Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bærbare Computere
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

macbook air til gymnasiet?

Af Ny på siden buzz | 20-08-2019 12:34 | 729 visninger | 16 svar, hop til seneste
Hej Jeg er på jagt efter en macbook air - men er i tvivl om jeg skal købe brugt eller nyt? Jeg skal bare bruge den i gymnasiet til almindeligt skolearbejde og kan godt vente lidt på et godt tilbud? Jeg vil godt ha at den skal holde nogle år
--
#1
buzz
Ny på siden
20-08-2019 12:52

Rapporter til Admin
Jeg overvejer en brugt på dba fra 2017 - det ligner man kan få dem til ca 5000,- synes bare det lyder lidt dyrt for en brugt?
--
#2
the688
Guru
20-08-2019 12:57

Rapporter til Admin
Okay. Ehm. Du kan jo selv kigge priser og sammenligne. Hvad der bedst kan svare sig kommer an på dine krav og dit budget. Vi kan jo ikke bestemme for dig. Men hvis du *vil* have en Mac, må du jo være forberedt på at priserne er høje. Der er ikke noget på gymnasiet som du "behøver" en Mac til.
--
"ORK SATME!"
#3
buzz
Ny på siden
20-08-2019 13:16

Rapporter til Admin
Håbede nogen kunne fortælle mig om hvor store forskelle der var på 'årgangene'. Er en to år ældre bærbar langsom? eller meget langsommere
--
#4
JesperNJ
Ny på siden
20-08-2019 13:20

Rapporter til Admin
Hvis det bare er til at tage noter, har du ikke brug for en MAC? Jeg tvivler på, at I bliver sat på opgaver, som kræver det helt vilde af din computer, så jeg vil råde dig til at være prisbevidst her. Hvis du insisterer på, at det skal være en MAC, så hold tungen lige i munden og vent på, du kan købe en brugt i fin stand til en fornuftig pris.
--
#5
the688
Guru
20-08-2019 15:27

Rapporter til Admin
En fem år gammel Porsche 911 er stadig hurtigere end en 1 år gammel Kia Picanto. Du skal kigge på specs. Du kan købe både PC og Macbooks med forskellige dele under hjelmen. Hvis du *vil* have Mac, så kommer du til at betale mere "pr. HK" end en tilsvarende PC, men det kan være det er fint med dig, hvis du alligevel er på Apples "økosystem" og har Iphone og alt det andet overvågningsgrej :) Det er nok de færreste herinde der vil "anbefale" dig at købe Mac, da mange herinde er "power users" som går mere op i hestekræfter under hjelmen, end at designet er fedt. Men det er jo underordnet, det er dine behov som tæller. Er det "det værd" at købe et ur til 40.000, når du kan få et godt et til 2.000. For nogle er det. Er det "det værd" at købe en Mercedes til 800.000 når du lige så godt kan holde i kø på motorvejen i en Dacia Duster? For nogle er det. Har du brug for en Mac? Ikke til dine studier. Vil du gerne have en Mac fordi den er fed og blæret? Så køb en. Vil du gerne have en Mac fordi du bruger Apple-software til private ting? Så køb en. Vil du gerne have en bærbar som kan det hele, og stadig have penge til overs til lidt sjov i sommerferien? Så lad være med at købe en Mac.
--
"ORK SATME!"
#6
buzz
Ny på siden
20-08-2019 15:28

Rapporter til Admin
#4 det tror jeg jeg vil gøre Jeg undrer mig dog lidt over at en air koster 7.500 i elgiganten men 9.400 på apple.dk? Det er sgu da weird - jeg synes ellers ikke at elgiganten plejer at have særligt gode tilbud?
--
#7
buzz
Ny på siden
20-08-2019 15:35

Rapporter til Admin
#5: tak for sammenligningen :-) Jeg mærker helt sikkert lidt modstand overfor apple mange steder - men hvis man ikke vil have en bærbar der er lavet i skrøbeligt plast med dårlige hængsler og blæsere der larmer ad helvede til er (en brugt?) macbook air vel egentligt et rimeligt bud, også med hensyn til kroner og øre
--
#8
the688
Guru
20-08-2019 15:44

Rapporter til Admin
#7 - ja og nej. I Bilka og Elgiganten kan du finde tonsvis af "consumer" bærbare, lavet så billigt som muligt, med lortebatterier og skrammel-tastaturer - fra Dell, HP, og alle de andre store. Men alle de firmaer laver OGSÅ "pro/business" modeller som er i langt bedre kvalitet - og her kan man selv åbne skidtet, skifte diske og RAM, rengøre, osv - de er lavet til at blive brugt, i (i mine øjne) langt højere grad end Macbooks. Der er altid nørder der er imod Apple. Jeg synes deres grej er pissefedt, og deres software alt-passer-sammen "giver mening" . Men jeg synes de er en flok cunts på den måde de driver butik på, og har gjort i hvert fald de sidste 15 år, hvor de gør hvad de kan for at shafte forbrugerne så hårdt som muligt. Men det stopper ikke folk i at handle hos dem. Jeg er bestemt heller ikke fan af hverken Google, Facebook, eller de andre. Men det er "politiske" årsager. Rigtigt mange nørder er bare imod Apple fordi det for dem skriger hipster-café-manbun-poptøse-gear til overpriser. Mange af de samme mennesker bruger så 8000 kroner på et grafikkort så de kan spille skydespil lidt flottere. Ik? :) Køb det der gør dig glad - men vær klar over hvad du køber. Apple er nogle møgsvin. Værre end de fleste. Jeg kender personligt forfattere som ikke kan sælge deres bøger fra Apples online "store" fordi de ikke uploader bøgerne fra et Apple-produkt. Smag på den et øjeblik. Og de (ligesom de andre) forsøger at skabe et større og større monopol på ALT du laver, fra din telefon til dit køleskab til din bil, dit TV-forbrug og nu også dine kreditkort-betalinger. Hvis det ikke skræmmer livet af dig, så *burde det*. :)
--
"ORK SATME!"
#9
Klump
Elitebruger
20-08-2019 18:23

Rapporter til Admin
##6: Fordi den som Elgiganten har til 7400,- er en gammel version af Macbook air med Dualcore i5 processor, tarveligt display og helt absolete. :) Apple kom med deres refresh af Macbook Air for ikke så langtid siden. Hvor de har skiftet til retina display og 8. gen i5 Dual Core. Så hvis valget stod mellem de 2 maskiner, så køb den hos Apple :) Entry Level Macbook Air 2019 koster 9999,- Hos Apple, Hvor en entry level Macbook Pro 13" koster 1800,- mere. Så havde jeg personligt valgt Macbook Pro 13" Macbook Pro 13" har Touchbar, i5 Quadcore og lidt bedre grafikkort.
--
#10
macintosh00
Ny på siden
20-08-2019 19:16

Rapporter til Admin
Hvis jeg var dig, så ville jeg købe denne fra Apple https://www.apple.com[...] Du sparer 600 kroner med studierabat, og får et par Beats med i købet. Som #9 skriver, så er det ikke den samme model hos Elgiganten. Tidligere anbefaldede jeg altid kun MacBook Pro fremfor Air, men efterhånden er Air rimelig godt med, til det retfærdiggøre en Air. Du kan smide en 1500 kroner mere i, og få en Pro med to kerner mere, lidt nyere grafikkort og så to thunderbolt 3 porte ekstra. Men hvis du hellere vil spare de penge, og foretrækker en lidt lettere MacBook, så synes jeg godt du kan vælge en Air. Har du dog planer om lidt tungere arbejde, så tag lige et kig på Pro udgaverne
--
#11
JonasDenmark
Juniorbruger
20-08-2019 19:36

Rapporter til Admin
Jeg går selv i 3.g og jeg ser næsten kun Air og Pros i klasserne, mange få har Windows maskiner. Penge er penge osv, men jeg syntes man får rigtig meget ud af en Air. Den har rigtig lang batterilevetid, fantastisk styresystem og du får bygget et langt bedre arbejdsflow end på Windows. Multi-touch og spaces er noget som kommer til at betyde rigtig meget og er alt noget der i min optik, øger effektiviteten. Hvis du har mulighed for at investere i en Air, så ville jeg gøre det (eller en Pro). Du kan købe brugte og få en rigtig god pris for dem og du kommer til at blive rigtig glad for den. Tag evt først et kig på bluecity og lign. inden du begynder og kigge på DBA, da du trodsalt her har lidt ekstra beskyttelse. Hvis du også bor i nærheden af Aalborg, så holder Power i Aalborg åbningsfest og du kan få en af de helt nye Air til 7.700 hvilket er en besparelse på 2.200 fra nypris. Det er en hel vild mac og jeg syntes du burde kigge lidt på youtube om den og forelsk dig i den, det er et rigtig godt tilbud, hvis du spørger mig.
--
#12
JonasDenmark
Semibruger
20-08-2019 19:37

Rapporter til Admin
#10 problemet med Apples studierabat KUN gælder fra universitetsniveau og lignende og altså ikke gymnasiet, desværre. Desuden er det heller ikke det bedste tilbud, men fint nok :-).
--
#13
DeXTer_DK
Maxi Supporter
20-08-2019 20:49

Rapporter til Admin
Så vil jeg godt hoppe ind som en fortaler for en mac. Det er slet ikke dumt, til dit studie og det er en maskine du kommer til at side mange timer foran. men det koster mere og sådan et det! jeg ville til enhver tid finde en brugt eller noget på outlet, jeg har lige bestilt en macbook pro fra 2017 til en fra familien ved elgigantens outlet den var rigtigt fin og performance er ikke helt vildt meget fra de nye, de er langsomme, men der var også en del at spare. Jeg anbefaler helt klart dette frem for en "high end" laptop med windows fra div firma. på nuværende tidpunkt er der ingen der matcher det mousepad der er på en macbook, lyden er sublim tastaturet er fantastisk at skrive på, batteriet er også helt i top med mange timer på. så generalt set er det meste hw overleget. dog bare ikke cpu og ram, men det er en tand irrelenvant når vi snakker OSX. du kører ikke er faldefærdigt os som Windows 10 som kræver en milliard service skal køre og som er bagud kompatibel med endnu mere faldefærdigt software.. jeg køber til mig selv Dell XPS eller Lenvovo X280 som også er nogle gode maskiner men, bygge kvaliteten er ikke i nærheden en mac, Men jeg bruger kun linux distro'er på mine maskiner.og det er bare for besværligt at bruge en mac til Linux. i forhold til om den er til poweruser er kun noget fra en uviden Windows bruger kan sige, det er unix under hjælmen og det er teknisk så mange år foran Microsoft her snakker vi app contanment, single updates, automatiske firmware updates og en filsystem som er lysår foran det faldefærdige skrammel som hedder ntfs som bruges på en Windows. haters gonna hate :) Køb en Mac,
--
"Always bear in mind that your own resolution to succeed, is more important than any other one thing."
--
Sidst redigeret 20-08-2019 20:52
#14
Sandholdt
Supporter Aspirant
21-08-2019 02:08

Rapporter til Admin
Jeg har en 2016 udgave af en Macbook Pro liggende jeg godt kunne overveje at sælge. Skal dog først have kigget på priser. Tror jeg gav 13.5k for den i sin tid, og har ikke brugt den meget (Har primært brugt min windows stationær, og har stadig ikke fundet ordentligt ud af OSX)
--
#15
Sandholdt
Supporter Aspirant
21-08-2019 02:18

Rapporter til Admin
Det drejer sig om denne: https://www.power.dk[...] (Dog købt ved Proshop) Er faktisk usikker på om det er en 2016 eller 2017 model.
--
#16
macintosh00
Ny på siden
21-08-2019 02:28

Rapporter til Admin
#15 Hvis du klikker på æblelogoet og derefter på 'Om denne Mac', så får du svaret
--
Tilhænger af Apple, dog stadig med fornuften i behold
--
Sidst redigeret 21-08-2019 02:28

Opret svar til indlægget: macbook air til gymnasiet?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning