Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Processor

Processor er 80 grader med 3-5% cpu usage

Af Ny på siden olle42 | 24-02-2020 22:06 | 1222 visninger | 36 svar, hop til seneste
Hej Det skal lige nævnes, at jeg ikke er en computer specs guy ^ I går, da jeg bootede min stationær op sagde den "CPU Temperature Error". Jeg lod den stå i ca. 30 min. og kom tilbage. Jeg bootede den så op og lod den stå i 5 minutter og starte alle startprogrammerne op. Da den så var færdig, tjekkede jeg temperaturen og den sagde 80 grader med 3-5% cpu usage. Der skal man ikke være nogen ekspert for at vide, at det er alt for meget. Jeg prøvede at spørge nogle og de sagde det måske kunne være noget med strømstyring under kontrolpanelet. Der er nogle settings med nogle idle (aner ik hvad det er), men det virkede ikke. Jeg prøvede at bruge et eller andet program de sendte (også med noget idle), men intet virkede. Jeg tænkte så, at det må jo være kølingen. Den lyser også, da jeg tændte pc'en, men ved sku ikke om det spiller en rolle ahah. Hvad tænker i?
--
#1
olle42
Ny på siden
24-02-2020 22:07

Rapporter til Admin
Det skal lige siges, at grunden til jeg ikke er 100% sikker på det er kølingen, er fordi jeg spurgte en masse mennesker, men ingen sagde noget om, at det kunne være kølingen, som er gået i stykker.
--
Sidst redigeret 24-02-2020 22:07
#2
Tyller
Guru
24-02-2020 22:17

Rapporter til Admin
Har du skiftet dele ud i computeren? Hvad køler har du, luft eller noget aio? Kunne godt lyde som en aio pumpe der er død, i bedste fald en fejlaflæsning fra bundkortet Pil evt siden at computeren og se om eventuelle blæsere ikke kører, mærk om selve køleblokken er varm
--
Intel I9 9900K Coffee Lake, MSI Z370A-Pro, 4x8Gb Corsair Vengeance, MSI GTX980ti 6Gb, Søger: opgradering af GTX980Ti
#3
coreytrevor
Gigabruger
24-02-2020 22:21

Rapporter til Admin
skift kølepasta hvis du har en luftkøler og tjek at den sidder korrekt
--
r5 2600, rx580 4gb nitro+, 16gb ram, b450m gaming plus, cx550m, 4k60hz skærm
#4
FlyingHippo
Supporter
24-02-2020 22:35

Rapporter til Admin
Lyder som en CPU køler der er træt af livet/kølepasta der skal skiftes. Hvilken CPU er det? Har du samlet den selv, eller købte du den færdig samlet? Og i så fald, hvor er den købt?
--
$('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide() You're welcome!
#5
NEXUS 5
Ny på siden
25-02-2020 01:09

Rapporter til Admin
Det virker som om der ikke er kontakt mellem CPU og køleblokken. Prøv lige at tjekke efter. Evt rense fladerne med sprit og smør frisk kølepasta på. Og nu vi er ved køleren, den kører vel rundt som normalt hvis det altså er en almindelig luftkøler. Hvis det er en all-in-one (aio) vandkøler, prøv så at lytte på selve kølehovedet (den blok der sidder oven på CPU'en og har to slanger forbundet) og hør om den pumper. Hvis den ikke gør det, har du nok svaret....... Held og lykke med at fejlsøge :) /NEXUS 5
--
#6
waskustobaskus
Junior Nørd
25-02-2020 07:16

Rapporter til Admin
Kører blæseren på din cpu køler?
--
#7
Stilling
Maxi Supporter
25-02-2020 07:42

Rapporter til Admin
Er det kun mig der misser hvilken CPU?
--
I5 9600k - Evo 212 - 1070 Gaming X - HyperX 16 GB 2400 mhz - UV400 240GB - CX550M - Thermaltake Core V21
#8
olle42
Ny på siden
25-02-2020 10:05

Rapporter til Admin
Processoren er en i7-9700k Vandkøleren er en NZXT Kraken M22 Har ikke skiftet dele ud. Købte den ved fcomputer, hvor jeg selv har valgt hvilke dele på deres hjemmeside og så har de bygget den.
--
Sidst redigeret 25-02-2020 10:05
#9
exzos
Supporter Aspirant
25-02-2020 10:08

Rapporter til Admin
Så er det bare og tage den med forhandleren
--
8600k @ 5Ghz - 1080ti 11GB - 16GB Ram - NZXT S340E - Corsair H115i Pro RGB Gigabyte AD27QD
#10
Bundy
Mega Supporter
25-02-2020 10:08

Rapporter til Admin
Hvis du ikke har pillet ved noget, er det 100% pumpen i din køler er er stået af. Ny køler.
--
Hvis du kan læse dette, har du tabt.
#11
Wut
Ultra Supporter
25-02-2020 10:09

Rapporter til Admin
#8 Tilbage til fcomputer med den hvis der stadig er reklamationsret på den. Et eller andet hardware er defekt.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
#12
olle42
Ny på siden
25-02-2020 10:16

Rapporter til Admin
Jeg tænker, at jeg sender pc'en til føniks, da jeg ikke har pillet ved noget som helst. Tak for hjælpen!
--
#13
Sejr93
Superbruger
25-02-2020 10:18

Rapporter til Admin
#0, som de andre så pænt skriver smid den retur til forhandleren hvis der stadigvæk er reklamationsret :) hvis der ikke er det og du er fra Herning området, så smid en pb så kigger jeg gerne forbi og giver en hånd.
--
#14
Qax
Junior Nørd
25-02-2020 14:00

Rapporter til Admin
Det er forhandleren, som skal betale omkostningerne, ved forsendelsen, så du skal kontakte dem, før du sender den, så de kan vælge forsendelsesmetoden. Det er dog dit ansvar at pakke den forsvarligt ind.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#15
olle42
Bruger Aspirant
25-02-2020 17:07

Rapporter til Admin
#14 Jeg overvejer om jeg ikke bare skal købe noget kølepasta i stedet for at sende den til føniks. Det er jo ret billigt.
--
Sidst redigeret 25-02-2020 17:11
#16
olle42
Bruger Aspirant
25-02-2020 17:08

Rapporter til Admin
#13 Tusind tak for tilbuddet. Bor dog ikke i herning eller tæt på, dsv :(
--
#17
Tyller
Guru
25-02-2020 17:10

Rapporter til Admin
#15, De burde sende dig en pakkelabel https://www.fcomputer.dk[...]
--
Intel I9 9900K Coffee Lake, MSI Z370A-Pro, 4x8Gb Corsair Vengeance, MSI GTX980ti 6Gb, Søger: opgradering af GTX980Ti
#18
Bundy
Mega Supporter
25-02-2020 17:16

Rapporter til Admin
#15 kølepasta løser ikke dir problem. Pumpen i vandkøleren er defekt.
--
Hvis du kan læse dette, har du tabt.
#19
Chriss
Super Supporter
25-02-2020 18:55

Rapporter til Admin
#0 Hvilke "mennesker" har du snakket med??? 80c ved idle pga stømstyring må da være noget af det dummeste jeg har hørt. Hvis du har vandkøling på CPUen og ikke har pillet ved noget så er det stort set kun pumpen der kan være gået i stykker. Igen hvis du ikke har pillet så kan det ikke være kølepastaen! Og selv med alt alt for lidt kølepasts vil den stadig ikke bliver 80c. Du skriver du har en NZXT M22, virker CAM softwaren ikke med den køler? For så burde du kunne tjekke det! Afsted med en RMA sag.
--
i9 9900K, Gigabyte Z390 Auros Elite, Noctua NH-D15, 16GB DDR4 3200MHz, MSI RTX2080Ti Lightning, Coolermaster H500, LG 27GL850.
--
Sidst redigeret 25-02-2020 18:56
#20
olle42
Bruger Aspirant
25-02-2020 19:14

Rapporter til Admin
#19 Det var nogle inde på en discord server. Tænkte også, at der måske ikke var nok kølepasta på, men det er ikke derfor, kan jeg høre. Tak for hjælpen!
--
#21
Qax
Junior Nørd
25-02-2020 19:29

Rapporter til Admin
#19 Den er CAM understøttet. https://www.nzxt.com[...]
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#22
olle42
Bruger Aspirant
25-02-2020 19:36

Rapporter til Admin
Hvor kan man se om vandpumpen virker i cam? Helt præcist?
--
#23
Qax
Junior Nørd
25-02-2020 20:08

Rapporter til Admin
Tryk på "tuning" Så kan du se "kraken X pump" Min pumpe kører 2100-2200 rpm og mine blæsere 500 rpm, nu hvor jeg bare er på hjemmesider.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
--
Sidst redigeret 25-02-2020 20:09
#24
Zultan83
Juniorbruger
25-02-2020 20:19

Rapporter til Admin
Jeg vil bestemt ikke anbefale at du forsøger at skifte kølepasta selv nu hvor 1) du ikke helt er en "computer specs guy :-)" og 2) fordi du kan risikere at du bryder garantien/reklamationsretten. Men det du kan gøre som andre skriver herinde er at fejlsøge problemet for at se om det er nødvendigt at sende PC ind. Start med at tjekke pumpe som vejledt af #23 og her er også et billede https://imgur.com[...] Alternativt kan du også tjekke med HWinfo64 som du kan downloade gratis
--
#25
olle42
Bruger Aspirant
25-02-2020 20:33

Rapporter til Admin
Jeg har ikke brugt min computer i 2 dage pga. af denne situation og nu hvor jeg booter pisset op, så siger den 44 grader ved idle. Det er en meget normal temperatur ik? Det giver absolut ingen mening, at den nu kører sådan, da den kørte med 80 grader for 2 dage siden? Nogle der har et svar til dette.
--
#26
olle42
Bruger Aspirant
25-02-2020 20:36

Rapporter til Admin
Den siger også "No supported cooling devices were found" inde under CAM -> Tuning -> Cooling
--
#27
Zultan83
Juniorbruger
25-02-2020 20:44

Rapporter til Admin
#25 uden at vide hvilken clock speed du kører på vil jeg mene at en Kraken M22 er for lille til en 9700K og derfor er det svært at vurdere om 44 idle er for høj. Ummidelbart for en AIO ja, men igen størrelse betyder noget her. #26 har lige slået det op og M22 understøtter tilsynladende ikke pump speed i CAM, men måske kan du se det i HWinfo64.
--
#28
olle42
Bruger Aspirant
25-02-2020 21:01

Rapporter til Admin
#27 Ville det være en dum ide at prøve og resette min pc?
--
#29
Zultan83
Juniorbruger
25-02-2020 21:04

Rapporter til Admin
#28 Vil ikke mene du vil vinde noget ved at resette din pc siær når temps stiger ved så lav en CPU usage. Det havde været noget andet hvis CPU usage havde været alt for høj under idle og du ikke kunne finde kilden til det - her kunne en reset være en løsning. Har du bemærket om der fornyligt har været opdateringer til Win eller drivere?
--
#30
olle42
Bruger Aspirant
25-02-2020 21:07

Rapporter til Admin
#28 Nope, det har jeg ikke. Jeg prøvede lige for sjov, men den siger sku stadig "CPU Temperate Error" Jeg tænker sku bare, at jeg sender den til føniks, gider ikke at bøvle med det her mere. Ville det ikke være den bedste mulighed?
--
#31
Zultan83
Juniorbruger
25-02-2020 21:10

Rapporter til Admin
#30 Jo helt bestemt den bedste løsning. Men som #14 skriver så kontakt Føniks inden du gør noget og aftal nærmere med dem om forsendelse og adresse osv. Kan også tænkes de samarbejder med andre du kan/skal sende til.
--
#32
olle42
Bruger Aspirant
25-02-2020 21:13

Rapporter til Admin
Så er dét det jeg gør. Tusind tak for hjælpen alle sammen :)
--
#33
Zultan83
Juniorbruger
25-02-2020 21:13

Rapporter til Admin
Kan du heller ikke se pump speed i bios? I øvrigt skal du sende din PC ind så husk at tage backup af dine ting først.
--
#34
Razorblade
Maxi Supporter
25-02-2020 23:06

Rapporter til Admin
Det ville måske være en god idé at tage et par screenshots med fejlen, så de ikke bonner dig, hvis de ikke kan fremkalde fejlen, har oplevet den slags problemer før.
--
AMD R9 3900X, Asus X370 Crosshair IV 2x8 GB G.skill 3200 MHz 14,Fractal R5,Vega 64 8GB, Samsung 960 nvme 500 GB, AOC Agon 27" m.m.
#35
olle42
Bruger Aspirant
26-02-2020 11:33

Rapporter til Admin
#33 Har ikke lige tjekket i BIOS, gør det når jeg kommer hjem. Resetter de min pc? #34 Skal jeg nok. Tak for heads up :)
--
Sidst redigeret 26-02-2020 11:34
#36
Zultan83
Semibruger
26-02-2020 13:03

Rapporter til Admin
#35 You never know. Bare for at være på den sikre side
--

Opret svar til indlægget: Processor er 80 grader med 3-5% cpu usage

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning