikringer til lån osv. osv. alt andet indtægt står bare på kontoen hvis den ikke er i nærheden af grænsen til minus renter ellers er det i boksen med dem. Med 2 indtægter kan vi så heldigvis prise os lykkelig med at vi har 20k eller mere til sjov om måneden, og så kan man jo leve godt hvis man ønsker eller spare op til sin alderdom, og vi gør lidt af begge ting, ved så bare ikke helt med pensionskasserne nu om dage, de vil have lov til at investere folks penge langt mere risikofyldt end de har gjort gennem de sidste mange år , jeg tænker bare lidt, er folk ikke ganske tilfreds med de sidste 10 år ca. har de fået i gennemsnit 10% afkast om året på deres opsparing, bortset fra 2018 som var det år hvor folk tabte op mod 10% af deres pensionsopsparing, men alle de andre år har de jo tjent 10%
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
#31
jhc9817
Maxi Supporter
24-01-2021 01:12

Rapporter til Admin
Min kone siger jeg er nærig så det er nok rigtigt :). For mange år siden gik jeg konkurs med en virksomhed - hvor jeg havde kautioneret personligt for 2 millioner kroner. Det tog mig 10 år at banke dem af. Jeg har lært at leve sparsommelige og har idag en stor opsparing. Desuden har jeg et job som software arkitekt netop inde for samme område som jeg selv havde virksomhed inden for. Så jeg har været i en situation hvor jeg levede fra dag til dag. Nu kan jeg godt tage et par år uden indkomst. Har 2 biler samt hus. Når alt er betalt er der cirka 20.000 tilbage til opsparing.
--
Sidst redigeret 24-01-2021 01:15
#32
ToFFo
Guru
24-01-2021 01:29

Rapporter til Admin
Jeg har en buffer konto til hvis der nu skulle ske en katastrofe som ikke er dækket af forsikringen. Derudover har jeg en opsparing, som jeg bare lægger lidt over på nu og da. Typisk i starten af måneden efter faste udgifter er taget. Bilen er betalt ud. Har banklån og realkreditlån i huset, som i øvrigt er til salg. Når jeg er kommet af med det, er der forhåbentlig et fint overskud, som, om nogle år, bliver brugt på at købe et andet hus. Så håber jeg at kunne gøre det uden at tage et banklån. Jeg har været igennem den helt store gælds-mølle. Lån i banken. Maxet kassekreditten ud. Taget det ene kviklån for at betale det andet. Købt ting hos Leasy, for at sælge dem videre, så jeg kunne få kontanterne med det samme. Købt bil, haft det sjovt med den et par måneder, solgt videre med kæmpe tab. Dengang havde jeg bare sygt meget gæld uden at eje noget som helst. Tror jeg peakede ved at skylde 250-300k væk som jeg fik rullet sammen til et stort forbrugslån i banken og betalt ud på under 10 år. Simpelthen ved at arbejde hårdt og leve miserabelt. Lillebitte lejlighed, aldrig nyde livet, med mindre det var gratis, kun æde når det var nødvendigt, og kun det billigste Aldi kunne tilbyde. Jeg ærger mig meget over at se reklamer for kviklån overalt. De unge mennsker er lettere at lokke end nogensinde. Dels fordi de har en reklamesøjle på sig døgnet rundt, og dels pga. den kunstigt høje standard de føler de skal leve op til altid, pga instagrammere, sociale medier og hvad har vi. Det har aldrig været lettere at tage et kviklån eller købe det man gerne vil have på afbetaling. Men det er satme en glidebane...
--
- Indsæt signatur -
#33
Thomas8
Elite Supporter
24-01-2021 07:44

Rapporter til Admin
#20 lol, køb Lidl de gode og god pris ;) #25 Investeringer i en bredt portefølje er ikke gambling. Men man skal virkeligt passe på hvad ens bankrådgiver råder en til. Se Finn Nørbygaard, danskebank rådgav ham til at tage alle hans penge fra hans andre investeringer hos en konkurrent og investerer alt i it factory. Mange fine eksempler på danske bank og deres anbefalinger. alt for mange eksempler på dårligt rådgivning. Tror bare ikke alle har is i maven og jager hurtige penge. Langsigtet er godt og bredt er godt. Da man sjældent kan time markedet. Men der er sandelige mange faldgrubber i aktie investeringer. Der er meget misinformationer og det kræver rigtigt meget disciplin og indsigt på den korte bane og lange bane. Passivt investering er ved at fase ud og aktive investering er langsomt ved at vinde frem. Tror mange ikke har det der skal til. Vi lever i en meget forandreligt verden. Investerer i 10 forskellige virksomheder, er ikke garanti at man står med et stort afkast om 10-20 år. Men der er ikke noget rigtigt og forkert, man forvalter og bestemmer over sine egne penge. Jeg jagter ikke de store summer eller afkast. Men pt. meget tilfreds og meget afslappet, sover godt. #26 Synes jeg er da en fint balance. Samt at du har ekstra. Der er mange der låner deres maks og er hus fattig og kan ikke vise andet end fine biler og hus, men kan ikke komme ud og rejse, eller skal vende hvert en krone hvert måned. Samt sove dårligt når der sker et eller andet uventet. #27 "fuck you money" ja, have frihed til at sige job op og frihed til at gøre hvad man "lyster". Ikke ende i hamsterhjulet forevigt Jeg spare andre områder og bruger mere på andre områder, nok med at finde en balance. Jeg ikke tilhænger af totalt spare på alt. Køber økologiske æg på tilbud fordi jeg ved at de har meget mere nærings indhold end skrabeæg. Så her betaler man virkeligt hvad man betaler for. Husk holde øje med hvad FED gøre. Hvis det er langsigtede investeringer så play cool. #29 Det crazy de der Facebook lån. Så man også dybt nede og desperat desværre. Tror desværre at der skal en dødsfald eller andet til for at politikerne vil gøre noget. Men for ressourcemæssigt og omkostningstungt at kontrollerer etc. Politiet prioriterer i forvejen meget, og mange føler at de ikke får retfærdighed i en retssamfund. #30 Jeg havde en voldsomt højt gearing og aktiekredit etc. Fordi jeg ville jage skyhøje afkast etc. Men har dæmpet gevaldigt ned. Og nyder mere livet nu end jage efter hurtige penge. #31 Ikke dårligt. Du må have været meget dybt nede også. Godt at du kunne kæmpe dig tilbage. #32 Det sgu godt gået at være så dybt nede og komme igennem, og være i stand til at kunne købe ejendom. Jeg har også købt en bærbar med afbetaling hos leasy som ung. Peter kom ikke med den... Heldigvis har lovgiverne begrænset renterne i en vis omfang. Men ja, det er meget let tilgængelig at tage hurtige lån. Unge er presset med skole og præstere. Ikke alle får stort lommepenge fra de gamle. Eller kan forvalte deres penge fra fritidsjob "fornuftigt".
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 24-01-2021 07:47
#34
ilmep
Junior Supporter
24-01-2021 08:54

Rapporter til Admin
Har selv prøvet begge dele af livet og som en anden herinde skriver, så har det været sundt for mig. Tidligere havde jeg det bedst med at have en buffer på 6/12x af lønnen, men de tider er forbi med negative renter. Jeg investere månedligt i aktier og har de seneste mange år haft et solidt overskud, hvor jeg næsten kunne betale huset af kontant. Med alderen får man et mere sundt forhold til pengene og især efter at jeg har fået børn er der sket noget. Mit råd er at lade være med at låne penge til fx computer/telefon, så hellere vente den ekstra måned. Det er IKKE det værd. Jeg har prøvet i flere år at have dårlig søvn på grund af økonomiske problemer, det er ikke sjovt.
--
Sidst redigeret 24-01-2021 08:54
#35
Juletræet
Gigabruger
24-01-2021 09:07

Rapporter til Admin
Har selvfølgelig en opsparing, (også sammen med fruen) men nu har vi fået "drømmehuset" så det med bare at putte ind på kontoen gider jeg ærlig talt ikke. Jeg vil hellere forsøde livet til mig selv og min familie, imens vi er her :-) personligt synes jeg alt for mange gemmer til kisten, i stedet for leve livet lidt.
--
#36
BoomBoy
Monsterbruger
24-01-2021 12:56

Rapporter til Admin
Til alle jer som er nærrige/sparsommelige eller har et ganske lille forbrug men stor indtægt. Hvordan forholder i jer til inflation og de renter der skal betales for indestående i banken? Om noget er det da penge ud af vinduet, som i intet får noget for.
--
#37
Thomas8
Elite Supporter
24-01-2021 13:04

Rapporter til Admin
#36 Det nok noget at gøre med risk vs reward. Man har nok i nogle perioder i livet haft forskellige miks af risk vs reward. Der mange måder at undgå negativt renter. Forskellige vilkår og forhandling med ens bank etc. istedet for 20 % i kontanter og 80 % i aktier. Mikser man det efter hvor meget risk vs reward man føler at man vil tage i perioder.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 24-01-2021 13:08
#38
ilmep
Junior Supporter
24-01-2021 13:05

Rapporter til Admin
#36 Investere i aktier eller lign.
--
#39
Stroyer
Guru
24-01-2021 13:17

Rapporter til Admin
36# Tja - hvad angår inflationen er der ikke meget at gøre hvis man bare har pengene stående i i banken, bankboks eller hovedpuden. Hvad angår minus-renter, så har vi fordelt opsparingen på fruens, min og vores fælles konto vi må have 250.000kr hver, samt 50.000 fælles uden at skulle betale minus renter. Udover dét har vi oprettet en konto ved en anden bank også. Pengene bliver dog snart investeret i en ejendom mere, som kommer til at give noget afkast. Det har jeg det bedre med end aktier.
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 24-01-2021 13:18
#40
ifned
Ny på siden
24-01-2021 14:46

Rapporter til Admin
Jeg lever ikke fra lønseddel til lønseddel. Det har jeg dog gjort engang, og som skrevet i et tidligere svar, så har det været godt for mig at prøve. I mine unge dage akkumulerede jeg over en kort periode en gæld til banken ved gradvist at øge min kassekredit og til sidst lægge det om til et lån med noget fast afdrag - jeg behandlede simpelthen kassekredittens maksimum som min nye "nul-grænse". Da jeg tog mig sammen til at lægge det om bestemte jeg også at jeg ikke ville stifte forbrugsgæld igen, hvilket har gjort jeg nu "kun" har realkredit- og banklån, samt en opsparing på ca. 6 x netto månedsløn, der er investeret i aktier. På kontantkonto har jeg en opsparing der dækker faste- og variable udgifter i 3 måneder.
--
Help me, Premature Ejaculation Man! Premature Ejaculation Man: I'm coming!
#41
Thomas8
Elite Supporter
24-01-2021 15:17

Rapporter til Admin
#40 Den med kassekreditten kan jeg godt nikke genkendende til, før finanskrisen var bankerne meget løse i den. Der rigtigt mange der trækker på den. Det problematiske er at hvis den er maks ud, er der alt for mange dyre alternativer & fristelser, når banken siger nej. Hvis man står og mangler penge. En kassekredit er godt engang imellem i perioder af livet, men kommer an på hvordan man anvender den. Lyder som en rimeligt solidt buffer.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 24-01-2021 15:20
#42
Duckman
Giga Nørd
24-01-2021 17:33

Rapporter til Admin
Køber alt kontant. Selv vores hus er købt og betalt. Og der er ikke nogen uforudsete udgifter der kan vælte kontoen...
--
Whatever
#43
JohannesMøller
Ny på siden
24-01-2021 21:29

Rapporter til Admin
Køber alt kontant og elsker at investere i aktier.
--
#44
Stroyer
Guru
24-01-2021 21:40

Rapporter til Admin
41# Ja - sådan en kassekredit tror jeg rigtig mange har prøvet. Mig selv inklusiv. Det var jo sådan at så snart man fyldte 18 år fik man(Ja - jeg gjorde i hvert fald) et brev fra banken med tilbud om et Visumlandkort med en tilhørende kassekredit på kr. 25.000 og en livsforsikring. Det burde satme være ulovligt. Det var jo som at vinde i Lotto :D Det hele blev lige en lille smule sjovere og det blev lige pludselig vanvittigt nemt at bruge penge(som man ikke havde) Dét, kombineret med hyppige byture gjorde at man lynhurtigt fik akkumuleret en gæld tidligt. Jeg fandt heldigvis ud af at det var en meget dårlig idé og fik betalt gælden ud relativt hurtigt. Valgte dog at beholde kassekreditten "just in case" man lige stod og skulle bruge nogle penge da det var væsentligt billigere end at lave et overtræk. Den er dog længe væk nu og erstattet af et Mastercard som i øvrigt ikke koster noget.
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 24-01-2021 21:42
#45
jesperkbh
Mega Supporter
24-01-2021 21:59

Rapporter til Admin
Jeg kan stemme i med dem der beskriver at ha prøvet begge dele og tage erfaringen med. Jeg levede den første del af mit liv uvor jeg vendte hver en krone, og prøvede i en periode reelt at være hjemløs og knap kunne få noget at spise. Der var hverken anbefalelsesværdigt eller sjovt, men det har givet mig et perspektiv jeg er glad for at ha med videre. På den baggrund har jeg også prioriteret benhårdt at skulle have en buffer så det aldrig igen kommer til at handle om tag over hovedet, eller mad i munden. Det er i den grad lykkedes og jeg har idag ingen gæld, 3 måneders netto i banken og godt og vel en årsløn i aktier. Det giver ro i maven, men fornemmelsen af fortsat at jagt meningen med livet er ikke så meget anderledes end den gang hvor det også handlede om overlevelse, det er egentlig tankevækkende. Det gode råd fra min side må være at man selv tidligt i livet prioriterer at ha en månedsløn eller to som sit “nul” på kontoen.
--
#46
Mion
Super Nørd
24-01-2021 21:59

