Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Erfaringer med Sonos setup søges

Af Guru Stroyer | 06-10-2021 18:46 | 2861 visninger | 13 svar, hop til seneste
Jeg vil lige høre om nogen af Jer har nogle erfaringer med et komplet Sonos setup. Vi skal inden alt for længe flytte i nyt hus og jeg ved ikke om jeg "magter" at have mine store fronter, sub, center, baghøjtalere og receiver med. Jeg er ved at være nået en alder, som for mit vedkommende, betyder at tingene bare gerne må være nemme, minimalistiske og uden en masse bøvl, kabler og indstillinger. Jeg har derfor kigget på et nyt setup, bestående af Sonos Arc, Sub samt 2x Play Five. Jeg kan godt li' at høre musik uden på nogen som helst måde at være audiofil. Hvorfor mit valg af Play Five som "baghøjtalere". Kilderne vil være Tidal, Spotify og Netradio - Genrerne vil være alt fra Hård rock, Klassisk, Dance/techno og "easy listening" Jeg elsker at se film med god lyd - Er vil med Sci-fi, Thrillers og Eventyr. Hvad er folk erfaringer med et sådan Sonos setup - hvis nogen da har noget tilsvarende? Er der andet end Sonos på markedet som kan levere trådløs til ca. samme pris? Bonus info: Der er ikke trukket kabler til højtalere i det nye hus. Størrelsen på stuen kommer til at være ca. 35kvm(kvadratisk)
--
IDGAF!
#1
SnigerenXD
Semibruger
06-10-2021 20:18

Rapporter til Admin
Jeg kører playbar, sub og 2xplay1. Det spiller bare og har haft det i 5-6 år nu. Har virkelig ikke noget dårligt at sige om det. Er heller ikke fanatisk med lyd, men til mit forbrug så er både film og musik perfekt. En kammerat der har arbejdet med at sætte lyd op siger også det er ret godt.
--
Asus X570 Rog Strix - 5900X - Kraken X73 - 32GB Ram - 3080TI Suprim X Asus Z590-A Prime - 11700kf - Kraken X62 - 16GB Ram - 3080TI FTW3 Ultra
#2
onkel_kim
Bruger
06-10-2021 20:36

Rapporter til Admin
Sonos arc får pænt ros i anmeldelserne. Vær bare obs på at dit tv understøtter atmos… Arc + sub + baght i Sonos er ret pricy, så hvis din receiver og sub er nyere af slagsen, så overvej da at beholde dem og købe nye rigtig gode evt mindre fronthøjtalere i stedet. Uden at vide dit “layout” i stuen, men går du virkelig op i film, ville jeg klart vælge 2 velplacerede gode stereohøjtalere (evt uden center) frem for en soundbar…
--
mvh Kim
#3
sct_nicolaus
Monster Supporter
06-10-2021 22:19

Rapporter til Admin
Jeg er også ganske udmærket tilfreds med mit setup med Playbar, Sub og 2xPlay One. Lydkvaliteten er rigtig fin til mit behov, og det hele virker bare altid og er intuitivt. Hvorfor vil du have Play Five som baghøjttalere? Der er masser af lyd i Play One.
--
Desktop: i5 9600K | 16GB RAM | z370 | 2x512GB M.2 SSD | geForce RTX 2060 6GB | Corsair TX550M | SHP9500 headphones | SoundblasterX G6 | ModMic Uni
#4
jfj
Junior Supporter
06-10-2021 23:13

Rapporter til Admin
Måske du også skal kigge på Beam gen. 2 https://jyllands-posten.dk[...]
--
Hep Hey
#5
Stroyer
Guru
07-10-2021 06:27

Rapporter til Admin
# Mange tak for Jeres input - Det er værdsat. 3# Grunden til at jeg gerne vil have Play Five som "baghøjtalere" er at jeg tænker det er dem som kommer til at bære musik-delen og der må godt kunne spilles med et hvis lydtryk :) Til at starte med ville jeg egentligt også bare have haft nogle One SL som baghøjtalere, men efter at have se nogle forskellige YT videoer, kunne jeg se at flere havde gode erfaringer med at bruge Play Five som musik/baghøjtalere. 4# Har også overvejet Beam G2 - men jeg tror bare at den bliver "for lille" til rummet.
--
IDGAF!
#6
9colai
Ultrabruger
07-10-2021 07:06

Rapporter til Admin
"nået den alder" jeg må være stædig om mine interesser der hjemme. Jeg er 33 og jeg skal aldrig af med mine Dynaudio babyer, jeg føler mig jo nærmest lige så tæt knyttet til dem, som var det min kone og børn. Når men... Vores Sonos der hjemme har været langt fra smart og nemt at sætte op, da vi har et wi-fi mesh system. Du skal bare være opmærksom på at du ikke er helt 100% sikker på at det er nemt og lige til, hvis systemet ikke arbejder under de rette forhold. Jeg har erfaret at Sonos bedst kan lide at man sætter sit 2,4GHz wi-fi signal til at køre på 20MHz båndet udelukket, og så fast på Kanal 1 6 eller 12 (var det vist nok). Hvis du kører med Mesh, skal du nok også lige ind og linke højttalerne til den router, der har den bedste forbindelse. Ellers vil du nok opleve at højttalerne hele tiden falder fra en i systemet, da de hopper fra den ene router til den anden.
--
#7
Volcano
Maxi Supporter
07-10-2021 09:12

Rapporter til Admin
Har Arc, Sub og 2x One i surround + 2x Five i stereo i stuen + i nogle andre rum https://ibb.co[...] Min stue er 35-40 kvm dog (rektangel) Jeg syntes de spiller rigtigt godt og har ikke oplevet nogle problermer har dog ikke Mesh som #6 men 2x UniFi 6 på kablet ethernet og mine sonos er stabilt på det nærmeste AP "5 Ghz kanal 36"
--
Alt er til salg, det er et ? om prisen i7-8700K . Z370 . MVMe . DDR 4 . SLI . Dual U3221D IPS . AX860i . 32 GB Ram
--
Sidst redigeret 07-10-2021 09:12
#8
Volcano
Maxi Supporter
07-10-2021 09:26

Rapporter til Admin
Det startet med 2x Five i den ene ende af stuen men jeg havde en ide on at 4x Five vil være fed. Fruen mente det ville se dumt ud med en Five i hvert hjørne det endte så med et surround setup i den anden ende og må sige at jeg ikke har fortrudt det. Fruen mener godt nok at mine ideer om legetøj er lidt overkill men hvad ved hun om det :-)
--
Alt er til salg, det er et ? om prisen i7-8700K . Z370 . MVMe . DDR 4 . SLI . Dual U3221D IPS . AX860i . 32 GB Ram
#9
Snemonster
Semi Supporter
07-10-2021 12:28

Rapporter til Admin
#6 Hmm tænker dibe udfordringer kommer an på hvilket mesh system det er? Jeg har ingen problemer med mit mesh system og Sonos. Og har da 2 satellitter til mine 7 højtalere rundt i huset. Hvilket mesh har du? Jeg har netgear orbi.
--
#10
Valentin1337
Ny på siden
07-10-2021 12:37

Rapporter til Admin
Jeg har sonos five, så jeg kan få en vinyl afspiller tilslutter. Derudover har jeg sonos move, sonos one og sonos ikea. I realiteten 4 forskellige sonos højtaler i samme rum. Nok ikke det der giver mest mening, men jeg klager ikke. Lyden er virkelig god. :)
--
#11
9colai
Ultrabruger
07-10-2021 14:04

Rapporter til Admin
#9 Jeg kører med et Asus mesh setup, med wifi backhaul. En rt-ac68u router og en xt8 router som hoved router. Mine problemer så ud til at komme af at Sonos ikke kunne finde ud af hvilken af routerne den skulle koble sig til. Hvis man kører mee sonosnet setup, burde det dog ikke være noget problem.
--
#12
utyske
Gæst
07-10-2021 17:14

Rapporter til Admin
#0 - Vær opmærksom på, at uanset hvilket Sonos-opsætning du vælger, så vil det aldrig kunne matche et "rigtigt" surround-setup, men vil ofte koste ligeså meget. Hvis du ikke har prøvet det, så gå forbi en Hi-Fi Klubben eller tilsvarende og få en demo af det. Vær også opmærksom på, at "trådløst" lyder meget nice, men der skal jo stadig strøm til enhederne. Jo, du skal ikke trække højttalerkabel til de individuelle højttalere, men i stedet skal du have strøm til alle fire enheder. Har du ikke strøm de strategisk rigtige steder, kan det også være lidt af en pain at have med at gøre. Når det er sagt, så er Sonos helt fint når det kører. Som andre har skrevet, kan det være ret picky, når det kommer til netværk. Da jeg havde Sonos, ramte jeg en periode hvor min internetforbindelse var ustabil og hver gang internetforbindelsen røg, kunne jeg ikke høre musik, hvilket var pænt frustrerende. Jeg har to Heos-enheder i dag og de har begge en USB-port, så man kan afspille musik direkte fra den. Begge enheder fungerer også som server, så man ikke behøver at have en NAS eller dele sin musik fra en computer, men kan bare smække en USB-nøgle eller harddisk i én af dem, så kan musikken afspilles fra begge enheder. Den sidste Sonos-enhed jeg prøvede, Roam, var også lidt af en prøvelse, fordi den ikke ville lege med mit trådløse netværk, så 3 gange var jeg ude for at den bare havde droppet netværksforbindelsen og så skulle jeg bruge en halv time på at nulstille den og få den til at køre igen. Kort sagt, Sonos er nice når det kører, men det er godt nok klodset at have med at gøre, når det ikke gør. #10 - Pladespiller, ikke vinyl afspiller.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Stroyer
Guru
07-10-2021 18:09

Rapporter til Admin
6# Har intet forhold til mit nuværende setup og er som tidligere skrevet på ingen måde audiofil. Der med ikke sagt at jeg ikke godt kan li' noget ordentligt lyd. Wifi-delen er der helt styr på, og jeg kunne aldrig finde på at købe noget der minder om "mesh"(Lorte buzzword :-) ) Men mange tak for info. 7# / 8# / 10# Mange tak for Jeres input. 12# Jeg er helt med på at det ikke kommer til at kunne matche et ordentligt "normalt setup" - Det var heller ikke helt planen at det skulle være en 1:1 løsning, men så tæt på som muligt med hvad man kan få af enheder fra Sonos. Min plan var faktisk også at smutte forbi en Hifi Klub og se om de har et setup man kunne få lov til at høre. Der er i forvejen strøm alle de steder hvor der skal være højtalere så det er ikke et problem.
--
IDGAF!

Opret svar til indlægget: Erfaringer med Sonos setup søges

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE