Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Hj. Lav. Soundboks

Af Juniorbruger SimonOlsen8000 | 02-06-2020 18:50 | 1532 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej hol, Jeg vil gerne lave en hj. Lavet Soundboks, men jeg har ingen forstand på delene. Tænker jeg kan finde ud af ledningsdelen, hvis nogen kunne fortælle hvilke dele man skal bruge. Jeg tænker at lave kassen i krydsfiner eller sådan, og så montere diskanter/bas foran og udtag aux i toppen - det er så langt jeg ved. Skal man have forstærker osv.? Og strømforsyning, er det et bilbatteri eller lave noget 230V? Hvis nogen har erfaring må i gerne dele dem her
--
#1
stallemanden
HOL Moderator
02-06-2020 18:56

Rapporter til Admin
Nu har jeg ikke selv bygget noget, men kunne finde på det en dag. I en anden sammenhæng er jeg blevet gjort opmærksom på https://bekent.dk[...] Det ser ud til, at de gør en del i, at have dele til, at bygge egne højttalere sæt. Umiddelbart ser det også ud til at være til overkommelige priser. Hvis ikke du handler der, så tænker jeg, at der kan findes inspiration til hvad og hvordan der kan bygges.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#2
ToFFo
Guru
02-06-2020 19:12

Rapporter til Admin
Kontakt Bekent som specialiserer sig i det. De er utroligt hjælpsomme, og kan let sende dig en liste over alle de komponenter du skal bruge.
--
- Indsæt signatur -
#3
keand
Monsterbruger
02-06-2020 19:57

Rapporter til Admin
Da jeg gik meget på festival, byggede vi en kasse i krydsfiner og monterede en bilradio med MP3 afspiller og indbygget 2x45W forstærker, 2 gode baghøjttalere fra bil og et bilbatteri. Det kunne spille en 3-4 dage og sagtens spille campen op. Bilbatterier er dog meget tunge, så lav den evt. med hjul på. Man kunne evt. lave den med noget lignende https://www.dkvolt.dk[...] og lade tlf. og lignende samtidig
--
#4
gazhak
Superbruger
02-06-2020 20:41

Rapporter til Admin
Det er en fed idé at ville bygge sin egen. Men... hvis du vitterlig ikke har forstand på det, så risikerer du altså at ende med noget, der ikke lyder godt. Et højttalerkabinet er ikke "bare" en kasse af krydsfinér. Der går utrolig mange ingeniørtimer i en "rigtig" højttaler, så overvej om du er villig til at sætte dig ind i tingene for at få noget, der rent faktisk også lyder fedt. Så jeg vil helt sikkert anbefale dig at bruge tid på research, eller købe noget, hvor nogle andre (med mere forstand på det) har gjort arbejdet for dig. Held og lykke med projektet.
--
PC specs in profile
#5
SimonOlsen8000
Juniorbruger
02-06-2020 21:57

Rapporter til Admin
#1-2 - Netop downloadet deres E-bog. Så har jeg lidt læsning at gå ud fra! Og lidt hjælp. #3 - Noget lignende det vi tænkte, har fundet ud af, at min kammerat skulle have mange komponenter, og prøvet mange gange, men det er bare gået lidt skævt alle gangene. #4 - Det er bare for at prøve det. Det er nemt at få en, der allerede kan, til det. Eller købe en til 6.000 kr., men kunne være lidt fedt at ordne det selv. Skulle have ordnet træstubbe i haven. Han tilbød mig også leje af maskine, men uden at nævne jeg ikke måtte selv. De stubbe står der endnu - det sjov og erfaring vil jeg da ikke gå glip af!
--
#6
zz_smokey
Mega Supporter
03-06-2020 12:48

Rapporter til Admin
Jeg har lavet en kasse med en flok batterier, og så følgende forstærker og boost converter. Det driver to stks 8" højttalere af de billige fra Discoworld. https://www.amazon.de[...] https://www.amazon.de[...] Valgte at bruge boost converter, for at kunne lade batterierne med 12v, frem for at køre dem som 36v, og så skulle koble om for at lade. Det spiller højt, og kvaliteten er også udemærket til tant og fjas. Det er ikke særlig nemt at slæbe rundt, da batterierne vejer et ondt år, og de to højttalere er separate, men har tit overvejet at klistre det samme til en enkel enhed, for nemhedens skyld. Så har du da lidt at gå efter i hvert fald :) Brugte 30 Euro på forstærker og booster, et par hundrede for brugte højttalere, og batterierne var gratis, så det er et billigt alternativ i hvert fald
--
Sidst redigeret 03-06-2020 12:49
#7
Fc Junkies
Maxi Nørd
03-06-2020 13:49

Rapporter til Admin
Jeg har sådan en lille forstærker liggende hvis det er: https://www.dba.dk[...] Link: https://www.aliexpress.com[...] Jeg har selv givet 140 kr. for den inkl. fragt, så det er det jeg ønsker at få for den :-)
--
Mvh Fc Junkies
--
Sidst redigeret 03-06-2020 13:52

Opret svar til indlægget: Hj. Lav. Soundboks

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login