Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Computerskærme

Intet skærmsignal :-(

Af Semibruger Melentex | 19-11-2019 09:58 | 314 visninger | 9 svar, hop til seneste
Hej HoL, Jeg skriver, da jeg forleden besluttede mig for at skifte min CPU-køler, da den jeg havde før (Cooler Master Hyper 212 Evo begyndte at køre med en ekstrem lav RPM, som jeg havde forsøgt at fikse over længere tid, ca. 2-500 RPM). Jeg har derfor skiftet til en Kryorig H7 Plus CPU-køler. Jeg har ikke ekstremt meget erfaring, når det kommer til at bygge computere, men jeg besluttede mig alligevel for at prøve at sætte det sammen selv ved at følge diverse YouTube-videoer. Efter jeg havde sat det hele op, spinnede alle fans inkl. den nye CPU-køler - men nu til problemet. Der er simpelthen ikke noget skærmsignal uanset hvad, jeg prøver? Jeg har prøvet både at bruge DisplayPort og HDMI - ingen af delene virker. Jeg har skiftet rundt med mine RAM-blokke, og jeg har sikret at grafikkortet sidder ordentligt fast. Intet virker og derfor skriver jeg herinde, da i altid plejer at være gode til at hjælpe. Jeg håber, at der er nogle, der kan komme med nogle løsningsforslag. Jeg har efterhånden har min computer i mange år nu, og det er måske snart på tide at skifte til en helt ny. Mine specs er som følgende: Kabinet: Cooler Master HAF XM GFX: ASUS DirectCU II GTX 980 (skiftet fra GTX 770) CPU: i5 4670K CPU-køler: Kryorig H7 Plus RAM: 2x 8 GB 1600 Mhz (skiftet fra 1x 8 GB 1600 Mhz) MOBO: ASUS Z87-A SSD: 120 GB HDD: 2 TB PSU: Corsair TX 750W Bedste hilsner Anders
--
#1
ToFFo
Guru
19-11-2019 10:02

Rapporter til Admin
Og du er sikker på at køleren sidder ordentligt fast? Bliver blæserne ved med at køre til du slukker computeren? Eller starter de op, kører kortvarigt, og så slukker systemet af sig selv? Prøv at tage alt strøm fra computeren, og fjern derefter det lille flade batteri der sidder på bundkortet. Vent 30 sekunder, sæt batteriet i igen, sæt strøm til igen, og prøv at starte computeren. Har du prøvet at starte computeren uden dit ASUS grafikkort monteret? Altså ved at tilslutte skærmen i et af stikkene på bundkortet? Prøv at tage alt ud der ikke er en absolut nødvendighed for at systemet kan vise billede. Har du haft processoren ude af computeren og genmonteret denne? Hvis du har, er det muligt der er blevet bukket et par ben i soklen i processen. Det er meget skidt hvis det er tilfældet.
--
- Indsæt signatur -
#2
Mr. WoLF
Guru
19-11-2019 12:13

Rapporter til Admin
Min bange anelse er bøjet pins, så se dem efter med godt lys.
--
#3
Melentex
Semibruger
19-11-2019 12:19

Rapporter til Admin
Uha;( Ja, jeg havde CPU’en ude for at rense den ordentligt på overfladen (for at fjerne kølepastaen), men jeg var nu forsigtig, da jeg gjorde det. Det vil jeg lige tjekke op på - tusind tak for jeres tips. Jeg kan lige prøve at tage nogle gode billeder af pinsne, og så kan i måske hjælpe med at vurdere, om det er det, der er problemet.
--
#4
Melentex
Semibruger
19-11-2019 12:21

Rapporter til Admin
Kan jeg lige så godt købe en ny CPU, hvis det er bøjede pins, eller hvad anbefaler i? Jeg har hørt, at det skulle være ret svært at fikse, hvis det er bøjede pins.
--
Sidst redigeret 19-11-2019 12:21
#5
FlittigLise
Junior Supporter
19-11-2019 12:24

Rapporter til Admin
En tynd stifteblyant etc (tyndt rør pin kan sidde i under rettelse) kan evt bruges til forsigtigt at rette bøjede pins. Hul plastik vatpind der klippes over er også en mulighed.
--
Jeg FRARÅDER at handle hos FrogGaming!! Se... https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 19-11-2019 12:26
#6
ToFFo
Guru
19-11-2019 12:37

Rapporter til Admin
Du skal tage din processor ud som det SIDSTE led i din fejlsøgning. Start med at nulstille BIOS ved at tage batteriet og gøre som beskrevet i #1. Derefter, check at CPU køleren sidder ordentligt fast og dækker hele CPU overfladen. Dernæst prøv at starte med minimum krævet hardware. Gennemgå alle kabler en ekstra gang. Du har selvfølgelig husket at sætte BEGGE strømstik i bundkortet, right? Det kan, efter min mening, ikke betale sig at købe en ny CPU. Så skal du ud og finde en tilstrækkeligt gammel CPU, som er kompatibel med dit bundkort. Så hvis du vil skifte CPU bør du også skifte bundkort.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 19-11-2019 12:39
#7
Melentex
Semibruger
19-11-2019 14:27

Rapporter til Admin
#6 Yes, det var jeg indforstået med, men tusind tak alligevel. Nu har jeg prøvet lidt forskelligt og har fået den til at vise et skærmsignal. Problemet er dog nu, at den nye CPU-køler OGSÅ kører med lav RPM, som blandt andet fremgår af imgur-billederne nedenunder. Nu får det mig til at tænke, at det nok ikke var min gamle CPU-kølers skyld, at den kørte med lav RPM, men sket er sket, og nu har jeg købt en Kryorig H7 Plus. Når jeg starter op, står der “CPU FAN ERROR - PRESS F1 TO CONTINUE”, hvorefter jeg bliver nødt til at sætte CPU-Fan på “Ignore” i BIOS under “Monitor”, men det ændrer selvfølgelig ikke på kølerens RPM - det gør blot, så PC’en kan starte. Link med billeder: https://imgur.com[...] Nogle der ved, hvad jeg kan gøre for at fikse dette? Jeg har læst mig frem til, at det kan være SpeedFans skyld, men det tror jeg dog ikke, da jeg nærmest ikke har pillet ved noget ift. dette program.
--
#8
ToFFo
Guru
19-11-2019 15:05

Rapporter til Admin
#7 - Ingen programmer du installerer i Windows har betydning for hvordan BIOS læser blæserens hastighed. Jeg tror bare bundkortet er ved at være så gammelt, at det anser den RPM som værende så lav, at det kan være farligt. Men der er jo sket en del på køler og blæserfronten siden det bundkort blev udgivet. Du kan prøve at opdatere BIOS til nyeste version, og håbe at de har ændret tolerancen for fanspeed så den enten kan acceptere en lavere RPM, eller man selv kan vælge minimums-RPM.
--
- Indsæt signatur -
#9
Mr. WoLF
Guru
19-11-2019 15:16

Rapporter til Admin
Hvordan fik du billede på? Ved meget lav cpu fan rpm der oplyser nogle mobo fejl omkring fan. Går den ikke op ii rpm under load?
--

Opret svar til indlægget: Intet skærmsignal :-(

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login