Rapporter til Admin
#15 kommer jo an på hvordan man lever, jeg er 42 og vi har betalt huset ud det er 2.5 mill i købspris, og bilparken som er betalt ud er sgu også fornuftig, og vi har nok en årsindtægt liggende ca... i + som er lidt noget lort, pga. negative renter for tiden, så vi kigger på et bygge til i år.. Føler egentligt ikke det er det store problem, selvom jeg i de mange første år, godt kunne måske føle lidt misundelse, når jeg så kollegaer, der var ringere betalt i mig, køre i fantastisk dyre biler, eller flytte i store huse.... Jeg kan se det vendte pludselig, har da også selv haft mine tab, vi måtte sælge en lejlighed i 2008+ tiden, hvor jeg smed en del på den, pga. vi begge skiftede job til vejle/aarhus. men har bare altid haft den filosofi at vi begge skulle kunne blive fyret, og så stadig leve uden de store problemer.. så er luften jo stor, når man begge har et fint job. det sjove er faktisk at efter tabet i 2008, der flyttede vi i lejehus, og vi har boet enormt lækkert, men når jeg kigger på hvad det bare koster at holde liv i et hus, så mener jeg stadig at med mindre husmarkedet stiger ENORMT i værdi, så er det billigere at bo til leje, især hvis man ikke regner med at blive boende i mange år. Hus og Bil er nok de 2 største penge slugere der findes. huset som er fra 2008 vi bor i, river også en del, selvom det er et sundt hus.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
--
Sidst redigeret 24-01-2021 22:00
#47
Plis
Ultrabruger
25-01-2021 00:17

Rapporter til Admin
#46 Børn er hos os faktisk det dyreste. Har 4 stk men de 2 er da smuttet fra reden nu. Til trådstarter. At spare op til uforudsete udgifter er super godt men det er MEGET individuelt hvor meget der er brug for. Nogle kan fint fungere med at tage det pr. måned mens andre har brug for mere tryghed mht. det økonomiske. Selv hører jeg til dem med brug for tryghed. Nu er det så jeg skal skrive hvor meget jeg har, har betalt af på huset, negativ renter af indestående og alt muligt andet gøjl der står i denne tråd..... Eller så skal jeg bare sige OMG!
--
#48
Zapster
Monsterbruger
25-01-2021 03:58

Rapporter til Admin
#36 - Bank konti i 2 banker , så vi har praktisk talt 4 konti'r at sprede pengene udover, udover det, så har vi bankboks, så kan man hæve skidtet og have pengene til at ligge i rede kontanter, bortset fra nu om dage skal man jo nærmest have 1000 beviser på de penge er ens egne og der er betalt skat af dem hvis man nogensinde vil sætte dem ind nogle steder igen, men heldigvis kan man da købe rejser for dem og betale et rejseselskab kontant for ens rejse.
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
#49
Thomas8
Elite Supporter
25-01-2021 05:54

Rapporter til Admin
#44 Ja, bankerne var meget villige til at give alle en kassekredit. Du kunne ringe og wupti så var den forhøjet. #45 Det sejt gået. Mening med livet er lidt svære. Samle på positive energi og holde negativt input/energi så langt fra dig som muligt. Brug på oplevelser, lære noget nyt etc. Eller tredje det individuelt hvordan vi tilføjer værdi til livet. Holdt hovedet opad når ting går imod vil ikke være en hindring for dig pga. dine erfaringer er godt at tage med på din videre rejse. I det mindste skal du ikke bekrymret dig om det "basale". #46 Det ikke billigt at leve. Skifte bilen ud hvert år etc. Hvert må jo bestemme over dem selv. Godt at læse at der flere der prioriterer økonomisk tryghed. Og frihed til at vælge og udvide en større sikkerhedsnet end hvad den gense tankegang der hersker.
--
Hvorfor klør kvinder sig i øjnene, når de vågner om morgenen? Fordi de ingen nosser har :O
--
Sidst redigeret 25-01-2021 05:59

Opret svar til indlægget: Sparet op til uforudsete udgifter?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning