Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Processor
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Varm CPU

Af Ny på siden Oldmann92 | 02-04-2020 21:02 | 902 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej HWO, Jeg har lige købt et nyt bundkort og en ny processor. Bundkort Asus ROG Strix B450-F Gaming Processor AMD Ryzen 5 3600 CPU'en ligger på 50-60 grader, når jeg ikke bruger computeren. Den går så op på 75 grader ved gaming og efter en lille time rammer den +80 og genstarter computeren. Virker ovenstående ikke underligt? På CPU'en har jeg en AIO køler Corsair H55 og jeg har tilføjet thermal paste. Pænt frustreret når man nu troede man skulle game...
--
#1
BoreBissen
Supporter
02-04-2020 21:07

Rapporter til Admin
Set om der skulle være en BIOS opdatering? Og den burde ikke genstarte ved de 80ish grader. Først throttler den ned, er det ikke nok (hvilket det er i 95% af tilfældene), så lukker den ned.
--
Acer Aspire 3 - Ryzen 3500u (4c/8t Vega 8) | 2x4 gb 2400 MHz DDR4 | 256 GB M.2 Nvme SSD
#2
waskustobaskus
Junior Nørd
02-04-2020 21:09

Rapporter til Admin
Er du sikker på at din køler monteret rigtigt.
--
#3
Akasut
Guru
02-04-2020 21:11

Rapporter til Admin
Joeh det kan godt lyde lidt højt de temps, men umuligt at fejlsøge på uden flere informationer: - hvilket kabinet - blæsere, antal, orientering, placering - virker alle blæsere, rpm - alder på AIO - monterings fejl (enten pasta, bracket pressure etc) - fejl på AIO, død pumpe, svigtende pumpe Problemet skal indsnævres først. Har du stock køleren til 3600, Wraith Stealthen? et hurtigt skift til denne og repeat forrige "test", så kan det pege på AIO i mindste eller ej.
--
#4
Oldmann92
Ny på siden
02-04-2020 21:48

Rapporter til Admin
Kabinet: Matrexx 55 ADD-RGB Blæsere: 3 foran blæser ind i maskinen, 1 på radiator blæser ligeledes ind i maskinen. Alle blæsere virker og samme temp uanset speed. - AIO und 1 md. - Vil våge at påsta, at der ingen moterings fejl er. Ja jeg har stadig stock køleren og har ikke prøven den endnu. BIOS er opdateret.
--
#5
Oldmann92
Bruger Aspirant
02-04-2020 23:13

Rapporter til Admin
Hvad vil I mene er den rigtige måde, at smøre thermal paste på? jeg har lavet en lille klat midt på cpu’en, men her efter brug af computer dækker pasten ikke hele cpu’en?
--
#6
SUPERBOY
Mega Nørd
02-04-2020 23:41

Rapporter til Admin
#5 Dækker kobberpladen på køleren hele CPUen? Kan ikke helt lure hvor "stor" den e, det vil self. forklare hvorfor hele CPU'en ikke er dækket. Prøv med mere paste, sålænge det ikke ender ud over hele bundkortet er det ikke et problem :)
--
Tag altid BACKUP!!
#7
Akasut
Guru
03-04-2020 01:08

Rapporter til Admin
Har du monteret din radiator i rear position som intake? Hvordan skal varmen komme ud af kabinettet så? Hvis pastaen ikke har dækket CPU's IHS så kan det være der er kommet for lidt på. Hellere for meget end for lidt. Hvis der er for lidt, skabes der ikke god nok kontaktflade, for meget bliver resten bare presset ud til siderne. En klat i midten, et kryds, en streg, det kommer sig ikke så nøje. Som man ser fra pre-applied thermal paste på grafikkort, så giver de dem bare en stor firkant, og for CPU kølere typisk en stor cirkel. Dårlig kontakt kan også ske gennem dårlig mounting pressure, fx et hjørne er ikke skruet ordentlig i mens de tre andre er, en klassiker blandt Intel stock køler fx med de push-pins den bruger. Eller anvendt bracket/skrue-stand offs og tilbehør forkert. Hvis AIO ej heller er installeret korrekt med kabler, så kan det være pump hovedet ikke får strøm og vandet bliver ikke skubbet rundt. Det vil resultere i gradvis højere og højere temperatur over tid indtil vandet er varmet op i hele det lukkede loop. Eller hvis man er uheldig og får defekt vare ved nykøb - Dead On Arrival. Så der er mange variabler med installation, og nogle installations manualer er mildest talt dårlige/lackluster i forklaring.
--
#8
Oldmann92
Bruger Aspirant
03-04-2020 14:17

Rapporter til Admin
Jeg har nu sat radiotor i toppen af kabinettet, hvor blæseren er under og blæser luften op igennem radiatoren og ud af kabinettet. Jeg har bestilt en ekstra blæser som vil blive installeret bag i kabinettet. Jeg lavede et kryds på cpu'en i stedet og ja copper pladen dækker det hele :) Ovenstående har givet følgende resultater. Gns. temp. ved blot brug af surfing 45-60 grader. Gns. temp. ved PUBG og CS 75 grader. Er ovenstående normalt eller skal jeg se endnu nærmere?
--

Opret svar til indlægget: Varm CPU

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning