Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Spørgsmål om bil og købelov

Af Ultra Supporter disc | 22-02-2021 07:01 | 645 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej, Jeg har ikke rigtigt forstand på biler og købeloven i forhold til biler så jeg ville lige høre om der er nogen af jer kloge hoveder som kan hjælpe. Mine forældre har valgt at købe en ældre bil, fra 2007 som har kørt omkring 120k. Efter 2 måneder blev bilen pludselig meget varm og der kom hvid røg ud af udstødning, hvilket i følge en familiemedlem som har mere motorsnilde kan tyde på et revnet toppakning. Ligeså snart bilen blev varm har den ikke kørt nogen steder da de selvfølgelig ikke vil gøre skade på motoren. Hvis bilen er købt hos forhandler og de ikke blev informeret om at toppaknlng muligvis skulle udskiftes inden for kort tid, er der så mulighed, under købeloven, at få det repareret på forhandlers regning eller ej?
--
Gi' nu rygeheroin en chance!
#1
BoreBissen
Nørd Aspirant
22-02-2021 07:09

Rapporter til Admin
Mig bekendt har man 2 års rek. ret iflg. købeloven. Og dvs. at det er forhandleren der skal bevise at deres er købers skyld at varen (bilen) er defekt. https://www.forbrug.dk[...]
--
Se specs. i profil. https://hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 22-02-2021 07:11
#2
xrozhija
Juniorbruger
22-02-2021 07:27

Rapporter til Admin
Det kommer også an på bilens pris. Hvis den feks kun har kostet 9.999 kr, er det svært at få en klageinstans til at tage sagen, også FDM, da man har måtte forvente der var noget galt med bilen til den pris. Forbrugerklagenævnet har en "bagatelgeænse" på biler på 10.000, så derover kan man tage sagen til dem. Men start altid med at snakke med forhandleren, da de mange gange er til at snakke med, så længe man ikke starter med at indbringe FDM/Forbrugerklagenævnet, eller snakker om bål og brand
--
#3
Kasperkk
Monster Nørd
22-02-2021 07:30

Rapporter til Admin
#0 En toppakning er ikke en sliddel de skal informeres om. Den forgår hverken på grund af alder eller slitage. Langt de fleste biler kører hele livet uden at skifte den. Når det så alligevel går galt er det ofte andre ting der fremprovokerer det. For hidsig kørsel mens motoren er kold eller en overophedning af motoren. Derudover skal man nok undlade at lade onkel dunkel fejlfinde og kloge sig for meget på det.
--
HO, HO, FUCKING HO!
#4
sphinxdk
Monsterbruger
22-02-2021 08:58

Rapporter til Admin
#0 Du skriver at den er købt ved en forhandler? Har I undersøgt om der er garanti? Flere forhandlere har jo en (relativt kort) garanti på de biler de sælger...... https://fdm.dk[...] Umiddelbart vil jeg heller ikke tro, at en evt død toppakning, som først viser sig efter 2 måneder, vil kunne dækkes under reklamationsretten.
--
#5
TombStoneDK
Superbruger
22-02-2021 09:03

Rapporter til Admin
Jeg har oplevet at biler under 35.000kr (den grænse kan svinge meget) der er der 3 måneders garanti på. Over den prisklasse, så er der 6 måneders garanti. det er selvfølgelig en garanti som forhandleren selv sætter og selv har ansvaret for. Men hør lige forhandleren ad. 2 måneder efter og så brænder der vand af i motoren, det lyder ikke for godt.
--
ASRock X570 Taichi - Ryzen 5800x - Corsair Vengenance 16GB 3200 - EVGA 1080TI SC2 - Corsair RM850i - Lian Li O11 Dynamic
#6
ToFFo
Guru
22-02-2021 09:08

Rapporter til Admin
I teorien, ja. I praksis, måske. Lige med biler er den svær, fordi det er en vare med mange bevægelige dele, der bliver slidt alt efter hvordan føreren bruger "produktet". Start med at kontakte købsstedet og forklar situationen. Det kan være de vil undersøge bilen uden omkostninger for køber, og så kan de måske afgøre hvorvidt det er noget de vil dække eller ej. Hvis det er en dyr reparation og de ikke vil dække, så kan det være der skal gøres en sag ud af det. Men start med at kontakte forhandleren med henblik på en løsning.
--
- Indsæt signatur -
#7
Zerock
Elitebruger
22-02-2021 09:42

Rapporter til Admin
Som nævnt tidligere, så er der reklamationsret på brugte biler købt hos forhandler: https://www.forbrug.dk[...] Og fordi bilen er købt for under 6 måneder siden, så er formodningsreglen på købers side. Altså formodes en fejl opstået indenfor 6 måneder at være til stede på leveringstidspunktet, medmindre sælger kan sandsynliggøre andet: https://dbfu.dk[...] Men som andre siger, så har prisen også indflydelse. Så hvis det var en billig-billig bil, så bliver det måske op ad bakke. I deres/dit sted, så havde jeg dog forsøgt mig. Det er dog meget vigtigt, at I ikke igangsætter eller foretager nogen som helst form for reparation af fejlen, da sælger har ret til at udbedre på egne vilkår. Så hvis nogen (jer selv eller anden mekaniker) har haft nallerne i den, kan sælger afvise at udbedre alene af den grund. Angående hvorvidt en toppakning kan dækkes ind under sådan en reparation er argumentationens kunst. Sælger vil måske forsøge sig med at fejlen vil være fremprovokeret at køber. Omvendt kan I argumentere med at toppakning ikke bare flækker lige pludseligt, hvis bilen, var blevet behandlet ordentligt de første 120k km. af dens levetid. Det kan skyldes både en bølle der har kørt den som en racerbil eller en gammel mand, der har kørt og filet på koblingen. Jeg har selv købt en ældre bil engang, der efter en måneds tid knækkede en trækaksel under kørsel. Det endte med at sælger (forhandler) dækkede reparationen, men først efter et par anstrengte samtaler/beskeder med sælger. Sådan nogle brugtvognshandlere bryder sig ikke om at skulle af med penge.
--
Sidst redigeret 22-02-2021 09:43
#8
speed six
Super Supporter
22-02-2021 09:49

Rapporter til Admin
Jeg er enig med #7 Du skal også være opmærksom på, om bilen vitterligt er købt af forhandleren, eller om forhandleren har solgt den på vegne af 3. mand (kommissionssalg), som godt kan være på vegne af en privatperson. Hvis det er tilfældet, kan bilen godt sælges som beset osv., fordi sælger i sådan et tilfælde er privatpersonen og ikke forhandleren. Det skal dog tydeligt fremgå af salgsaftalen.
--

Opret svar til indlægget: Spørgsmål om bil og købelov

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning