Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bærbare Computere

MacBook på afbetaling

Af Gæst Mikkel | 29-11-2020 18:22 | 781 visninger | 19 svar, hop til seneste
Hej hol Jeg overvejer at købe den nye macbook pro. Min nuværende MacBook er fem år gammel så jeg føler lidt at der gerne må ske noget nyt. Kan godt mærke, at den er blevet mere sløv. Har fundet frem til at jeg kan få den til 10079 kr. med studierabat og Black friday rabat. Jeg har ikke pengene til den nu, men kan se at man kan udskyde betaling med 6 eller 12 mdr. rentefrit eller rentefri afbetaling. Jeg har tænkt at spare lidt op i mellem tiden og evt. få penge i julegave. Vil egentlig helst betale den med penge så man ikke skal afbetale, men føler også det er dumt at vente 1-2 mdr. med at købe den hvis den så koster 1000 kr. mere og jeg gerne vil have den. Hvad burde jeg gøre?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
LasseSoeby
Bruger Aspirant
29-11-2020 18:26

Rapporter til Admin
#0 At købe ting på afbetaling uanset om det er rentefrit eller ej, er som udgangspunkt ikke en god idé. Dog undtaget, hvis man har en sund økonomi, og ved, at det kan budgetteres. Selvfølgelig altid rarest, hvis så rentefrit, men husk - det er det bestemt kun, hvis du afdrager som det er aftalt. Det er nok mere op til ens egen samvittighed (overfor sig selv), om det er så brændende nødvendigt at købe her og nu, og spare de kr. 1.000,- Dog tør jeg godt påstå nu, at der nok skal komme lign. tilbud senere også. Det er der hele tiden i den branche.
--
#2
wine
Gæst
29-11-2020 18:30

Rapporter til Admin
#1 Er du 5 år gammel eller hvordan? OP lad vær med at lytte på sådan en type her. Har tydeligvis aldrig hørt om billån eller huslån. Afdrage med 0% i rente er ALTID en service. Butikken gør dig en tjeneste og taber penge på det.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
DonM
Elitebruger
29-11-2020 18:35

Rapporter til Admin
Helt enig med #1 - selvom de fleste butikker er reele så kan der være flere faldgrupper i køb rentefrit.. Studierabatten løber (antageligt) ingen vegne, og black friday tilbuddet - der kommer andre tilbud (jul(januar/studiestart/ you name it) Hvis ikke din nuværende er helt død og ubrugelig, så var det måske en god øvelse at lægge pengene til side først og så vente og se.. før du ved af det er det også kommet en ny model eller dit behov har ændret sig.
--
/Don M.
#4
LasseSoeby
Bruger Aspirant
29-11-2020 18:38

Rapporter til Admin
#2 Tak spids en kommentar...?!? c",) Ingen yderligere kommentarer herfra. Dit indlæg taler for sig selv.
--
#5
Don Kristensen
Semi Nørd
29-11-2020 18:42

Rapporter til Admin
Hvad bruger du din Macbook til eftersom du synes den føles sløv? Overvej lige om det ikke er værd at få nulstillet, og eventuelt installeret en NVMe SSD i din Macbook. Det er ikke længe siden jeg købte en 2015 MacBook Pro brugt på den blå avis, og den er vanvittigt snap, sammenlignet med både nye og ældre Windows computere.
--
Sidst redigeret 29-11-2020 18:42
#6
ToFFo
Guru
29-11-2020 18:42

Rapporter til Admin
Hvis du udskyder betalingen med 6-12 måneder, er du så sikker på du har råd om 6-12 måneder? Måske er der noget andet der går i stykker i mellemtiden. Måske "glemmer" du at lægge penge til side, fordi du har fået varen, og dermed ikke længere tænker over at der er en vare der skal betales. Har du råd til at lægge 800-1600kr til side HVER måned i 6-12 måneder? Eller tager du bare chancen og tænker at det nok skal gå? For hvis du ikke betaler til tiden, kan du være sikker på det bliver pisse dyrt. Det er sådan låne selskaberne tjener penge. #2 - Afdrage med 0% i rente er ALTID en service. Butikken gør dig en tjeneste og taber penge på det. Nej selvfølgelig taber de ikke penge på det.... De får solgt en vare som de tjener penge på, og de har med al sandsynlighed et samarbejde med et andet firma der udbyder lånet, så forhandleren er sikret sine penge uanset hvad, og ikke skal bøvle med at kradse penge ind fra låntager.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 29-11-2020 18:43
#7
Stroyer
Guru
29-11-2020 19:50

Rapporter til Admin
0# Hvad du burde gøre? Du burde besinde dig og lad være med at købe nyt grej når du ikke har råd! Jeg vil faktisk gå så vidt at sige at du ikke har råd med mindre du ikke kan smide pengene kontant x3! Jeg ved godt at Apple har nogle super dygtige mennesker ansat til at give dig den følelse af at du absolut bliver nødt til at købe deres nyeste produkter. Det hedder markedsføring. Desuden lyser din "salgstale" i 0# om hvorfor du lige præcis skal give dig selv lov til at købe et nyt stykke hardware så skarpt så man næsten får ondt i øjnene. Du forsøger virkelig at overbevise dig selv om at det er en go' idé :D Men lad mig lige hjælpe dig - det er det ikke! 2# Er du ikke venlig lige at lade være med at sammenligne hus køb og realkreditlån med ligegyldige Apple-stumper?
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 29-11-2020 19:51
#8
Anomynous
Junior Nørd
29-11-2020 19:54

Rapporter til Admin
Jeg køber sommetider ting på afbetaling rente- og gebyrfrit også selvom jeg har råd til at købe tingene kontant. I min verden er det bedre at købe en genstand til 5.000kr på afbetaling, og så smide de 5.000kr efter mit bil eller huslån, mon ikke også det er det #2 mener. Det kan også være at man køber noget på afbetaling kontra at tømme hele ens opsparing på en given ting og så ikke have til uforudsete udgifter. Det giver altså en hvis ro at have X antal kroner stående på en opsparing og så længe det er rente og gebyrfrit så ser jeg ikke problemet. #6 Nej selvfølgelig taber de ikke penge på det.... Jo, det gør de. Butikken tjener stadig på varen ja men det er også butikken der finansierer lånet så de taber penge i den forstand at de havde tjent mere hvis varen blev købt kontant kontra på afbetaling.
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
--
Sidst redigeret 29-11-2020 19:57
#9
Comicsdk
Maxi Supporter
29-11-2020 20:07

Rapporter til Admin
8 Er det ikke de færreste butikker der selv finansierer den slags aftaler efterhånden? De fleste jeg har set der tilbyder (eller faldbyder) afdragsbetaling, er gennem 3. part, såsom ExpressBank, LånLet, Klarna, Viabill etc.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
--
Sidst redigeret 29-11-2020 20:08
#10
WlN
Gæst
29-11-2020 20:08

Rapporter til Admin
Du bør også sikre dig at der ikke er gebyr på lånet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Comicsdk
Maxi Supporter
29-11-2020 20:09

Rapporter til Admin
OP, prøv at linke til den konkrete aftale, så kan vi gennemhulle den for dig?
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
--
Sidst redigeret 29-11-2020 20:10
#12
Anomynous
Junior Nørd
29-11-2020 20:11

Rapporter til Admin
#9 Er det ikke de færreste butikker der selv finansierer den slags aftaler efterhånden? Jo netop og diverse banker gør det ikke gratis hvorfor butikken betaler dem en procentdel af købsbeløbet og på den måde finansierer de omkostningerne for en.
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#13
Comicsdk
Maxi Supporter
29-11-2020 20:18

Rapporter til Admin
12 Jaja, de har sikkert en eller anden lokumsaftale. Men du skriver implicit at butikkerne finansierer købet, det gør de jo ikke. Men det er måske bare en formuleringsfinte? Jeg tror du er ude på ... i hvert fald knæhøjt vand. Men altså du mener at butikken finansierer omkostningerne for en.. Jeg tvivler, smid lige noget dokumentation der skærer det ud i pap for en spasser som mig.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#14
ToFFo
Guru
29-11-2020 20:21

Rapporter til Admin
#8 - De tjener mindre ved at finansiere købet, men alternativet er at de slet ikke tjener noget overhovedet. Så det er bestemt ikke tab, når alternativet er slet ikke at tjene noget til at starte med. Kunde køber ting kontant - fuld fortjeneste Kunde køber ting med lån - Mindre fortjeneste Ingen mulighed for lån, ingen salg - Ingen fortjeneste Hvis det ikke kunne betale sig at have rente/afdragsfri lån på købsstedet, så havde de aldrig tilbudt det til at begynde med. Der er selvsagt at der er lavet cost/benefit analyser på den slags. Først begyndte butikkerne at tilbyde finansiering mod oprettelsesgebyr/renter osv. Men efterhånden som flere hoppede med på den vogn, blev det mindre konkurrencedygtigt. Så kom de rente/gebyrfri lån. Men da alle kopierede det, røg fidusen igen. Så kom det rente/afdrags/gebyr fri lån. Og så kan man ikke gøre det bedre. Så må man tjene penge på de kunder der ikke kan betale rettidigt, og kræve 1000% i rente på det der engang var rentefrit, og et "administrationsgebyr" for hver betaling oveni hatten. Så selvom det virker som en dårlig forretning at låne penge ud gratis, tjener de stadig styrtende på det, fordi folk som #0 ofte "glemmer" at lånet findes. Ligesom folk der låner til hus, hvor de har afdragsfrihed på realkreditten 10 år. Og pludselig som lyn fra en klar himmel, skal der også afbetales på realkreditten. Det har husejerne jo glemt alt om efter 10 år. Man hører om det igen og igen :P
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 29-11-2020 20:26
#15
Anomynous
Junior Nørd
29-11-2020 20:21

Rapporter til Admin
Men det er måske bare en formuleringsfinte? Det kan man vel godt sige, i og med at butikken betaler banken en hvis procentdel af købsbeløbet som erstatning for de omkostningerne der ellers ville have været associeret med lånet. Du køber genstand til 10.000 med 5% i rente, banken tjener på renten. Du køber genstand til 10.000 med 0% i rente, butikken giver banken 5% af købsbeløbet. #14 Så tjener butikken jo også færre penge kontra hvis man havde købt genstanden kontant. Edit: Og det giver selvfølgelig mening for dem med den forretningsmodel fordi, som du siger, så giver det mulighed for folk der ellers ikke ville have råd til at købe en given vare eller til at købe endnu mere.
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
--
Sidst redigeret 29-11-2020 20:25
#16
ToFFo
Guru
29-11-2020 20:28

Rapporter til Admin
#15 - Præcis. Du får et garanteret salg versus slet ikke at have et salg overhovedet. Men jeg synes på ingen måde man kan kalde det tab. For tab kræver man mister penge. I hvert fald efter min overbevisning i det her tilfælde. Om så fortjenesten kun er en flad 50'er på en Macbook, efter alle udgifter er trukket fra, så er det stadig fortjeneste, hvor der ellers ingen var :P Desuden betaler butikken ikke banken. Det er lige omvendt. Der er sindssygt mange potentielle låntagere i Eksempelvis en Power butik. Alle kunder i Power, er potentielle kunder i Banken. Det giver ikke mening, hvis Power skal betale Banken for at give dem kunder. Bankerne skal nok stå i kø for at tigge og bede Power om at bruge netop dem til at finansiere kundernes impulskøb :) Der skal nok være butikker derude, hvor det er butikken der betaler for at have banken som finansierings-partner. Men i de store kæder, er der bare så mange potentielle kunder for bankerne, at de bliver nødt til at bestikke sig frem.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 29-11-2020 20:34
#17
Comicsdk
Maxi Supporter
29-11-2020 20:33

Rapporter til Admin
15 Haha.. Hej Matematik for PC-idioter. Og så på en søndag aften.. Nuvel, det giver da mening i sidste ende. Jeg har eksempelvis en løbende aftale med Klarna, og umiddelbart ser det ud som om de betaler butikken straks, hvorefter jeg betaler Klarna for at dele tilbagebetalingen ud over x antal måneder (eller dekader høhøh) Jeg får to kvitteringer, en fra butikken der dokumenterer at varen er betalt, og en fra Klarna der dokumenterer at jeg skylder dem for 23 computere. Men om butikken så skulle betale Klarna for dét, virker ulogisk, bortset fra at det jo i sagens natur genererer mersalg. Og Klarna tjener penge på begge parter.. Okay, chef, jeg er med. It do can sense.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.
#18
ToFFo
Guru
29-11-2020 20:36

Rapporter til Admin
#17 - Yes, det er Klarna der køber varen af butikken, men købskvitteringen udstedes til dig. Så får du blot et lånebevis fra Klarna, som siger at du skylder dem penge for X produkt, købt på Y tidspunkt til Z beløb. Plus alle deres sære renter og gebyrer. Klarna har kredit i butikken, og behøver ikke betale lige med det samme. Det gør det langt lettere at administrere, når der kun kommer 1 månedlig "regning" til Klarna fra butikkens side. Betaler man stadig et gebyr for hver indbetaling man laver til Klarna? Det kan være de kalder det "Terminsprovision", for at maskere hvad det i virkeligheden er.
--
- Indsæt signatur -
#19
Comicsdk
Maxi Supporter
29-11-2020 20:52

Rapporter til Admin
18 Nja.. Man betaler rigeligt i rente, kan man sige, umiddelbart har jeg ingen skjulte gebyrer set, de er ret gennemsigtige med betingelserne på den front. Men der er gebyr på betalingen når du køber en vare hos f.eks. Proshop, jeg mener at det er 2.1% eller sådan noget lignende. Jeg har brugt dem i ca. 15 år og vi har alletiders pimp/whore-forhold.
--
Anmeld mine kommentarer såfremt du finder dem anstødelige, moderationen her på siden er yderst kompetent.

Opret svar til indlægget: MacBook på afbetaling

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning