Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bærbare Computere

Hvor meget kompromis får man på laptop til gaming ...

Af Junior Supporter XR600 | 05-07-2020 13:43 | 857 visninger | 10 svar, hop til seneste
Hej forum. Jeg spejder lidt rundt efter et forholdsvis komplet gaming setup. Da jeg i mange år udelukkende har kørt Apple i privaten og på job, er det MEGET lang tid siden jeg sidst har kigget ind i HW-verden... Og det lader til at det i endnu højere grad er en jungle, end det før har været :/. Mine overvejelser går lidt på: Hvor meget går jeg generelt på kompromis med ydelse pr. $ når jeg kigger på laptops, ift. stationære PC'ere ?. Jeg er med på at jeg giver køb på nogle opgraderingsmuligheder, men jeg får jo til gengæld noget portability. Maskinen kommer i praksis til at fungere som en stationær: Dvs. ekstern monitor, keyboard mus etc.. En meget sjælden gang imellem games der måske i laptop-mode... Jeg tænker noget a la denne: https://www.elgiganten.dk[...] Den er tilsyneladende på tilbud om lidt til 6999.
--
#1
Jac0b
Monsterbruger
05-07-2020 13:47

Rapporter til Admin
Hvor kan du se at den kommer på tilbud?
--
#2
Lefreak
Gæst
05-07-2020 13:54

Rapporter til Admin
#1 Kan du se ved at gå ind under tilbudsavisen også vælge for næste uge. Kan man altid se frem fra torsdag aften/fredag morgen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Monkk
Semi Supporter
05-07-2020 13:59

Rapporter til Admin
Hold dig fra MSI.. Har haft Asus og MM-Vision (Clevo) før og MSI er godtnok en bundskraber i kvalitet. - Mange BIOS & VBIOST børnesygdomme - GPU & CPU throttle Og det er deres "top model" GT72VR 7RE DOMINATOR PRO
--
Not much
#4
Pollux
Supporter Aspirant
05-07-2020 14:12

Rapporter til Admin
Hvis det er den bærbar med RTX 2060 og du eksempelvis tilslutter en 1080p skærm så skal du nok være godt kørende nogle år frem tænker jeg. Der hvor du går på kompromis - udover selve ydelse - for ja bærbar RTX 2060 er ikke helt på niveau med stationær RTX 2060, er også sådan noget som støjniveau. Nogle bærbare kan udvikle sig over tid til at give meget irriterende støj når de bliver presset. Ikke dermed sagt det også sker med en stationær men det er mere almindeligt med bærbare pga deres design. Der er også begrænsninger i hvor mange SSD eller HD du kan tilslutte systemet så det kan godt gå hen og blive et irritationsmoment hvis du gerne vil have mange spil/film tilgængelige på den. Men ja du får en enhed der er nem at tage med sig overalt, lidt gaming i sommerhuset eller i toget, - det sgu ikke så ringe. Hvis du på et senere tidspunkt tænker du gerne vil game i noget 1440p Ultrawide, ja så snakker vi alt på laveste settings og det vil ikke være super fedt. Så portabilitet er kompromissets kunst.
--
#5
XR600
Junior Supporter
05-07-2020 22:57

Rapporter til Admin
Mange tak for input derude :) - Det er nok i store træk som jeg forventede: Det er primært energiafsætning/køling/throttling som er issuet. Tror nu alligevel jeg vil overveje det som en mulighed.
--
#6
Sven Bent
Giga Nørd
06-07-2020 05:38

Rapporter til Admin
ud voer at latop are dyre per hetekraefter skal du ogsaa regne med at en laptop ikke yder det fulde af sin hardware f.ks har du en mega nice cpu og et mega nice gfxkort og du bruger begge hardt ramer du imod en strome sikring der goer at din cpu drosler ned. .fkes min acer laptop er det unligt for mgi at belaste min cpu oig gpu fuld ud fordi den drosler cpu'en ned saa snart strome forbruge stiger over 45 grader. jeg kan faktisk ramme dette punkt alene med prime95. med andre ord end ikke cpu kan lobe fuld ud uden at drosle ned hvilket medfore naturligivs langsommre computer end det hardware siger. jeg syndes de er noget forbandet svinerie da man ikke faa det angivet product ydelse mens har i det specs
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#7
Jimstar
Supporter Aspirant
06-07-2020 09:04

Rapporter til Admin
Du går rigtig meget på kompromis, i forhold til value for money, hvis du spørg mig. Jeg har tidligere haft købt "gaming" laptops, fordi jeg godt kunne lide tanken om de ikke fyldte ret meget. Alligevel endte den typisk med at være tilsluttet en skærm i 90% af tiden derhjemme, også er det alligevel begrænset hvor meget mindre den fylder end en stationær. Jeg skiftede typisk min laptop hver 2-3 år max, fordi ydelsen var blevet for ringe i den. Samtidig får du bare væsentligt dårligere performance for samme budget. Lad os sige du køber en laptop for 10k kontra en stationær for 10k, hvor du allerede har skærm i forvejen - i dette scenarie får du væsentligt mere power. Din stationær kan anvendes i mange år, hvis du udskifter delene løbende.. Ting som kabinet, netkort, køler osv. kan genbruges, hvor f.eks. CPU og GPU kan udskiftes - det er ikke så nemt i en bærbar.. Så hvis du laver en højere engangs investering og køber en god gaming pc med tilhørende skærm osv., så får du VÆSENTLIGT mere value for money på længere sigt.
--
Fractal R6 / I9 9900K / Aorus Ultra Z390 / Aorus 1080TI / G. Skill 3600MHz / 1TB 970 EVO / Corsair H150i / EVGA Supernova 850w / ASUS PG279Q 27" 1440p
--
Sidst redigeret 06-07-2020 09:05
#8
the688
Guru
06-07-2020 09:32

Rapporter til Admin
Hvis du alligevel skal have en skærm og måske et tastatur stående til den bærbare, kan du "lige så godt" bygge en PC i et lille kabinet - det fylder nærmest ingenting i dag, og du kan fylde pænt meget lækker gaming-hardware i sådan en small-form-factor (SFF) maskine. Hvis du går efter mobiliteten (for også at kan tage den med i sofaen) så er det selvfølgelig en anden sag - men hvis det er på grund af "WAF" (Wife Acceptance Factor) så kan man lave noget æstetisk lækkert i dag som ingenting fylder, og som blæser en bærbar ud af vandet, til relativt små penge.
--
"ORK SATME!"
#9
madssiig
Giga Supporter
06-07-2020 11:26

Rapporter til Admin
Vil holde mig fra de tynde modeller, som Helios osv. Den almindelige Acer predator kan varmt anbefales, den jeg havde blev ikke varm og larmede ikke, men den fyldte selvfølgelig også en del. Det største minus for mig, og også grunden til, at jeg gik af med den til fordel for en stationær, var skærmen, 17" er simpelthen for lille til mig, og respons tiden var ikke noget at skrive hjem over, så lige meget hvor mange FPS man kørte, virkede den stadig laggende. Men ud over det, vil jeg ikke sige men giver afkald på det store.
--
#10
Roy Munson
Mega Supporter
06-07-2020 12:21

Rapporter til Admin
hvis du allerede har en mac laptop og eksterne skærme osv. hvorfor ikke bare kigge på en eGPU?
--
Det eneste tidspunkt en borgerlig tænker på andre end dem selv, er når de onanere..

Opret svar til indlægget: Hvor meget kompromis får man på laptop til gaming ...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning